Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Амурський виноград: посадка і догляд, лікувальні властивості сорту

  1. Особливості сорту і його різновиди
  2. Сорт Амурський Прорив
  3. Тонкощі посадки і догляду
  4. Лікувальні властивості

Сорт амурського винограду визнаний селекціонерами одним з найвибагливіших і морозостійких. Це один з рідкісних північних сортів, який стали культивувати зі середини 19 століття. Амурський виноград унікальний за своїми властивостями і приживається в різних кліматичних умовах.

Особливості сорту і його різновиди

Ця рослина в своєму первісному вигляді зустрічається в лісах Далекого Сходу і в північній частині китайських провінцій. Дикий «Амурец» частіше вибирає місця недалеко від річок і струмків. Він відрізняється темно-коричневою корою, зморшкуватими матовими листям темно-зеленого кольору переходять до осені в червоно-бурі. Ягоди в діаметрі 1-2 сантиметри, чорно-синього кольору з різними смаковими нотками.

Рослина зустрічається в дикій природі з чоловічими або з жіночими типами квітів. Рідко виростають ліани з двостатеві суцвіттями.

Виноград з жіночим типом цвітіння плодоносить дрібними ягодами без кісточок. Цвісти починає в другій половині травня. Грона дозрівають до кінця вересня.

Виноград ділиться на три екотіпа: Виноград ділиться на три екотіпа:

  • північний;
  • південний;
  • Китайський.

У культивуванні цього сорту особлива роль належить селекціонерові Олександру Івановичу Потапенко. Він був одним з перших, хто ризикнув з дикої ліани почати культивацію благородних сортів. І його ідея, продовжена послідовниками, дозволила створити багато морозостійких і витривалих сортів винограду, на основі схрещування з «амурця».

Найпопулярніші гібриди винограду амурського:

  1. Тріумф - відрізняється великими темно-рожевими ягодами і великими гронами.
  2. Золотий Потапенко - цукристий, з великими жовтими ягодами і великими гронами.
  3. Ранній - відрізняється раннім дозріванням в кінці липня - початку серпня.
  4. Вольдемар - схожий на дикий виноградник, з потужною ліаною і дрібними ягодами, стійкий до хвороб.
  5. Амурський прорив (Один) - має великі темні ягоди і грона, цукристий.

Всі сорти відрізняються стійкістю до сильних морозів і грибкових захворювань, витривалістю, невибагливістю.

до змісту ↑

Сорт Амурський Прорив

Особливо виділяється сорт Амурський прорив. Його ще називають Потапенко-7 або Один. Це перший культурний сорт, який був виведений з дикого «амурця».

Він відрізняється потужним зростанням і щедрою насичено зеленим листям, яка до осені набуває багряний відтінок Він відрізняється потужним зростанням і щедрою насичено зеленим листям, яка до осені набуває багряний відтінок. Ці якості дозволяють використовувати рослину і в декоративних цілях.

Амурський прорив, на відміну від свого батька, володіє поліпшеним смаком ягід. Їх цукристість досягає 23%. З цього сорту виходять прекрасні столові вина і соки. Ягоди великі і круглі, від темно-рожевого до темно-фіолетового кольору. Грона від 150 до 600 грам. Дозріває в кінці літа.

Кращі якості Амурського прориву:

  • висока врожайність;
  • великий річний приріст пагонів (близько 2,5 метрів);
  • яскравий глибокий смак;
  • витримує морози до -40 градусів.

Цей сорт любить вологу. У районах з невисокою вологістю вимагає своєчасної поливання. Любить пухкі кислі грунти. Найкраще росте в приморському кліматі, де більш згладжені сезонні переходи.

Один має відмінну відновної реакцією Один має відмінну відновної реакцією. Навіть якщо він піддається весняних заморозків, все одно продовжує плодоносити на знову виростають пагонах. Незважаючи на морозостійкість, молоду ліану краще прикривати в зиму. Свої кращі якості Амурський прорив проявляє з віком.

Цей сорт добре переносить пересадку і швидко набирає сили на новому місці. Така ж реакція і на підрізування. При цьому володіє середньою стійкістю до хвороб. У кліматі середньої смуги більш чутливий, ніж на своїй батьківщині, в Примор'я.

до змісту ↑

Тонкощі посадки і догляду

Витривалий і невибагливий амурський виноград вимагає певних правил при посадці і догляду. Незважаючи на свої стійкі якості, він не буде приносити багато врожаю при неправильному догляді.

Висаджувати його за допомогою таких дій: Висаджувати його за допомогою таких дій:

  • за допомогою насіння;
  • відводами іншого куща;
  • живцями.

Насіння можуть зберігати життєздатність протягом 5 років. Середня схожість - 60%. Садять насіння на глибину 1,5 сантиметра. Кращий час для засіву - осінь. Перед цим їх вимочують. Навесні можна висаджувати насіння в горщики і тримати в кімнатних умовах, поки вони не проростуть і не перетворяться в саджанці.

Висадку саджанців краще проводити влітку, коли вони наберуть достатньо сил. На дно півметрової ями спочатку насипають 10-сантиметровий шар щебеню, потім грунт, добрива і верхній шар грунту. Саджанці важливо рясно полити.

Амурський виноград можна розмножувати зеленими живцями. Їх заготовляють восени і зберігають до весни в прохолодному піску. Перед щепленням нижню частину обрізають і тримають кілька днів в спеціальному розчині, що прискорює коренеутворення. Висаджують живці у відкритий грунт.

Найбільш простим способом розмноження є відведення. З пагонів куща вибирають найміцніший і близький до землі. Його пригинають і щільно засипають землею. Успішне укорінення можливо тільки при добре зволоженою грунті.

Сорт окультуреного винограду амурський вимагає певного догляду. Основні правила догляду для досягнення високої врожайності:

Важливу роль відіграє Формування виноградного куща. Цей північний сорт найкраще вирощувати високими штамба і відходять від них багаторічними плечима з щорічно обрізати рукавами.

до змісту ↑

Лікувальні властивості

Амурський виноград - одна з рослин, які пережили льодовиковий період. За час свого існування він навчився адаптуватися до самих суворих умов і виробляти більше 150 унікальних біологічно активних речовин. Лікувальні властивості цього сорту дозволяють використовувати його в самих різних цілях.

У ягодах чагарнику містяться: багато вітамінів, ефірну олію, пектини, клітковина, білок, геміцелюлоза, сахароза, органічні і фолієва кислоти, антиоксиданти У ягодах чагарнику містяться: багато вітамінів, ефірну олію, пектини, клітковина, білок, геміцелюлоза, сахароза, органічні і фолієва кислоти, антиоксиданти. У великій кількості присутні вітаміни групи В, які грають важливу роль в багатьох процесах організму.

У шкірці і листі «амурця» є унікальна речовина - ресвератрол. Його прозвали «еліксиром молодості» за властивість уповільнювати старіння. Це потужний антиоксидант, який довів свою ефективність в ході багатьох наукових експериментів.

З цього винограду роблять цілющу настоянку, яка допомагає боротися з такими захворюваннями, як:

  • цукровий діабет;
  • проблеми з серцем і судинами;
  • імунодефіцит;
  • доброякісні пухлини;
  • патології печінки;
  • відновлювальні періоди після операцій і інсульту;
  • варикоз;
  • атеросклероз;
  • стенокардія;
  • гіпертонія.

Настоянку можна приготувати в домашніх умовах Настоянку можна приготувати в домашніх умовах. Для цього знадобляться ягоди або листя і черешки рослини. При використанні ягід їх віджимають і залишають тільки сухий жом. Сік не знадобиться. З кілограма виходить близько 100 грам жому. Його заливають 500 мл горілки і наполягають протягом тижня в прохолодному темному місці. Настоянку додають в ранковий чай по 1 чайній ложці на 100 грам напою.

З листя і корінців спочатку робиться відвар. 100 грам сировини заливають 500 мл води і доводять до кипіння, але не кип'ятять. До гарячого відвару додають 100 мл горілки і остуджують. Засіб можна вживати відразу, як охолоне. Доза та ж, що і в першому рецепті.

Варто зазначити, що цю настойку вживають як додатковий засіб, але не як основне ліки від хвороб. Перед його застосуванням краще проконсультуватися з лікарем.

Здорові люди можуть вживати настоянку для профілактики. Вона покращує пам'ять, надає сил, значно впливає на стан шкіри і волосся, покращує кровообіг.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама