Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Димохід для газових котлів. Конденсат на трубах

  1. Яким повинен бути димохід для газових котлів?
  2. азбестоцементні димоходи
  3. Сталеві і оцинковані труби
  4. ФУРАНФЛЕКС
  5. Труби з нержавіючої сталі
  6. Що таке конденсат?

Доводилося вам бачити цегляні оголовки мокрі, з нальотом білого кольору, з руйнівними і осипалися цеглою? А якщо заглянути всередину будинку, то і там можна побачити безрадісну картину у вигляді мокрого стін, рудих патьоків, відклеюються шпалери, штукатурки, що відвалюється ...

А може і на вашому домі така труба і всередині такі стіни? Навряд чи таке видовище може кого-небудь порадувати.

Найчастіше така картина спостерігається на тих трубах, до яких підключені газові котли.

Чому ж це відбувається? Що треба знати і на що треба звертати увагу при покупці або будівництві котеджу, щоб уникнути сумних наслідків безграмотного пристрої газоходів?

Яким повинен бути димохід для газових котлів?

У сучасному, особливо котеджному, будівництві які тільки матеріали не використовують для димоходів газових котлів! А вже якість виконання не перестає дивувати. У цегляну кладку вставляють труби з азбесту, оцинковки, сталі. Жоден з цих матеріалів не придатний для виготовлення сучасних димоходів для газових котлів, що мають низьку температуру газів, що відходять. На сьогоднішній день можна сміливо рекомендувати як матеріалів для газоходів нержавіючу сталь певної марки і угорський ФУРАНФЛЕКС.

Щоб не бути голослівними, розглянемо характеристики всіх вищезазначених матеріалів.

азбестоцементні димоходи

Ще не так давно азбестоцементні димоходи практично не мали альтернативи. Їх ставили навіть для опалювальних і банних печей і камінів. Хоча для них температура газів, що відходять не повинна перевищувати 300 ° С. У азбестоцементних димарів є тільки одне «гідність» - дешевизна.

Зате недоліків набагато більше:

  • ● монтаж труб можливо робити тільки на вертикальних ділянках димоходу,

  • ● складність монтажу через велику вагу і довжини,

  • ● негерметичність стиків,

  • ● конденсат вбирається в стінки азбестоцементних димарів,

  • ● при високій температурі азбестоцементні труби лопаються і навіть вибухають,

  • ● в азбестоцементні димоходи складно правильно підключити котел, так як підключення потрібно робити через трійник, обов'язково повинен бути люк чистки і конденсатовідвідник.

Сталеві і оцинковані труби

Під впливом конденсату сталь швидко іржавіють. Термін служби сталевих труб 2-3 роки, оцинкованих - 3-4 роки. Після цього починають виникати всі перераховані вище проблеми.

цегляні димоходи

Цегла в до ачестве матеріалу для газоходу категорично не прийнятний. Руйнування цегли під впливом конденсату відбувається дуже інтенсивно, цегла швидко вбирає вологу, намокають стіни, що примикають до газоходу, псується внутрішнє оздоблення, оголовок труби просто розсипається.

Встановлюють «неправильні» димові канали в даний час тільки з двох причин: грошова економія (вельми сумнівна) і безграмотність тих, хто їх встановлює або рекомендує.

ФУРАНФЛЕКС

Цей матеріал з'явився в нашій країні недавно. ФУРАНФЛЕКС виготовлений з композитного матеріалу - пластмаси, армованої високоміцними волокнами. Він має стійкість до кислотного конденсату, низьку теплопровідність, придатний для використання при температурах до 200ºС.

Труби з нержавіючої сталі

Як правило, димовий канал проходить в стіні будинку або його монтаж проводиться на зовнішній стіні. У цегляний канал обов'язково вставляються труби з нержавіючої сталі. Для газоходу, розташованого поза цегляного каналу, повинні використовуватися теплоізольовані труби - так звані димоходи сендвіч.

Труби з нержавіючої сталі відповідають всім вимогам, що пред'являються до димоходів для газових котлів:

  • забезпечують хорошу тягу завдяки гладкій поверхні і круглому перетині,

  • швидке подолання порогу конденсатообразования,

  • герметичність,

  • простота обслуговування,

  • пожежна безпека (при правильному монтажі і дотриманні правил експлуатації).

Але не всі виробники забезпечують належну якість труб. Велике значення має марка стали, якість зварного шва, спосіб з'єднання елементів між собою.

ремонт димоходів часто обходиться дорожче, ніж правильний монтаж при будівництві будинку. І, звичайно, всі параметри димовідвідних каналів повинні бути враховані на стадії проектування будівлі.

Що таке конденсат?

Чому руйнується цегляна труба? Чому з'являються патьоки на стінах? Чому утворюються бурульки на ог оловке?

Яким повинен бути димохід для газових котлів?
Доводилося вам бачити цегляні оголовки мокрі, з нальотом білого кольору, з руйнівними і осипалися цеглою?
А може і на вашому домі така труба і всередині такі стіни?
Чому ж це відбувається?
Що треба знати і на що треба звертати увагу при покупці або будівництві котеджу, щоб уникнути сумних наслідків безграмотного пристрої газоходів?
Яким повинен бути димохід для газових котлів?
Що таке конденсат?
Чому руйнується цегляна труба?
Чому з'являються патьоки на стінах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама