Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обрізка винограду влітку: як правильно обрізати

  1. Головні моменти заходу
  2. Алгоритм обрізки винограду
  3. В який час необхідно проводити обрізання?
  4. Що ще необхідно знати?

Обрізка винограду влітку здійснюється, щоб рослина не витрачала свої сили на формування нових пагонів. Кущі винограду дуже швидко розростаються, тому їм потрібно приділяти багато уваги. В іншому випадку лози будуть рости, а урожай стане менш якісним. Ягоди подрібнюють і втратять смак і солодкість. Саме тому необхідно проводити своєчасну обрізку винограду. Обрізка винограду влітку здійснюється, щоб рослина не витрачала свої сили на формування нових пагонів

У період дозрівання винограду, його необхідно підрізати.

Головні моменти заходу

Існує правильна схема по обрізці виноградних пагонів в літній період, яка допоможе садівникові обрізати пагони так, щоб в майбутньому отримати хороший якісний урожай.
Якщо не обрізати пагони, то це не тільки погіршить якість ягід, а й ускладнить сам збір плодів. Якщо кущ має багато плодоносних стрілок, то ягодам не вистачатиме поживних речовин для правильного росту і повноцінного формування. Якщо лози матимуть багато листя, то це також погано позначиться на зростанні, так як рослина буде загущеним. З метою видалення зайвих листя і формування правильної довжини куща проводиться річна обрізка.

Процедура є профілактикою, щоб рослина могла перенести свій період вегетації без будь-яких проблем. Однією з особливостей літньої обрізки є те, що вона проводиться без будь-яких інструментів.

Алгоритм обрізки винограду

Схема видалення пасинків.

Схема обрізки така, що починаючи з червня садівники займаються підв'язування лоз і обрізанням молодої порослі. Саме в цей період формуються пагони для заміни. У наступному році в цьому місці з'являться плодоносні лози. Після цвітіння, зазвичай це відбувається в липні, слід обприскувати і всіляко удобрювати рослина. Якщо використовувати гарну підгодівлю, то ягоди будуть солодше. А правильна обрізка дозволить отримати більш високий урожай.

Всі схеми садівників зводяться до того, що пагони потрібно виламувати і щипати вручну. Час літньої обрізки розтягують зазвичай на все літо. Період досить довгий, тому потрібно заздалегідь подумати про те, що з червня по серпень потрібно буде доглядати і стежити за рослиною. Інакше в наступному році можна не отримати ніякого врожаю. Якщо правильно провести обрізку, то восени урожай порадує своєю якістю і кількістю.

Добриво винограду проводиться, щоб збільшити пишність куща і грон винограду. Різновидів добрив велика кількість, але зазвичай використовують фурролал або бурштинову кислоту. Цими розчинами необхідно зрошувати суцвіття. Таку процедуру потрібно проводити весь час, поки цвіте виноград, і ще приблизно тиждень після цвітіння. За допомогою добавок і підгодівлі можна збільшити кількість врожаю і його якість. В останньому місяці літнього періоду для молодих пагонів проводять карбування, а також рекомендується видалити верхню частину коренів, щоб стимулювати зростання кореневища. Догляд за вусиками виноградного куща можна проводити щодня або не робити цього взагалі. Вусики у винограду є кріпленням куща, тому якщо він був підв'язані, то вусики можна видалити зовсім.

В який час необхідно проводити обрізання?

Схема обрізки плодоносному дерева.

Кущі винограду потребують обрізку як до, так і після цвітіння. Якщо на кущі з'явилися грона винограду, то, незважаючи на це, має проводитися видалення пагонів, які є зайвими.

Повністю схему обрізки виноградного куща влітку можна розділити на чотири періоди. Прищіпка проводиться в червні до того, як виноградник почав цвісти. Для цього потрібно прищипувати молоді пагони на відстані приблизно 10 сантиметрів від початку старої лози, яка вже всохла. Таким прищипуванням садівники зупиняють ріст пагонів, щоб всі поживні і корисні речовини були спрямовані на формування і підживлення суцвіть, які з'являться. Таку процедуру необхідно повторювати через кожні півтори-два тижні, щоб стимулювати плодоношення.

Наступним етапом є видалення пасинків. Цей етап проводять після цвітіння в липні. Пасинком є ​​бічний відросток, який росте з основної частини втечі. Видалення таких пасинків проводять, щоб кущі винограду трохи прорідити. Якщо вони будуть занадто густими, їм не вистачатиме достатньої кількості сонячного світла. Через це ягоди можуть стати кислими, а кущ може захворіти. Пасинок коштувати видаляти приблизно на відстані двох сантиметрів від першого аркуша втечі. Повністю його видаляти не варто, так як виноградний кущ дуже швидко зростає, і на місці обрізаного відведення незабаром з'являється новий пагін.

Огляд виноградника повинен проводитися садівником щотижня, щоб не пропустити появу нових паростків. Як тільки вони з'являються, їх слід видаляти.

Наступний період називається карбування. Його можна порівняти з іншим етапом літньої обрізки - прищипуванням. У них є тільки одна відмінність, яка їх принципово розрізняє. Верх втечі видаляється приблизно на 40 сантиметрів. Таке видалення є більш глибоким, ніж при прищипування. Цей етап дуже важливий, адже завдяки карбування плоди швидше дозрівають. Зазвичай цей період обрізки випадає на кінець літа.
Раніше кінця серпня не слід виконувати чеканку, щоб не з'являлися нові пасинки, так як на їх зростання будуть витрачатися додаткові сили. У видаленні втечі не варто переборщувати, тому що це може уповільнити дозрівання грон винограду. Це здатне статися, так як фотосинтез буде відбуватися повільніше.

Що ще необхідно знати?

Садівники стежать за тим, яка кількість листя залишається на втечу. Їх має бути не менше 15. Цієї кількості буде вистачати для повного розвитку і життя винограду. Зазвичай карбування проводять руками або продезінфікованими інструментами.
Останнім періодом у літній обрізку винограду є освітлення.

Висвітленням називається видалення листя для кращої вентиляції рослини.

Цей етап обрізки можна проводити на розсуд садівника, але рекомендується все-таки дочекатися моменту дозрівання грона винограду. Якщо кущ рясно усипаний листям, то варто її прорідити. Дуже важливо не залишати листя, яку ви видалили, біля коріння, так як на ній можуть накопичуватися бактерії, що негативно відіб'ється на зростанні винограду. Кущ може заразитися і захворіти.

Якщо спостерігається великий урожай, то можна прорідити і грона винограду. Якість виноградних ягід покращиться. На сильному втечу число грон не повинно бути більше чотирьох. Якщо лоза слабка, то вистачить і однієї. Досвідчені садівники рекомендують дотримуватися таку послідовність періодів. Майже всі сорти підрізають перші кілька років однаково. Приступаючи до роботи, садівник повинен продумувати форму чагарнику, а потім в залежності від неї проводити обрізання.

У деяких регіонах практикують укривання кущів винограду на зиму. В такому випадку штамб рекомендується робити мінімальним. Лоза плодоносить всього кілька років, тому через деякий час її необхідно видаляти.

Для отримання рівномірного врожаю потрібно стежити за розвитком куща. Якщо він добре розвивався, то йому можна дати більш сильне навантаження. Якщо кущ слабенький, то кількість нирок краще зменшити.
З року в рік рекомендується чергувати коротку і довгу обрізки, так як це допоможе збільшити урожай винограду. Виноград може дуже швидко рости, саме тому потрібно проводити обрізку щорічно. Якщо слідувати порадам досвідчених садівників, то і врожай щороку радуватиме своїми плодами.

Що ще необхідно знати?
В який час необхідно проводити обрізання?
Що ще необхідно знати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама