Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як підключити посудомийну машину: тонкощі і нюанси

  1. Як підключити посудомийну машину: особливості приєднання до водопроводу
  2. Підключення посудомийної машини своїми руками: під'єднання до каналізації
  3. Як правильно підключити посудомийну машину до електропроводки
  4. Підключення вбудовується посудомийної машини: особливості та нюанси першого запуску

Зміст:
Як підключити посудомийну машину: особливості приєднання до водопроводу
Підключення посудомийної машини своїми руками: під'єднання до каналізації
Як правильно підключити посудомийну машину до електропроводки
Підключення вбудовується посудомийної машини: нюанси першого запуску

Зручність посудомийної машини переоцінити складно, але найголовніше, що ця побутова техніка вивільняє масу часу - мало того, вона знижує витрату води на миття посуду і при цьому з'їдає не так вже й багато електроенергії. Саме з цієї причини, незважаючи навіть на порівняльну дорожнечу, люди набувають побутову техніку даного типу з великою охотою - важко зустріти господиню кухні, яка про неї не мріє. Але придбати таку чудо-машину - це тільки півсправи, її ще потрібно встановити і навчитися її використовувати - з останнім питанням ви розберетеся самі, а ось з установкою ми вам трохи допоможемо. У цій статті разом з сайтом okuhne.net ми розповімо про те, як підключити посудомийну машину.

net ми розповімо про те, як підключити посудомийну машину

Як підключити посудомийну машину фото

Як підключити посудомийну машину: особливості приєднання до водопроводу

Якщо порівнювати підключення посудомийної машини до водопроводу з аналогічним процесом, пов'язаним з установкою прального агрегату, то можна сказати тільки одне - тут все точно так же, як і там, і немає ніяких винятків. І в тій і в іншій машинки ідентичними є навіть шланги подачі водопровідної води - вони обладнані накидною гайкою ¾ дюйма і прокладкою ущільнювача з металевою сіткою (фільтром грубого очищення). При необхідності подає воду шланг може бути з легкістю подовжений - для цієї мети просто знадобиться придбати новий шланг потрібної довжини і замінити їм «старий». Я говорю це до того, що короткий водопідвідний шланг, яким обладнуються посудомийні машини, не є перешкодою для установки в будь-якому місці кухні. Крім того, завжди можна підвести воду в потрібне місце за допомогою таких сучасних труб, як металопластикові або поліпропіленові.

Крім того, завжди можна підвести воду в потрібне місце за допомогою таких сучасних труб, як металопластикові або поліпропіленові

Підключення посудомийної машини до водопроводу фото

Особлива увага при підключенні посудомийної машини до водопроводу потрібно приділити вузла введення, або, кажучи мовою сантехніків, врізки в квартирний водогін. Саме з цим моментом у багатьох домашніх умільців виникають деякі проблеми. У більшості випадків вони обумовлені незнанням деяких тонкощів підключення, а вірніше сказати, місць, де це можна зробити з найменшими трудовими і фінансовими витратами.

  1. Найзручнішим і оптимальним місцем установки відсікаючого крана для подачі води до посудомийної машини є місце приєднання до квартирної розводці водопроводу кухонного змішувача. Тут все досить просто - від'єднуєте гнучку підводку (на холодному трубопроводі), попередньо перекривши кран подачі води, встановлюєте на її місце спеціальний кран з трійником (він ще називається прохідний кран-трійник). Після чого до одного з його кінців (там, де немає крана) під'єднуєте від'єднаний раніше шланг змішувача, а до іншого (який з краном) шланг подачі води до посудомийної машини.
  2. В принципі, описаний вище спосіб є універсальним для всіх ситуацій, але якщо вам таке не до вподоби, то до місця установки посудомийної машини можна підвести водопровід, природно, заодно і каналізацію, як то кажуть, стаціонарно. Якщо ви використовуєте менше гнучких шлангів, менше з'єднань, які не завжди є на 100% надійними, то безпечніше буде і експлуатація. Використовуючи цей спосіб, вам знадобиться освоїти деякі навички роботи з водопровідною трубою - можливо знадобиться навчитися паяти поліпропілен, а можливо все обійдеться і металопластику. В принципі, вибір типу труби обумовлений існуючим водопроводом - з чого він зроблений, тим матеріалом і слід підводити воду до посудомийній машині.

    Як підключити посудомийну машину своїми руками фото

Загалом, якщо йти по легкому шляху, то можна скористатися першим варіантом вирішення питання підключення посудомийної машини до водопроводу. Якщо ж говорити про правильне приєднанні води, то, природно, за основу краще взяти другий варіант. Про те, як правильно виконується підключення і установка посудомийної машини своїми руками, можна подивитися в цьому відеоролику.


Підключення посудомийної машини своїми руками: під'єднання до каналізації

Тут взагалі все елементарно, і під'єднати слив посудомийної машини до системи каналізації квартири зможе кожен. Як і у випадку зі шлангом подачі води, гнучкий відведення посудомийної машини можна подовжувати - не змінювати, а саме подовжувати. Ви просто нарощуєте його за допомогою гумового з'єднувача, який вже є на заводському шлангу. Після чого другий кінець наращиваемого зливного шланга просто вставляєте в випуск каналізації через спеціальний гумовий ущільнювач - називається манжет.

Інша справа сам випуск. Якщо його немає, то доведеться його зробити. Найоптимальнішим місцем, де його досить просто організувати, є точка підключення зливного сифона кухонної мийки . Ви просто від'єднуєте його від каналізації, на його місце встановлюєте додатковий трійник, і, як то кажуть, справа з кінцем - в результаті отримуєте замість одного випуску каналізації цілих два. В один з них підключаєте сифон мийки, а в інший за допомогою манжета слив посудомийної машини.

Як правильно підключити посудомийну машину фото

Можна зробити і стаціонарний підведення каналізації до місця установки машинки - такий підхід до вирішення питання, як підключити посудомийну машину своїми руками, більш правильний. Пояснення цьому досить банальне - чим довше шланг зливу, тим насосу важче працювати. Навантаження на нього збільшується і, як результат, знижується термін його служби. Коли ви робите підведення каналізації до безпосереднього місця установки машини, ви знижуєте це навантаження - по каналізації вода біжить самопливом, і насос для її транспортування не потрібен.

Інша справа, що зробити ділянку каналізації не завжди можливо - в такому випадку потрібно використовувати гнучкий шланг, але укласти його потрібно правильно.

Починаючи від посудомийної машини, він повинен йти під ухилом безпосередньо до самого каналізаційного випуску - дуже важливо, щоб не було ніяких провисань шланга. Вниз і лише вниз! Ніяких підйомів - інакше насосу доведеться важко.

Як варіант можна розглянути приєднання зливного шлангу посудомийної машини до сифона мийки, але це трохи неправильно - в такому випадку збільшується навантаження на насос.

Як правильно підключити посудомийну машину до електропроводки

Тут багато розповідати не доведеться - під'єднання посудомийної машини до квартирної електричній проводці проводиться через звичайну розетку . Її, правда, доведеться прокласти спеціально. Справа в тому, що цей агрегат досить потужний в плані енергоспоживання і потребує персональної захисту - зокрема, необхідний окремий автоматичний вимикач і обов'язково заземлення. Саме з цієї причини для установки такої розетки використовується трижильний провід перетином 2,5 квадрата.

Саме з цієї причини для установки такої розетки використовується трижильний провід перетином 2,5 квадрата

Як підключити посудомийну машину своїми руками фото

Основні проблеми з підключенням електрики виникають найчастіше через заземлення - в більшості квартир, особливо в старих будинках, воно просто відсутня. Як правило, в таких ситуаціях цей нюанс ігнорують. Незручністю ігнорування заземлення є легкі пощипування струмом при завантаженні посудомийної машини. Як варіант, можна переглянути її заземлення на стояк батареї або водопроводу.

Підключення вбудовується посудомийної машини: особливості та нюанси першого запуску

У більшості випадків перший запуск посудомийної машини описується в інструкції по експлуатації - хочете ви цього чи ні, але з нею доведеться ознайомитися. Особливо складного в першому пуску нічого немає - просто він є першим, і більшість людей його чомусь побоюються і самі собі створюють деякі проблеми. Якщо описувати запуск поетапно, то виглядає він у такий спосіб.

  1. Включаємо машину в розетку і відкриваємо кран подачі води.
  2. На дні є отвір закритий пробкою. Відкриваємо його і за допомогою спеціальної воронки засипаємо в нього сіль для пом'якшення рідини - сиплемо рівно стільки, скільки туди поміщається. З отвору буде підніматися вода, але це не страшно - так і повинно бути. Приблизно на повне завантаження ємності сіллю йде половина стандартної упаковки цього пом'якшує речовини. Слід зазначити, що використовувана в посудомийній машині сіль є спеціальною - звичайна (кухонна сіль) не підходить.
  3. Далі включаємо харчування, насипаємо в спеціальний відсік (знайдете в інструкції) порошок або кладемо таблетку, щільно закриваємо дверцята, встановлюємо найкоротший режим роботи мийки і спостерігаємо за тим, як машинка працює.

    Підключення вбудовується посудомийної машини фото

Після закінчення першої «прання» внутрішня частина машинки промиється, і нею можна буде користуватися знову.

В принципі, все. Залишається додати трохи - зокрема про важливість регулювання «ніжок» машинки. Підключення посудомийної машинки самостійно без цього етапу робіт буде неповним. Закручуючи або викручуючи передні ніжки посудомийної машини, потрібно буде домогтися її чіткого положення в рівні - це необхідно для правильної і довговічною роботи механізмів, що мають вісь обертання. Йдеться про те ж електродвигуні насоса або обертових форсунках, які при неправильній установці машини будуть швидше зношуватися.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама