Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Індукційний водонагрівач своїми руками (фото, схема)

  1. Принцип індукційного нагріву
  2. Конструкційні особливості і робота теплового генератора
  3. Принцип роботи системи
  4. Самостійне виготовлення конструкції індукційного нагрівача
  5. Основні технологічні етапи робіт
  6. висновок

Індукційний водонагрівач - новий альтернативний спосіб обігріву житлових приміщень. У його основоположною функції закладений принцип розумного використання індукційного енергії. Він екологічний, абсолютно нешкідливий, безпечний, не дає кіптяви, для нього не треба заготовлювати вугілля і дрова. Індукційний теплової генератор успішно застосовують для нагріву води в системі індивідуального опалення. Крім того, що такий котел заводського виготовлення можна придбати в торговій мережі, його ще можна зробити своїми руками. Що згодом дасть істотно відчутну економію сімейного бюджету.

Принцип індукційного нагріву

Індукційний водонагрівач - новий альтернативний спосіб обігріву житлових приміщень

Приклад ефективності водонагрівача на індукційному струмі, який був зроблений своїми руками

Робота індукційного нагрівача грунтується на енергії електромагнітного поля, яку забирає на себе теплоносій, перетворюючи її в тепло. Генерує магнітне поле в цьому нагрівачі індуктор, який представлений многовитковой циліндричної котушкою. Проходячи через цю котушку, змінний електричний струм біля неї створює змінне магнітне поле.

Лінії цього електричного поля розташовуються перпендикулярно напрямку магнітного потоку, і при русі утворюють замкнене коло. Вихрові потоки, утворені від змінного струму, трансформують електричну енергію в тепло. Внаслідок цього, електроенергія індуктора безконтактно передається нагрівається об'єкту.

Теплова енергія при індукційному нагріванні витрачається дуже ефективно навіть при невеликих швидкостях нагріву. Тому, індукційний водонагрівач, зроблений своїми руками, виробляє нагрів води за невеликий проміжок часу до значно високих температурних показників.

Конструкційні особливості і робота теплового генератора

Для організації індивідуального опалення в якості індукційного нагрівача цієї системи можна використовувати трансформатор, що складається з двох обмоток:

  1. Первинною.
  2. Вторинної короткозамкненою.

Вихрові потоки тут утворюються у внутрішній складової. Вони направляють утворюється електричне поле на вторинний контур. Саме він виконує одночасну роль корпусу і елементу нагріву для теплоносія. Із зростанням щільності вихрових струмів, які націлені на сердечник, спочатку починає грітися вся його поверхня, а потім весь елемент.

Із зростанням щільності вихрових струмів, які націлені на сердечник, спочатку починає грітися вся його поверхня, а потім весь елемент

Приклад установки водонагрівача на індукційному струмі для опалення

Для підведення холодної води і виходу нагрітого теплоносія індукційні котли забезпечуються двома патрубками.

Для тих, хто хоче зробити своїми руками таке обладнання, потрібно передбачити, що:

  • Нижній патрубок монтується на вступний магістральний ділянку;
  • Верхній - на що подає ділянку трубопроводу.

Принцип роботи системи

Тепло, що генерується котлом, передається циркулюючому в системі опалення теплоносія. За рахунок гідростатичного тиску, нагріта вода безпосередньо через подає патрубок надходить в загальну опалювальну систему і постійно відводиться за рахунок нагнітання в неї теплоносія. Тому можливість перегріву обладнання тут повністю виключена.

Тому можливість перегріву обладнання тут повністю виключена

Порівняння енергоспоживання водонагрівача на індукції з іншими

Постійна вібрація при роботі індукційної системи не дає можливості утворення накипу і її жорстких відкладень на внутрішні стінки трубопроводу. Індукційні нагрівачі не мають стандартних електричних нагрівальних елементів, тому ймовірність дорогих поломок в них зводиться до нуля. Крім цього, тут відсутні роз'ємні з'єднання, які можуть загрожувати незапланованим неприємним протечкам. Позитивною особливістю цього котла є відсутність шуму при роботі, що дозволяє встановлювати його в будь-яких житлових приміщеннях.

Самостійне виготовлення конструкції індукційного нагрівача

Виготовити індукційний водонагрівач самостійно не представляє складнощів. З цим завданням може успішно впоратися навіть порівняно початківець майстер. Для цієї роботи спочатку необхідно мати:

  • Недорогий високочастотний інвертор від зварювального апарату, щоб не морочитися виготовленням самостійно такого складного агрегату;
  • Товстостінний шматок пластикової труби, який стане корпусом нагрівача;
  • Сталеву нержавіючу дріт або катанку не більше 7 мм в діаметрі, яка з'явиться основою для нагрівається матеріалу в електричному полі;
  • Перехідники для підключення основного корпусу водонагрівача до системи індивідуального опалення;
  • Металеву сітку, яка повинна утримувати всередині корпусу сталеві шматочки дроту;
  • Мідну емальовану дріт для створення індукційної котушки;
  • Кусачки для різання катанки або нержавіючої сталі;
  • Насос для примусової подачі води.

Основні технологічні етапи робіт

Облаштовуючи систему індукційного водонагріву необхідно знати і дотримуватися основних правил:

  1. Зварювальний струм високочастотного інвертора для обігрівача повинен відповідати його потужності. Оптимальна величина його варіюється від 15 ампер або вище, якщо це необхідно.
  2. Для нагрівальних матеріалів в високочастотному полі потрібно використовувати п'ятисантиметрову відрізки сталевий катанной або нержавіючої дроту. Для цього підготовлену дріт необхідно порізати кусачками, дотримуючись цих розмірів.
  3. Корпус індукційного нагрівача повинен бути зроблений з товстостінної пластикової труби, внутрішній діаметр якої повинен бути не менше 5 сантиметрів аналогічно довжині порізаної дроту.
  4. До однієї сторони цієї пластикової труби кріпиться перехідник, який повинен з'єднати дану конструкцію з системою опалення.
  5. На дно пластикової труби своїми руками укладається металева сітка, яка запобігає провалювання катанки.
  6. Всередину труби з пластика щільно засипаються нарізані шматки металевого дроту так, щоб там було відсутнє вільний простір.
  7. Другий кінець труби оснащується ще одним перехідним елементом.
  8. Для виготовлення індукційної котушки цю пластикову трубу обмотують заготовленим мідним емальованим дротом. Кількість витків в обмотці повинно бути мінімальним 80, а максимальним 90.
  9. Потім апарат під'єднується до індивідуальної опалювальної системи, заливається вода, до виготовленої обмотці підключається інвертор.
  10. Для примусової циркуляції теплоносія в опалювальну систему вбудовується насос.
  11. Щоб забезпечити регулювання температури води в автоматичному режимі, в розриві основної лінії живлення індукційного інвертора підключається терморегулятор.

висновок

Індукційні нагрівачі обладнується в закриту систему індивідуального опалення, облаштовувати пластиковим трубопроводом. Після вивідного патрубка для безпеки бажано змонтувати групу елементів, яка представлена:

  • манометром;
  • Підривним клапаном;
  • Пристроєм автоматичного відведення повітря.

Спочатку індукційний водонагрівач може виявитися складним і трудомістким у виготовленні своїми руками. Однак потім він принесе тільки користь для сімейного бюджету, значно знижуючи витрати на дорогу електроенергію. Так як завдяки конструкційним особливостям цього пристрою він нагріває теплоносій набагато швидше, ніж при рівнозначно витраті електроенергії для роботи електронагрівальних приладів.

Сьогодні деякі умільці роблять індукційний нагрівач з електромагнітного трансформатора, який заснований на двох потужних транзисторах. Індукційний нагрів в ньому здійснюється впливом на метал струмів Фуко.

При роботі цього обладнання не виділяється шкідливих продуктів розпаду або згоряння палива, що сприятливо позначається на стані навколишнього атмосфери. Правильне облаштування системи опалення з індукційним водонагрівачем для будь-якої сім'ї є безперечним економним варіантом з 25 річною бездоганною роботою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама