Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Божество-ягуар і його воїни-ацтеки - Кототека - найцікавіше про світ кішок

Один з найважливіших богів ацтекського пантеону Тецкатліпока (головний суперниць верховного божества Кетцалькоатля) - дуже суперечлива фігура Один з найважливіших богів ацтекського пантеону Тецкатліпока (головний суперниць верховного божества Кетцалькоатля) - дуже суперечлива фігура. Він одночасно і месник за все скоєне зло, і покровитель жерців, і символ півночі і зими. Ну а для нас він цікавий в першу чергу в іпостасі покровителя ночі і зірок, адже саме в ній він часто зображувався у вигляді ягуара. Чому саме його? Вважається, що стародавні ацтеки і майя вважали плямисту шерсть ягуара (перевірте себе: смоджете чи відрізнити його з плям від леопарда ?) Схожою на настільки ж плямисте зоряне небо.

Втім, напевно зіграла Розв роль і внутрішній вміст звіра, адже всі котячі - найефективніші хижаки на планеті, і стародавні мезоамериканців не могли цього не помітити. Войовничість і налаштованість ягуара на перемогу стали символом елітного підрозділу ацтекської армії - «воїнів-ягуарів».

Поряд з воїнами-орлами, воїни-ягуари займали особливе положення в армії ацтеків і в соціальній ієрархії суспільства Поряд з воїнами-орлами, воїни-ягуари займали особливе положення в армії ацтеків і в соціальній ієрархії суспільства. Вважалося, що їх захищає сам бог Тецкатліпока. Потрапити в їх число було вкрай непросто, але ті, хто зміг це зробити, користувалися особливими привілеями.

У бій воїни-ягуари одягали шкури ягуарів, і вірили, що сила звіра передасться їм під час битви.

Воїни-ягуари в Своременного світі присутні в іграх Civilization, Age of Empires, Medieval. Крім того, поклоніння юноамеріканскіх інденйцев духу цього звіра обігрується в однойменній (хоч і маловідомою) комедії Франсіса Вебера .

Чому саме його?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама