Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яна цегла Личина - будинок без клею і кріплень!

Екологія потребленія.Усадьба: Будинок з цегли або з дерева? Напевно, кожен, що задумав будівництво приватного будинку, на якомусь етапі задає собі це питання, адже обидва ці будівельних матеріалу ось вже багато років залишаються в лідерах серед матеріалів для зведення котеджу

Однак тепер можна довго не думати, вибираючи з чого побудувати будинок. Простоту монтажу цегляної кладки з надійністю і екологічністю дерева поєднує в собі будматеріал з незвичним для багатьох назвою - дерев'яний цегла.

Початок будівництва з дерев'яних блоків, отриманих з відходів лісопереробки, було покладено в США більше 20 років тому. І хоча умілець, який побудував таким способом собі будинок, запатентував технологію, великого розвитку вона не отримала через відсутність відпрацьованого методу складання та належного обладнання.

Сучасний варіант дерев'яного цегли, який як будматеріал для свого будинку вибирає все більше людей, був представлений і запатентований російським винахідником Сергієм личиною в 2012-му році.

Дерев'яна цегла являє собою блок, зроблений з масиву деревини на високоточному обладнанні. З чотирьох сторін блоку (на торцях і двох кладок сторонах) розташовані спеціальні пазогребневі замки, які дозволяють міцно з'єднувати цеглини між собою і запобігають появі зазорів між елементами в період експлуатації. Довжина дерев'яних блоків може варіюватися від 150 до 950 мм, висота - від 100 до 150 мм, а ширина - від 45 до 70 мм.

Зведення будинку з дерев'яного цегли здійснюється за принципом пустотілих стін. З цього випливає ще одна перевага цього будівельного матеріалу - витрата матеріалу не збільшується навіть при зміні товщини стін в більшу сторону.

При монтажі стін можна обійтися без клею і кріплень, так як за міцність конструкції відповідає пазогребенева система. Будувати з таких блоків досить просто - суть технології полягає в чотирибічному з'єднанні блоків один з одним.

Будувати з таких блоків досить просто - суть технології полягає в чотирибічному з'єднанні блоків один з одним

Може здатися, що дерев'яний цегла - не така вже й необхідна річ. Дійсно, адже є ж, наприклад, брус? Однак дерев'яний цегла має свої переваги.

  • Правильна просушка. Найчастіше дерев'яний матеріал великого перерізу виявляється не повністю просушеним через свої габарити, і покупцеві доводиться платити за камерну сушку. Порівняно маленький дерев'яний блок просушується за більш короткий час.
  • Правильна геометрична форма. Також є наслідком правильно просушених дерев'яних блоків.
  • Відсутність тріщин при усадці будинку. Пластичність матеріалу дозволить уникнути тріщин при усадці будівлі через відсутність внутрішньої напруги в дрібних деталях.
  • Зручність транспортування та монтажу. Дрібні деталі простіше транспортувати на будмайданчик. А ще для їх обробки перед монтажем не буде потрібно робота з масивним і дорогим обладнанням.
  • Відсутність необхідності наймати цілу бригаду. З монтажем стін з дерев'яного цегли впорається навіть один будівельник.
  • Естетична складова. Оздоблення фасаду в будь-якому традиційному сенсі не потрібно. Зате дерев'яні блоки можна прикрасити за допомогою різьблення і отримати по-справжньому унікальний будинок з індивідуальним характером.

Зате дерев'яні блоки можна прикрасити за допомогою різьблення і отримати по-справжньому унікальний будинок з індивідуальним характером

Загалом, можна впевнено прогнозувати, що число будинків з дерев'яного цегли буде тільки рости. Як і кількість будинків, побудованих з різних видів деревини і дерев'яних конструкцій. опубліковано econet.ru

PS І пам'ятайте, всього лише змінюючи своє споживання - ми разом змінюємо світ! © econet

Приєднуйтесь до нас в Facebook , ВКонтакте , Одноклассниках

Усадьба: Будинок з цегли або з дерева?
Дійсно, адже є ж, наприклад, брус?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама