Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від молі на кухні: виявлення, боротьба, профілактика

  1. Поширені причини появи молі на кухні
  2. Різні способи боротьби з продуктовим паразитом
  3. Пастка для харчової молі: ефективний сучасний метод

У перший час цей паразит може досить успішно ховатися від людських очей, оскільки володіє непримітним забарвленням. Тому мало хто вчасно замислюється про те, як позбутися від кухонної молі. При цьому доросла особина швидко освоюється, оселився в продуктах навіть там, де для досягнення мети необхідно прогризти целофан.

Харчова моль, щоб потрапити в крупу може прогризти навіть целофановий пакет Харчова моль, щоб потрапити в крупу може прогризти навіть целофановий пакет.

Дані комахи є маленьких хаотично пересуваються метеликів, довжина яких може досягати 12 мм. У кухонному приміщенні можуть оселитися різні види паразита: борошняна, картопляна, капустяна міль. Всі вони живуть від декількох днів до декількох тижнів, встигаючи при цьому привести на світ значна кількість потомства.

Поширені причини появи молі на кухні

Гніздо комах може утворитися після того, як запліднена метелик потрапить в середу, сприятливу для її розмноження. Коли доросла особина поселяється в ємності з сипучим продуктом, то процес відкладання личинок практично неминучий. Саме тому найчастіше господині цікавляться питанням: як позбутися від молі в крупах ?

Якщо доросла моль з'явилася в крупі, то личинки не змусять себе довго чекати Якщо доросла моль з'явилася в крупі, то личинки не змусять себе довго чекати.

Проникнути в приміщення шкідник може різними шляхами:

  • залетіти через віконний проріз, на якому відсутня захисна москітна сітка. Найчастіше це трапляється у вечірній час доби;
  • пробратися через вентиляційну систему або дрібні щілини;
  • виявитися в упаковці з тільки що купленої неякісною продукцією, яка зберігалася на складі без дотримання належних санітарних норм;
  • потрапити в будинок прямо з городу, де картопляна або томатна міль часто вражає різні овочеві культури. Такі паразити з легкістю адаптуються в будинку, продовжуючи активно розмножуватися.

Різні способи боротьби з продуктовим паразитом

Перед тим як позбутися від молі на кухні, спочатку потрібно виявити місця, де особини відкладають свої личинки. Воювати виключно з літаючими мошками марно, так як на їх зміну дуже швидко прийде потомство. Тому в першу чергу необхідно ретельно перебрати всі запаси продуктів. Зіпсовані крупи, горіхи, борошно вживати в їжу категорично протипоказано. Личинки залишають після себе фекалії, тому заражену продукцію обов'язково потрібно викинути.

При виявленні харчової молі, ретельно перебираючи свої запаси При виявленні харчової молі, ретельно перебираючи свої запаси.

При виявленні харчової молі, ретельно перебираючи свої запаси

Щось, звичайно, можна спробувати врятувати, але тільки в тому випадку якщо яйця були відкладені недавно. Для цього продукт повинен бути з особливою увагою перебраний, після чого оброблений термічним шляхом при температурі 60 градусів. Процес термічної обробки повинен тривати не менше години. Існує інший спосіб: покласти заражену крупу в морозильник і протримати там кілька днів, після чого помістити продукт в герметично закриту ємність.

При виявленні слідів перебування личинок молі обов'язково зробіть термічну обробку При виявленні слідів перебування личинок молі обов'язково зробіть термічну обробку.

Слід пам'ятати про те, що личинки можуть залишитися в щілинах і на полицях, де зберігалася продукція. Тому на кухні необхідно провести генеральне прибирання, обробивши всі ділянки оцтом і потім помивши їх гарячою водою.

Не лінуйтеся регулярно перебірайть свої запаси Не лінуйтеся регулярно перебірайть свої запаси.

Важливу роль відіграють профілактичні заходи. Для того щоб паразит не зіпсував все що зберігаються в будинку продукти необхідно:

  • не рідше, ніж один раз на місяць ретельно оглядати ємності, в яких зберігається продукція;
  • в зимову пору року час від часу виставляти продукти на мороз - у багатоповерхових будинках для цього підійде балкон;
  • регулярно мити предмети кухонних меблів мильно-содовим розчином;
  • періодично просівати борошно через сито, оглядаючи її на предмет появи личинок.

Але як позбутися від продуктової молі, якщо простих профілактичних методів виявляється недостатньо? Багато господинь застосовують ефективні народні засоби від молі , Використовуючи часник, лаванду або цитрусові. Однак в даному випадку запахи лише відлякують комах, але при цьому не вбивають їх.

Народні засоби часто відлякують, а не знищують харчову міль Народні засоби часто відлякують, а не знищують харчову міль

Існує велика кількість хімічних засобів, призначених для знищення молі в приміщенні. Однак застосовувати їх поблизу продуктів харчування небезпечно, так як будь-який хімікат може мати негативний вплив на здоров'я людини. Крім того, практично всі аерозолі мають їдким запахом. А колись популярна борна кислота становить небезпеку тим, що комахи можуть переносити її на їжу.

Пастка для харчової молі: ефективний сучасний метод

Особливою популярністю серед засобів для боротьби з комахами, що поселилися на кухні, користується пастка для харчової молі Aeroxon, купити яку можна в більшості господарських магазинів. Цей виріб на основі феромонів має ряд переваг:

  • відсутність запахів;
  • простота застосування;
  • безпеку для людей;
  • відносно невисока вартість.

Клейова пастка містить феромоновими приманку, яка гарантовано привертає дорослих особин чоловічої статі. Паразити приклеюються до липкою поверхні, завдяки чому репродуктивний цикл стає неможливим. Таким чином, поступово кількість шкідників в приміщенні буде скорочуватися. При цьому бажано закривати вікна, оскільки пастка для харчової молі може залучити на кухню комах з усієї округи.

Пастки Aeroxon відмінно зарекомендували себе в боротьбі з харчової міллю Пастки Aeroxon відмінно зарекомендували себе в боротьбі з харчової міллю.

Активовану пастку рекомендується регулярно перевіряти на предмет її наповненості. У разі необхідності або після закінчення 6 тижнів її потрібно замінити. Для одного кухонної шафки середнього обсягу цілком достатньо однієї пастки, яка допоможе як позбавиться від молі в продуктах, так і запобігти подальшій появі личинок. Крім того, часто в неї потрапляють і інші докучливі комахи.

Ферамони залучають моль, а клейкий шар не дозволяє їй вибратися Ферамони залучають моль, а клейкий шар не дозволяє їй вибратися.

Пастку для молі небажано розміщувати в зонах присутності відкритих протягів. У разі використання її в якості профілактики, при першій появі паразитів потрібно перевірити всі продукти. Якщо з якоїсь причини липкий шар потрапив вам на шкіру, то його необхідно без зволікання змити водою.

Але як позбутися від продуктової молі, якщо простих профілактичних методів виявляється недостатньо?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама