Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

паслін

  1. Догляд за рослиною в домашніх умовах.
  2. Розмноження Пасльона.

Рaslen Паслін (Solanum) - рід рослин сімейства Пасльонові, що містить до 900 видів, що зустрічаються в теплому і помірному кліматі.

З усього зустрічається різноманіття пасльоном можна виділити паслін перцевідние і ложноперечний. З усього зустрічається різноманіття пасльоном можна виділити паслін перцевідние і ложноперечний

Паслін перцевідние (s. Capsicastrum) - прямостоячий кущик, стовбури його трохи опушені, листя узкоовальние мають хвилястий край, досягають довжини до 3-5 см. Растепніе має квіти схожі на зірку, білосніжні, не великі. На рослині зав'язуються і дозрівають яскраво-червоні ягоди (досягаючи 1, 5 см в діаметрі). Дуже хороший сорт cherry ripe, а прихильники ряболисті рослин можуть спробувати відшукати найбільш рідкісний паслін variegatum.

У пасльону ложноперечний (s. Pseudocapsicum) стовбури рівні, а листя дрібніше, гарні ягоди, які можна порівняти з намистинами, крупніше, ніж у пасльону перцевідние.

Висота рослини - 45-60 см, але виведені і невеликі, компактні карликові форми: tom thumb, nanum (до 30 см).

Цвітіння всіх видів пасльону відбувається влітку, до осені починають, зав'язуються ягоди, спочатку вони зелені, до зими ягоди починають дозрівати і набувають жовтого забарвлення, а потім стають коралово-червоними.

Догляд за рослиною в домашніх умовах.

Паслін любить розсіяне світло. Якщо світла недостатньо, то це позначається на зовнішньому вигляді рослини, на ньому мало листя, воно погано цвіте. Влітку можна помістити їх на балкон, там пасльони себе прекрасно почувають, а також можна висаджувати на клумбу. Восени - взимку краще підібрати світле і прохолодне місце, для цих рослин. Рослина досить невибагливо і може радувати ошатним виглядом і на Новорічні свята, Різдво, а так само в усі дні Різдвяних святок. Але час від часу необхідно переносити рослину в світле і прохолодне місце (+ 5-12 ° С), а після закінчення свят залишити його там.

Так як рослина витрачає багато поживних речовин в період цвітіння, його необхідно підгодовувати. Підгодовування здійснюють з березня по вересень 2-3 рази на місяць, спеціальним добривом для квітучих рослин або універсальним. Також добре підгодовувати його органічними добривами.

Взимку, коли паслін відцвіте, йому необхідно відпочити і відновитися. Для того щоб рослина відпочило в лютому виробляють його обрізання на половину висоти стебел, також необхідно скоротити полив, а в березні можна пересаджувати в свіжу землю.

Полив рослини необхідно виробляти досить часто, навесні і влітку - 3 рази на тиждень, взимку і восени - один раз в 9-10 днів, за умови, що квітка знаходиться в теплому приміщенні, виробляти полив треба частіше і обов'язково потрібно обприскувати.

Розмноження Пасльона.

Багато власників такого «святкового», красивого рослини часто його лише на піку цвітіння, а потім забувають про пасльоні. Але справжні квітникарі і далі доглядати за квіткою, розмножувати його, чекати цвітіння, плодоношення, а з таким рослиною як паслін це цілком можливо.

Існує кілька способів розведення пасльону: насінням і живцями.

Якщо зібралися розмножувати живцями, то їх можна вкорінювати навесні і влітку в спеціальній суміші, що складається з двох однакових частин піску і торфу, обов'язково в теплиці. Сильні живці можуть пустити коріння і у воді.

При розмноженні насінням слід очистити ягоди, промити їх в розчині марганцівки, а потім висіяти навесні в легку грунт. Але не варто сильно заглиблювати, найкраще на величину насіння. Необхідна температура + 20-23 ˚С. Сходи повинні з'явитися через два тижні.

Головне не пропустити час пікіровки, в цей момент необхідно розсадити рослини в невеликі стаканчики, коли з'явиться одна пара справжніх листків. Через місяць потрібно пікірувати знову, збільшивши розмір стаканчиків і використовуючи вже понад поживний грунт. Через місяць можна розсаджувати в горщики або ж на грядки після закінчення заморозок.

Нертера Гранадський

Nertera Нертера Гранадський (Nertera granadensis) - це відносно невисока, що стелеться, вічнозелена рослина, на вигляд схоже на густу купину, на якій нібито розсипані намистини коралового кольору. Слід зазначити, що ягоди цієї рослини не їстівні! Батьківщина цього Нертера гранадской- Центральна Америка і Австралія.

Вирощування Нертера і догляд за нею.

Нертера невибаглива, тому навесні і влітку їй цілком підійде притінене місце без потрапляння прямих сонячних променів, в весняне і зимовий час рослині необхідно більше світла, а температура повинна бути + 8-10 ˚С. Поливати слід не сильно, а в період зростання можна занурювати горщик з Нертера в посудину з теплою відстояною водою на 10 хвилин. Інтервал між такими ваннами становить-4-5 днів.

Не варто забувати про підгодівлі необхідних рослині, їх слід давати під час цвітіння і до появи ягід не більше одного разу на місяць. Добриво використовують рідке, дозу необхідно зменшити наполовину.

розмноження Нертера

Після того, як опаде ягоди, Нертера можна розділити і розсадити в маленькі горщики, в якості грунту слід використовувати суміш, що складається з рівних частин піску і торфу. У перший місяць полив слабкий.

Можна розводити Нертера і насінням з стиглих ягід. Найкраще робити це в березні. Для цього в окремі невеликі горщики потрібно посіяти 3-5 насіння в кожен, для того щоб, потім отримати гарне рослина. Температура для проростання рослини повинна бути не висока - + 15-18 ˚С.

Наступна стаття про рослину пахира

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама