Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виноград Ніна: опис особливостей і характеристика сорту

  1. особливості сорту Сорт винограду Ніна відноситься до столових червоним. Має середній термін дозрівання,...
  2. особливості догляду

особливості сорту

Сорт винограду Ніна відноситься до столових червоним Сорт винограду Ніна відноситься до столових червоним. Має середній термін дозрівання, від моменту розпускання його нирок до моменту досягнення знімною зрілості плодів проходить час від 125 до 130 днів. Даний сорт має велику силу росту, а в разі вирощування на своє коріння при відсутності підщепи його висота досягає 3 м. Визрівання пагонів хороше, грона відрізняються великими розмірами, циліндричної формою і високою щільністю. Вага одного грона в середньому становить 1 кг. Найбільш доцільно залишати на кожному пагоні одну або дві грона.

Плоди мають великі розміри, темно-червону (практично бордову) забарвлення, округлу форму. Вага однієї ягоди зазвичай становить від 10 до 12 м Їх м'якоть відрізняється приємним солодким смаком з незначним кислим присмаком. Шкіра має середню щільність, однак під час їжі не відчувається. У деяких випадках має місце незначне горошеніе. Виноградний сорт Ніна - двостатеві, він не потребує наявності ростуть поруч кущів для запліднення. Необхідно нормувати врожай. На кожному кущі слід залишати від 30 до 40 пагонів або від 35 до 50 очок. Один виноградник може дати урожай в розмірі від 4 до 6 кг за 1 рік.

Для цього сорту підходять легкі суглинисті грунти і теплі місця з хорошим освітленням, зокрема, стіни будинків та інших споруд. Оптимальним є віяловий тип формування. Морозостійкість даного виноградного сорту є середньою. Він може витримувати температуру до -22. Перед зимою необхідно його обов'язково вкрити, навіть при культивації в південному регіоні. Для даного сорту шкідливі загущення, надлишковий полив і дуже стрімкі підгодівлі азотними добривами.

Заходи профілактики на увазі в першу чергу захист від оїдіуму. Дана хвороба є дуже небезпечною, перемогти її складно. Імовірність поразки мілдью низька, проте все ж не виключена. У деяких випадках цей сорт вражають бактеріальний рак і шкідники, найпоширеніший з яких - філоксера. У більш рідкісних випадках рослини пошкоджують оси і листовійка.

Переваги і недоліки

Плюси сорту винограду Ніна:

мінуси:

  • можливо горошеніе ягід в разі дощів під час дозрівання;
  • невисока стійкість щодо філоксери і оїдіуму.

особливості догляду

Щоб досягти високої врожайності, кущів сорту винограду Ніна потрібні добрива. Протягом періоду з моменту розпускання бруньок до плодоношення кожен кущ необхідно підгодовувати мінімум тричі. Час між двома підгодівлею має становити приблизно 1 місяць. Саджанців не потрібні добрива, оскільки в момент посадки їх у ями все одно необхідно укласти родючий грунт і внести добрива. Забезпечення гарного росту потребує внесення підгодівлі у вигляді добрив на основі азоту. Перед початком цвітіння необхідно вносити добрива на основі фосфору і калію. Обрізати потрібно щороку восени і в момент визрівання пагонів, залишаючи від шести до восьми очок на кожному з них.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама