Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Клоп-солдатик: як позбутися від них? Чим вони шкідливі?

  1. Червоний клоп-солдатик - що собою являє?
  2. Як виглядає комаха (фото)
  3. Чим харчується?
  4. Як пересувається?
  5. Небезпека і користь для людини
  6. Як позбутися: методи боротьби

Всі ми бачили козачків (НЕ запорізьких, а комах). Рано чи пізно настає такий момент, коли батьки знімають з нас ходулі, і ми виходимо під їх наглядом на вулицю. Нас тягне взяти в руки палицю, пострибати через канави, попинать м'яч, а також потикати пальцем в клопів-солдатиків.

Батьки не завжди можуть детально розповісти дітям, як і природа цих комах. Пояснюється це незнанням. Нічого страшного не станеться з карапузом, якщо він посадить на долоню солдатика. Але біда в іншому. І в чому саме, ми розповімо далі.

Короткий зміст статті

Червоний клоп-солдатик - що собою являє?

Преамбула, розбір польотів, тестування на наявність користі суспільству. Комаха з'являється з приходом тепла після зимових морозів. Воно має стадне світогляд, так що найчастіше червоний клоп-солдатик помічаємо з одноплемінниками у бордюрів, біля стовбурів дерев, парканів, в пнях, вибоїнах і ямках тротуарів.

Клопи поширені в Євразії. Колонії їх можуть бути різними за чисельністю. У садах, палісадниках і городах зустрічаються групки по п'ятнадцять-двадцять особин. Вони, так чи інакше, взаємодіють з собою, граються на сонечку, хрумтять під підошвами черевиків і веселять малечу.

Личинки красноклопов безкрилих (ще одне їх назва) овальної форми і білувато-жовтого кольору. Жіноча стать, маючи на меті створити потомство, відкладає яйця під листям рослин (до речі, розмножується ця гидота швидко; одна кладка може містити навіть чотири десятки яєць ). Тут ми і підійшли до розгляду їх негативного впливу на вирощувані людиною рослини.

Через півтора тижні після появи на світло яйця приходить в світ чергова личинка. Клоп зростає і своїм хоботком висмоктує клітинний сік рослини (листя флори - ось їх пологовий будинок). Вони представляють серйозну загрозу для Вашого врожаю!

Як виглядає комаха (фото)

Тільце у троглодита овальної форми. Трапляються в поле зору червоні і помаранчеві клопи. Саме така палітра у їх тілець. Додатково присутні на зовнішніх покривах малі чорні плями. Решта відмітні ознаки: темно-червоні очі, розташовані як у камбали, чорний ротовий апарат. Довжина тіла - не більше 14 мм.


Щоб не заплутатися в натуралізмі, подивіться на те, як виглядає клоп-солдатик. Фото представлені нижче.

До речі, в чому краса зображень, так це в тому, що ніякого запаху відчути не доведеться. І це на краще, оскільки даний тип паразитів анітрохи не пахне.

Чим харчується?

Харчуються клопи-солдатики фруктами, ягодами і овочами. Делікатесом для них є кріп, буряк. Також вони не відмовляться випити чарочку березового соку і закусити люцерною. Делікатесом до того ж вважається коріандр і капуста. Крім того, морквину люблять, яблуневі, виноградні і вишневі листи.

При відсутності ласощів негідники поїдають мертвих комах меншого розміру і один одного. Користі від цього для людини абсолютно ніякої. Нуль без палички. Так би мовити, суспільство не найгуманніше, що заслуговує розправи за допомогою використання хімікатів або чого-небудь іншого.

Як пересувається?

У козачка немає крил, так що пересування його полягає в перебиранні лапками. Подорожувати йому вдається легко через малі габарити. Ворог здатний перебиратися навіть по вертикальних поверхнях, тому не варто дивуватися, якщо Ви раптом побачили його високо на стовбурі дерева або прямо під листям верхівки.

Ідентифікувати шкідливих комашок можна за трьома характерними ознаками:

  • Засихання сільськогосподарських культур.
  • Зміна кольорів рослин на жовтий.
  • Власне зовнішній вигляд жуків.
  • Скручування листя.

Якщо хоч один з них маячить перед очима, тоді слід задуматися: можливо, тут побував паршивий кочівник.

Небезпека і користь для людини

Відразу повідомимо, що толку від цих паразитів ніякого. Вони тільки погіршують стан справ, причому грунтовно. Кому сподобається, що грядки нічого не приносять власникові? Укусів на тілі не буде, навіть якщо навмисне дати їм полазити по ногах і руках. А ось флора мучиться! Їжа стає неїстівної, часто доводиться займатися корчуванням загиблих рослин.

Необхідно або заздалегідь убезпечити особистий ділянку від вторгнення, або серйозно взятися за твір неприємних комах. Про це подробиці чекають всіх зацікавлених далі. Чи не покидайте нас, «не перемикайте канал»!

Як позбутися: методи боротьби

Ми вже визначилися, хто такий клоп-солдатик. «Як позбутися?» - ось наступне питання на порядку денному. Способів вистачає, отже, вибирайте самостійно ті, що найбільше сподобалися.

Отже, представляємо оних Вашій увазі:

  • Хімікати кшталт « карбофоса »,« Банколом »і« актеллика »відмінно знають, з чим їм доводиться воювати. цькування виробляється в захисному костюмі. Будьте обережні, адже застосування інсектицидів здатне привести до порушення екології ділянки.
  • Настоянка на цибулинні. На 10 літрів води доводиться 250 грамів «шуби сльозогінного хлопця». Після змішування наполягайте отриману морилку на протязі п'яти діб. Застосовувати не більше одного разу на тиждень!
  • Як варіант: висадити поруч з урожаєм рослина клопогон. Воно називається так неспроста, як Ви вже могли здогадатися. Також хорошим вибором стане цимицифуга.
  • Солом'яний і деревна зола - ось чудовий вбивця. Зола не тільки знищує шкідників врожаю, але і удобрює грунт. Розчин робиться в такому відношенні: 200 грамів золи - 8 літрів води. За приготуванні він виливається поруч зі зростаючими культурами.
  • Якщо рослин небагато, тоді їх можна обробити мильним розчином. Природно, ніхто не заборонить і гектар зрадити такої суміші, але чи захочеться Вам робити це з такими-то угіддями? Крім козачків видаляються і інші пожирачі бадилля і стебел.
  • Порада: позбудьтеся від полину з лободою. Та й взагалі, ходите з сапкою частіше, прополювати бур'яни, випалюйте траву, яка не має значущості.

Червоний клоп-солдатик - що собою являє?
Як пересувається?
Чим харчується?
Як пересувається?
Кому сподобається, що грядки нічого не приносять власникові?
«Як позбутися?
Природно, ніхто не заборонить і гектар зрадити такої суміші, але чи захочеться Вам робити це з такими-то угіддями?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама