Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити зброю лук з дерева своїми руками (відео)

  1. Матеріал для лука
  2. Підготовка матеріалу для лука
  3. виготовлення тятиви
  4. Виготовлення тятиви з рибальського шнура (відео)

У даній статті ми розповімо про те, як зробити лук з дерева, причому ця зброя ми з Вами зробимо своїми власними руками.

Лук служить людству з давніх часів. Його використовували в бою і для полювання ще в давнину. Своє військове значення цибулю з тих пір втратив, але для полювання на дрібну дичину застосовується і зараз.

Убойная сила лука визначається наступними параметрами:

  1. матеріал
  2. натяг тятиви
  3. форма наконечників для стріл

Матеріал для лука

Найкращим матеріалом, з якого можна зробити мисливський лук, є тис. Його деревина одночасно гнучка (що зручно для рук) і міцна. Однак знайти це дерево зараз дуже важко.

Замість тиса для зброї підійде деревина наступних порід:

  • ясен
  • в'яз
  • верба
  • ліщина
  • береза
  • кедр

Отже, як же нам з Вами зробити лук з дерева своїми руками? Розберемо все поетапно.

Підготовка матеріалу для лука

  1. Щоб виготовити простий лук з єдиного шматка дерева, спиляєте довгу гілку без сучків. Зробити це найкраще взимку, при температурі -10 ..- 15. Товщина гілки для нашого зброї повинна бути приблизно 8-10 см в діаметрі.
  2. Покрийте олійною фарбою торці заготовки або закрийте поліетиленом.
  3. Наступний етап - сушка дерева. Майбутнє зброю вам доведеться сушити 2-5 місяців. Для цього розташуйте заготовку вертикально в приміщенні з кімнатною температурою. Уважно стежте, щоб повітря в приміщенні не був надто сухим - це зашкодить нашому цибулі.

Обробка заготовки

  1. Після закінчення сушіння заміряйте заготовку з дерева: один кінець притисніть рукою до стегна (максимально низько, не згинаючи коліна і тулуб), другий відведіть в сторону в прямій витягнутій руці. Якщо гілка виявиться довшим, то її потрібно буде вкоротити (середня довжина, як правило, 150 см). Інакше Ви не зможете тримати зброю двома руками. Верхня і нижня половина гілки стануть плечима майбутнього лука.
  2. Зніміть з заготовки з дерева всю кору.
  3. Далі обробіть дерево, надавши йому потрібну товщину: по краях приблизно 2 см, в середині 5-6см.
  4. Треба зробити поверхню заготовки гладенькою. Тримаючи заготовку однією рукою, інший обстругати її за допомогою ножа.
  5. Щоб майбутнє зброя була зігнутим, знадобиться обробити його водяною парою. Для цього закріпіть заготовку на шаблоні з твердого дерева. Його товщина повинна бути 3-4 сантиметри.

    Його товщина повинна бути 3-4 сантиметри

    Виконайте по всій довжині шаблона отвори. Вставте в них струбцини довжиною 30-40 сантиметрів (при відсутності струбцин можна використовувати міцні мотузки, що не вбирають вологу). З їх допомогою заготівля і буде кріпитися до шаблону. Зверніть увагу: зусилля, з яким струбцини притискають заготовку до шаблону, має бути дуже великим.

  6. Отпарьте плечі лука: розмістіть шаблон з заготівлею над каструлею з гарячою водою. Кінці плечей і середину лука (рукоять зброї) відпарювати не треба. Після 1 години пропарювання слід підтягнути струбцини, щоб опір дерева повернулося до попереднього рівня. Не перестарайтеся з цим - цибуля може тріснути. Відпарювання слід повторювати протягом 3 днів.
  7. Дайте цибулі відстоятися 2-3 дня, щоб він повністю висох.
  8. Потрібно розмітити заготовку і зробити її остаточну обробку. Проріжте ножем і (або) пилкою пази під тятиву в обох кінцях заготовки, на відстані 12-14 мм від кінця лука. Пази повинні бути прямими, але досить глибокими і що йдуть під кутом щодо площини майбутньої тятиви. В іншому випадку кінці тятиви при натягуванні будуть вислизати з них.
  9. Висушений лук покрийте мастикою, лаком або фарбою, щоб він не псувався від вологи і не пересихав згодом.

виготовлення тятиви

Прийшов час поговорити про тятиву. Вона повинна бути еластичною, але міцної, щоб не рвалася і не розтягувалася занадто сильно під руками. Хорошим варіантом буде смужка шкіри товщиною 3 міліметри або сухожилля тварин. Якщо у вас немає цих матеріалів, можна використовувати лавсан, капрон, шовк.

  1. Зробіть верстат з 4 штирями для намотування тятиви. Можна використовувати ніжки табуретки. Намотавши, зв'яжіть 2 кінця майбутньої тятиви вузлом.
  2. Намотавши, зв'яжіть 2 кінця майбутньої тятиви вузлом

  3. Вам знадобиться захисна обмотка в тих місцях, де ви будете надягати тятиву на цибулю. Зробити її потрібно з обох кінців. Довжина обмотки не менше 15 сантиметрів. На одній зі сторін витки обмотки повинні приховати вузол, що зв'язує кінці.
  4. На одній зі сторін витки обмотки повинні приховати вузол, що зв'язує кінці

  5. Щоб отримати петлю, потрібно туго перемотати підставу вийшла обмотки.
  6. Щоб отримати петлю, потрібно туго перемотати підставу вийшла обмотки

  7. Потрібно зробити таку ж обмотку в середині тятиви (де ви будете натягувати її рукою при стрільбі з лука). Зробіть також потовщення там, де хвіст стріли буде впиратися в тятиву.
  8. Готову тятиву натягують на цибулю, згинаючи цибулю руками і пропускаючи її в пази на кінцях зброї.

Виготовлення тятиви з рибальського шнура (відео)

виготовлення стріл

  1. Стріли для лука можна зробити з дерева. Вони повинні бути прямими і гладкими, завтовшки 8-9 міліметрів, довжиною 55-70 сантиметрів. Наконечники повинні бути твердими і загостреними. Кращий матеріал з доступних - сталь товщиною 1,5-2 міліметра. Ідеальна форма наконечника показана на малюнку.

    Ідеальна форма наконечника показана на малюнку

    Якщо вам важко зробити наконечник такої форми, візьміть більш простий трикутник. Однак його аеродинамічні якості будуть гірше. Наконечник стріл для лука можна випиляти ножівкою по металу з листа стали, можна розпиляти болгаркою. Головне, щоб сталь була незагартована і бажано з низьким вмістом вуглецю (не більше 0,2%). Його також можна видовбати зубилом. Після випилювання наконечник слід обробити напилком по металу щоб надати йому необхідну форму.

  2. Вставте наконечник в проріз на кінці стріли. Для скріплення використовуйте молекулярний клей - заповніть їм проріз до середини, далі він видавити сам.
  3. На протилежному кінці зробіть вирізи як на малюнку. Середній призначений для тятиви, бічні - для пальців руки.
  4. Середній призначений для тятиви, бічні - для пальців руки

  5. Оперення робиться з пташиного пір'я. Найкраще підійдуть лебедині, гусячі, орлині пір'я. Довжина повинна бути 5-9 сантиметрів.
  6. Розріжте перо уздовж стовбура. Відріжте від нього шматки необхідного вам розміру.
  7. Відшліфуйте стовбур пера (в тому місці, де він буде приклеюватися до стріли) наждачним папером, щоб він став плоским.
  8. Приклейте пір'я на стрілу. Для цього потрібно брати пір'я, близькі за будовою (з одного крила).
  9. Припечіть пір'я за допомогою розпеченої зволікання, щоб надати їм остаточну форму.
  10. При необхідності примотати пір'я нитками з капрону або шовку.

Має вийти приблизно так:

Має вийти приблизно так:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама