Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вентиляція в котельні - як зробити вентиляцію в котельні будинку

  1. Загальні вимоги до вентиляції в котельній
  2. Види вентиляції котельні: природна і примусова вентиляції
  3. Примусові вентиляційні системи або витяжна вентиляція котельні
  4. Вентиляція газової котельні вимагає особливої ​​уваги.

Дана стаття стосується не тільки котлів на твердому паливі. Насправді будь-яке котельне обладнання Ви не використали, існують універсальні нормативи в плані облаштування виведення через вентиляцію, в котельні. Складно переоцінити важливість правильної вентиляції в котельній, адже будь-яке горіння не відбувалося, будь це горіння твердого палива або газу, сам процес поглинає дуже багато кисню. Ми знає ще з курсу фізики в школі, що для горіння завжди потрібен кисень. А значить забезпечивши нормальний приплив повітря і висновок, ми не тільки підвищить безпеку котельні, але навіть зможемо забезпечити нормальну роботу котельного обладнання. Так що вентиляція дуже важливий елемент в будь-якій системі опалення. Розберемося як зробити вентиляцію котельні:

  1. Схема пристрою вентиляції
  2. Загальні вимоги до вентиляції в котельній
  3. Як розрахувати вентиляцію в котельні?
  4. Види вентиляції котельні
Дана стаття стосується не тільки котлів на твердому паливі

Схема пристрою вентиляції в котельній

Якщо є бажання зробити вентиляцію своїми руками, то потрібно в першу чергу розрахувати всі діаметри труб і необхідну потужність вентиляції котельні в будинку. Потім правильно спроектувати, щоб все працювало як повинно. І нарешті змонтувати. До того ж є різні види циркуляції повітря в яких також необхідно розібратися. Про це наша стаття.

Загальні вимоги до вентиляції в котельній

  • На стелі повинен розташовуватися висновок вентиляції. Котельня повинна бути пов'язана з усією вентиляційною системою будинку, якщо така є.
  • Як зробити вентиляцію в котельні приватного будинку: стіна в якій проходить димохід повинна бути пробита в двох місцях: в одному висновок димоходу зі стіни, підведення до котла і друге місце нижче для очищення скупчився в димоході сміття, але при цьому не менше 25 см від верхнього виведення (який приєднується до котла).
  • Подача повітря в котельню здійснюється через отвори внизу двері або ж через вентиляційний хід.
  • Отвори для припливу повітря розраховуються наступним чином: 8 см² на кожен кВт потужності котла, якщо забір повітря відбувається з вулиці. Відповідно 30 см² якщо забір повітря відбувається зсередини.
  • Також обов'язково вивчіть документацію до котла, напевно там описані вимоги для конкретно вашої моделі котла.

Як розрахувати вентиляцію в котельні?

Розрахунок вентиляції котельні. Давайте розберемося як правильно і грамотно провести розрахунок вентиляції в котельній, якщо мова йде про приватний будинок. У розрахунок входить дуже багато різних параметрів, тому настійно рекомендується звернутися за допомогою до професіоналів. Якщо все ж є бажання провести розрахунок своїми силами, то потрібно заміряти і знати наступне:

  • Обсяг котельні, як приміщення
  • Співвідношення висоти стелі і коефіцієнта збільшення кратності зміни повітря.
  • Вхідна швидкість повітря в приміщення

Розрахунок діаметра вентиляційної труби для котельні в залежності від показників.

Всі перераховані вище дані необхідні для того, щоб правильно прорахувати яка труба нам знадобиться для конкретного випадку. Нижче наведена таблиця розрахунку діаметра вентиляційної труби для котельні:

  • Якщо Ви хочете зробити природну вентиляцію котельні самостійно, то в цьому проблем немає. А ось що стосується інших типів вентиляції приміщення, то набагато правильніше буде звернутися до професіоналів. Що взагалі таке природна і примусова вентиляція? Давайте розберемося:

Види вентиляції котельні: природна і примусова вентиляції

Найпростіша вентиляція - природна або припливна вентиляція в котельні. Для цього Вам достатньо прямо навпроти котла зробити отвір в стіні з висновком на вулицю. Діаметр труби повинен бути мінімум 15 см. Труба укомплектовується засувкою, щоб можна було регулювати струм повітря. У чому основний плюс такої системи? Вона дуже проста, працює незалежно від джерел енергії. Однак через свою простоту вона не дозволить регулювати приток повітря в автоматичному режимі. Крім того, така природна вентиляція залежить від зовнішніх чинників, наприклад погодних умов. Тому, якщо у Вас котельня зі складною системою нагріву води для різних цілей, то краще звичайно влаштувати примусову вентиляцію. Вентиляція котельної в приватному будинку, звичайно може зажадати примусового типу, але все ж для будь-якої котельні потрібна природна вентиляція, щоб забезпечувати подачу та забирання повітря в будь-яких умовах, навіть якщо відключать електроенергію. Однак потрібно пам'ятати, що отвір природного забору повітря має бути на достатній відстані від котла. Не можна направляти повітря прямо на котел, щоб протяг ішов потоком прямо на котел. Це як мінімум небезпечно. Терморегулятори для котлів опалення , Звичайно, можуть вирішити цю проблему, але навіщо зайвий раз «напружувати» автоматику, якщо цього можна уникнути?

Примусова вентиляція. Найчастіше штучна вентиляція робиться як доповнення до природної або ж у випадках, коли створити природну неможливо з певних причин. Таку систему створюють з вогнетривких матеріалів, щоб навіть в екстреній ситуації при підвищених температурах нічого не згорить всередині повітроводів. Установка такого типу вентиляції вимагає професійних знань, проте ми постараємося нижче розібрати основні моменти.

Примусові вентиляційні системи або витяжна вентиляція котельні

Штучна вентиляція або кліматичні вентиляційні системи покликані змінює мікрокліматичні обстановку в конкретних приміщеннях. У нашому випадку це котельня. З урахуванням того, що в сучасних котлах встановлені датчики, які регулюють роботу котла в залежності від оточуючих факторів, то підтримка мікроклімату в котельні дозволити не тільки забезпечити правильну роботу котла, а й навіть заощадити. Такі системи представлені калориферами, фільтрами і вентиляторами, які працюють в кооперації. Серед таких систем розрізняють такі типи:

  • Припливно-моноблочна. Комплекс, який може встановлюватися практично в будь-яких приміщеннях.
  • Припливно-витяжна. Приплив і витяжка повітря в такій системі здійснюється механічно, що дозволяє регулювати температуру всередині приміщення. Напевно ви бачили прототип таких комплексів в старих будівлях, коли з підвалу лунає багато шуму. Звичайно для будинку ці системи не такі гучні, але все ж досить багато створюють незручностей. Тому встановлюються в підвальних приміщеннях і переважно там, де потрібна велика потужність котельного обладнання.

Вентиляція газової котельні вимагає особливої ​​уваги.

Вентиляція в котельні з газовим котлом - це окрема історія, адже завжди де газ, там підвищена пожежонебезпека. Самий хороший і безпечний варіант - це турбований котел з двоконтурним коаксіальним виводом. В такому димоході по зовнішньому радіусу забирається повітря з вулиці, а по внутрішньому відбувається вихлоп з котла. Крім усього іншого, такий висновок підвищує ККД котла, адже при заборі повітря, він вже прогрівається завдяки тому, що по внутрішньому радіусу відбувається викид гарячого повітря.

Вентиляційні системи - дуже важлива частина будь-якої котельні, адже перш за все забезпечує безпеку проживання в будинку людей, здійснюючи викид шкідливих продуктів горіння з дому назовні. Вентиляція в котельні - це також забезпечення котла для нормальної його працездатності.

Як розрахувати вентиляцію в котельні?
Що взагалі таке природна і примусова вентиляція?
У чому основний плюс такої системи?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама