Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Калимагнезия добриво: застосування в садівництві

  1. особливості удобрення Калимагнезия відноситься до концентрованих мінеральних добрив. Вона складається...
  2. Відео «Опис калимагнезии»
  3. Який вплив робить на культури
  4. Як впливає на грунт
  5. Строки внесення добрива
  6. Відео «Природна радіоактивність калимагнезии»

особливості удобрення

Калимагнезия відноситься до концентрованих мінеральних добрив. Вона складається з необхідних всіх овочевих і садових рослин елементів: калію - 30%; сірки - 17%; магнію - 10%.

Неминуче вміст хлору мінімально - 1%, деякі варіанти містять до 3%, що дозволяє розглядати цю живильну суміш як безхлорних. Добриво виробляється у формі світлого порошку або гранул неправильної форми сіруватого, іноді рожевого відтінку. Воно легко розчиняється водою, залишаючи трохи осаду. Неминуче вміст хлору мінімально - 1%, деякі варіанти містять до 3%, що дозволяє розглядати цю живильну суміш як безхлорних Характерна його риса: одночасне внесення двох необхідних елементів - калію з магнієм, застосування їх окремо не так ефективно, тому що вони нерівномірно розподіляються в грунті. При розпаді основної діючої речовини калимагнезии утворюються іони двох типів: позитивно заряджені іони калію і негативно заряджені іони сірки (сульфат іони). Сірковмісні сполуки без праці поглинаються грунтом.

Іони калію роблять це обмінним або необмінним способом. Калій, поглинений необмінним способом, не може легко проникати в кореневу систему рослини, але на глинистих ґрунтах йому допомагають мінерали гидрослюд і монтморилоніт тим, що акумулюють хімічні елементи. Мінерал ж, що проник в грунт обмінним способом, надовго там затримується, він легко споживається корінням рослин. Порошкове і мелкокристаллическое добриво містить більше калію, що поглинається необмінним способом, а значить, його доцільно використовувати на суглинних грунтах. На грунтах, позбавлених глинистих мінералів, вигідніше застосування великих гранул.

способи застосування

Калімагнезію вносять в грунт на всій оброблюваної території, причому розчинену водою так само часто, як суху. Її підсипають (або підливають) безпосередньо під коріння під час посадок або поливів. Її водним розчином навіть обприскують зелену масу рослин в період зростання. Застосування цього добрива універсально - що дуже зручно. Його застосування показано для відкритого грунту, так само, як для теплиць.

Внесення розраховують приблизно так: 5 кг на 1 сотку. Для плодових дерев, чагарників досить 20-30 г / м2. Для овочів - 15 - 20 г / м2, коренеплодів - 20 - 25 г / м2. Причому ріпа, редька, морква, картопля, буряк потребують його більше всіх, їм рекомендується внести от30 до 40 г / м2.

Відео «Опис калимагнезии»

З цього відеоролика ви дізнаєтеся способи застосування цього калійно-магнієвого добрива.

Який вплив робить на культури

Калій, магній, сірка - це прекрасне поєднання мікроелементів, необхідне для підвищення якості та корисності плодів. Так застосування калимагнезии обумовлює підвищення кількості крохмалю в картоплі, цукру в буряках, вітаміну С - в цитрусових, винограді, підвищує концентрацію вітамінів в зелених овочах. Сахаров буде більше і в плодах садових дерев. Крім того, добриво сприяє підвищенню врожайності, продовжує терміни плодоношення, робить рослини сильніше в протистояннях із захворюваннями, допомагає легше перенести суворі зимові морози.

Як впливає на грунт

Калимагнезия збагачує грунту мікроелементами, необхідними сільськогосподарським культурам. Коренеплоди (картопля, цукровий буряк, інші) за період своєї вегетації поглинають дуже багато калію з грунту, так картопля здатний «вийняти» з сотки землі до 2,5 кг цього елемента. Так що оброблювані землі гостро потребують поповнення калієм, магнієм, сіркою, а органічні добрива на кшталт гною або компосту не дають потрібної кількості. Тому так важливо для грунту введення комплексних органічних і неорганічних підгодівлі.

Дерново-підзолистих грунтів не вистачає калію і магнію, торф'яні, заплавні і червоні грунту відчувають явну нестачу калію і сірки, тому на таких видах грунтів застосування саме цього добрива дасть найбільший ефект. Для сірих лісових і суглинних дерново-підзолистих грунтів, а також збіднених вилужених чорноземів калимагнезия рекомендується тільки в разі нестачі калію і магнію - а цього може і не бути. Тут важливо, які культури росли на одному місці кілька років. На чорноземах, сірих і каштанових грунтах застосування його може бути ефективним тільки для деяких культур, наприклад, для соняшнику, цукрових буряків, зелених овочів, того ж картоплі.

Строки внесення добрива

Вносять добриво навесні або восени під час загального перекопування ділянки. На глинистих землях це краще робити з осені, а на більш легких - можна навесні, і не закладати глибоко, оскільки калій малорухомий, його поміщають відразу в потрібний горизонт грунту. Це те, що стосується загального добрива землі. А під час посадок дерев, кущів, розсади овочів багато практикують внесення підгодівлі під коріння. Хороший результат дає поливання з розчиненим добривом протягом усього літа. Багато дачники практикують обприскування розчином зеленої маси рослин.

Відео «Природна радіоактивність калимагнезии»

В даному відео показано природна радіоактивність калимагнезии.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама