Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як шпаклювати гіпсокартон правильно

  1. Навіщо потрібно шпаклювати гіпсокартон?
  2. Шпаклівка швів (стиків) гіпсокартону
  3. шпаклівка кутів
  4. Особливості шпаклювання стелі з гіпсокартону
  5. Нюанси шпаклювання під фарбування
  6. Декілька порад

Особливу увагу стиках

Ви робите ремонт і для того, щоб зробити стіни рівними, використовуєте гіпсокартон. Це суттєво економить час, сили і гроші на вирівнювання стін. Що ж робити далі? Чи можна фарбувати або клеїти шпалери відразу після прікруткі гіпсокартону?

Навіщо потрібно шпаклювати гіпсокартон?

Деякі люди помилково вважають, що раз був прикручений до стін і стелі гіпсокартон, то більше нічого не потрібно. Але цього мало для того, щоб верхнє декоративне покриття виглядало красиво. На стиках між листами є технологічні шви, які обов'язково потрібно зашпаклювати.

Це також стосується кутів кімнати або декоративних деталях. Шпаклівка гіпсокартону своїми руками цілком здійсненна, навіть якщо ви не майстер по ремонту. Як правильно шпаклювати гіпсокартон розповімо нижче.

Шпаклювати необхідно буде безліч швів, куточки і кріпильні отвори. Якщо до моменту нанесення шпаклівки з'явилися тріщини або вм'ятини, то їх так само необхідно прибрати за допомогою нанесення шпаклівки.

Шпаклівка стін з гіпсокартону починається з ґрунтування.

Це обов'язковий етап перед будь-яким наступним шаром матеріалу на поверхнях стін і стелі під час ремонту. Обов'язково дочекайтеся повного висихання грунтовки перед нанесенням шпаклівки.

Шпаклівка швів (стиків) гіпсокартону

Грунтовка Обов'язкова!

Технологія шпатлювання стиків наступна:

  1. Уважно огляньте всі нерівності в районі стикування листів. Якщо якісь з саморізів виступають, тоді їх необхідно буде вкрутити.

    Якщо деякі вийшли утопленими більш ніж на 5 мм, тоді їх слід викрутити і вкрутити за новою на відстані до 50 мм від попереднього місця. Як варіант, можна замінити такий шуруп на довший і не робити інший дірки в листі.

  2. Ображати під кутом в 45 градусів різані краю гіпсокартону шириною в 3-5 мм. Якщо в районі стику «рідний» край листа, тоді його обрізати не потрібно. Це робиться для збільшення площі зчеплення поверхні зі шпаклівкою.

    Не забудьте прогрунтувати обрізані краї! Шпаклівка гіпсокартону починається після висихання цього шару.

  3. Підготовка шпаклівки - дуже важливий етап. Суху суміш слід готувати згідно з інструкцією.
  4. Перевірити правильне приготування шпаклівки можна міні-тестом: нанесіть невелику кількість на шпатель і поверніть його вертикально. Якщо шпаклівка потече, то суміш недостатньо густа.
  5. Наноситься перший шар шпаклівки. Це робиться шпателем, використовується невелика кількість матеріалу. Горизонтальними рухами інструменту шпаклівка заганяється в щілини швів, щоб не було порожнеч. Вертикальними рухами прибираються надлишки матеріалу.
  6. закладення швів
  7. За шву проклеюється серпянка, стеклофлізеліновий бинт (склосітка) або паперова бандажная стрічка.

    Поверх неї наноситься ще один шар шпаклівки з великим натиском на шпатель. Вона повинна бути втоплена в матеріалі, щоб при шліфуванні не вискочив назовні як зайва.

  8. Для останнього шару шпаклівки краще використовувати готову пастообразную масу.

    Вона більш пластична і результат від її застосування набагато привабливіше. Фінішний шар шпаклівки повинен бути нанесений чітко по рівню самих листів.

  9. Наносити слід тільки широким шпателем з рівними краями. Працювати на цьому етапі старим інструментом просто варварство: він залишить подряпини, яких ви намагалися уникнути всі попередні етапи.
  10. Наступний, завершальний етап, починається через 4-6 днів, коли всі верстви шпаклівки висохнуть. Шліфування зашпакльованих стиків (швів) проводиться спочатку наждачним папером, а потім більш м'якою її версією - шкіркою.

шпаклівка кутів

Обов'язкове шпаклювання кутів - одна з особливостей роботи з гіпсокартоном. Будьте уважні: шпаклювати потрібно не тільки зовнішні кути, а й внутрішні.

Для шпаклівки зовнішніх куточків і укосів використовуються металеві куточки, відомі під назвою контрашульци або перфоугли. Їх необхідно підрізати під розміри ваших кутів і закріпити за допомогою шпаклівки або будівельного степлера. Правильність закріплення металевих куточків перевірте за допомогою схилу або рівня.

Технологія нанесення шпаклівки на кути не сильно відрізняється від того як шпаклювати гіпсокартон на стінах. Єдине що: необхідно наносити матеріал спочатку на одну сторону куточка, а потім на другу. Робити це найзручніше шпателем середньої ширини.

Внутрішні кути шпаклюються із застосуванням того ж бандажної матеріалу, що ви вже використовували для швів на стінах (серпянка, склосітка, паперова стрічка). Середина стрічки повинна проходить чітко за кутом. Кращим інструментом для шпаклювання внутрішніх кутів є спеціальна кельма. Якщо купити її немає можливості, взяти на час теж ніде, тоді використовується вузький шпатель. Техніка нанесення залишається тією ж, що для зовнішніх: по черзі шпаклівка наноситься на обидві сторони.

Особливості шпаклювання стелі з гіпсокартону

стельова робота

Шпаклівка стелі з гіпсокартону утруднена незручним становищем для завдає. До того ж технології трохи не така, як на шпаклюванні стін. Необхідно нанести цілісний фінішний шар шпаклівки по всій стелі.

Шпаклівка гіпсокартону полотка проводиться від стіни. Достатньо всього двох інструментів: вузького і широкого шпателей.

Обов'язкові етапи: грунтовка, шпатлювання стиків і ямок від саморізів, проклейка серпянки, ще два шари шпаклівки на швах, шліфування, шпаклювання всій поверхні стелі за допомогою широкого шпателя. Матеріал на нього наноситься рівномірним шаром за допомогою вузького або середнього шпателя.

Не забудьте зашпаклювати куточок між стелею і стінами. Це робиться на тому ж етапі, що і шпатлювання стиків листів гіпсокартону.

Нюанси шпаклювання під фарбування

Шпаклівка гіпсокартону під фарбування вимагає більшої ретельності, ніж підготовка поверхні під шпалери. Справа в тому, що ніяке кількість шарів фарби не допоможуть приховати нерівності поверхні. Після фарбування буде видно найменші подряпини і вибоінка.

Тому після шпаклювання необхідно дуже ретельно переглянути всі стіни і стеля, направивши світло під гострим кутом. Шліфувати потрібно спочатку грубої наждачкою, а потім шліф. шкуркою.

Декілька порад

  • Перед шпаклюванням протріть поверхні сухою чистою ганчіркою для видалення пилу та іншого сміття.
  • Шпаклівка гіпсокартону починається зі стелі. Як шпаклювати стелю з гіпсокартону описано вище. Після цього робиться обробка стін: шпаклівка кутів і швів.
  • Невеликий рада стосовно вибору шпаклівки: під шпалери можна взяти будь-яку, а ось під фарбування для фінішного шару краще брати більш дорогі види відомих торгових марок. Чому так читайте вище.
  • Особливу увагу приділіть шпаклівки та шліфування зовнішніх кутів: їх однаково легко можна зробити закругленими і гострими. Всі кути в кімнаті повинні бути виконані в одному стилі.
  • Якщо після закінчення шпаклювання ви виявите, що десь шар просів (найчастіше це відбувається на стиках), тоді необхідно буде нанести додатковий шар матеріалу.
  • Шпаклювання саморізів проводиться хрест-навхрест, щоб матеріал щільніше лежав в поглибленні і не було пустот.
  • Бічне освітлення під час шпаклювання допоможе побачити всі недоліки для їх усунення.
Навіщо потрібно шпаклювати гіпсокартон?
Що ж робити далі?
Чи можна фарбувати або клеїти шпалери відразу після прікруткі гіпсокартону?
Навіщо потрібно шпаклювати гіпсокартон?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама