Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Де росте брусниця: правила збору в лісовій траві

  1. Де любить рости брусниця?
  2. Де шукати брусницю?
  3. Запилення брусниці в лісі і в саду
  4. Правила збору брусниці в лісовій траві

Вчені визначають точки проживання більш реально: Vaccínium vítis-idaéa (наукова назва) любить сухі змішані, светлохвойние, листяні лісові масиви, торф'яні болота, яких безліч в Сибіру, ​​на Далекому Сході, Північному Кавказі, Уралі, Алтаї, півночі Казахстану, в Мурманської і Архангельській областях, тундрі. В останньому з місць (а ще - в Карелії) у брусниці є вельми корисні конкуренти - журавлина і морошка. Навколишнє середовище брусниці це хороший сосновий бір або відкриті місця, де піщаний грунт, недалеко від води.

Де любить рости брусниця?

Вчені визначають точки проживання більш реально: Vaccínium vítis-idaéa (наукова назва) любить сухі змішані, светлохвойние, листяні лісові масиви, торф'яні болота, яких безліч в Сибіру, ​​на Далекому Сході, Північному Кавказі, Уралі, Алтаї, півночі Казахстану, в Мурманської і Архангельській областях, тундрі

Місця де росте Брусниця

Прикро, що при великій кількості придатних для вирощування чагарнику місць, оптові закупівлі брусниці відбуваються в Німеччині і Прибалтиці. У промислових масштабах в Росії ягоди не росте.

Не тільки плоди, але і лист брусниці вкрай корисний!

Вам буде цікаво почитати і цей матеріал:

Докладні правила збору і сушки листа

Садівникам-любителям не завжди вдається домогтися міцного закріплення культури на плантації. Хоча всього лише необхідно, щоб коренева система посаджених живцями або розсадою з насіння кущів потужно розрослася і дала нирки з новими паростками. Якщо цього не відбувається, кожні 10 років доведеться повністю оновлювати посадки. І щоб це запобігти, слід суворо стежити за тим, як проводиться обрізка, збір листя для сушіння (не частіше, ніж один раз в 5-6 років з однієї популяції), як здійснюються підживлення грунту, поливання і догляд за рослинами, грамотний збір врожаю і т.п. Коріння брусниці співіснують в тісному симбіозі з міцелієм гриба.

Де шукати брусницю?

Давайте разом подумаємо, де знайти брусницю! У природних умовах вона вибирає території з суворою зимою і нежарким влітку, не росте тільки там, де вічна мерзлота. Коли мова йде про створення власних брусничних плантацій і догляді за ягодою, експерти радять вкривати на зиму молодняк. У лісі таким укриттям служить мох-сфагнум, опале хвоя, шматочки кори та інші природні матеріали. В умовах саду можна вкрити молоді пагони двошаровим спанбондом, поліетиленом і мульчею.

Шукати в лісі брусничне галявини слід, керуючись такими прикметами:

  1. По краях боліт, на висохлих болотах.
  2. На відкритих і добре освітлених сонцем територіях.
  3. У місцях, де багато моху-сфагнуму.
  4. На кам'янистому ґрунті, на вигорілих ділянках лісу.
  5. У змішаних лісах з переважанням сосен і кедрів.
  6. Шукайте брусницю на сопках.
  7. Під час дозрівання ягоди: в кінці серпня-початку вересня.

Місця де шукати брусницю

Запилення брусниці в лісі і в саду

Замислюватися над питанням, в якій траві росте брусниця, досить дивно, тому що ні супроводжуючий популяцію брусниці сфагнум, ні часто виростає спільно з брусницею мучниця, травою не є. Перший - це мох, друга, так само, як і брусниця, чагарник. Зрозуміло, на землі навколо будь-якого торфовища можуть процвітати найбільш поширені лісові трави - вівсянка лугова, канареечник, тимофіївка, вейник. Але ці трави не є обов'язковим показником присутності брусниці.

Оскільки наша ягода зустрічається і в болотистих місцевостях альпійських лугів, там, де немає застою води, навколо цієї рослини сімейства вересових, виростає даний різнотрав'я. І все-таки, рослина вибирає такі місця, де її ніщо не може серйозно загородити від сонця.

Оскільки брусниця має два способи запилення - медоносними комахами і самостійний, їй не обов'язково, щоб її оточували сильно пахнуть і привертають увагу комах квіти. І навіть сусідство ароматного багна (теж із сімейства вересових, що має інші назви - маральнік, рододендрон даурский) зовсім не обов'язково. Бджолярі намагаються не садити на ділянках цей чагарник, так як зібраний з нього мед може бути токсичним через властивостей рослини. Обробляючи брусничне плантації і створюючи для ягоди умови, максимально наближені до природних, майте це на увазі.

Що стосується квіток самої брусниці, це двостатеві, четирехчленние «дзвіночки» білого або рожевого кольору. Їх філіжанка - це 4 зрощених чашолистка, а віночок - 4 зрощених пелюстки, один товкач, нижня зав'язь. Гроновиднісуцвіття здатні самостійно залучити бджіл. У травні-червні, в період цвітіння, запилювачі із задоволенням відвідують квітки. Чи потрібно говорити про те, що в природі, де виживають найбільш пристосовані, брусниця далеко не останнє місце за можливостями адаптації до умов, які їй до вподоби?

Інші назви ягоди - боровка, Хворостянка, кам'яниця. Навіть судячи лише по ним про властивості рослини, можна зрозуміти, що в траві найчастіше переважає брусниця там, де рослинний покрив вказує на близьку присутність болота - це посконник, пухівки, сонник, очерет, рогозу. Але потрібно пам'ятати, що в поєднанні з брусницею мова завжди буде йти про верхових (а не низинних!) Болотах, і найчастіше висохлих. На ділянці болото створювати не обов'язково, досить організувати достатній полив і здатність вод не застоювалася, так як коріння брусниці люблять природне провітрювання. Якщо вам не вдасться відразу приживити сфагнум, використовуйте його в мульчировании.

Дійсно, зростає брусниця в лісі саме по таких місцях (схилах і распадкам), їх багато в тайзі Сибіру і Примор'я, де в так званому трав'яний-кустарничковом ярусі можна зустріти бадан, Гудієра, овечу овсяницу, камишковий хвощ, грушанку, кулясту осоку, ялівець та інше. Все це - рослини, що вкорінюються на торф'яних або легких супіщаних грунтах. Якщо ви збираєтеся культивувати брусницю на вашій ділянці і у вас такі грунту, це ідеально! Але навіть якщо ідеальних умов немає, їх можна створити штучно. Подробиці про це читайте тут .

Правила збору брусниці в лісовій траві

Ми з'ясували, що трава де росте брусниця, не повинна бути занадто густий. Оптимально корисним правилом для збереження популяції є ручне збирання ягід і листа рухами знизу-вгору. Але максимально ефективним методом збору врожаю в великих масштабах буде використання комбайна. Якщо ви збираєте брусницю в лісі в районі болота, не забувайте, що рухатися потрібно обережно, щоб не провалитися в болотяну яму. І варто уважно дивитися, чи не зустрінеться змія. Якщо на плазун про ненапад, воно поповзе своєю дорогою. Добре в тих місцях, де брусниця зростає на схилах скель і на сонячних галявинах. Експерти радять заготовляти вже дозрілу ягоду, так як в ній сконцентрований максимальний обсяг корисних компонентів. Якщо при зборі попалася частина недозрілих ягід, вони почервоніють, якщо покласти їх поруч зі стиглими або, якщо зрілі плоди відразу піддалися консервації, можна покласти червоні помідори, вони виділяють етилен, і незрілі плоди достигнуть.

Вживають ягоду і лист брусниці в настоях і відварах, як окремо, так і в поєднанні з іншими втішними ягодами і рослинами (з шипшиною, чорницею, малиною, ромашкою і т.д.), в залежності від лікарських показань.

Тепер ви розумієте, як шукати місця в яких зростає цікавий для нас чагарник! Шукати поетичні підказки варто лише для створення відповідного настрою.

Де любить рости брусниця?
Де шукати брусницю?
Де любить рости брусниця?
Де шукати брусницю?
Чи потрібно говорити про те, що в природі, де виживають найбільш пристосовані, брусниця далеко не останнє місце за можливостями адаптації до умов, які їй до вподоби?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама