Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Декоративні цеглу для внутрішньої обробки

  1. Спосіб виробництва
  2. Основні види декоративного цегли
  3. Де і який краще купити

При обробці внутрішніх приміщень, поряд з традиційними оздоблювальними матеріалами (шпалери, фарби, керамічна плитка), дизайнери дуже часто рекомендують використовувати і менш поширені, штучні, які часто контрастують з основним тоном обробки і підкреслюють якусь деталь або створюють фон. Для таких цілей зазвичай підходять дерев'яні вироби різної конфігурації, пластик, пінополістирол, а також бетонні елементи, стилізовані під зовнішній вигляд цегли.

Декоративні цеглу для внутрішньої обробки стають все більш популярними завдяки величезній різноманітності колірних і дизайнерських рішень. З їх допомогою створюються безліч цікавих і навіть несподіваних ефектів, які приводять у захват і радують око господарям і їх гостям багато років.

Дуже часто цим видом декору відбуваються каміни (див. Каміни з цегли: Фото ), Дверні та віконні прорізи, кути кімнат, а також передпокої і кімнати відпочинку цілком. Спосіб кріплення на стіну, підлогу або стелю - приклеювання звичайним цементним клеєм, тому обробити кімнату самостійно зможе практично кожен.

Спосіб виробництва

Проводиться декоративний цегла зі звичайної цементно-піщаної суміші із застосуванням барвників і різних добавок, що роблять розчин пластичним з потрібним колірним ефектом.

Спрощено технологічний ланцюжок виглядає так:

  1. Заміс розчину. У звичайний бетонний змішувач вноситься потрібну кількість води, туди ж додається цемент і якісний, добре просіяний пісок в певній пропорції. Після розмішування в розчин додається пластифікатор, барвник (або кілька барвників) і прискорювач затвердіння суміші в строго певній кількості.
  2. Після ретельного розмішування суміш розливають у пластикові форми з різним малюнком, що імітує той чи інший вид цегли. Форми встановлюють на спеціальні вібраційні столи, які допомагають добре утрясти суміш і позбавити її від бульбашок повітря.
  3. Форми з бетонною сумішшю на 24-36 годин залишають в теплоізольованих підігріваються приміщеннях для застигання.
  4. По закінченню цього терміну готові вироби витягують з форм і відправляють покупцеві.
До змісту ↑

Основні види декоративного цегли

Найбільшою популярністю користується декоративна цегла, який імітує звичайну кладку з глиняної цегли стандартних розмірів. При цьому колірні рішення в інтер'єрі можуть бути найрізноманітніші - від блідо-жовтого до темно-коричневого. Дуже часто покупці вибирають для себе декор з так званим ефектом «перепаленого», який часто буває у звичайного рядового цегли після його випалу в печі і вважається браком. Це коли декоративні цеглини для внутрішньої обробки частково чорного кольору, що надає неповторний шарм приміщенню. Користуються популярністю також цегла з ефектом «старіння» - зі сколами, нерівностями, збитими кутами, неоднакового кольору і т.п.

Популярний також «скандинавський камінь»; стіни, частково або повністю оброблені цим видом декору виглядають як складені з тонких пластин пісковика, причому товщина у пластин різна, а торці спеціально робляться виступаючими або утопленими в деяких місцях для створення об'ємного ефекту (див. фото нижче). Кольорові рішення, як і у звичайного декоративного каменю, багатоваріантних.

Дуже цікаво виглядають в інтер'єрі стіни, оброблені декоративним цеглою, який імітує різні види натурального каменю - граніту, туфу, вапняку. Причому, є виробники, які дуже талановито зімітували колір і фактуру каменю, через що створюється приголомшливий ефект знаходження в старовинному замку.

До змісту ↑

Де і який краще купити

Устаткування для виробництва декоративного цегли досить недороге, в зв'язку з чим у нас існує безліч невеликих і середніх за розміром виробників, що удосталь поставляють свою продукцію в магазини, супермаркети і на будівельні ринки. Тому вибрати і купити цей матеріал не становить великої проблеми - все, що потрібно, це прийти в магазин, вибрати відповідний вам декор і оплатити його.

Ще краще буде, якщо ви знаєте місцезнаходження одного або декількох фірм-виробників цієї продукції. Купівля у них безпосередньо не тільки дозволить серйозно заощадити - не менше 15-20%, - а й отримати в своє розпорядження більш широкий асортимент декоративного цегли, адже в магазині далеко не завжди може виявитися потрібний вам продукт в необхідній кількості.

Середня ціна декоративного цегли становить близько 11-12 доларів США і залежить від декількох факторів:

  1. Товщина виробу - чим масивніше, тим більше його собівартість і кінцева вартість.
  2. Насиченість кольору - на продукцію з яскравими насиченими кольорами використовується більше дорогого барвника, частка якого в собівартості становить від 35-40%.
  3. Відстань від місця виробництва до місця продажу - декоративні цеглини, як і всі вироби з бетону, дуже важкі; для їх перевезення використовуються авто великої вантажопідйомності.

При купівлі необхідного вам кількості враховуйте, що витрата на 1 м2 (кв.м.) площі готового декоративного цегли на 10-15% більше через необхідність в прирізці.

Читайте також:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама