Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дренаж фундаменту | Дренаж | Дренаж ділянки, дренаж фундаменту

  1. Схема дренажу фундаменту
  2. Збірка глибинного дренажу
  3. Зворотне засипання дренажу фундаменту

Ефективне осушення фундаменту досягається тільки за допомогою дренажу фундаменту, дренажні труби охороняє будинок від пошкоджень, пов'язаних з підвищеною вологістю, освітою цвілі і мерзлотою, запобігає затоплення погребів, освіта калюж і весняних криги на пішохідних доріжках

Ефективне осушення фундаменту досягається тільки за допомогою дренажу фундаменту, дренажні труби охороняє будинок від пошкоджень, пов'язаних з підвищеною вологістю, освітою цвілі і мерзлотою, запобігає затоплення погребів, освіта калюж і весняних криги на пішохідних доріжках. Дренажні труби є основною частиною дренажу фундаменту.

Обсипання дренажних труб і пристрій дренуючого шару є настільки ж важливими елементами дренажу фундаменту. Досягнення надійних результатів може бути забезпечено тільки при правильному виконанні всього комплексу робіт зі створення дренажної системи, а саме дренажу фундаменту.

Досягнення надійних результатів може бути забезпечено тільки при правильному виконанні всього комплексу робіт зі створення дренажної системи, а саме дренажу фундаменту

При виконанні дренажу фундаменту наша компанія використовує дренажні труби Uponor з зовнішнім діаметром 110 мм вони мають двошарову конструкцію. При цьому гладка внутрішня поверхня підвищує самоочіщаемость труби, а отже, і пропускну здатність води, а гофрована зовнішня оболонка забезпечує підвищену кільцеву жорсткість дренажної труби. Велика площа щілиновидних отворів забезпечує ефективне осушення.

УВАГА! Тонкі гофровані з полівінілхлориду (ПВХ), і інші одношарові труби, що застосовуються в дренажних системах ділянок, не рекомендуються для застосування в дренажних системах фундаменту, навколо будівель і споруд через недостатню стійкості до зовнішніх навантажень.

Схема дренажу фундаменту

Схема дренажу фундаменту

Схема дренажу фундаменту для багатьох випадків використовується одна і та ж, але бувають винятки пов'язані з особливістю фундаменту. Дренаж фундаменту для відведення води від зазвичай влаштовується з дренажних труб з внутрішнім діаметром 100мм. На малюнку Ви можете спостерігати, що дренаж фундаменту складається з дренажної труби, дренажного шару, фільтраційної тканини, що фільтрує піску і зворотного грунту.

При виконанні робіт з облаштування Вашого будинку дренажною системою (дренажем фундаменту) необхідно бути дуже уважним на предмет знаходження в грунті газових і каналізаційних мереж, якщо відсутня інформації про знаходження магістралей на даній ділянці то, ми рекомендуємо відмовитися від будівельної техніки і виконувати всі роботи вручну.

Збірка глибинного дренажу

Збірка глибинного дренажу

Дно траншеї засипають шаром гранітного щебеню висотою приблизно 10 см. Його вирівнюють відповідно куту нахилу труби (5-10 мм / м) з подальшим ретельним трамбуванням. Прямі дренажні труби укладаються з ретельно вивіреним ухилом по рівню. Повороти і відгалуження трубопроводу здійснюються за допомогою дренажних гнучких розтрубних відводів. У муфтових з'єднаннях в дренажній системі ущільнювальні кільця не використовуються.

Дренажні труби в системі дренажу фундаменту укладають в шарі гранітного щебеню з фракцією 5/20, добре пропускає воду. Для полегшення роботи і економії коштів дренажні труби і труби зливової каналізації слід прокладати паралельно, в одній траншеї. При цьому верх дренажної труби в найвищій точці повинен бути нижче рівня підошви фундаменту

Зворотне засипання дренажу фундаменту

Для зворотної засипки траншеї в системі дренажу фундаменту зазвичай використовується взята під час риття траншеї земля, з якої попередньо вибирають все каміння. Уздовж стіни фундаменту водопропускающій шар щебеню повинен підніматися до самої поверхні землі. Якщо в будинку є приміщення нижче рівня землі, слід передбачити гідроізоляцію на зовнішній стінці фундаменту.

Регулюючи структуру поверхневого шару грунту системі дренажу фундаменту, що знаходиться в безпосередній близькості до фундаменту, можна знизити поглинають характеристики даної ділянки грунту. Поверхневий шар грунту і розташований під нею утрамбований шар землі або поліетиленову плівку укладають з ухилом мінімум 1:50 в напрямку від будинку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама