Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виконується кладка в півцеглини

  1. Область застосування
  2. Що потрібно мати перед початком роботи
  3. Інструменти для пристрою цегляної кладки
  4. Армування цегляної кладки
  5. Технологія укладання цегли. Основні етапи
  6. висновок

Кладка цегли в півцеглини

Цей вид кладки є більш економічним при зведенні легких конструкцій, ніж «в цеглину» і більш. Він дозволяє заощадити матеріали, фінанси, сили, а також скорочує терміни будівництва.

Ми розповімо, в яких випадках кладка в півцеглини буде найвигіднішою, як правильно її зробити, і що для цього знадобиться. Для наочності, надамо фото основних етапів проведення робіт.

Область застосування

Тонкі стіни в 120 мм завтовшки (ширина стандартного цегли) зводять в тих випадках, коли вони не несуть великого навантаження.

Сюди відносяться:

  • Міжкімнатні перегородки.

міжкімнатні перегородки

Як правило, вони взагалі не навантажуються, так би мовити, є самонесучими, оскільки підбиваються під уже готовий стелю.

Важливо! Але треба знати, що і вішати на таку стіну багато не можна. За Сніпу максимальна вертикальна навантаження на кладку в півцеглини не повинна перевищувати 120 кг. Тобто, шафки і полички вона витримає, а ось бойлер на 150 літрів може впасти.

  • Облицювання фасаду після будівництва будинку

Послуги з облицювання фасадів

Цей, досить часто вживаний спосіб обробки, використовується тоді, коли будинок вже побудований. В цьому випадку, цегляна кладка теж не несе навантаження, так як підводиться під карниз будівлі.

Кладка не примикає щільно до дому, зазвичай між стіною і облицюванням робиться зазор для вентиляції та встановлення утеплювача. Тому важливо міцно з'єднати лицьову цеглу з основною будівлею. Для цього застосовують гнучкі зв'язку.

Для цього застосовують гнучкі зв'язку

Армування і кріплення облицювання до стіни

Застосування гнучкої арматури не тільки надійно з'єднує облицювання і будинок, але і утримує утеплювач від сповзання, а так само зберігає постійний вентиляційний зазор по всьому периметру.

  • Облицювання фасаду одночасно з будівництвом.

колодцевая кладка

Так звана, колодцевая кладка - це коли одночасно ведуться роботи по зведенню основної стіни і облицювання. В цьому випадку, лицьову цеглу відразу з'єднується з будинком армосеткамі, і утеплювач закладається в процесі роботи.

  • Легкі будови (веранди, сараї, альтанки, гаражі).

Веранда в півцеглини

Подібна кладка для таких будівель актуальна тільки в тому випадку, якщо навантаження на стіну в півцеглини буде мінімальною. А це означає, що покрівля робиться максимум односхилий з дерев'яними кроквами і легким покрівельним покриттям (профлист, ондулін та інше).

кутова розмітка

Процес роботи для окремо розташованої будівлі ускладнюється тим, що немає можливості прив'язати його до чого-небудь. Тому необхідно строго стежити за вертикальністю кутів. Для цього краще встановити маяки з металевого куточка з нанесеною порядноq розміткою.

Установка осьової нитки

Вертикальність витримують за допомогою шнура, який кріплять до піднятих кутах будівлі, і в міру укладання піднімають вище.

  • Паркани, огорожі для грядок, підпірні стінки.

пристрій забору

Кладка цегляна в півцеглини відмінно підійде і для таких нескладних конструкцій, як паркани, декоративні перегородки у дворі, підпірні стінки в місцях сповзання грунту, огорожі для грядок.

Важливо! При влаштуванні огорожі треба знати, що по Сніпу при довжині прольоту 2 м і висоті 1,5 м, вітрове навантаження біля стіни дорівнює 350 кг! Чи витримає ваша конструкція? Тому фахівці рекомендують зводити не суцільний паркан, а робити прольоти з декоративними отворами. Або ж збільшувати товщину стіни до 250 мм (в цеглу).

  • Облицювання печей, колон.

Облицювання металевої печі цеглиною

Це найпростіша область застосування кладки в півцеглини. З такою роботою, доклавши трохи зусиль, впорається навіть самий невмілий господар. Хоча, якщо висота кладки велика, то армування застосувати все-таки варто.

Що потрібно мати перед початком роботи

Ми вже з'ясували, що цегляна кладка в півцеглини має товщину 120 мм, це ширина стандартного цегли, що має розміри 250х120х65 мм. Чим довше і вище стіна, тим вона менш стійка, і тим важливіше надати їй додаткову міцність і надійність.

Тому, при зведенні перегородок, крім самого цегли і розчину, потрібно мати під рукою деякі додаткові матеріали і інструменти.

Інструменти для пристрою цегляної кладки

Перед початком роботи потрібно придбати необхідний інструмент. Відсутність будь-якого предмета з перерахованих нижче, може сильно ускладнити роботу і помітно вплинути на якість кладки.

Відсутність будь-якого предмета з перерахованих нижче, може сильно ускладнити роботу і помітно вплинути на якість кладки

Інструменти, використовувані для цегляної кладки

це:

  1. Кірка потрібна для розколювання цегли, якщо необхідно застосувати половинку або четвертинку. Гострі кінці ударної частини розбивають цеглу рівно, без сколів і зазубрин.
  2. Кельму або кельма використовуються для укладання розчину і зняття його надлишків. Не потрібно мати всі представлені види, але кутовий або круглий кельму повинен бути обов'язково.
  3. Киянка потрібна для вирівнювання цегли в ряду по вертикалі або горизонталі. Ударна частина з гуми або дерева саджає цегла на місце, не травмуючи його.
  4. Розшивання служить для додання зовнішніх швах облицювання рівною, опуклою або увігнутою форми.
  5. Рівень здійснює контроль над горизонтальністю рядів.
  6. Схил контролює вертикальність кладки.
  7. Кутником перевіряють градус розвороту кутів.
  8. Ще сюди потрібно віднести такий інструмент, як осьова нитка, по ній звіряють укладання кожного цегли. Осівка можуть служити: тонка дріт, волосінь або мотузка - головне, щоб нитка не розтягувалася і не провисала.

Армування цегляної кладки

армування кладки

Перед тим, як самому виконати цегляну кладку, необхідно придбати матеріали для її армування. Без застосування арматури міцність стіни помітно знижується, особливо це стосується довгих стін і кутів.

Для посилення кладки застосовують такі види армування:

  1. Сітка пряма.

армована сітка

Випускається з різною шириною і розміром осередків, з металевого дроту товщиною від 3 до 5 мм. Такий діаметр відмінно лягає в розчин між рядами, і товщина шва в цегляній кладці не збільшується. Сітку можна легко розрізати на потрібну довжину і ширину.

  1. Сітка рулонний.

Кладкова металева сітка в рулонах

Тут також ширина і розмір осередків можуть варіюватися, але рулон дозволяє економити на довжині. Якщо при використанні прямої сітки часто залишаються обрізки, то в цьому випадку можна відрізати саме стільки, скільки потрібно.

  1. Сітка кладочна полімерна.

Полімерна сітка для кладки

Сітка з полімеру має ряд переваг перед сталевими аналогами. Вона набагато легше, не іржавіє, має низьку теплопровідність.

Це означає, що в кладці виключаються «містки холоду». По міцності, після схоплювання розчину, полімер майже не поступається металевим сіток. Крім того, відрізати потрібну ширину або довжину можна звичайними ножицями.

Завдяки гнучкості, її дуже зручно укладати між вертикальними рядами і на кутах. Але, якщо металеву сітку рекомендується вставляти через кожні 4-5 рядів, то полімерну потрібно класти частіше. Так що, більш низька ціна особливої ​​ролі не зіграє.

  1. Окремі стрижні.

Металевий дріт для кладки

Крім сіток, армування кладки можна робити окремими стрижнями, з дроту діаметром 3-6 мм. Їх укладають в 1-2 ряди в середині кладки, зміцнюючи вертикальні і горизонтальні ряди. Перехлест кінці дроту на стику, роблять не менше 15 діаметрів (для арматури товщиною 5 мм, перехлест складе 75 мм).

Випускається такий дріт зазвичай в бухтах по 200 кг і більше. У магазині можна купити частину бухти або нарізати на замовлення на стрижні потрібної довжини.

  1. Гнучкі зв'язку.

гнучкі зв'язку

Армуючі матеріали для виконання цегляної кладки, зміцнюють безпосередньо стіни. Але якщо ви робите облицювання будівлі вже після завершення основної кладки, то її потрібно якось пов'язати з головним будовою щоб уникнути деформації і можливого обвалення.

В цьому випадку, використовують гнучкі зв'язку, які складаються з стрижня (металевого або композитного) довжиною від 180 до 350 мм. Один кінець арматури кріпиться до основного стіні, а другий закладається в облицювальну кладку. Для кращого зчеплення з розчином, він покритий насічками або піщаним напиленням.

Ці способи надійно кріплять лицьову цеглу до стін, а діаметр зв'язків не збільшує товщину шва. Крім того, композитна арматура не проводить тепло, а отже - скорочуються тепловтрати будинку.

Технологія укладання цегли. Основні етапи

Декорування приміщення перегородками в півцеглини

Отже, у вас все готово, можна починати роботи по зведенню стін. Не будемо зараз торкатися робіт на вулиці - там під кладку доведеться підводити невеликий легкий фундамент, а це тема іншої статті.

Технологію самої кладки розберемо на основі пристрою міжкімнатних перегородки:

Для зведення тонких стін в квартирі досить:

  • Зняти старе покриття в місці проведення робіт, якщо таке є.
  • Прибрати сміття.
  • Вирівняти підлогу (залити розчином щілини, зняти опуклості).
  • Ретельно розмітити місце знаходження майбутньої перегородки.
  • Підстава під укладку цегли змочити.
  • Приготувати розчин з готової суміші, інструкція для розведення є на упаковці.

Підготовка розчину з сухої суміші Для приготування розчину своїми руками:

  • Зазвичай цемент з піском замішують в пропорції 1: 4 (1 частина цементу, 4 частини піску).
  • Розводять водою до консистенції густої сметани.
  • Потрібно, щоб розчин не тек з кельми, і не зависав на ньому, а м'яко зсковзував. Тоді і цегла добре ляже, і працювати приємно.
  • Для більш ретельного перемішування, можна використовувати дриль з насадкою або будівельний міксер.

Приготування розчину вручну Щоб зменшити вологопоглинання цегли, його теж рекомендується занурювати в ємність з водою на деякий час. Приготування розчину вручну Щоб зменшити вологопоглинання цегли, його теж рекомендується занурювати в ємність з водою на деякий час Попереднє замочування цегли Довга вузька сторона цегли називається «ложок», тому вся кладка носить назву «ложковая».

У простого рядового цегли під обробку, вона майже не оброблена. А у оздоблювального матеріалу «ложок» має поліпшену, гладкою фактурою, і не вимагає додаткової обробки.

Кутовий облицювальна цегла має двома суміжними поліпшеними сторонами: «ложком» і стусаном.

Кутовий облицювальна цегла має двома суміжними поліпшеними сторонами: «ложком» і стусаном

Сторони цегли Від правильно і рівно викладеного першого ряду, буде залежати якість всієї стіни, тому дуже важливо укласти цегла строго по розмітці.

По торцях ставлять дві цеглини, між ними натягують Осівка і виміряють горизонт.

Якщо підлога нерівна, то кладку починають з більш високою боку, і по ній виводять весь ряд.

Якщо основа більш-менш рівне, то, як варіант, перший ряд можна покласти насухо, і скріпити анкерами цегла з підставою.

А другим рядом, слід вивести горизонталь - так можна убезпечити стінку від випадкового зсуву.

А другим рядом, слід вивести горизонталь - так можна убезпечити стінку від випадкового зсуву

Кладка першого ряду По торцях встановлюють такі цеглини, на них переносять осьову нитку, кладуть другий ряд.

Щоб не зрушити випадково свіжу кладку, рекомендується після установки 4-5 рядів робити перерву, і давати розчину прихопити.

Початок роботи Армування:

  • Потрібно починати з 2-3 ряди, і повторювати кожні 4-5 рядів.
  • Торці кладки кріплять анкерами, забуреннимі одним кінцем в основну стіну. Встановлюють їх в процесі кладки аналогічно армуванню - через 4-5 рядів.
  • Якщо сітки або арматура по довжині коротше стінки, то перехлест кінців повинен становити не менше 15 діаметрів.
  • Стики стрижнів або сіток потрібно розміщувати по рядах, в шаховому порядку один над одним.

Армування перегородки Особлива увага приділяється кутах, якщо вони присутні.

Не витримавши вертикальність і градус розвороту, кут можна «завалити» всередину або назовні, а звідси виникнуть проблеми з установкою двері та інше.

Їх потрібно кожні два ряди перевіряти рівнем, а кожен ряд - косинцем (цеглини повинні розташовуватися під кутом 90 градусів по відношенню один до одного).

Армування на кутах робиться або сітками з перпендикулярним накладенням їх один на одного на 70-80 мм, або окремими стрижнями, загнутими і заходять на суміжну сторону на 100 мм.

Категорично забороняється перетин стрижнів на самому кутку.

Категорично забороняється перетин стрижнів на самому кутку

Кутова кладка Не можна забувати про такий важливий момент, як перев'язка швів.

Кожна цеглина повинен наполовину заходити на інший в шаховому порядку.

Категорично забороняється розташування швів один над одним в двох суміжних рядах.

Категорично забороняється розташування швів один над одним в двох суміжних рядах

Перев'язка швів кладки При кладці в півцеглини, товщина вертикальних і горизонтальних швів повинна бути:

  • Скрізь однакова - від 6 до 8 мм. Тому дуже важливо, щоб в розчині не траплялися великі фрагменти заповнювач, які можуть збільшити товщину розчину.
  • Для цього, перед його приготуванням пісок потрібно просіяти через дрібне сито, або скористатися готовою цементно-піщаною сумішшю.
  • Щоб в вертикальних швах не утворювалися порожнечі через нещільного заповнення, потрібно, завдавши суміш на торець цегли, щільно притиснути його до попереднього, і, дбайливо постукуючи киянкою, видавити зайвий розчин з шва.

Товщина шва Товщина в півцеглини вимагає відповідального підходу до пристрою прорізів, якщо вони закладені в проекті.

Для перекриття отвору беруть готову перемичку довжиною на 300 мм більше його ширини.

Перемичка повинна спиратися на стіну не менше 150 мм з кожного боку. Висота її береться рівній товщині двох цеглин.

Якщо немає заводської перемички, її можна замінити двома металевими куточками, що мають потрібну довжину.

Куточки встановлюють на розчин над прорізом кутами всередину, між ними на полички кладеться цегла.

Такий спосіб хороший в тому випадку, якщо стінка буде додатково оброблятися, і метал можна заховати під облицюванням.

Зображені на фото, додаткові стінки над прорізом ставлять тоді, коли стінка буде нести будь-яку навантаження. Для самоутримних перегородок це не актуально.

Для самоутримних перегородок це не актуально

Армування отвору розшивки швів. Якщо кладка згодом не буде штукатуритися або декоративно відбуватися, слід зробити розшивку швів спеціальним інструментом.

Це дозволить видалити зайвий розчин, і надати стінці естетичний вигляд. Розшивку слід робити в процесі роботи, практично після кожного покладеного ряду, тому що навіть після легкого застигання розчину якісно розшити шов не вийде, суміш буде кришитися і вивалюватися.

Якщо ж ви упустили момент, то шви можна змочити водою. Хоча особливої ​​краси все одно вже не отримати.

Можна також використовувати цементне молочко для змочування і розведення твердого розчину.

Розшивання швів цегляної кладки

Мабуть, це все, що стосується технології зведення стінки в півцеглини.

висновок

Як ви вже зрозуміли, звести тонку стінку в квартирі нескладно, але потрібно постійно стежити за вертикальністю кутів і рівнем площині поверхні. З такою роботою впорається навіть початківець будівельник, який не має особливих навичок в даній області.

Тепер ви знаєте, як правильно покласти цегляну кладку, щоб стіна була рівною, міцною і надійною. Радимо подивитися відео в цій статті, де все показано більш наочно, ніж на фото.

Чи витримає ваша конструкція?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама