Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Млинці на кислому молоці - 6 рецептів тонких і пишних млинців

  1. Прості тонкі млинці на кислому молоці
  2. Заварні млинці на кислому молоці і окропі
  3. Пишні млинці на скисле молоці (покроковий рецепт)
  4. Дріжджові млинці з дірочками на кислому молоці
  5. Як приготувати млинці на кислому молоці і окропі без яєць
  6. Відео рецепт приготування шоколадних панкейк на кислому молоці
  7. Автор публікації

Млинці можна готувати не тільки на воді , молоці і на кефірі . Нітрохи не гірше за них можна приготувати і на кислому молоці, або кислому молоці.

Кисле молоко - це спеціально сквашенное молоко, де в якості закваски використовується закваска, або ж сметана. Закваска виходить з уже готового продукту. Якщо Ви часто квас молоко, то її потрібно залишати з кожної нової партії.

А кисле молоко, це те, що просто скисло. Буває купиш пакет, і не встигнеш його використовувати. А так як цей продукт не зберігається занадто довго, то буває, що вже через три дні зберігання, молоко кислить на смак. Але це не означає, що воно пропало. З такого можна приготувати сирок, або напекти вкуснющій оладок або млинців.

З такого можна приготувати сирок, або напекти   вкуснющій оладок   або млинців

Чим ми сьогодні і займаємося.

Прості тонкі млинці на кислому молоці

  • кисле молоко - 0,4 літра
  • борошно - 200 гр
  • яйце - 2 шт
  • масло вершкове - 1 ст. ложка
  • масло рослинне - 1 ст. ложка
  • цукор - 1 ст. ложка
  • сіль - 0,5 ч. ложки
  • сода - 1/4 ч. ложки
  • оцет - 0,5 ч. ложки

приготування:

1. Два яйця розбити в миску. Прослідкуйте, щоб вони не були холодними. Для цього заздалегідь дістаньте їх з холодильника. Додати до них цукор і змішати за допомогою віночка, або міксера.

Додати до них цукор і змішати за допомогою віночка, або міксера

Якщо хочете зробити вироби солодкими, то цукор можна трохи додати додатково. Однак не дуже багато. Інакше поверхню млинця буде надмірно засмаженою. Якщо ж цукор не покласти зовсім, то поверхня, навпаки буде блідою і невиразною.

Після змішування повинна вийде однорідна суміш.

2. Кисле молоко також потрібно заздалегідь дістати або трохи зігріти. Потім влити його в миску і знову перемішати віночком, або міксером на середній швидкості.

Потім влити його в миску і знову перемішати віночком, або міксером на середній швидкості

Замість кислого молока можна використовувати і кисле молоко.

3. Борошно обов'язково просіяти і також поступово ввести в суміш. При цьому постійно заважаючи її віночком або міксером. Таким чином вмішати всю необхідну кількість. Після замісу не повинно залишитися грудочок. За цим треба уважно стежити. Ці грудки самі не розчиняться, і коли будете пекти, вони так і залишаться на спеченої поверхні.

І буде зовсім неприємно, коли такий клубок попадеться до нас на зубок.

4. Тепер пора додати соду. Але попередньо її необхідно погасити оцтом. Можна використовувати як оцет, так і есенцію. Зрозуміло, що есенції потрібно буде додати зовсім небагато, а оцту покладену половину чайної ложки.

Після того, як влили в тісто отриману шипучу суміш, то і воно покриється пухирцями. Перемішати вміст, даючи можливість розійтися соді по всій масі.

Якщо соди не знайшлося, то можна використовувати розпушувач для тіста. В цьому випадку оцет не використовуємо, а розпушувача беремо повну чайну ложки, хоча і без гірки.

5. У нас залишилося ще масло. Додаємо і вершкове розтоплене і рослинне. Можна додати і дві ложки рослинної олії, але в цьому випадку млинці не будуть такими ніжними і ароматними.

Часом масло додають в заміс разом з яйцями. Це не вірно! Масло забиває білки, і пропадає пінна шапочка зверху. В результаті млинці не вийдуть пухкими і мереживними.

Перемішати всю отриману суміш до стану, поки не зникнуть всі масляні кола.

6. Випікати млинці слід на гарячій добре прогрітій сковорідці. Хоча в складі тесту у нас вже є масло, змастіть маслом і сковорідку. Особливо перший раз. А потім подивіться, потрібно це, чи ні.

Взагалі, якщо у Вас на сковорідці печуться тільки млинці, то змащувати маслом кожен раз не буде потрібно. Якщо ж Ви на ній готуєте і інші блюда, то її необхідно прожарювати з крупною сіллю і жиром. Потім все це прибрати ганчіркою і знову засипати сіль. Потім витерти насухо, прибравши його. Або ж просто можна підсмажити на сковороді яєчню, і потім вже смажити наші смаколики.

7. Смажити вироби з двох сторін до рум'яної. Перевертати лопаткою, притримуючи за необхідності ножем. А якщо є досвід, то перевертати можна і руками.

Намагатися в будь-якому випадку не порвати тонку поверхню. А для цього варто переконатися, що млинець ніде не прилип, і легко підчіплює з усіх боків.

8. Викладати вироби краще стопкою один на одного. Так вони довше збережуть тепло і не стануть сухими.

Можна змащувати їх розтопленим вершковим маслом, посипати цукром. Подавати зі сметаною або медом.

Заварні млинці на кислому молоці і окропі

За цим рецептом виходять тоненькі млинці, на яких видно так улюблені багатьма дірочки. Рецепт дуже простий і зовсім не складний. Готувати по ньому одне задоволення.

Нам знадобиться:

  • кисле молоко - 300 мл
  • вода - 300 мл
  • борошно пшеничне - 200 гр
  • яйце - 2 шт
  • соняшникова олія - ​​3 ст. ложки
  • вершкове масло - 1 ст. ложка
  • цукор - 1 ст. ложка
  • сіль - 0,5 ч. ложки
  • сода - 05 ч. ложки

приготування:

1. Приготувати миску, в якій будемо замішувати тісто. Вбити туди яйця, які слід заздалегідь дістати з холодильника. Продукти кімнатної температури, або навіть злегка теплі дозволяють отримати більш ніжні і легкі готові вироби.

Всипати цукор і змішати все віночком до однорідності. Цукор повинен повністю розчинитися в суміші.

2. Додати кисле молоко. Бажано, щоб воно також не було холодним. Якщо забули його заздалегідь дістати з холодильника, ви можете додати його ненадовго в миску з гарячою водою. Або погріти на водяній бані.

Або погріти на водяній бані

Перемішати його з солодкою яєчної сумішшю до однорідності.

3. Борошно просіяти через сито, разом з сіллю і содою. Просіяти можна відразу в рідку суміш, а можна окремо. Як Вам буде зручніше діяти, так і ви робіть. Зазвичай я додаю борошно «на око», стільки, скільки піде. Але я спеціально виміряла, нам знадобиться 200 гр. Це буде приблизно 1 стакан і ще чверть. Обсяг склянки становить при цьому 250 мл.

У міру додавання сипучих компонентів не забуваєте суміш перемішувати. Краще вводити її поступово, і відразу ж заважати віночком. Так вона буде легше перемішуватися і не будуть утворюватися грудочки. Вони відразу ж будуть розбиватися.

Повинна вийти досить густа в'язка маса.

Повинна вийти досить густа в'язка маса

4. Заздалегідь закип'ятити воду. Налити потрібний обсяг в кружку. І вливаючи поступово, тут же перемішувати масу віночком. Робити це потрібно швидко і без вагань. Тим самим ми незабаром доб'ємося рівномірності отриманої суміші.

Тим самим ми незабаром доб'ємося рівномірності отриманої суміші

У ній не повинно бути грудок, і вона повинна вийти досить рідкою.

Чим рідині виходить тісто, тим тонше виходять млинці, і тим більше на них з'являється дірочок.

5. Тепер саме час додати масло. Можна додати тільки рослинне масло, в цьому випадку використовуйте його в обсязі 4 столові ложки. Але я додаю тільки три ложки. А четверта ложка у нас буде розтоплене вершкове масло. Завдяки йому наші вкусняшки вийдуть більш ніжними і ароматними.

Знову перемішати масу і відразу ж почати пекти.

6. Але для цього у нас вже повинна бути готова сковорідка, або дві. Найкраще взяти їх не дуже великого діаметру. Це дозволить легше перевертати і знімати наші вироби.

Добре їх випекти можна на сильно прогрітій сковорідці, на великому вогні, або вогні більше середнього. Це залежить від матеріалу сковороди. І обов'язково потрібно змастити робочу поверхню рослинним маслом. Особливо для першого млинця.

А потім вже визначтеся, потрібно це, чи ні. Зазвичай, якщо сковорідка використовується тільки для випічки млинців, то змащувати її кожен раз і не знадобиться. Якщо ж вона використовується і для інших продуктів, то змастити її потрібно буде обов'язково.

7. І так, налити в жарильну посуд тісто і покрутити її, щоб воно розтеклося тонким шаром. Почекати, коли краєчки почнуть злегка підсихати, потім перевернути на іншу сторону. Часу для запікання з кожного боку багато не знадобиться. І цей час також залежить від матеріалу з якого зроблена Ваша посуд. Воно може становити від 20 секунд з кожної сторони до хвилини.

Воно може становити від 20 секунд з кожної сторони до хвилини

Причому друга сторона готується швидше. Такими млинці вийдуть, якщо змащувати сковорідку маслом досить сильно.

8. Готові вироби складати гіркою на тарілку. Можна додатково змащувати їх розтопленим вершковим маслом.

Подавати зі сметаною, з маслом або з медом.

Пишні млинці на скисле молоці (покроковий рецепт)

Як правило пишні млинці печуть для приготування коржів для тортів. Кількість борошна при цьому залежить від тієї товщини, яку Ви хочете отримати. В основному вона в таких випадках додається поступово і на око.

Нам знадобиться:

  • скисле молоко - 1 літр
  • борошно - 2,5 - 3 склянки
  • яйця - 3 - 4 шт
  • цукор - 1 ст. ложка
  • сіль - 0,5 ч. ложки
  • сода - 0,5 ч. ложки
  • масло рослинне - 3 ст. ложки
  • масло рослинне для змазування сковороди

приготування:

1. Злегка зігріти молоко, або можна заздалегідь дістати його з холодильника і використовувати вже кімнатної температури. Яйця також дістати заздалегідь. Так, наші млинці вийдуть більш пишними.

Так, наші млинці вийдуть більш пишними

2. Вилити відразу все молоко в миску. Додати туди ж сіль, цукор і соду. Соду можна загасити оцтом. А можна всипати і без оцту. Так як молоко у нас вже має кислоту, її буде достатньо для гарного замісу.

Так як молоко у нас вже має кислоту, її буде достатньо для гарного замісу

Перемішати масу за допомогою віночка, або міксера.

3. Всипати 4 столових ложки з гіркою борошна. І ретельно перемішати. Відразу всю муку додавати не треба. Якщо додавати частинами, то легше буде і перемішати, і замісити.

Вважається, що при замісі слід заважати вміст в одну сторону, в уникненні утворення грудочок. Чи так це, чесно кажучи, не визначала. Але повір'я таке є. Так що можете перевірити!

4. Після того, як втрутився її всю, можна додати ще 4 повних з гіркою столових ложки. І знову перемішувати до однорідності. Тісто вже досить густе, але ми ще до вводили в нього яйця. А коли введемо, воно стане пожиже. І в цьому випадку ми втратимо необхідну товщину.

І в цьому випадку ми втратимо необхідну товщину

5. Тому додаємо ще 4 повних столових ложки. Знову перемішуванням. І мабуть, тепер муки достатньо. У всякому разі - поки що. Після введення яєць перевіримо, і в разі чого додамо.

6. Ну що ж, додаємо яйця. У мене вони не дуже великі, тому, я додам 4 штуки. Якщо ж яйця великі, то досить буде вбити всього 3 штуки.

Додаємо і знову перемішуємо. До їх повного з'єднання з рештою маси.

Зазвичай яйця перемішуються з цукром в першу чергу. А вже потім додається все інше. Цим досягається всіма улюблений ефект «дірочок», а також вироби виходять ніжними і тоненькими. Але в цьому випадку можна відійти від правил. У нас інше завдання - отримати товстенькі екземпляри.

Тому і робимо, як робимо. Але наше завдання їх перемішати самим що ні на є ретельним способом. Якщо віночком це зробити складно, то використовуйте міксер. Справа піде трохи швидше.

7. І останнім компонентом ми втручаємося масло.

І останнім компонентом ми втручаємося масло

8. Отже тісто ми замісили. Тепер йому потрібно настоятися. На це піде 30 - 40 хвилин. І як ми бачимо, на поверхні вже стали з'являтися і лопатися невеликі пухирці. Це значить йде потрібний для нас процес. Готові вироби вийдуть пишними і смачними.

9. Після настоювання ще раз перемішати всю масу і почати випікати товстенькі млинці. Для цього потрібно гарненько прогріти сковорідку. Потім змастити її маслом і ще раз прогріти до легкого сизого диму.

10. Вилити ополоник тесту на розігріту поверхню і випікати до рум'яної. Потім перевернути за допомогою лопатки, або двох. Все-таки вироби у нас вийшли не маленькими. І випікати на іншій стороні. Також до рум'яності.

З наступною порцією тесту вирішуйте самі. Якщо перший млинець зіскочив легко, то можна сковорідку вдруге і не змащувати. Якщо ж були труднощі з його зняттям, значить необхідно буде змащувати поверхню перед кожною новою порцією тесту.

Якщо ж були труднощі з його зняттям, значить необхідно буде змащувати поверхню перед кожною новою порцією тесту

Готові товстенькі вироби, більше схожі на коржі, скласти стопкою. Використовувати їх можна як коржів для млинців. А можна просто з'їсти. Вони дуже смачні!

Дріжджові млинці з дірочками на кислому молоці

Дуже смачний рецепт, який нікого не залишить байдужим.

Нам знадобиться:

  • кисле молоко - 500 мл
  • сметана - 50 гр
  • борошно - 250 гр
  • яйце - 1 шт
  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка
  • цукор - 2 ст. ложки
  • сіль - 0,5 ч. ложки

приготування:

1. Борошно просіяти через сито в зручну для замісу тіста і глибоку миску. Додати в неї сухі дріжджі. Обов'язково подивіться, щоб вони були не старими. Перемішати дві сухі суміші.

Перемішати дві сухі суміші

2. Кисле молоко трохи зігріти. Можна зробити це на водяній бані. Потрібна температура молока повинна бути приблизно 38 - 40 градусів. Влити його тонкою цівкою при постійному помішуванні в борошняну суміш.

Вливайте поступово, щоб не утворювалися грудочки. Перемішувати краще віночком.

3. Коли суміш придбала стан однорідної маси, розбити в неї яйце, додати сіль, цукор і сметану. Сметану додати замість масла, щоб готові вироби були дірчастими і смачними. Але якщо сметани у Вас раптом не виявилося, то можете додати дві ложки рослинної олії.

Але якщо сметани у Вас раптом не виявилося, то можете додати дві ложки рослинної олії

Масу знову перемішуємо, щоб і яйця і всі інші компоненти добре розподілилися в готовому тісті. І як ми можемо бачити, дріжджі вже включилися в роботу і на поверхні стало з'являтися багато бульбашок.

4. Дріжджове тісто любить, коли його трохи наполягають в теплому місці. І сьогодні ми також будемо його настоювати 1 годину. Для цього спочатку прикрийте його кришкою, рушником, або харчовою плівкою. І тільки поставте туди, де досить тепло.

5. Через годину ще раз перемішати злегка піднялася масу, і можна випікати млинці на гарячій сковорідці, змащеній олією.

Через годину ще раз перемішати злегка піднялася масу, і можна випікати млинці на гарячій сковорідці, змащеній олією

Вони виходять у нас не дуже тонкими, але і не товстими. Але якщо Вам хочеться зробити їх більш тонкий, то в цьому випадку Ви можете розбавити тісто невеликою кількістю кип'яченої води кімнатної температури.

Готові вироби виходять як маленькі рум'яні «сонечка». Вони смачно пахнуть, а їх поверхня покрита безліччю маленьких наскрізних дірочок. І звичайно ж, вони дуже смачні.

Подавати їх можна попередньо змастивши розтопленим вершковим маслом. Або ж подати з медом, з варенням, або зі сметаною. Їсти з задоволенням!

Як приготувати млинці на кислому молоці і окропі без яєць

Нам знадобиться:

  • молоко кисле - 500 мл
  • вода - 1 стакан
  • борошно - 9-10 ст. ложок
  • масло рослинне - 3 ст. ложки
  • цукор - 1 ст. ложка
  • сіль - 0,5 ч. ложки
  • сода - 0,5 ч. ложки

приготування:

1. Кисле молоко зігріти на водяній бані. Воно повинно стати злегка теплим, але при цьому не створожиться. Додати в молоко соду, і збити суміш віночком до утворення бульбашок. Це означає, що сода вступила в реакцію з молоком.

2. Борошно просіяти через сито і поступово всипати в суміш. При цьому весь час перемішуючи її віночком. Додати сіль і цукор.

3. Закип'ятити воду і налити її тонкою цівкою в борошняну масу. При цьому весь час інтенсивно помішуючи віночком. Потрібно отримати стан при якому, тісто стане рідким і буде легко зливатися з ложки.

4. Саме час налити в суміш масло. Перемішати до стану поки не зникнуть всі масляні розводи і кола.

Перемішати до стану поки не зникнуть всі масляні розводи і кола

5. Гарненько прогріти сковорідку, змастити її маслом і вилити трохи більше половини ополоника. Хоча звичайно це залежить від розміру сковорідки. Загалом тісто має розтектися тонким рівним шаром. А ми йому в цьому допоможемо, обертаючи сковорідку і допомагаючи тесту стікати в потрібну сторону.

При запіканні, на поверхні спочатку будуть з'являтися бульбашки, а потім вони лопнуть і з'являться бульбашки.

6. Підсмаживши виріб з одного боку до рум'яності, перевертаємо його на іншу сторону. Користуємося для цього лопаткою, або навіть двома. А можна скористатися і ножем.

Готові рум'яні млинці скласти стопкою. Можна змастити їх розтопленим вершковим маслом.

Виходить дуже смачно!

Відео рецепт приготування шоколадних панкейк на кислому молоці

Як відомо, панкейкі - це маленькі пишні американські млинці. І хоча вони мають таку оригінальну назву, приготувати їх зовсім не складно. Особливо подобаються вони дітям.

А ще дітям подобається шоколад. Тому будемо готувати сьогодні шоколадні панкейкі.

Ось на цій шикарній і смачною ноті ми і закінчимо сьогодні нашу тему.

До речі, поки писала сьогоднішні рецепти добре зрозуміла таку річ. Сьогоднішні рецепти на кислому молоці не сильно відрізняються від рецептів приготування на молоці і на кефірі . Тому будь-який рецепт можна сміливо адаптувати під той продукт, який знаходиться у Вашому холодильнику.

І я думаю, що цей висновок, який спонтанно прийшов в мою голову, допоможе Вам брати будь-який рецепт, і використовувати будь-який наявний продукт. Можна також брати йогурт, ряжанку, айран, сироватку, сметану, розведену водою і будь-який інший кисломолочний продукт.

А якщо такого не виявиться, то сміливо беріть будь-який сік, або звичайну воду. Для випічки млинців потрібна рідка складова і борошно. І для додання смаку сіль і цукор. Для пишності - яйця. Ось в принципі і все.

Приємного всім апетиту!

Автор публікації

Друзі, якщо Вам сподобалася стаття, поділіться нею в соціальних мережах просто натиснувши на кнопки нижче. Заздалегідь вдячна Вам !!!

Коментарі: 4982 Публікації: 589 Реєстрація: 04-09-2015

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама