Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зберігання саджанців, живців і лози виноградної

  1. Складнощі зберігання виноградного держака
  2. Способи зберігання лози в домашніх умовах
  3. Недоліки зберігання лози в домашніх умовах
  4. Зберігання лози в розплідниках

Саджанці, як гроші, їх не тільки треба вміти добути, але і дуже важливо вміти зберегти Саджанці, як гроші, їх не тільки треба вміти добути, але і дуже важливо вміти зберегти. Хто-хто, а виноградарі знають, як важко зберегти саджанець до весни. А власне, чому до весни, запитаєте ви? І я відповім вам, що не обов'язково їх зберігати до весни. саджанці винограду садять з моменту їх викопування з шкілки (жовтень, листопад) і до середини травня місяця. Головне, щоб на момент посадки його в грунт на вулиці була температура повітря не менше 2 градусів тепла, щоб не заморозити корінці. А до весни їх найкраще зберігати в прохолодному підвалі. Спочатку саджанці ув'язуються в пучки, по 25-50 штук. Потім обробляються 3% мідним купоросом і укладаються штабелями висотою до одного метра з пересипанням коренів вологим піском. Протягом терміну зберігання регулярно контролюється вологість піску і стан лози. А ось в зберіганні живців виноградних є свої нюанси.

Складнощі зберігання виноградного держака

У зберіганні держака є кілька "підводних каменів". Взимку лоза може замерзнути, вимкнути або пересохнути. Уникнути псування держака головне завдання виноградаря. Існує кілька способів зберігання живців і лози винограду, найбільш популярні з них це зберігання в піску, тирсі і в целофані. Але найкращим і якісним є зберігання в ХОЛОДИЛЬНОЇ КАМЕРІ.

Способи зберігання лози в домашніх умовах

Перші два способи використовують для зберігання в погребі. Саджанці пересипаються зволоженим піском або тирсою і поміщають в дерев'яний ящик. Час від часу потрібно перевіряти лозу на питання пересихання, як правило, раз на два тижні. Якщо пісок підсох, його зволожують і укладають лозу на місце. Є виноградарі, які зберігають саджанці в целофані на "фруктової полиці" холодильника. Спочатку лозу обмотують вологою тканиною або газетою, целофаном, а потім поміщають в холодильник. Раз в тиждень перевіряють, чи не псується лоза, при потребі акуратно промивають саджанці рожевим розчином марганцівки або спеціальними садовими антисептиками і укладають на місце.

Недоліки зберігання лози в домашніх умовах

Заради справедливості, треба зауважити, що ці способи зберігання живця і лози мають ряд суттєвих недоліків. Оптимальна температура, при якій живці не проростають і не замерзають це від 0 до +4. Підтримувати таку температуру в льосі важко. А в холодильник багато не покладеш, та й що скажуть домашні? Виходячи з вище викладеного відсоток приживлюваності саджанців, що зберігаються в домашніх умовах, невисокий, а це дуже неприємно, якщо ви намагалися зберегти, важко дісталися вам рідкісні сорти.

Зберігання лози в розплідниках

А ось при зберіганні в холодильній камері (при температурі зберігання від 0 до +2 С, при відносній вологості повітря 85% і з запарафіненимі кінцями) держак зберігається практично без зміни своїх характеристик. І з такого держака винограду виростає потужний і здоровий саджанець. Вихід саджанця становить практично 100%. Тому якщо ви хочете придбати якісний посадковий матеріал звертайтеся до професіоналів.

А власне, чому до весни, запитаєте ви?
А в холодильник багато не покладеш, та й що скажуть домашні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама