Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що робити, якщо розбився ртутний градусник (термометр)? »ОКО ПЛАНЕТИ інформаційно-аналітичний портал

  1. Рейтинг публікації:

Всі ми знаємо, що ртуть небезпечна для здоров'я і, що з приладами її містять, наприклад, градусником (термометрами), потрібно звертатися з особливою обережністю.
Однак, іноді в нашому житті, через фатальну випадковість, термометр вислизає з рук і падає. Якщо градусник втратив цілісність свого корпусу - ми отримали додатковий головний біль: «що ж тепер робити?». І в цій ситуації вже зовсім неважливо розбився він або просто тріснув. У будь-якому випадку, побоювання абсолютно виправдані, адже розбитий градусник дуже небезпечний!

-------------------------------------------------- ---------------------------------------

https://youtu.be/uFMOBjGYfpY

У разі виявлення ознак наявності джерел ртуті - терміново звертайтеся в Службу утилізації Ртуть :

Гаряча лінія, 24 години, без вихідних і свят: +7 (495) 781-90-99

Використовуючи спеціалізоване обладнання, внесене до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки, сертифіковані фахівці проведуть вимірювання концентрації парів ртуті в повітрі і визначать джерела ртуті. Виявлені джерела забруднення усуваються в ході спеціальних демеркуризаційні заходів.

Гарантована якість всіх проведених робіт - Контрольний виїзд для проведення повторних вимірів концентрації парів ртуті в повітрі протягом 7 днів - БЕЗКОШТОВНО!

Послуги сертифіковані: Атестат акредитації лабораторії виданий Федеральною службою по акредитації № РОСС RU.0001.21ЕН01. Відповідає вимогам ГОСТ ISO / IEC

-------------------------------------------------- -------------------------------------


У чому ж небезпека ртуті для здоров'я людини?
Через свої фізичні властивості, ртуть при ударі поділяється на дрібні крапельки (кульки), які «розбігаються» по приміщенню. При цьому, вони легко проникають в тріщини підлоги, стін, меблів і підпільне простір. Випаровуючись вже при температурі 18 ° С, ртуть отруює в приміщенні повітря, яким ми дихаємо.
За сучасною класифікацією шкідливих речовин і сполук з 2001 року вона відноситься до 1 класу (надзвичайно небезпечні речовини) тому сама ртуть, її органічні і особливо неорганічні сполуки мають дуже високу токсичність.
В організм людини ртуть може потрапити через шкіру, через шлунково-кишковий (травний) тракт, або у вигляді пари (що найбільш небезпечно!), Що не мають запаху, через дихальні шляхи.
Потрапивши в організм людини, вона надає не тільки місцеве подразнюючу дію, а й, що особливо важливо, викликає глибоке внутрішнє отруєння організму: вражає серцево-судинну систему, отруює нирки, пригнічує центральну нервову систему.
При попаданні ртуті в організм через травний тракт (що трапляється набагато рідше, та й то, мабуть, тільки з маленькими дітьми) необхідно викликати блювоту і терміново звернутися в швидку тому таке отруєння дуже небезпечно і може привести до летального результату.
Найбільша вірогідність попадання ртуті в організм - при вдиханні її дуже токсичної пари (при їх вдиханні всмоктується більше 75% ртуті). Якщо тривалий час вдихати випари нехай навіть незначної кількості ртуті, то можна отримати крайню форму отруєння всіх проживаючих у квартирі (хронічне). Таке отруєння довгий час протікає без будь-яких чітких симптомів.
Як розпізнати симптоми отруєння парами ртуті?
У медичних довідниках можна знайти, що при отруєнні парами ртуті у людини спостерігається загальне нездужання, сонливість, запаморочення, дратівливість, втрата апетиту, нудота. Першими ознаками гострого отруєння є: відчуття металевого присмаку в роті, гострий головний біль, нежить, біль при ковтанні, почервоніння і кровоточивість ясен, підвищене виділення слини, підвищення температури, шлункові розлади (частий рідкий стілець). На 3-4-й день після отруєння з'являються симптоми отруєння нирок (токсичної нефропатії).
Так що, якщо Ви розбили градусник і самі усунули наслідки цієї «аварії» - придивіться до свого самопочуття.
Отже, що робити, якщо у вашій квартирі розбився ртутний градусник?
Екологи радять, що краще за все звернутися за консультацією або допомогою до фахівців (як правило, МНС - по телефону 01 або 112, якщо ви телефонуєте з мобільного телефону). Так буде краще для вашої ж безпеки.
У разі, якщо у вас немає бажання або можливості звернутися за кваліфікованою допомогою, запам'ятайте порядок правильного збору витекла ртуті:
1). Якщо вже це сталося - не варто панікувати.
2). Відразу ж потрібно вивести з приміщення де розбився градусник всіх, хто знаходиться людей. В першу чергу це стосується дітей та літніх людей. Не забудьте і про домашніх тварин.
3). Обмежте місце «аварії», так як ртуть прилипає до поверхонь і може бути легко рознесена на підошвах взуття (лапах тварин) по інших ділянках приміщення. Щоб уникнути поширення ртуті за межі зараженої ділянки, демеркуризацію (видалення ртуті і її з'єднань фізико-хімічними або механічними способами) проводиться з периферії в напрямку до центру забруднення.
4). Якщо на вулиці температура повітря значно нижче, ніж в приміщенні, - необхідно відкрити вікна тому, що при низькій температурі виділення парів ртуті зменшується. Однак, перш ніж ви зберете ртуть, протяг абсолютно неприпустимий. Адже якщо ртутні кульки «розбіжаться» по кімнаті (і значна частина цих кульок розіб'ється на дрібні частинки, які осядуть на стінах і меблів) - їх зібрати вже буде вкрай проблематично. Тому максимально ізолюйте приміщення - закрийте щільно всі двері.
5). Те місце, де розсипалася ртуть, потрібно обов'язково підсвітити. Для цієї мети підійдуть ліхтарик або настільна електрична лампа. Підсвічування необхідно розташувати таким чином, щоб на місце розсипи ртуті світло падало збоку. Це забезпечить максимальну видимість всіх крапельок для їх якісного збору.
6). Тепер найголовніше - прибрати металеву ртуть ретельно і швидко. Для цих цілей Вам необхідно приготувати:
- наповнену холодною водою банку, яка щільно закривається кришкою. Вода потрібна для того, щоб ртуть не випаровується. Замість води в банку може бути розчин марганцівки (два грами калію перманганату на один літр води);
- звичайну нежорстку пензлик;
- аркуш паперу або фольги;
- гумову грушу або одноразовий шприц;
- лейкопластир (скотч, малярний скотч);
- мокру газету;
- ганчірку;
- розчин марганцівки.
7). Перш ніж почати збір ртуті, подбайте про захист рук. Для цього Вам знадобляться гумові рукавички (постарайтеся, щоб в ході збирання вона не потрапила на відкриті ділянки шкіри). Захистіть органи дихання хоча б вологою марлевою пов'язкою.
8). Збирати кульки ртуті зручніше наступним способом: один листок паперу або фольги використовуйте у вигляді совка, а м'яким пензликом або іншим листком накочуйте кульки на паперовий совок. Не використовуйте для цих цілей віник або жорстку кисть, які зроблять отруйні ртутні кульки ще дрібніше. Можна використовувати для збирання ртуті шматочок вати, змочений в розчині марганцівки (0,2%). З листка паперу або з вати зібрану ртуть акуратно струсіть в приготовлену скляну ємність, наповнену розчином марганцівки або просто холодною водою.
9). Потім потрібно втягнути в приготовлену гумову грушу або шприц більш дрібні кульки.
Деякі джерела рекомендують для збору ртуті використовувати мідну або алюмінієвий дріт, до якої прилипають дрібні кульки ртуті. Таким чином, їх необхідно скачати в великі кульки і зібрати в скляну тару.
10). Зовсім маленькі крапельки наклейте на лейкопластир.
11). Забівшуюся в щілини підлоги ртуть посипте піском, разом з яким вона легко вимететься пензликом на папір.
Якщо підлога дерев'яна, а між дошками є щілини, велика ймовірність того, що кілька сріблястих крапель "сховалися" в укриттях і при кімнатній температурі будуть робити свою чорну справу. В цьому випадку господареві доведеться зайнятися позаплановим ремонтом квартири - іншого способу позбавитися від непрошеного хімічного гостя немає.
Пам'ятайте:
Ні в якому разі не можна використовувати для збору ртуті пилосос! Повітря, що продувається і прогрівається пилососом, прискорює випаровування цього рідкого металу. До того ж, ртуть, потрапивши всередину пилососа, затримується на його деталях і робить сам пилосос розповсюджувачем парів ртуті. Через це його, після збору ртуті, доведеться викинути.
Не можна підмітати ртуть віником! Жорсткі прути тільки размельчат отруйні кульки в дрібний ртутний пил.
Не намагайтеся витирати її ганчіркою! Це призведе лише до розмазування ртуті і збільшенню поверхні випаровування.
12). У банку з водою помістіть пісок, який містить ртутні частинки, гумову грушу (або шприц) і ртуть з розбитого градусника. Щільно закрийте банку і тримайте її подалі від нагрівальних приладів.
13). Очищену поверхню необхідно протерти злегка розмоченою в воді і віджатою газетою. Потім місце розливу ртуті промийте концентрованим розчином хлорного вапна або марганцівки (2 грами на 1 літр води), або гарячим концентрованим розчином мила і соди (40 грамів мила і 50 грамів кальцинованої соди на 1 літр води). Ця процедура окислить ртуть і не дасть їй можливості випаровуватися.
У житлових приміщеннях не рекомендується проводити обробку розчином хлорного заліза. Воно відноситься до високонебезпечних речовин (другий клас небезпеки).
14). Далі, для повного знешкодження навколишнього простору, обробіть будь-яким із зазначених розчинів розташовані поблизу із забрудненим ділянкою металеві та дерев'яні поверхні. Адже на них також можуть потрапити малопомітні дрібні частинки ртуті. Дезінфікуючий розчин можна буде змити чистою водою через 1,5-2 доби.
15). Коли ртуть зібрана, приміщення необхідно як слід провітрити протягом 2-3 годин. Якщо і залишилися якісь частинки, вони благополучно випаруються і вивітряться в вікно.
16). Зателефонуйте в місцеву службу порятунку, там підкажуть, що робити далі і куди везти (а може бути - і самі заберуть). До їх приїзду зібрану ртуть і засоби її збору в герметично закритому скляному посуді або в гумовій груші виставте на балкон або в гараж, за тієї умови, що там температура нижче, ніж в приміщенні.
Якщо ви не впевнені в тому, що після збирання повітря в будинку став безпечним, проведіть його лабораторне дослідження на вміст парів ртуті. З питання вимірів необхідно звернутися до районних центрів гігієни та епідеміології.
У тому випадку, коли ртуть розлилася на килимове покриття або на килим, потрібно акуратно його згорнути, роблячи це від країв до центру (таким чином, ртутні кульки не розлетяться по кімнаті). Далі килим або покриття потрібно звернути в плівку з поліетилену (загортаючи так само від країв до центру). Якщо є цілий целофановий пакет підходящого розміру - замість плівки можна використовувати його. Після цього винесіть на балкон, на вулицю або в гараж.
Якщо ртуть побувала на одязі, останню краще вибросіть.Нельзя прати одяг і взуття, які контактували з ртуттю, в пральній машині.
Якщо Ви наступили на ртуть - вичистіть та промийте міцним, майже чорним розчином марганцівки підошви взуття.
Ганчірки і застосовувалися для видалення ртуті матеріали не можна промивати або прати в раковині. Запакуйте їх в прозорий і щільний поліетиленовий пакет і здайте разом з ртуттю, яку ви зібрали, в МНС чи інший спеціалізований (займається збором або утилізацією містять ртуть відходів) підприємство.
Після того, як ліквідовані всі наслідки ртутної «аварії», з метою профілактики отруєння, тому, хто цим займався необхідно пити більше рідини, адже, як відомо, ртутні освіти з організму виводяться через нирки. Пийте більше сечогінної рідини (чай, кава, соки). Корисні будуть свіжі коренеплоди і плоди.
А ось тепер закономірно постає питання:
Куди здати самостійно зібрану ртуть і пошкоджений градусник?
Виявляється не все так просто, як може здатися на перший погляд. У вирішенні цього питання немає єдиних рекомендацій. У різних регіонах він вирішується по-різному, а часом, взагалі ніяк не вирішується. Охочих здати на утилізацію отруйні відходи або відверто переадресовують по інстанціях, або дають безглузді відповіді. Однозначної відповіді на це питання у компетентних служб немає.
У будь-якому випадку, виходячи з Ваших регіональних умов, обдзвоните необхідні спеціалізовані і адміністративний орган, добийтеся прийому старих автомобілів зібрану Вами ртуть.
Пам'ятайте:
При будь-яких умовах зібраний отруйний метал і використані для його збору матеріали не можна викидати:
- в сміттєпровід і сміттєві контейнери. Випарувалися там два грами ртуті здатні забруднити шість тисяч кубометрів повітря. Крім того, дуже ймовірно, що ртуть з розбитого градусника, викинута в контейнер дуже швидко може опинитися в дитячій пісочниці;
- в каналізацію. Вона має властивість осідати в каналізаційних трубах і витягти її звідти буде неймовірно складно (аж до розбирання каналізаційного випуску житлового будинку і обробки ділянок забруднення розчином хлорного заліза);
- взагалі куди-небудь, а також закапувати, спалювати або іншим способом "утилізувати". Без спец. обробки ртуть буде виділяти отруйні речовини незалежно від місцезнаходження і тим самим погіршувати неблагополучну і без цього екологію.
При невиконанні цих умов Ви піддаєте небезпеці не тільки себе, але і інших! До того ж самостійна утилізація ртутьвмісних приладів громадянами - це порушення статті 8.2 Кодексу про адміністративні правопорушення, що тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від тисячі до двох тисяч рублів. Займатися збором і транспортуванням ртуті повинні тільки екстрені служби.
До речі, медичні та фізичні прилади, що містять ртуть (через небезпеку ртуті) в країнах ЄС заборонено використовувати і поширювати в пунктах первинного продажу (в магазинах). Там громадянам радять масово відмовлятися від потенційно небезпечних градусників. При цьому політики і екологи стверджують, що: «Це буде корисно для європейської екології та здоров'я наших громадян», і закликають не викидати термометри, а здавати в спеціальні пункти прийому, які знаходяться в основному в європейських аптеках. Ліквідація градусників становить частину глобального плану ЄС щодо припинення використання ртуті в промисловості та побуті.
А взагалі, щоб не стикатися з вищеописаними проблемами, придбайте електронний градусник і він у вас не розіб'ється. Негативну ситуацію завжди легше запобігти, ніж ліквідувати її наслідки.


джерело: justmj.ru

.

Рейтинг публікації:


Всі ми знаємо, що ртуть небезпечна для здоров'я і, що з приладами її містять, наприклад, градусником (термометрами), потрібно звертатися з особливою обережністю


Коментарі (17) | Роздрукувати

Додати новину в:

Якщо градусник втратив цілісність свого корпусу - ми отримали додатковий головний біль: «що ж тепер робити?
Як розпізнати симптоми отруєння парами ртуті?
Отже, що робити, якщо у вашій квартирі розбився ртутний градусник?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама