Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

10 матеріалів для оздоблення стін спальні

  1. №1. шпалери
  2. №2. фарба
  3. Яку фарбу можна використовувати для фарбування стін в спальні?
  4. №3. штукатурка
  5. №4. Тканина
  6. №5. Декоративний камінь
  7. №6. дерев'яна вагонка
  8. №7. ламінат
  9. №8. коркове покриття
  10. №9. МДФ-панелі
  11. №10. М'які стінові панелі
  12. Інші варіанти
  13. На завершення

Зміст статті

При оформленні стін спальні увагу краще зосередити на екологічності оздоблювальних матеріалів, ніж на їх практичності. У спальні немає підвищеної вологості, бризок жиру і води, як в деяких інших приміщеннях квартири, але це місце відпочинку, тому матеріали повинні бути максимально безпечними і натуральними. Крім того, належна увага варто приділити декоративним якостям, а також колірній гамі, адже використовувати кричущі відтінки в спальні недоречно. Отже, які ж матеріали найбільш підходять для обробки спальні ?

№1. шпалери

Шпалери для оздоблення стін спальні використовуються найчастіше, адже вони володіють належним різноманітністю і дозволяють створити який завгодно інтер'єр в кімнаті . З поклейкой шпалер зможе впоратися практично кожен, а асортимент вражає. У продажу легко знайти гладкі і рельєфні шпалери, а також шпалери, які повторюють текстуру дерева, каменю або інших матеріалів. Шпалери можуть бути однотонними або з малюнком, мати різну щільність і відрізнятися за деякими експлуатаційними якостями: водостійкість, здатність витримувати миття і т.д. Для спальні не так важливо, щоб шпалери можна було мити, - краще зосередитися на максимально натуральних матеріалах.

  1. Для спальні відмінно підходять паперові шпалери , Особливо якщо кімната не дуже сонячна, інакше вони швидко вицвітуть. Це доступний в плані ціни матеріал, представлений у величезній різноманітності забарвлень. Паперові шпалери дихають, забезпечуючи здоровий мікроклімат в приміщенні, можуть бути тисненими, забезпечують додаткову тепло- і звукоізоляцію. Зміст статті   При оформленні стін спальні увагу краще зосередити на екологічності оздоблювальних матеріалів, ніж на їх практичності
  2. Вінілові шпалери відрізняються кращими експлуатаційними якостями, але майже всі види не здатні пропускати повітря, за винятком шпалер з використанням твердого вінілу, але це досить дорогий і нерозповсюджений вид обробки.
  3. Відмінний варіант для спальні - бамбукові шпалери : Вони екологічні, пропускають повітря, прості в поклейке, але вимагають ідеально рівною вихідної поверхні.
  4. Непогано для спальні підходять і текстильні шпалери : На основу з паперу кріпляться нитки тканини. У підсумку виходить екологічне покриття з хорошими показниками тепло- і звукоізоляції, що важливо для кімнати відпочинку. Крім того, вони приємні на дотик і представлені в широкому асортименті. Однак такий матеріал здатний притягати пил, тому потрібно звернути увагу на шпалери зі спеціальним просоченням, а після монтажу ретельно доглядати за покриттям. Схожі властивості характерні і для килимових шпалер.
  5. Є ще пробкові шпалери і шпалери на основі деревної шпони. Це натуральна обробка, яка підвищує тепло- і звукоізоляцію в кімнаті, створює затишок і комфорт в спальні.
  6. металеві шпалери в спальні краще не використовувати - вони не дихають. Вихід із ситуації - комбінувати їх з іншими, більш екологічним типами обробки.
  7. склошпалери в спальні використовуються рідше, а даремно: вони мають відмінні експлуатаційні якості, їх можна кілька разів перефарбовувати, вони здатні пропускати повітря.
  8. Також непогано показують себе рідкі шпалери , За допомогою яких можна створювати безшовну поверхню.
  9. Шпалери на основі серпянки , Які в плані натуральності можуть позмагатися з корковими шпалерами.
  10. У моду також повертаються шпалери лінкрустів , Які мають рельєфну поверхню, і відмінно вписуються в класичні інтер'єри.
  11. Окремо варто відзначити фотошпалери , Для яких спальня - ідеальне приміщення. З їх допомогою кімнаті можна надати потрібну атмосферу, і навіть візуально збільшити невелику спальню.

З їх допомогою кімнаті можна надати потрібну атмосферу, і навіть візуально збільшити невелику спальню

№2. фарба

пофарбувати стіни в спальні - це один з найпростіших і бюджетних варіантів обробки, але при цьому аж ніяк не найгірший. Переваг використання саме фарби для стін спальні безліч:

  • можливість підібрати відповідний відтінок фарби, щоб створити інтер'єр мрії;
  • на фарбі складніше, ніж на шпалерах, залишити подряпини, що актуально, якщо вдома є маленькі діти або тварини;
  • при наявності в спальні складних архітектурних елементів, типу арок або ніш, виконати обробку буде значно легше;
  • простота процесу фарбування і перефарбування;
  • фарба - відмінний фон для фото або картин, якщо ви плануєте зробити їх прикрасою своєї спальні.

можливість підібрати відповідний відтінок фарби, щоб створити інтер'єр мрії;   на фарбі складніше, ніж на шпалерах, залишити подряпини, що актуально, якщо вдома є маленькі діти або тварини;   при наявності в спальні складних архітектурних елементів, типу арок або ніш, виконати обробку буде значно легше;   простота процесу фарбування і перефарбування;   фарба - відмінний фон для фото або картин, якщо ви плануєте зробити їх прикрасою своєї спальні

Серед мінусів використання фарби варто назвати необхідність ретельної підготовки поверхні стін, адже вони повинні бути ідеально рівними. Не всі фарби після висихання утворюють поверхню, яку можна мити, тому необхідність цієї властивості потрібно враховувати.

Фарба може мати матову або глянсову поверхню. Хоч глянець здатний трохи замаскувати дефекти стін, але для спальні підходить не надто зважаючи на утворення безлічі відблисків від джерел освітлення . Краще вибрати матову фарбу спокійних відтінків. У кімнаті можна поєднувати різні кольори фарби, виділивши, наприклад, стіну у ліжка . Такий прийом дозволяє не тільки зробити інтер'єр більш цікавим, але і візуально скоректувати геометрію приміщення. Фарба може мати матову або глянсову поверхню

Яку фарбу можна використовувати для фарбування стін в спальні?

Для оздоблення стін спальні можна використовувати далеко не всі типи фарб. Так, масляна точно не підійде: вона хоч і не дорога, але має різкий запах і високу ймовірність утворення тріщин. Дуже добре підходять акрилові фарби, які можна колеровать на свій розсуд, і водоемульсійні, які витримують слабке і рідкісне миття. Також непогано зарекомендували себе водно-дисперсійні і латексні фарби.

№3. штукатурка

штукатурка відмінно підходить для спальні, причому використовуватися вона може в приміщенні з будь-яким інтер'єром: від класики до мінімалізму. Переваг у декоративної штукатурки маса:

  • унікальність виконаного покриття, адже в точності повторити отриманий візерунок неможливо;
  • більшість типів штукатурок наносити нескладно ;
  • декоративна штукатурка дозволяє замаскувати деякі дефекти стін;
  • екологічність;
  • довговічність;
  • монолітність підсумкового покриття;
  • простота в догляді.

унікальність виконаного покриття, адже в точності повторити отриманий візерунок неможливо;   більшість типів   штукатурок наносити нескладно   ;   декоративна штукатурка   дозволяє замаскувати деякі дефекти стін;   екологічність;   довговічність;   монолітність підсумкового покриття;   простота в догляді

Крім того, за допомогою декоративної штукатурки простіше обробляти спальні з арками , Різними виступами і іншими архітектурними елементами. З мінусів виділити можна тільки високу ціну, але, беручи до уваги довговічність і унікальність, стомость цілком виправдана.

За типом наповнювача штукатурки бувають різними , І всі вони однаково підходять для використання в спальні. Найдоступніший варіант - фактурна штукатурка, наповнювачем в якій можуть бути дрібні камінчики, слюда або деревна тирса, вони і надають обсяг поверхні. У структурній штукатурці роль наповнювача виконують частинки кварцу: підсумкова поверхня має не такий об'ємний рельєф, але якщо використовувати частки наповнювача трохи крупніше, то можна отримати ефект мозаїки на стінах. У венеціанської штукатурки наповнювачем служать дрібні частинки мармуру, за рахунок чого вдається досягти гладкої блискучої поверхні, яка з вигляду дуже нагадує справжній камінь.

№4. Тканина

Стіни в спальнях обробляли тканиною вже кілька століть назад. Таким чином можна створити атмосферу затишку і тепла, а так як різноманітність тканин величезна, то і варіантів дизайну безліч. Для спалень, оформлених в класичному стилі, підійдуть тканини з візерунками і вишивкою, а для більш сучасних інтер'єрів - легкі однотонні полотна. Оптимально використовувати для такої обробки льон і бавовна, але підійдуть і меблеві тканини. Зовні обробка тканиною нагадує обробку тканинними шпалерами .

З мінусів цього варіанту - накопичення пилу тканиною, а значить, стіни доведеться ретельно і регулярно пилососити. Зате обробка тканиною дозволить створити оригінальний інтер'єр, а стіни стануть трохи більше тепло- і звукоізольованими.

№5. Декоративний камінь

Декоративний камінь часто використовують для прикраси кімнат, і спальня - не виняток. Матеріал може імітувати практично будь-який натуральний камінь: піщаник, граніт, мармур, бути схожим на цегла і т.д. При цьому він набагато легше, дешевше і простіше в монтажі, ніж його натуральний аналог.

Декоративний камінь має відмінні експлуатаційні якості, він міцний і довговічний, що не виділяє ніяких шкідливих речовин. Використовувати таку обробку краще в комбінації з фарбою або штукатуркою, наприклад. Так, каменем можна викласти частину стіни над ліжком, навколо вікна або інших елементів в кімнаті, але якщо обробити всі стіни таким чином, то затишний інтер'єр створити не вийде - вийде щось на зразок кімнати в середньовічному замку.

№6. дерев'яна вагонка

Якщо хочеться створити в спальні максимально розслабляючу і затишну обстановку, то краще, ніж натуральне дерево, матеріалу годі й шукати. Для стін можна використовувати дерев'яну вагонку . Її виробляють з натуральної деревини: сосна - найдешевший варіант, але при цьому такий матеріал відмінно виглядає і добре показує себе в експлуатації. Головними перевагами дерев'яної вагонки можна назвати:

  • натуральність і екологічність, що так важливо для кімнати відпочинку. Крім того, деревина дає приємний аромат, створює унікальний мікроклімат, може підтримувати оптимальний рівень вологості;
  • відмінний зовнішній вигляд. Залежно від обраної породи дерева колір і текстура можуть відрізнятися: ялина і сосна, наприклад, мають жовтий відтінок, модрина - бурий;
  • відносна простота в монтажі;
  • довговічність. Термін служби такої обробки може досягати 50 років при належному догляді;
  • додаткова тепло- і звукоізоляція.

Термін служби такої обробки може досягати 50 років при належному догляді;   додаткова тепло- і звукоізоляція

Необхідно відзначити, що натуральне дерево чутливо до вологи, але в спальні її джерел немає, тому цей недолік можна не враховувати, якщо ви не живете на останньому поверсі прямо під дахом. Крім того, дерево схильне до впливу шкідників, тому його потрібно покривати захисними засобами .

Варто відзначити, що існує бюджетна альтернатива дерев'яної вагонки - пластикова . Вона може повторювати текстуру будь-якого дерева або іншого матеріалу, але використовувати її в спальні все ж небажано. По-перше, її важко назвати екологічною, а, по-друге, вона не дуже міцна, і навіть несильний удар може порушити її цілісність.

№7. ламінат

Ламінат можна використовувати не тільки в якості обробки для підлоги. Сьогодні цей матеріал широко використовується і для облицювання стін , і навіть стель . Завдяки ламінату стіни в спальні виходять гарними, міцними і довговічними. До головних переваг ламінату варто віднести:

  • величезний асортимент малюнків і текстур, можна підібрати матеріал потрібного відтінку, щоб створити необхідний інтер'єр;
  • відносна простота монтажу;
  • довговічність;
  • відсутність шкідливих випарів, тому подібний вид обробки можна використовувати в спальні.

величезний асортимент малюнків і текстур, можна підібрати матеріал потрібного відтінку, щоб створити необхідний інтер'єр;   відносна простота монтажу;   довговічність;   відсутність шкідливих випарів, тому подібний вид обробки можна використовувати в спальні

Проте, ламінат сприйнятливий до впливу вологи і температурних перепадів, але подібних впливів в спальні не спостерігається, тому цей матеріал відмінно підходить для даних умов. Щоб заощадити, можна використовувати ламінат класу 21-31: він призначений для кімнат з мінімальним навантаженням на підлогу, а вже для стін підходить ідеально.

№8. коркове покриття

Головна перевага даного покриття - його екологічність. Виготовляють його з кори коркового дерева, а для обробки стін використовують згадані вище пробкові шпалери , А також листи і полотна. Крім натуральності та екологічності, коркове покриття має масу інших переваг:

  • невелика вага, що робить транспортування і монтаж простішими;
  • звуко- і теплоізоляційні властивості;
  • висока міцність і зносостійкість;
  • простота монтажу;
  • на корковій поверхні не скупчується пил, що полегшує догляд за покриттям.

Пробка має такі недоліки, як вразливість до вологи, абразивних матеріалів, на ній залишаються вм'ятини від важких предметів, але всім цим діям стіни спальні не схильні до. Залишається тільки один недолік - висока ціна, але за все натуральне доводиться платити.

№9. МДФ-панелі

МДФ-панелі сьогодні широко використовуються для обробки різного роду приміщень, оскільки вони відмінно проявили себе в експлуатації, мають відмінний зовнішній вигляд і при доступній ціні є аналогом для більш дорогих матеріалів, адже прекрасно їх імітують. Плити МДФ набагато екологічніше, ніж ДСП, оскільки виконуються з дуже дрібної дерев'яної стружки, яка при нагріванні виділяє лігнін - основна сполучна речовина. На відміну від них, при виробництві ДВП в якості сполучного речовини використовуються епоксидні смоли.

сьогодні для облицювання стін використовуються плиткові, рейкові і листові панелі, вони можуть мати рельєфну поверхню, завдяки чому виходить повна імітація дерев'яної вагонки. Поверхня панелей може бути оброблена різними способами: пофарбована, шпоновані або ламінована. Матеріал може імітувати будь-яку породу дерева, каменю, або інших матеріалів, бути однотонним, але з вираженим рельєфом, тому з його допомогою можна реалізувати будь-яку інтер'єрну задумку.

Матеріал може імітувати будь-яку породу дерева, каменю, або інших матеріалів, бути однотонним, але з вираженим рельєфом, тому з його допомогою можна реалізувати будь-яку інтер'єрну задумку

До основних переваг МДФ-панелей:

  • техніки безпеки та екологічної;
  • висока міцність і довговічність;
  • невелика ціна;
  • велике розмаїття кольорів і текстур;
  • простий монтаж;
  • легкість догляду.

Мінуси, на жаль, також є:

  • велика вага;
  • невелика вогнестійкість;
  • якщо знадобиться прикріпити до стіни аксесуари або предмети навісних меблів, то доведеться використовувати спеціальні кріплення.

велика вага;   невелика вогнестійкість;   якщо знадобиться прикріпити до стіни аксесуари або предмети навісних меблів, то доведеться використовувати спеціальні кріплення

№10. М'які стінові панелі

Щодо сучасний тип обробки стін - м'які панелі , Які мають характерний рельєф. Поверхня їх виконується з будь-якого типу тканини, шкіри, екокожі та інших нетканих матеріалів. Головна особливість подібного типу обробки - м'яка і трохи опукла поверхня. Як правило, такі панелі складаються з трьох шарів: в основі - жорсткий пластик, в центрі - звукоізоляція, а зовнішній шар - тканина або шкіра.

Основні переваги м'яких стінових панелей:

  • унікальний зовнішній вигляд;
  • чудові звуко- і теплоізоляційні якості;
  • приховують невеликі нерівності вихідної поверхні;
  • відносно простий монтаж;
  • різноманітність форм і кольорів;
  • приємні тактильні відчуття.

Є й недоліки:

  • висока ціна;
  • м'які панелі легко пошкодити, і при цьому пошкоджений елемент доведеться замінити;
  • м'які панелі сильно притягують пил, а в рельєфних частинах її накопичується ще більше, тому догляд потрібен ретельний і регулярний.

Непоганий варіант - використовувати м'які стінові панелі для акцентної стіни в спальні: в цьому випадку вартість обробки буде менше, а кімната буде виглядати затишною і стильною.

Інші варіанти

Звичайно ж, для оздоблення стін спальні можна використовувати і інші матеріали для реалізації всіх мислимих і немислимих дизайнерських викрутасів. У хід можуть піти часом навіть самі непередбачувані матеріали: пробки від вина, ремені, галька і т.д. Непогана ідея - використовувати грифельну фарбу для обробки однієї стіни або її частини, і тоді можна буде міняти настрій кімнати в залежності від малюнка.

Також є маса сучасних матеріалів для декорування стін. Так, недавно з'явилися люмінесцентні шпалери , На яких в темний час доби проступає світловий малюнок, який тримається до 12 годин, поступово згасаючи. Заряджаються такі шпалери від будь-якого джерела світла, а вдень виглядають цілком звичайним покриттям.

Заряджаються такі шпалери від будь-якого джерела світла, а вдень виглядають цілком звичайним покриттям

Крім того, стіни можна прикрашати, наприклад, вініловими наклейками, створюючи певну атмосферу в спальні. Клеїти і знімати такі наклейки дуже просто, а ефект від них виходить чудовий.

На завершення

вибираючи оздоблювальний матеріал для стін спальні, в першу чергу, необхідно звертати увагу на екологічність, а також на зовнішній вигляд і те, наскільки вдало обробка вписується в інтер'єр приміщення. Можна не зупинятися на якомусь одному варіанті обробки, а поєднувати кілька в одній спальні: фарба і декоративний камінь, штукатурка і фотошпалери, фарба і м'які панелі і т.д. Модний інтер'єрний тренд останніх років - виділення акцентної стіни за допомогою іншого оздоблювального матеріалу або того ж матеріалу, але іншого відтінку.

Яку фарбу можна використовувати для фарбування стін в спальні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама