Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Коринка російська: селекція, опис сорту, посадка і догляд, гідності, відгуки

  1. Історія селекції
  2. характеристика сорту
  3. Виноград «Коринка російська»: вирощування (відео)
  4. Технічна характеристика ягід
  5. переваги сорту
  6. Посадка і особливості догляду
  7. Відгуки садівників
  8. Як доглядати за виноградом (відео)

Виноград «Коринка російська» є столовим сортом з дуже ранніми термінами дозрівання Виноград «Коринка російська» є столовим сортом з дуже ранніми термінами дозрівання. Період від пробудження нирок до повного визрівання гроні становить від 105 до 115 днів.

Історія селекції

Виноград «Коринка російська» відноситься до категорії безнасінних сортів. Форма селекціоновані в ЦГЛ ім. І. В. Мічуріна. Авторство належить І. М. Філіпенко та Л. Т. Штин. У роботах по виведенню даного сорту була задіяна батьківська пара, представлена ​​сортами «Зоря Півночі» і «Кишмиш чорний». Отриманий сорт винограду включений до Державного реєстру за Центрально-Чорноземного регіону.

характеристика сорту

«Коринка російська» - виноград, що відрізняється не тільки дуже раннім терміном дозрівання, але і гарну морозостійкість, а також достатню стійкість до хвороб, що дозволяє віднести його до числа перспективних. Оригінатором сорти є Всеросійський НІІГіСПР імені І. В. Мічуріна.

Виноград «Коринка російська»: вирощування (відео)

Біологічна опис сорту

Виноград «Коринка російська» дуже сильнорослий. Довжина пагонів варіюється від 2,1 до 3 метрів. Ступінь визрівання виноградної лози висока і становить від 2/3 до 6/7 від загальної довжини. Квітки. Листя досить великого розміру, зі слабким ступенем рассеченности і незначним паутіністим опушенням.

Грона формуються середніх розмірів, вираженої конічної форми і среднерихлой структури, часто крилаті. Середня маса гроні рідко перевищує 250 г. Для отримання більшої грона проводяться обробки «гиббереллинов». Коефіцієнт плодоношення становить 0.8.

Технічна характеристика ягід

Виноград сорту «Коринка російська» характеризується відносно дрібними ягодами. Стандартні розміри ягоди складають 0.8 × 1 см. Форма округла. Основне забарвлення золотисто-жовте, характерна поява вираженого рожевіють засмаги на сонячній стороні ягоди.

М'якоть стиглого винограду відрізняється мясистостью і хорошою соковитістю, має приємний смак. Яскравий і виражений виноградний аромат відсутній. М'якоть покрита середньої по товщині, але нестійкою шкіркою. Насіння в ягодах відсутні. Цукристість може варіюватися від 20% до 22%, іноді буває і більше. Показники кислотності не перевищують 5 г / л. Подібне співвідношення цукристості і кислоти вважається одним з кращих.

переваги сорту

Сорт винограду «Коринка російська» має певні переваги, які обумовлені характеристиками використаних при схрещуванні різновидів:

  • максимальне визрівання всіх пагонів;
  • смак стиглої ягоди досить простий, але оптимально солодкий;
  • врожайність висока;
  • хороша транспортабельність зібраного врожаю;
  • сорт придатний для приготування якісного вина і використовується при виготовленні родзинок;
  • відсутня горошеніе ягід;
  • морозостійкість перевищує -26 ° C;
  • в ягодах відсутні насіння.

Середня врожайність даної форми винограду становить близько 80 ц / га.

Посадка і особливості догляду

Виноград «Коринка російська» не вимогливий до грунту і не потребує особливого догляду. Оптимально підходить для культивування початківцями виноградарями. Регіони вирощування різноманітні: центр Росії, південні райони країни, північно-західні регіони, Далекий Схід і Сибір.

При посадці саджанців і подальшому догляді за виноградними кущами слід дотримуватися основні рекомендації:

  • придбані саджанці підлягають огляду на предмет виявлення неякісної або всохлі кореневої системи, пошкоджень пагонів, а також уражень основними хворобами або шкідниками;
  • саджанці слід «омолодити», підрізавши коріння і втечу;
  • підготовка посадочних ям повинна бути здійснена заздалегідь;
  • при наявності близько розташованих ґрунтових вод слід виконати в посадковій ямі дренажний шар;
  • при заповненні ями на третину живильним грунтом слід захистити кореневу систему від прямого впливу добрив, виконавши підсипку чистого грунту;

придбані саджанці підлягають огляду на предмет виявлення неякісної або всохлі кореневої системи, пошкоджень пагонів, а також уражень основними хворобами або шкідниками;   саджанці слід «омолодити», підрізавши коріння і втечу;   підготовка посадочних ям повинна бути здійснена заздалегідь;   при наявності близько розташованих ґрунтових вод слід виконати в посадковій ямі дренажний шар;   при заповненні ями на третину живильним грунтом слід захистити кореневу систему від прямого впливу добрив, виконавши підсипку чистого грунту;

  • встановлені в яму саджанці слід засипати грунтом, яка злегка трамбується і рясно проливається, після чого грунт підсипається до повного обсягу;
  • відразу після посадки обов'язково необхідно підв'язувати лозу строго вертикально до попередньо встановленої опорі;
  • до зими деревина лози визріває в умовах відкритого грунту задовільно, і, незважаючи на морозостійкість до -26 ° С, необхідно забезпечити рослині укриття на холодний період;
  • рекомендується проводити обрізку на 6-8 нирок.

встановлені в яму саджанці слід засипати грунтом, яка злегка трамбується і рясно проливається, після чого грунт підсипається до повного обсягу;   відразу після посадки обов'язково необхідно підв'язувати лозу строго вертикально до попередньо встановленої опорі;   до зими деревина лози визріває в умовах відкритого грунту задовільно, і, незважаючи на морозостійкість до -26 ° С, необхідно забезпечити рослині укриття на холодний період;   рекомендується проводити обрізку на 6-8 нирок

Особливу увагу слід приділити профілактичній обробці виноградних кущів даного сорту бордоською рідиною від ураження оїдіумом. Оптимальним варіантом є виконання трьох обробок за сезон. Допускається застосовувати спеціальні фунгіциди відповідно до схеми, зазначеної в інструкції.

Ми вам також пропонуємо ознайомитися з характеристиками і перевагами винограду сорту «Арочний» .

Відгуки садівників

При вирощуванні в умовах відкритого грунту на території Ленінградської області масовий збір урожаю винограду цього сорту починається в першій декаді вересня. Помічено, що якщо залишити виноградні грона на кущах на більш тривалий час, то ягоди набувають надзвичайно високу цукристість і приємний присмак меду.

На думку більшості виноградарів, які тривалий час вирощують «коринку російську» на своїх присадибних ділянках, лоза особливо сильно піддається ураженню хворобами при дощовій погоді, а також в умовах підвищеної вологості повітря на етапі масового дозрівання врожаю.

Як доглядати за виноградом (відео)

Виноград сорту «Коринка російська» набув широкого поширення у російських виноградарів. Дана гібридна форма з успіхом культивується також в Польщі, Бельгії та Канаді. Популярний сорт і в країнах Балтії, що обумовлено його невибагливістю. Виноград «Коринка російська» має універсальне призначення, а відсутність особливих вимог по догляду за цим сортом робить його затребуваним у початківців і обмежених у часі виноградарів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама