Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кутовий камін своїми руками

  1. проектування каміна
  2. Перелік матеріалів для зведення каміна
  3. камінний фундамент
  4. кладка каміна
  5. Димохід і труба
  6. Облицювання каміна і труби

Камін - це пристенное споруди з каменю або цегли з топкою для згоряння палива і димоходом для відводу продуктів горіння на вулицю. На сьогоднішній день головне призначення камінів - прикраса інтер'єру, проте використовують їх і для обігріву приміщень. Каміни облаштовуються біля однієї або двох стін. Останній варіант (дві стіни і розташоване неподалік вікно) краще, з точки зору, створення хорошої тяги, тому такий варіант досить популярний. Про те, як побудувати кутовий камін своїми руками, піде мова нижче.

проектування каміна

Для розрахунку правильних розмірів каміна потрібно з'ясувати обсяг приміщення, а потім створити відповідні креслення, а саме:

  • камін в розрізі;
  • креслення всіх рядів;
  • фасадні ескізи.

Коли площа приміщення менша за 15 квадратних метрів, площа паливного отвору повинна бути 0,3 квадратних метра. У проект кутового каміна розміри топливника зазвичай включаються виходячи з пропорцій 2 до 3 (висота і ширина). При зазначеної вище площі паливного отвору, параметри топливника складуть 56 на 40 сантиметрів.

Ідеальна глибина топливника при висоті 56 сантиметрів, складе 25-29 сантиметрів. Діаметр димового отвору визначається виходячи зі співвідношення 1 / 10-1 / 15 від площі топливника. Розміри труби квадратної форми складуть 14 на 14 сантиметрів. Кругла труба повинна бути 10-13 сантиметрів в діаметрі. Висота труби - приблизно 4 метри. Причому труба повинна відступати від найвищої точки покрівлі на 30-50 сантиметрів.

Ескіз і розміри передбачуваного кутового каміна

Бічні стіни топливника викладають під нахилом, завдяки чому зростає віддача тепла при одночасному збільшенні тяги. Вище рівня топливника створюється особливий виступ (так званий димової зуб), за рахунок якого запобігається проникнення диму і холодного повітря в кімнату. Також підвищує віддачу тепла футерування (обробка камінних стін пластинами зі сталі або бронзи).

Зверніть увагу! Якщо креслення кутового каміна складено правильно, можна підрахувати кількість потрібного цегли з точністю до штуки.

Перелік матеріалів для зведення каміна

При створенні каміна знадобляться такі матеріали та інструменти:

  • вогнетривку цеглу (його марка не повинна бути менше ніж М200);
  • дрібнофракційний пісок;
  • шамотна глина;
  • щебінка діаметром 2-6 міліметри;
  • цемент марки Портланд;
  • куточки і арматура;
  • димова заслінка;
  • уловлювач іскор;
  • дефлектор для труби;
  • решітка;
  • гідроізоляція (наприклад, руберойд);
  • екран;
  • облицювальний матеріал;
  • будівельний рівень, кельму, молоток.

Інструменти для кладки каміна

камінний фундамент

Основне правило: камінне основа не повинна мати зв'язок з фундаментом будівлі, а камінна труба не повинна впритул прилягати до стельових крокв і балок. Ширина фундаменту повинна перевищувати ширину цоколя на 10 сантиметрів.

Порядок дій:

  1. Копаємо котлован. Припуски повинні складати 10-15 сантиметрів, а глибина приблизно 60 сантиметрів.
  2. Кладемо в яму щебінь і трамбуємо його. Товщина щебеневого шару - 10-15 сантиметрів.
  3. Збираємо, а потім монтуємо внизу ями опалубку. Її потрібно прокласти шаром гідроізоляції або обробити бітумом.

    Схема фундаменту під камін

  4. Заливаємо і рівняємо бутовий шар (рецепт створення: частина цементу, 3 частини піску, 5 частин щебеню). При цьому потрібно враховувати, що рівень підлоги повинен перевищувати рівень буту на товщину цегли.
  5. На тиждень покриваємо фундамент поліетиленом.

Зверніть увагу! Для більшої міцності можна посилити підставу арматурними прутами.

кладка каміна

Порядовка кутового каміна:

  1. На суху підставу каміна кладемо два шари гідроізоляції.
  2. Цегла хорошої якості (НЕ тріснув і не колотий) тримаємо в воді протягом 3 хвилин. Готуємо розчин.
  3. Притираємо цеглини (кладемо їх на суху і коригуємо кладку відповідно до креслення).
  4. Перший цегляний ряд кладемо суцільним полотном, укладаючи кожен цегла на ребро.
  5. Другий ряд кладеться плазом. Причому в другому ряду передбачається ніша під металевий короб для золи.
  6. Третім поруч накриваємо короб.
  7. Четвертим поруч викладаємо піддон камінної топки і ставимо решітку колосника.
  8. П'ятим поруч створюємо перекриття. При цьому ряд повинен бути злегка висунутий вперед.

    Порядовка кутового цегляного каміна

  9. З шостого по дев'ятий ряд включно - викладаємо топку.
  10. Десятий-дванадцятий ряди - продовжуємо кладку зовнішньої стінки.
  11. На тринадцятому і чотирнадцятому рядах робимо підставу дзеркала. І закінчуємо його до дев'ятнадцятого ряду. Причому цеглини укладаємо з 5-сантиметровим виступом. Можна зробити і по-іншому: поставити цеглу вертикально під нахилом.
  12. У дев'ятнадцятому і двадцятому рядах робимо топку вже, укладаючи цеглу злегка вперед.
  13. На двадцять першому ряду починаємо створення виступу з 20-градусним нахилом. Продовжуємо формування зуба і в двадцять другому - двадцять третьому рядах.
  14. На двадцять четвертому і двадцять п'ятого рядах створюємо камінну полицю. Тут цегляна кладка повинна бути прямою.
  15. Ставимо грати і обкладає цеглою димохідний канал.
  16. Нижче рівня підлоги або за камінної стіною створюємо Піддувальний канал. Він потрібен для надходження повітря.

Порада! Для уникнення проникнення пилу в очі і органи дихання, різати цегла слід тільки в захисних окулярах і марлевій пов'язці.

Димохід і труба

Димохід за своєю формою схожий на ковпак. Усередині цієї частини печі знаходиться металева труба (або ж керамічні димохідні блоки). Металева труба стикується з димової.

Задня стінка димоходу будується по вертикалі, а бічні стіни поступово звужуються під кутом 45-60 градусів. Для розрахунку внутрішнього перетину використовуємо пропорцію - 10-15% від площі порталу. Висота - не менш 5 метрів від області горіння. Стіни не повинні бути тонкими, щоб зберегти максимум тепла. На двометрової висоті встановлюємо засувку з рамкою, яку фіксуємо розчином.

Схема димоходу з цегли для каміна

Монтаж димової труби починається з об'єднання отворів труби і димосборніка. Для цього використовуємо цементний розчин. Лицьова цегла фіксуємо на трубі за допомогою анкерів, встановлених між зовнішніх блоків труби. Важливо, що всі зовнішні поверхні не мали зазорів.

Трубний оголовок робимо таким, щоб його товщина становила, принаймні, одну цеглину. Для скорочення скупчення конденсату в димохідні каналі і щоб уникнути загоряння елементів конструкції, робимо тепло- і термоізоляцію.

Елементи каміна:

  • димохід;
  • підтримуюча пластина;
  • протипожежна пластина;
  • область з'єднання труби з димарем;
  • топка;
  • отвір вентиляції, оснащене гратами;
  • шар термоізоляції;
  • шар облицювання;
  • канал для холодного повітря;
  • камера для гарячого повітря.

Поверх труби ставиться уловлювач іскор і дефлектор. Завдання улавливателя іскор - запобігання приміщення від пожежі. Цей елемент являє собою сталевий конус з сіткою з дроту. Круглий в перетині дефлектор монтується на оголовке. Він необхідний для підвищення тяги і захисту димохідної труби від вітру.

Облицювання каміна і труби

Якщо в планах було залишити зовнішню частину каміна без обробки, то цегляну кладку потрібно робити дуже акуратно. Розчин потрібно класти так, щоб він не доходив на половину сантиметра до лицьової частини. В такому випадку можна буде розширити шви при необхідності.

Для облицювання цегельної кладки можна використовувати природний або штучний камінь, плитку або штукатурку. Якщо вибір зупинений на камені, його можна лакувати для надання йому більш естетичного вигляду.

Кутовий камін з гіпсокартону також одне з популярних рішень в останні роки. Нарізаний гіпсокартон фіксують дюбелями і саморізами в металевому каркасі. При цьому важливо дотримуватися кути і вертикальність стінок. Димохід встановлюється в самому кінці роботи.

кутовий камін з гіпсокартону може облицьовуватися самими різними матеріалами. Можна використовувати гіпсову ліпнину, натуральний або штучний камінь і т.д. Оздоблювальний матеріал укладається на гіпсову шпаклівку. Готову поверхню при бажанні можна пофарбувати, лакувати або обробити бітумної патиною.

Важливо! З метою безпеки перед каміном потрібно укласти сталевий лист.

Кладка каміна - не найпростіша робота. Щоб спорудити кутовий камін своїми руками, бажано володіти певними навичками, особливо в кладці цегли.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама