Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Виготовлення сигар і сигарет в домашніх умовах, як підготувати тютюн і зробити самокрутку

  1. Причини переходу на самокрутки
  2. Як зробити сигарету з паперу
  3. виготовлення сигарети
  4. Створення сигари в домашніх умовах
  5. Сортування і попередня підготовка тютюнового листя
  6. процес виготовлення
  7. Саморобна електронна сигарета

Як відомо, епоха тютюнопаління в Європі збіглася з відкриттям Христофором Колумбом Америки Як відомо, епоха тютюнопаління в Європі збіглася з відкриттям Христофором Колумбом Америки. Індіанці в числі інших подарунків піднесли європейцям зв'язку сушених листя тютюну. Однак Колумб, не добившись виразного розповіді про призначення цієї рослини, викинув подарунок у море. Згодом, спостерігаючи за традиціями і звичками індіанців, іспанські конкістадори навчилися набивати трубки і курити.

Але і на цей раз не обійшлося без казусів. Іспанська інквізиція, запримітивши людини, що випускає з ніздрів і рота дим, постановила, що він, безсумнівно, одержимий дияволом і засудила до тюремного ув'язнення, закінчив тільки після того, як з'ясувалося: диявол до паління ніякого відношення не має.

Церква як католицька, так і православна, в принципі негативно ставилася і ставиться до цього дей до паління, зараховуючи це до гріхів. Але навіть віруючих курців це не зупиняло.

Так чи інакше, тютюн поширювався в Європі. Тодішні лікарі вирішили, що тютюн непогано допомагає від зубного болю і дизентерії, і прописували його в якості лікарського засобу. У XVII столітті заможні люди із задоволенням курять сигари, сигарети і набивають трубки; поширюється нюхальний тютюн. У другій половині XIX століття сигарети починають виробляти в промислових масштабах.

Причини переходу на самокрутки

Зараз відомо про численні небезпеки, яким куріння піддає здоров'я, і багато людей або відмовляються від цієї звички (особливо коли в сім'ї з'являється дитина), або зовсім не торкаються до сигарет Зараз відомо про численні небезпеки, яким куріння піддає здоров'я, і багато людей або відмовляються від цієї звички (особливо коли в сім'ї з'являється дитина), або зовсім не торкаються до сигарет. Серйозне значення має і неухильне підвищення цін на тютюнові вироби: так, Міністерство охорони здоров'я Р. Ф. запропонувало збільшити вартість сигарет в 2018 році на 10%, що дозволить довести ціну середньої пачки до загальноєвропейських норм.

Декларується, що цей захід дозволить знизити кількість курців. Однак, як показує практика, підвищення акцизів дозволяє хіба що збільшити бюджет, а люди, які не бажають розлучатися з сигаретним димом, або переходять на сигарети більш низької якості, або вирощують тютюн і вчаться робити самокрутки.

Виготовлення сигарет в домашніх умовах обумовлюється не тільки ціновою політикою держави. Багато людей не довіряють фабричним виробам і вважають за краще повністю контролювати процес, тим більше що для цього потрібно не так вже й багато: тютюн, спеціальний папір і фільтр (в якості якого можна використовувати вату).

Як зробити сигарету з паперу

підготовка тютюну

Для самокруток можна використовувати або спеціально куплений тютюн, або витягнутий зі старих сигарет, або самосад Для самокруток можна використовувати або спеціально куплений тютюн, або витягнутий зі старих сигарет, або самосад. В останньому випадку необхідно дотримуватися кількох простих порад:

  1. Листя тютюну найкраще збирати до 11 години ранку: в цей період обмін речовин у рослини знаходиться на піку, і, як наслідок, листя є більш ароматними.
  2. Просушувати тютюн слід, розібравши його на невеликі пуски, в темному, добре провітрюваному приміщенні. Мінімальний термін цього процесу - три тижні.
  3. Після закінчення просушування листя збираються в поліетиленовий пакет, добре запаковуються і знову витримуються в темному приміщенні до тих пір, поки їх колір не стане жовто-коричневим.
  4. На завершальному етапі підготовлені листя розрізають якомога тонше і витримуються в розігрітій до 100 градусів духовці на вистеленому папером деку. Зрозуміло, слід контролювати процес: листя повинні ґрунтовно висушитися, а не згоріти.
  5. Після цього тютюн готовий до вживання. Зберігати його найкраще в скляному посуді або мішечку з бавовняної тканини.

виготовлення сигарети

Підготувавши таким чином тютюн, можна приступати до виготовлення самокрутки Підготувавши таким чином тютюн, можна приступати до виготовлення самокрутки. Папір для неї найкраще купувати спеціальну, з уже нанесеною клейовий смужкою. Часто в селах можна побачити, як люди похилого віку використовують для куріння старі газети. Цього ні в якому разі робити не можна: типографська фарба містить в собі шкідливих речей незрівнянно більше, ніж будь-яка сигарета.

Алгоритм того, як зробити сигарету з паперу, досить простий:

  • Взяти спеціальний папір з клейовий смужкою або розрізати звичайну цигарковий папір на смужки розміром 5 × 6 сантиметрів.
  • Розподілити необхідна кількість тютюну по папері, відступивши від краю приблизно на 5 міліметрів.
  • Вкласти в сигарету фільтр (або заздалегідь куплений, або виготовлений самостійно з бавовни або вати).
  • Скручувати цигарку великими пальцями обох рук до тих пір, поки тютюн не ущільнився і рівномірно розподілиться.
  • Заклеїти отриману сигарету.

Зрозуміло, спочатку кінцевий підсумок всіх праць буде дуже далекий від ідеалу. Новачки скаржаться, що їх сигарету практично неможливо розкурити, або, навпаки, вона прогорає дуже швидко. Але не слід засмучуватися: вправність приходить з часом.

Створення сигари в домашніх умовах

Деякі люди не дуже люблять цигарки, посилаючись на те, що папір відбиває смак тютюнового диму Деякі люди не дуже люблять цигарки, посилаючись на те, що папір відбиває смак тютюнового диму. Всім нікотиновмісну продуктам вони воліють сигари: щільно згорнуті цілісні листя тютюну. Їх ціна теж відносно висока і також продовжить повзти вгору, тому цінителям смаку і запаху диму доведеться або відмовлятися від звичного задоволення, або виготовляти сигари в домашніх умовах.

Тут буде потрібно набагато більше вправності і інструментів, ніж при виготовленні сигарети, але всі складнощі відступають перед перспективою зробити хорошу сигару своїми руками і насолодитися її курінням. Для роботи знадобляться: прес-форма (можна теж зробити самостійно з двох дерев'яних дощечок), дуже тонкий і гострий ніж, клей без смаку, кольору і запаху і, зрозуміло, листя тютюну (великий покривний лист, з'єднувальний і менш великі для начинки).

Сортування і попередня підготовка тютюнового листя

Перш за все необхідно належним чином підготувати тютюн. Здійснюється це таким чином:

  • Видалення всіх зайвих частин листа (стеблинок і жилок) за допомогою ножиць або канцелярського ножа; різати необхідно від основи листка до його верхівці.
  • Зволоження за допомогою пульверизатора або звичайної пляшки з отворами в кришці (в зовсім крайньому випадку можна просто замочити листя в який-небудь ємності).
  • Далі необхідно вибрати покривний лист: найтонший, великий і м'який.
  • Вибрати сполучні (інакше кажуть, в'яжучі) листя: за своєю якістю вони повинні перевершувати ті, що будуть вжиті для начинки, і наближатися швидше до покривному листу.
  • Проконтролювати залишилися листя: вони повинні бути приблизно однакового запаху, і їх можна менше зволожувати.

процес виготовлення

Підготувавши тютюн і прес-форму, можна приступати до скручування сигари Підготувавши тютюн і прес-форму, можна приступати до скручування сигари. Це дуже делікатна робота і підходити до неї потрібно з усією ретельністю. Перш за все беруться листя, залишені для начинки сигари. Їх потрібно згорнути в пучок. Його довжина і товщина регулюються суто уподобаннями курця. Так, любителі більш довгих і тонких сигар можуть згорнути пучок таким чином, щоб листя вільно виступали з долоні в обидві сторони.

Отримана заготовка обертається сполучною листом. На цьому етапі потрібно також визначити, яка сторона сигари буде спалахувати. Вільний край сполучного листа фіксується невеликою кількістю клею. Після цього сигара поміщається в прес-форму на 30-45 хвилин. Час можна регулювати залежно від уподобань - чим довше сигара знаходиться під тиском, тим щільніше вона буде. Якщо заготовка вийшла довшою, ніж поглиблення в прес-формі, її можна обрізати.

Після цього необхідно звернути заготовку в покривний лист по діагоналі в напрямку від гострого краю до тупого. Перед початком загортання потрібно розташувати покривний лист на столі так, щоб його гладка сторона виявилася внизу: так буде приємніше братися за сигару і курити її, а всі шорсткості листа виявляться всередині. Ця робота вимагає найбільшої уважності та обережності, так як загортати потрібно з рівномірним натиском. Із залишків покривного листа потрібно вирізати невелике півколо, нанести на нього клей і акуратно запечатати головку сигари.

Деякі люди починають розпалювати сигару відразу ж по завершенні попереднього етапу. Але фахівці рекомендують протягом доби або навіть двох наполягати сигарету на дерев'яній дошці в сухому приміщенні. При цьому необхідно регулярно перевертати сигару, щоб смак рівномірно розподілився по всьому листю.

Саморобна електронна сигарета

Останнім часом особливо популярними стають електронні сигарети Останнім часом особливо популярними стають електронні сигарети. Вони завдають набагато меншої шкоди здоров'ю, так як при випаровуванні спеціальних рідин не утворюються важкі смоли і канцерогени. Часто електронні сигарети розглядаються як один з етапів на шляху до повної відмови від куріння, але все ж більшість бачить в них лише можливість замінити традиційні сигарети, сигарили та інші табакосодержащіе продукти чимось новим і більш сучасним.

Ще одна перевага електронних пристроїв полягає у великій різноманітності рідин для випаровування. Можна підібрати такі, в складі яких буде значна кількість нікотину або зовсім його не буде, існують різні смаки, що варіюються від традиційного тютюну до різних екзотичних добавок. Подібна гнучкість приваблює багатьох людей. І, зрозуміло, серед них є ті, хто не проти зробити електронну сигарету своїми руками.

У цьому випадку людина повинна володіти знаннями в області електротехніки, володіти навичками для роботи з металом і деревом, а також мати спеціальні інструменти.

Для початку беруться три батарейки типу D і з'єднуються за правилом «плюс до мінуса» так, щоб позитивний полюс знаходився вгорі. Після цього з обох кінців оголюється шматок електричної дроту, причому довжина одного оголеними ділянки повинна складати 5-7 сантиметрів, а іншого - не більше трьох. Довший кінець закручується в спіраль, приєднується до негативного полюса і фіксується ізоляційною стрічкою. У короткій частині фіксується затиск.

З щільного картону робиться корпус такого діаметру, щоб батарейки вільно поміщалися всередині. Верхня частина обертається гумою, а знизу формують згин, на якому фіксується провід клеєм або скобою. Батареї поміщаються в корпус таким чином, щоб негативний полюс був спрямований вниз. Вільний край дроти повинен підніматися над корпусом.

Потім необхідно обернути ізоляційною стрічкою звичайний шуруп, він буде центральним висновком і їм же потрібно зафіксувати виготовлений картридж. Щоб привести такий пристрій в дію, потрібно приєднати зажим до кільцевому основи. Центральний висновок з'єднується з позитивним полюсом батареї.

Однак не слід приступати до роботи без спеціальних навичок. Крім того, необхідно приділяти увагу якості використовуваних деталей, ретельно ставитися до складання і розуміти, що це зовсім не іграшкове пристрій. Найменша помилка може призвести до досить серйозних наслідків. Наприклад, може статися коротке замикання і навіть загоряння в той час, коли сигарета буде знаходитися дуже близько до обличчя. Тому краще не ризикувати, а придбати необхідний пристрій в спеціалізованих магазинах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама