Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Хліб з кукурудзяного борошна в духовці: рецепт з фото

  1. Нам буде потрібно:
  2. Мій перший досвід з хлебопечкой і хлібом з готових сумішей

Всім привіт!

Сьогодні ми поговоримо про хліб. Хліб всьому голова. І для мене життя без хліба просто неможлива.

Чорний бородинський, сірий житній, білий у багатьох різновидах. Кожен з них гарний по-своєму і до різних страв підходить різний хліб. Люблю на сніданок бутерброди з маслом і білим хлібом. Люблю чорний хлібець з солоною рибкою. А сірий прекрасно поєднується з овочевими супами.
Чорний бородинський, сірий житній, білий у багатьох різновидах

Моє перше знайомство з хлібопечення почалося з кукурудзяного хліба. Просто в будинку залишилася кукурудзяна крупа, яку купували дитині для каш. Каші він давно не їсть, тому, покопавшись в інтернеті, було вирішено крупу змолоти і спекти хліб з кукурудзяної муки в духовці ось за цим рецептом ↓

Нам буде потрібно:

  • вода, тепла -210 мл
  • молоко, тепле - 90 мл
  • дріжджі, сухі - 10 г
  • цукор - 2 ч.л.
  • борошно пшенічная- 350 гр.
  • борошно кукурузная- 150 гр.
  • сіль - 1 ч.л.
  • оливкова олія - ​​1,5 ст.л.

Як приготувати:

  1. Змішати в глибокій мисці теплу воду (температура води повинна бути не вище 40 градусів) і тепле же молоко. Розвести дріжджі, додати цукор і грам 50-100 пшеничного борошна. Це буде наша опара. Поставимо її, накривши харчовою плівкою, в тепле місце на півгодинки.
  2. В окремій мисці змішаємо все решта сухі компоненти: пшеничне і кукурудзяне борошно, сіль і додамо їх до нашої опарі. Далі додамо оливкова олія (можна використовувати також кукурудзяне або будь-яке інше).
  3. Замішуємо тісто, знову накриваємо плівкою і залишаємо підходити на 1,5 години в теплому місці. Тісто має збільшитися в 1,5-2 рази.
  4. Коли наше тісто підійшло, його потрібно обминути, сформувати овальну булку (у мене вийшли дві невеликі), укласти на деко або килимок для випікання (можна зробити надрізи, для краси) і залишити на расстойку ще на 1,5-2 години.
  5. За півгодини до випікання розігріваємо духовку до 230ºС. Ставимо підійшов хліб в духовку всього на 10- 15 хвилин.
  6. Готовий кукурудзяний хліб виймаємо з духовки і охолоджуємо на решітці. Хоча цього я не дотримуюся, бо ми починаємо його є ще гарячим.

А хочете дізнатися як у мене вийшла така апетитна рум'яна і хрустка скоринка ??
Я присипала хлібець борошном і налила трохи води в піддон, який поставила в духовку на час випічки.

Мій перший досвід з хлебопечкой і хлібом з готових сумішей

Після хліба на кукурудзяному борошні я стала пробувати випікати хліб з готових сумішей Пудов та Хлеббург. Обидві суміші для бородинского хліба, трохи розрізняються в ціні і способі приготування. Пудів пропонує тільки борошно, яку потрібно змішати з теплою водою і додати дріжджі. Хлеббург замішується за тією ж технологією, з тією лише різницею, що дріжджі йдуть в комплекті з борошняної сумішшю. У сумішах також присутні родзинки і ароматні трави, які і надають хлібця цікавий смак.

Хліб можна пекти як в духовці, так і в хлібопічці. Я пробувала обидва варіанти. Виходить смачно. Рекомендую.

Рекомендую

І, нарешті, про хлібопічці. Це чудо техніки недавно з'явилося на моїй кухні і купувати магазинний хліб ми майже перестали. Я вже встигла спекти в ній звичайний білий хліб - з ним дуже смачно снідати, пшенично-житній, він виходить сірого кольору, житньо-пшеничний (він відрізняється тим, що житнього борошна там більше, ніж пшеничного) і бородинський з готової суміші.

Про моїх рецептах хліба для хлібопічки ви зможете дізнатися в моїй наступній статті .

Новий рецепт хліба з цільнозерновий борошна в хлібопічці від О. Афінської - тут .

З вами була Фідан Амірбекова.

Співавтор блогу Солодкі Хроніки.

Всім до зустрічі.

А хочете дізнатися як у мене вийшла така апетитна рум'яна і хрустка скоринка ?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама