Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будова виноградної лози

  1. Причини пристосовності лози
  2. Листя і світло
  3. Вразливі сторони виноградної лози
  4. Ще по темі:

Виноградна лоза є найпотужнішим накопичувачем цукру з усіх плодоносних рослин світу. Виноградний сік на 15-25% складається з цукру, що сприяє бродінню. Тому виноград більше, ніж плоди інших рослин, придатний для виробництва вина.

Тому виноград більше, ніж плоди інших рослин, придатний для виробництва вина

Виноградна лоза має здатність утворювати незвичайно велика кількість цукру і накопичувати його в ягодах. Там цукор розщеплюється на фруктозу і глюкозу. Сік ягід винограду містить від 15 до 25% цих двох видів цукру. Для порівняння: зерняткові фрукти, такі як яблуко або груша, містять лише 12% цукру.

Виноградна лоза - одне з найбільш витривалих рослин - відрізняється невибагливістю і хорошою пристосованістю. Вона відмінно росте і на худої, бідної живильними речовинами грунті, і в екстремальних температурних умовах. У прохолодних районах Північної Європи, наприклад, в Шампані або на берегах Мозеля і Рейну, виноградна лоза набула морозостійкість. Деревина лози витримує морози до -20 ° С. У жарких зонах обробітку, в Центральній Іспанії, виноград здатний переносити посуху протягом трьох місяців і більше.

Причини пристосовності лози

У виноградної лози дуже сильна коренева система. Корінь не тільки міцно зміцнюється в землі, а й є накопичувачем поживних речовин. У сухих регіонах, наприклад, в Іспанії, в Рібера дель Дуеро, щоб знайти вологу, кореневище виноградної лози проникає в грунт на глибину до 6 м. З цієї ж причини виноградна лоза плодоносить там, де інші культурні рослини гинуть від надлишку вологи.

Листя і світло

Виноградна лоза - рослина з рясним листям. За допомогою листя вона отримує ту енергію, яка необхідна їй для зростання. Цей процес називається фотосинтезом. Він відбувається у всіх рослин. Хлорофіл перетворює вуглекислий газ з повітря (разом з водою) в цукор. Щоб дістатися до світла, лоза, чіпляючись вусиками, дереться вгору. Не будемо забувати, що багато виноградники розташовані поблизу озер або річок, і це не простий збіг. Поверхня води відбиває світло і підсилює його. Ідеальні умови для фотосинтезу - температура між 25 і 28 ° С і освітленість 20 000 люкс. В таких умовах утворення цукру є найбільшим. Пошкодити фотосинтезу може сильний «безводний стрес», коли рослина на довгий термін залишається без вологи. При занадто сильній сухості лист закриває пори. Це призводить до того, що рослина перестає дихати. А значить, припиняється і утворення цукру. Легкий «безводний стрес», проте, виноградна лоза переносить без проблем.

Вразливі сторони виноградної лози

Виноградна лоза, на жаль, схильна до хвороб і вразлива по відношенню до шкідників. Це відноситься, по крайней мере, до європейських благородним сортам Vitis vinifera. Справжня і несправжня борошниста роса, чорні плями, кліщі та нематоди сильно докучають їм. Американські види Vitis, наприклад, від природи набагато стійкіше. Схильність до хвороб істотно збільшується при посиленому добриві рослини і в період великої врожайності.

1. Нирка (вічко): з неї розвивається лист і плодоносний пагін.
2. Суцвіття: виноградна лоза - двостатеве рослина. Кожне суцвіття містить одночасно і чоловічі, і жіночі квітки. Суцвіття являють собою переродження вуса. З них пізніше повинні розвинутися ягоди.
3. Зав'язь: перша стадія утворення плодів після цвітіння.
4. Зелені ягоди: проміжна стадія при утворенні плодів.
5. Пігментація (фарбування): перехід від зеленої до синьої забарвленням. Здебільшого відбувається в липні, коли вміст цукру в ягодах досягне певного рівня.
6. Зрілі ягоди: кінцева стадія дозрівання винограду.
7. Бічний пагін: небажані пагони, які, як правило, з'являються на старому дереві, на них можуть утворюватися плоди, але вони зазвичай залишаються кислими і їх не збирають. Влітку, як правило, бічні пагони видаляють.
8. Вуса: лазающий орган винограду, генеалогічно розвинувся раніше, ніж суцвіття. Охоплюють будь-який предмет. Після збору винограду дерев'яніють.
9. Лист: орган дихання винограду, який служить і для живлення. У різних сортів винограду листя можуть відрізнятися.

10. Стовбур винограду, званий також старої деревиною: найслабша частина виноградної лози, що компенсується сильною кореневою системою.
11. Рукава, або плечі, їх також називають дворічної деревиною: на них розвиваються плодоносні пагони.
12. Плодоносний втечу, що знаходиться в стадії росту або закінчив перший рік свого життя (однорічна деревина): на ньому розвиваються очі, з яких ростуть листя і грона.
13. Поверхневі коріння: служать для споживання поверхневої вологи. При розчиненні борозен ці корені пошкоджуються, але швидко виростають нові.
14. корнештамба: міцно закріплює виноградну лозу в грунті.
15. Шпори коріння: служать для пошуку поживних речовин і вологи в грунті. Перед періодом зимового спокою накопичують великий запас вуглеводів для харчування рослини.

Мітки: будова

Ще по темі:

  • Немає схожих статей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама