Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати електричний накопичувальний бойлер для нагріву води?

  1. З чого складається водонагрівач?
  2. Принцип роботи: елементарна фізика
  3. Як вибрати?
  4. Гарантійний термін
  5. самостійне підключення

При виборі водонагрівача необхідно відштовхуватися від потреб свого сімейства. Іншими словами, визначитися з обсягами води, які щодня використовує кожен з домочадців.

Нехтування розрахунками може спричинити незручності, а саме обумовлену недостатньою місткістю приладу необхідність чекати, поки спорожнілий бойлер нагріє невистачило кількість рідини.

В іншому випадку пристрій буде гріти значна кількість води, яка не буде витрачена вами, що буде марною тратою електроенергії.

З чого складається водонагрівач?

Серед елементів агрегату:

Принцип роботи: елементарна фізика

В основу функціонування пристрою лягло поведінку води в резервуарі при зміні її температури. Отже, в баку постійно знаходиться рідина. Тепліша вода має меншу щільність, а холодна - більшою, тому перша спрямовується вгору.

Щоб подібне відсіювання відбувалося найкращим чином, нагрівальний елемент розташований ближче до дна бака. Крім того, ТЕН встановлено саме внизу, так як він повинен бути завжди занурений у воду, інакше неминуче його згоряння.

Знову надходить вода підігрівається і виштовхується до кінця трубки забору рідини. Завдяки даній конструкції і забезпечується постійний приплив гарячої води.

Відгуки покупців про ультразвукових пральних машинах   , Їх переваги та недоліки Відгуки покупців про ультразвукових пральних машинах , Їх переваги та недоліки.

Дізнайтеся з цієї статті, як правильно зливати воду з бойлера.

Як вибрати?

Перш, ніж приступати до пошуку підходящої моделі, необхідно знати, на які характеристики звертати увагу.

Потужність. Цей параметр відповідає за швидкість нагрівання і варіюється від 1.2 до 6 кВт (такі помірні величини найкраще підходять для технології нагріву накопичувальних бойлерів, т. Е. Поступового підвищення температури.

Тип відкритий / закритий Тип відкритий / закритий. Відкриті агрегати монтуються на стіну безпосередньо поруч з сантехнічним вузлом. Цей вид не схильний до рідинного тиску ланцюга водопостачання. Вода в резервуарі тримає необхідну температуру. При її перевищенні відбувається відтік перегрітої води через вихідну арматуру. Установка закритих приладів вимагає професійного втручання, оскільки вони вбудовуються в водопостачальну систему. Усередині цих бойлерів передбачені пристрої, що оберігають бак від перевищення робочого рівня тиску. Можливе підключення як бажаного кількості кранів.

Покриття внутрішнього бака. Існує всього 2 варіанти: нержавіючий матеріал або емаль. Остання служить не довго, але і вартість її досить низька. Хоч «нержавійка» і може обійтися майже в 2 рази дорожче своєї альтернативи, все-таки вона не дарма асоціюється у багатьох з надійністю і довговічністю. До того ж використання нержавіючого покриття виключає потребу в частій заміні магнієвого електрода, що в умовах невисокої якості вітчизняної холодної води дуже до речі.

Форма і розміри. Сучасний асортимент накопичувальних моделей вкрай різноманітний. Їх можна розділити за способом установки на наступні види:

  • Горизонтальні і вертикальні (від 30 до 200 л). Звичайно ж, вертикальні краще, адже вони займають менше місця, та й взагалі простіше в обігу і монтажі. Однак, якщо немає можливості розмістити в приміщенні вертикальний агрегат, тоді рішенням проблеми може стати горизонтальний водонагрівач;
  • Над або під раковиною. Представники невеликої ємності (5 - 15 л);
  • Підлогові або настінні.

За формами розрізняють циліндричні (вузькі, подібні бочці) і сплощені, а також квадратні. Очевидно, що близькі до кубічної форми моделі найменш компактні, а «круглі» займають дуже мало горизонтальній площі. Плоскі ж за рахунок своєї товщини майже не видаються вперед і просто створені для вбудовування у всілякі ніші.

Підібравши місце для установки і зробивши виміри доступного простору, потрібно відняти з отриманої ширини і глибини відняти по кілька сантиметрів, а з висоти 40 см (необхідно залишити запас в 10 і 30 сантиметрів зверху і внизу відповідно). Так ви отримаєте габарити, за якими і будете орієнтуватися при пошуку найкращого бойлера.

Гарантійний термін

Зазвичай встановлюється термін в 3 - 10 років, що відображає надійність внутрішнього бака. Тут є два нюанси, які потрібно знати:

самостійне підключення

Крок 1. Кріплення бака.

Цей етап досить простий. Спершу потрібно позначити на стіні точки кріплення пристрою, чому передує вимірювання відстані між отворами анкерів бойлера. Далі, озброївшись перфоратором, виконайте відмічені отвори і вставити в них дюбеля. В останні можна вбити або вкрутити гаки.

Невелике, але важливе зауваження: щоб у вас вийшло повісити бак, дистанція між кріпленнями і стелею повинно бути більше, ніж відстань від анкерів до верхнього краю нагрівача.

Крок 2. Підключення водопостачання.

Найбільш раціонально здійснювати цю операцію буде, якщо виведені ділянки підключення. В цьому випадку залишиться лише з'єднати їх з введенням і виходом водонагрівача за допомогою шлангів або труб.

З'єднання за допомогою шлангів герметизується ущільнювачем у вигляді гумової прокладки. На схемі введення холодної води в прилад виділено синім. Якраз на нього і кріпиться спеціальний клапан, що дозволяє скидати перевищує норму рівень тиску. З'єднання за допомогою шлангів герметизується ущільнювачем у вигляді гумової прокладки

Щоб спростити обслуговування агрегату, буде розумно встановити додатково трійник до запірного крана і приєднати його. Це дозволить зливати воду з бака. Необхідно ізолювати всі місця вироблених з'єднань за допомогою ФУМ стрічки або нитки з пастою.

Вихід гарячої води позначається червоним. Його то й потрібно з'єднати з краном гарячої води. Далі потрібно, відкривши вентилі обох труб, дочекатися моменту, коли все повітря покине кран гарячої води і поллється вода. Також це дозволить виявити можливу пролом на ділянках з'єднань.

Читайте   відгуки покупців про пральних машинах фірми Бош Читайте відгуки покупців про пральних машинах фірми Бош .

часті несправності пральних машин LG з прямим приводом і їх профілактика.

Чому не крутиться барабан в пральній машині при пранні? http://vannaja-komnata.com/tehnika/stiralnaya-mashina/ne-krutitsya-baraban.html

Крок 3. Підбиття електропроводів.

Завершальна стадія, конкретний спосіб реалізації якої залежить від особистих переваг власника бойлера Завершальна стадія, конкретний спосіб реалізації якої залежить від особистих переваг власника бойлера. На клемах контакти позначені наступним шляхом:

  • A - фаза (провід коричневого кольору);
  • N - нуль (блакитний провід);
  • Заземлення.

Закінчивши роботу, потрібно подати напругу, на що пристрій відреагує палаючим світловим індикатором. Після, слідуючи додається до водонагрівача інструкції, необхідно налаштувати температурний режим. Виконавши це, можна приступити до експлуатації пристрою.

Після прочитання цієї статті ви напевно дивитеся на проблему придбання накопичувального нагрівача більш впевнено, адже тепер вам відомі основні нюанси і критерії вибору нового бойлера.

З чого складається водонагрівач?
З чого складається водонагрівач?
Як вибрати?
Чому не крутиться барабан в пральній машині при пранні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама