Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яне відро своїми руками: відео-інструкція як зробити, особливості виробів для лазні, ціна, фото

  1. Відро з деревини
  2. Матеріали і інструменти
  3. виготовлення відра
  4. висновок

Всі фото зі статті

Сучасні матеріали і технології витіснили традиційну деревину з багатьох галузей виробництва, проте в окремих випадках вона залишається незамінною. Якщо вам потрібна стилізована під старовину начиння для лазні або заміського будинку, то без дерева не обійтися. Ми розповімо, як зробити дерев'яне відро своїми руками.

Ми розповімо, як зробити дерев'яне відро своїми руками

Дерев'яне відро можна виготовити самостійно.

Відро з деревини

призначення

Створити традиційний сільський антураж без дерев'яного посуду неможливо.

Багато читачів здивуються: кого в наш час може цікавити технологія виготовлення дерев'яних відер? У будь-якому супермаркеті можна легко знайти недорогі вироби з пластмаси або металу, які легше, міцніше і зручніше допотопних судин з дощок.

Крім того, сучасні зразки значно дешевше своїх старших братів, у чому можна легко переконатися, поглянувши на ціни в відділі банних аксесуарів. Однак якщо вас лякає ціна готового виробу, ви легко зможете виготовити його своїми силами.

Однак якщо вас лякає ціна готового виробу, ви легко зможете виготовити його своїми силами

Квіткові кашпо часто стилізують під старовину.

Однак повернемося до головного питання. Справа в тому, що все старовинне набуває цінність в якості своєрідної бутафорії, коли необхідно створити певну атмосферу і антураж. Ця доля спіткала, в тому числі, і дерев'яний посуд.

Отже, давайте перерахуємо найбільш характерні сфери використання дерев'яного посуду , Стилізованої під старовину:

  • Ресторани, кафе і клуби, інтер'єр яких витриманий в стилі старих мисливських будиночків, таверн або шинків;
  • Готелі та будинки відпочинку, стиль яких відповідає родовим маєтків, маєтках або замках минулих років;
  • Лазні та сауни, виконані в традиційних інтер'єрних рішеннях. Це, мабуть, найбільш велика область, і ви ледь-чи зможете знайти російську баню без дерев'яного відра або купелі;
  • Багато власників приватних дерев'яних будинків люблять прикрашати приміщення в стилі старовинних російських покоїв;
  • Нарешті, різноманітні тематичні заходи, реконструкції подій минулого, зйомки кінофільмів, кліпів, реклами і різних передач можуть також вимагати відповідного реквізиту.

Жодна лазня в російській стилі не обходиться без старовинного посуду.

Важливо!
Слід пам'ятати, що реквізит може носити суто декоративний характер і своїх функціональних завдань не виконувати.
Якщо ви хочете використовувати посуд за призначенням, слід робити її на совість за всіма правилами.

Матеріали і інструменти

Дерев'яні відра для лазні роблять з якісного пиломатеріалу.

Щоб виготовити відро з дерева своїми руками, можна використовувати сировину різних порід. З огляду на те, що великих обсягів не потрібно, можна не сильно турбуватися з приводу вартості масиву, адже для виробництва одного або двох судин багато дошки не знадобиться.

Крім того, слід купити смугу зі сталі товщиною 2 мм. Довжини повинно вистачити на два обхвату з перетином 80 - 100 мм. Ширина смуги вибирається відповідно до смаків майстра, але зазвичай вона складає 30 - 50 мм.

Також знадобиться пара болтів з гайками діаметром 8 - 12 мм і довжиною близько 100 мм для затягування обручів навколо дощатих клепок.

Можна оптимізувати хомути з допомогою зварювання.

Якщо говорити про породах, то при виборі слід керуватися таблицею:

Порода дерева Властивості і особливості Дуб Термін служби в воді понад 35 років, перший час може давати гіркуватий присмак і фарбувати рідина в коричневий відтінок. Найбільш міцне й довговічне сировину модрина Термін експлуатації в воді перевищує 25 років, на смак і колір води не впливає. Модрина - найміцніша і вологостійка хвойна деревина, з якої побудовані опорні стовпи венеціанських будинків В'яз Може прослужити в умовах підводного експлуатації близько 20 років, проте боїться гниття на повітрі Вільха Довговічність при контакті з водою приблизно відповідає зарплати у в'яза, воду не забарвлює і на смак не впливає, гниє на повітрі Береза ​​Може прослужити в воді протягом 10 - 12 років, на якість рідини не впливає, боїться гниття Верба Найменш довговічний матеріал, термін його служби складає в середньому до 8 років в умовах контакту з водою. При цьому на характеристики води не впливає і не боїться гниття

З інструменту знадобиться:

  • ;
  • ;
  • ;
  • ;
  • ;
  • ;
  • ;
  • ;
  • ;
  • .

Використовуйте якісний пиломатеріал без сучків і інших дефектів.

Важливо!
Для якісного результату слід купити дубову дошку радіального розпилу першого сорту, товщиною 10 мм і шириною 50 - 60 мм.

виготовлення відра

На фото - процес виготовлення посудини.

Отже, якщо ви ще не передумали попрацювати руками, тоді для вас невелика інструкція з виготовлення дерев'яного відра:

  1. З дощок збираємо квадратний щит, сторона якого дорівнює діаметру днища. З'єднуємо нагелями на клей, стискаємо струбцинами до висихання. потім електролобзиком для дерева вирізаємо коло;

З дощатого щита вирізаємо коло.

  1. З двох сторін по краю днища знімаємо фаску на глибину 2.5 - 3 мм;

Знімаємо фаску з краю днища.

  1. Нарізаємо потрібну кількість дощок (залежить від величини посудини), зачищаємо і шліфуємо місце зрізу. На відстані 3 - 4 см від краю з одного боку кожної дошки робимо прямокутний паз глибиною 4 мм і шириною 1 см;

У паз вставлятиметься дно.

  1. Торці дощок профілюємо під круглий паз і круглий шип, як показано на фотографії;

Фрезеруя дошку.

  1. На лицьовій стороні кожної дошки робимо по два паза, в які увійде смуга сталевих обручів. Смугу нарізаємо так, щоб при обхваті її кінці майже стикалися, а потім відгинаємо на 2 см з кожного кінця під 90 ˚ і робимо в цих вухах отвори трохи більше діаметра болтів;

Робимо хомути із сталевої штаби.

  1. Надягаємо дошки на днище, акуратно пристукивая киянкою. Останню дошку вставляємо зверху і забиваємо киянкою в загальний ряд. Для зручності дошки можна стягнути шпагатом;

Збираємо стінки з дощок.

  1. Надягаємо обручі і затягуємо їх спочатку розвідним ключем, а потім гайками. Стежимо щоб дошки лежали рівно.

Стягаємо вироби хомутами.

Важливо!
Після складання відро необхідно опустити в воду, щоб деревина розбухла і всі щілини закрилися.

висновок

Якщо в силу тих чи інших причин вам необхідно відро з деревини, ви можете виготовити його самостійно. Для цього знадобиться трохи якісного пиломатеріалу, набір інструменту і відео в цій статті.

Сподобалася стаття? Підписуйтесь на наш канал Яндекс.Дзен

Багато читачів здивуються: кого в наш час може цікавити технологія виготовлення дерев'яних відер?
Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама