Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Високі дерев'яні плінтуси для підлоги, недоліки і переваги

Однією з важливих частин ремонту квартири є установка високих плінтусів для підлоги. Вони приховують стики стін і підлоги, краю шпалер, лінолеуму, ковроліну. Підлогове покриття, окантоване плінтусом, виглядає витончено і закінчено. Приміщення з сучасними плінтусами виглядають, набагато естетично і красивіше, ніж без них. На сучасному ринку маса дорогих і дешевих, привабливих і простеньких варіантів. Багато людей вибирають дерев'яні плінтуси широкого розтину. Чому варто вибрати саме їх і як грамотно встановити? Про це і піде мова в даній статті.

Про це і піде мова в даній статті

Високими панелями для підлоги називають плінтуси вище 75 міліметрів. Дерев'яні плінтуси міцні, екологічні і життєздатною. Вони відмінно приховують стикові щілини, прекрасно підходять для просторих високих приміщень з великими вікнами. Їх нескладно встановлювати і обрізати, при цьому вони не ламаються і не тріскаються. Високі плінтуси з дерева маскують не тільки кути, але й проведення, так як вони мають спеціальні кабель-канали, куди без зусиль поміщається проводка. Високі дерев'яні плінтуси легко ремонтувати.

Високі дерев'яні плінтуси легко ремонтувати

Недолік дерев'яних високих виробів - водопроникність, так що в приміщеннях з високою вологістю їх краще не ставити. Такими є ванна, туалетна кімната, кухня і часто забираються кімнати.

Представлені на ринку дерев'яні підлогові плінтуси відрізняються по висоті, кольором і типом деревини.

Для виробництва цих елементів інтер'єру зазвичай використовують дорогі породи дерева (бук, дуб, ясен та інші). Однак зараз існують спеціальні склади, які надають недорогому товару вишуканий вигляд.

Найкраще вибирати плінтуси з хвойних порід дерев, так як вони менше деформуються, не дуже дорогі, прості в експлуатації. Крім того, вони служать досить довго, приємно пахнуть і корисні для здоров'я.

Крім того, вони служать досить довго, приємно пахнуть і корисні для здоров'я

Дерев'яні підлогові плінтуси з граба, дуба, клена не рекомендується ставити в приміщення з сухим мікрокліматом, так як вироби можуть потріскатися. Однак зараз багато компаній покривають вироби особливими складами, що допомагають уникнути подібної долі.

Найдорожчими підлоговими елементами інтер'єру є плінтуси з лапачо, тигрового дерева, мербау та інших екзотичних порід.

Не варто встановлювати в маленьку квартиру занадто високі і масивні підлогові плінтуси, а в велике приміщення - вузькі. Доцільніше вибирати їх пропорційно висоті і величиною квартири: чим більше апартаменти, тим вище плінтус.

Доцільніше вибирати їх пропорційно висоті і величиною квартири: чим більше апартаменти, тим вище плінтус

При монтажі широкого плінтуса часто використовують прихований варіант, коли плінтус закріплюється кліпсами. При цьому спочатку відзначається місце прикріплення першої кліпси від кута, потім робиться отвір і в нього монтується дюбель, що фіксує кліпсу. Кожна наступна кліпса встановлюється на відстані близько 40 сантиметрів. На довершення простим натисканням руки на кліпси монтується підлоговий плінтус.

Також дерев'яні плінтуси можна встановити на шурупи з дюбелями або саморізи.

Варто звернути увагу на рівність стін, тому що якщо монтувати підлогу дерев'яні плінтуси на нерівну поверхню, вони можуть зламатися. Якщо стіни виявилися, все-таки, чи не дуже гладкими, встановіть плінтуси на шпильки. Не рекомендується кріпити на рідкі цвяхи - краще взяти спеціальний монтажний клей для дерева або скористатися пістолетом зі скобами. В крайньому випадку, плінтус можна просто прибити цвяхами і, щоб не було видно капелюшків, замазати їх ґрунтовкою і пофарбувати лаком.

В крайньому випадку, плінтус можна просто прибити цвяхами і, щоб не було видно капелюшків, замазати їх ґрунтовкою і пофарбувати лаком

Зістикувати дерев'яний плінтус на кутах можна, відпилявши краю плінтуса торцевої пилкою за допомогою сусла. При цьому зверніть увагу, що як плінтус зі стіною стикується, так і потрібно його класти на сусло і відпилювати, не перегортаючи.

Бажано, щоб в приміщенні з дерев'яними високими плінтусами підлогове покриття було також дерев'яним. Крім того, прекрасно підійде лінолеум або ламінат.

Дерев'яні плінтуси бувають різних видів: з суцільного натурального дерева, з МДФ і шпоновані. Плінтуси з МДФ (деревоволокнистих плит середньої щільності) мають більшу пластичність, ніж плінтуси з суцільного дерева та більш вигідною ціною. Ці елементи інтер'єру можуть бути пофарбовані під колір дерева, а можуть мати будь-який колір палітри і це здорово - немає необхідності спеціально фарбувати плінтуси. Якщо у вас не зовсім рівні стіни, експерти рекомендують вибирати для підлоги плінтуси з МДФ - ці вироби досить гнучкі. Їх легко демонтувати, так як вони надягають на пригвинчені до стіни кляймери. До недоліків відноситься крихкість таких плінтусів.

Шпоновані дерев'яні плінтуси - найдешевші, тому що виготовлені з пресованої деревної стружки і плівки з зображенням дерев'яного узору.

Як бачите, вибрати і встановити дерев'яні високі плінтуси не так вже й складно! З ними ваш будинок знайде затишний і закінчений вигляд.

Переглянуто: 669

Чому варто вибрати саме їх і як грамотно встановити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама