Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

про орігамі

  1. Орігамі. Цей термін має також інші значення див. Орігамі (значення). Класичне орігамі - журавлик...
  2. модульне орігамі
  3. Складання по розгортці
  4. мокре складання
  5. Папір та інші матеріали
  6. формат паперу
  7. Математика в орігамі

Орігамі.

Цей термін має також інші значення див. Орігамі (значення). Класичне орігамі - журавлик і спеціальна декоративний папір для орігамі Орігамі (яп.折り紙, букв .: «складена папір») - стародавнє мистецтво складання фігурок з паперу. Мистецтво орігамі своїм корінням сягає в древній Китай, де і була винайдена папір.
Спочатку орігамі використовувалося в релігійних обрядах. Довгий час цей вид мистецтва був доступний лише представникам вищих станів, де ознакою хорошого тону було володіння технікою складання з паперу. Тільки після другої світової війни орігамі вийшло за межі Сходу і потрапило в Америку і Європу, де відразу знайшло своїх шанувальників.
Класичне орігамі складається з квадратного аркушу паперу.
Існує певний набір умовних знаків, необхідних для того, щоб замалювати схему складання навіть самого складного виробу. Велика частина умовних знаків була введена в практику в середині XX століття відомим японським майстром Йосідзава Акіра (1911-2005).
Класичне орігамі наказує використання одного квадратного рівномірно забарвленого листа паперу без клею і ножиць. Сучасні форми мистецтва іноді відходять від цього канону.

Історія орігамі

Існує безліч версій походження орігамі. Одне можна сказати напевно - здебільшого це мистецтво розвивалося в [[Японія | Японії]]. Однак, незалежні традиції складання з паперу, хоч і не настільки розвинені, як у Японії, існували серед іншого в [[Китай | Китаї]], [[Корея | Кореї]], [[Німеччина | Німеччині]] і [[Іспанія | Іспанії]].
Орігамі стало значною частиною японських церемоній вже до початку [[період Хейан | періоду Хейан]]. Самураї обмінювалися подарунками, прикрашеними '' [[носи]] '', свого роду символами удачі, складеними з паперових стрічок. Складені з паперу метелика використовувалися під час святкування [[Синтоизм | весіль синто]] і представляли нареченого і наречену.
У 1960-х мистецтво оригамі стало поширюватися по всьому світу, першим отримало поширення [[модульне орігамі]], а потім і численні течії, включаючи [[кірігамі]]. На даний момент орігамі перетворилося по-справжньому в міжнародне мистецтво.

модульне орігамі

Однією з популярних різновидів орігамі є модульне орігамі, в якому ціла фігура збирається з багатьох однакових частин (модулів). Кожен модуль складається за правилами класичного орігамі з одного аркуша паперу, а потім модулі з'єднуються шляхом вкладання їх один в одного, що з'являється при цьому сила тертя не дає конструкції розпастися. Одним з найбільш часто зустрічаються об'єктів модульного орігамі є кусудама, об'ємне тіло кулястої форми.
просте орігамі

Просте орігамі - стиль орігамі, придуманий британським орігамісти Джоном Смітом, і який обмежений використанням тільки складок горою і долиною. Метою орігамі є полегшення занять недосвідченим орігамісти, а також людям з обмеженими руховими навичками. Дане вище обмеження означає неможливість багатьох (але не всіх) складних прийомів, звичних для звичайного орігамі, що змушує до розробки нових методів, що дають подібні ефекти.

Складання по розгортці

Розгортка (англ. Crease pattern; патерн складок) - один з видів діаграм орігамі, що представляє собою креслення, на якому зображені всі складки готової моделі. Складання по розгортці складніше складання за традиційною схемою, проте, даний метод дає не просто інформацію, як скласти модель, але і як вона була придумана - справа в тому, що розгортки використовуються при розробці нових моделей орігамі. Останнє також робить очевидним факт відсутності для деяких моделей інших діаграм, крім розгортки.

мокре складання

Мокре складання - техніка складання, розроблена Йосідзава Акіра і використовує змочену водою папір для додання фігуркам плавності ліній, виразності, а також жорсткості. Особливо актуальний цей метод для таких негеометрічних об'єктів, як фігурки тварин і квітів - в цьому випадку вони виглядають набагато природніше і ближче до оригіналу.
Не всяка папір підходить для мокрого складання, а лише та, в яку при виробництві додають водорозчинний клей для скріплення волокон. Як правило, даними властивістю володіють щільні сорти паперу.

Папір та інші матеріали

Хоча для складання підходить практично будь-який листовий матеріал, вибір останнього дуже сильно впливає як на процес складання, так і на остаточний вигляд моделі.
Для нескладних моделей, таких як журавлик або водяна бомбочка, підходить звичайний папір для принтера 70-90 г / м². Більш важкі сорти паперу (більше 100 г / м²) можуть бути використані для мокрого складання.
Існує також спеціальний папір для орігамі, часто звана «ками» (папір по-японськи), яка продається відразу у вигляді квадратів, чиї розміри по стороні змінюються від 2,5 см до 25 см і більше. Зазвичай одна сторона такого паперу біла, а інша - кольорова, але зустрічаються і двокольорові різновиди і різновиди з орнаментом. Папір для орігамі трохи легше принтерного, що робить її придатною для широкого класу фігурок.
Фольгированная папір, або як її часто називають «сендвіч», представляє тонкий лист фольги склеєний з тонким аркушем паперу, іноді фольга обклеюється папером з обох сторін. Цей матеріал володіє тим важливою перевагою, що він дуже добре тримає форму і дозволяє опрацювати дрібні деталі.
У самій Японії в якості матеріалу для орігамі панує тип паперу під назвою васі (яп. 和 紙 ? ). Васі жорсткіше звичайного паперу, зробленої з деревної маси і використовується в багатьох традиційних мистецтвах. Васі зазвичай робиться з волокон кори Edgeworthia papyrifera, але також може вироблятися з бамбука, пеньки, рису і пшениці.

формат паперу

Найчастіше для орігамі використовують квадратні аркуші паперу, але допускається і застосування інших форматів. Наприклад, прямокутні листи (формату А чи половинки квадратів), трикутники, п'ятикутник, шести- і восьмиугольники. Існують навіть моделі, що складаються з кола.

Математика в орігамі

Практика і вивчення орігамі стосуються деяких областей математики. Наприклад, проблема плоского вигину (чи зразок складки зігнути в двовимірну модель) була об'єктом серйозного математичного дослідження.
Примітно, що папір показує нульову гауссову кривизну в усіх точках поверхні, і тільки згини представляють собою лінії нульової кривизни. Але кривизна вздовж поверхні неізогнутой складки на вологому папері або складки нігтем не задовольняють цій умові.
Те, що складання плоскої моделі зі зразка складки є NP-повною було доведено Маршаллом Берном і Баррі Хайеса. [1]
Проблема твердого орігамі має деяке практичне значення. Вона формулюється так: якщо ми замінимо папір листом металу і будемо використовувати стрижні замість ліній складок, то чи зможемо ми отримати відповідну модель? Прикладом вирішення цієї проблеми є тверді згини Міури, використовувані для розгортання масивів сонячних батарей для космічних супутників.
Використаний матеріал вільної енциклопедії http://ru.wikipedia.org

Вона формулюється так: якщо ми замінимо папір листом металу і будемо використовувати стрижні замість ліній складок, то чи зможемо ми отримати відповідну модель?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама