Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пом'якшувач води для квартири

  1. Зворотний осомос - ідеальний пом'якшувач води для квартири

АкваЩіт - пом'якшувач води

Заповітна мрія багатьох з нас як і раніше залишається невиконаною. Але змінюються часи і сьогодні багато хто з нас починають втілювати мрію в життя. Так найпопулярнішою і глобальної мрією була і залишається купівля нової квартири, природно більшою за площею і за кількістю кімнат, а також бажано в більш зручному і престижному районі.

І звичайно, вселяючись в нову квартиру, нам найменше хочеться думати про насущні проблеми. Але знаючи, як працюють наші очисні системи, можна сміливо очікувати поширення та утворення накипу на всіх сантехнічних елементах, всередині обладнання і побутових приладів. На жаль, жорстка вода від нас нікуди не дінеться і при переїзді в нову квартиру. Тільки при придбанні або будівництві нового будинку ми можемо себе убезпечити. Тобто систему фільтрування ми можемо зробити собі самі. З квартирою ж так не вийде. Там засобом захисту буде пом'якшувач води для квартири, і як правило, не один.

Відразу можуть виникнути питання - чому для такої порівняно з будинком площею використовується не один пристрій Відразу можуть виникнути питання - чому для такої порівняно з будинком площею використовується не один пристрій? Відповідь лежить, як завжди на поверхні. Ми користуємося водою не тільки для приготування їжі, вона потрібна нам і для купання, і для прання і для банальної поливання квітів в кінці-кінців. Явно вимальовується розподіл неякісної водопровідної води на дві сфери - питну і побутову. Тому застосування умягчителя води для квартири завжди буде мати на увазі використання не одного приладу.

Причиною застосування таких недешевих прямо скажемо, приладів є зайва жорсткість води. Коли подібну воду з підвищеним включенням карбонатних солей нагрівають, то саме вони, дві нерозлучні солі кальцію і магнію утворюють такий ненависний усіма наліт. Спочатку він має вигляд легкого покриття. Він може бути навіть лускатим, при кип'ятінні чайника частки накипу можуть відриватися, і ви будете пити каву або чай з таким «натюрмортом». Крім того, і справжні кавомани мене підтримають, жестковатая вода дуже сильно псує смак доброї кави. Та й на варінні продуктів вона позначається, овочі розвалюються, м'ясо стає надмірно жорстким.

Про присутність в будинку такої води з підвищеним включенням двох солей жорсткості ви дізнаєтеся швидко. Чайник, кавоварка, пральна машинка, бойлер - це все місця майбутньої поразки накипом. Так ось про легке нальоті ви дізнаєтеся за якістю кави та чаю. Якщо будете продовжувати використовувати подібну воду, то дуже скоро поверхня придбає інший вигляд. Тепер на ній вже буде лежати щільний Накипні шар. Справитися з таким звичайними підручними засобами вже не вийде.

Лимонна кислота або оцет, як найпростіша заміна умягчителя води для квартири, буде явно неповноцінною. Накип в більш щільною формі, вони не видалять, навіть якщо розчини ви будете доводити до кипіння, залишатимуться сліди, борозенки, залишки накипу на поверхнях. При такому шарі в побутових приладах можливі мимовільні відключення.

Виходить, шар накипу вже досяг такого стану, що тепло через нього в воду практично не передається. Нагрівальна проводка розжарюється, а віддати тепло не може. Через це спрацьовує система захисту. Щоб пристрій не перегорів, його відключають. Квартира, це мрія кожної нормальної людини. Тільки в квартирі ми відчуваємо себе так добре і безпечно. Не скрізь, далеко не скрізь є система захисту від перегрівів. Ось чому ще потрібен пом'якшувач води для квартири. Він не дасть накипу перетворитися в вапняковий камінь.

Стан накипу говорить сама за себе Стан накипу говорить сама за себе. Це вже не просто наліт, це камінь, а значить, для усунення його доведеться застосовувати не тільки хімічні реакції і шкідливі речовини, але і грубу силу. Остання, природно чревата наслідками. Ви будете терти поверхні металевими щітками. Вони у будь-якого побутового приладу, і в тому числі водопровідної труби досить ніжні. І звичайно, ви їх зіпсуєте. Стінки втратять колишню гладкість. І при цьому ще потрібно пам'ятати, що чистити від накипу механічними приладами нагрівальні елементи, Тени не можна. Їх легко пошкодити, тому їм показано застосування спеціальний протинакипних рідин. Вони, до речі, чи не краще. Зроблені в основному все на кислотній основі і в результаті разьедают поверхні, протруюють в них доріжки не гірше металевих щіток. У простого видалення накипу занадто багато наслідків і недоліків, щоб його вибирати на шкоду системі водопідготовки.

Ось і виходить, що безконтрольний використання води в квартирі з підвищеною жорсткістю веде до прямої втрати побутових приладів. Найчастіше відновити прилади після перегорання не можна. Система водопостачання та опалення квартири страждає від накипу не менше. Там можливі розриви труб, через неякісну воду. Так, що купуючи нову квартиру про побутових фільтрах для пом'якшення води не завадило б подумати відразу.

Ви можете заперечувати, говорити, що пом'якшувач води для квартири коштує великих грошей, але якщо ви вважаєте, скільки ви витрачаєте на рік на одні тільки кошти, а-ля «Антинакипин», то ви зрозумієте, що застосування фільтруючого приладу, навіть дорогого і навіть двох обійдеться вам в довгостроковій перспективі дешевше.

Чому в квартирі так важливо використовувати систему пом'якшення? По-перше, тому, що там живуть люди, сім'я. Про здоров'я кожного члена сім'ї потрібно піклуватися. Підвищена жорсткість води це саме здоров'я буде псувати, стимулювати розвиток хронічних хвороб, приводити до підвищеної сухості шкіри, випадання волосся. Загалом, для людського здоров'я подібна вода не те, що протипоказана, вона майже під забороною. Багато з нас нею нехтують з тієї причини, що не бачать, не відчувають негативного ефекту від її впливу відразу ж. А він, тим не менш, є. Встановивши ж пом'якшувач води для квартири, ви повністю захищаєте себе від впливу неякісної води, ви захищаєте свої побутові прилади від передчасного виходу з ладу, та й сантехніка ваша воля не буде вся в іржі, і вода текти буде з крана нормальної струменем, а не ледве капати .

відсутність установки водопідготовки питної води в квартирі негативно позначитися не тільки на здоров'я і стан побутових приладів, постраждають і ваші речі. Стираємо ми в чому? Правильно, в неякісній воді з домішками. Що виходить в результаті? Кальцій і магній розчиняє порошок, все це разом з брудом залишається в тканинах. Для нормальної прання, полоскання доведеться використовувати багато більше жестковатой води. Та й порошку доведеться підсипати. Практично половину зверху вже засипаного. Так, що використання подібної води з крана призводить до великих витрат. Вона занадто дорога по суті, щоб економити на пом'якшувач води для квартири.

Отже, можна зробити висновок, що використання води з надлишками карбонатних солей призводить до утворення накипу, зайвих витрат і постійним клопотам. Тому є два шляхи - постійні чистки, або ж розробка і установка системи очищення води. Для того, щоб система фільтрів працювала, як годинник, її потрібно скласти правильно. У побутових умов є свої запити для магістральних пом'якшувачів води . Та й встановити просто так парочку фільтрів нерозумно. Систему підготовки води потрібно прораховувати.

Грамотна підготовка дозволить користуватися системою пом'якшення роками, без зайвих замін, очисток. Також грамотно склавши систему пом'якшувачів води в квартиру, ви економите на придбанні більш дорогих установок, які вам можуть не знадобитися. Погодьтеся, що електромагнітний пом'якшувач води АкваЩіт буде коштувати дешевше, ніж зворотний осмос, куплений для очищення всієї води в квартирі. Тому здоровий розрахунок повинен бути присутнім скрізь.

При виборі умягчителя води в квартиру потрібно пам'ятати, що для побуту важливо - компактні розміри пристрою, зручність установки, причому як установки, так і демонтажу. Мінімальне обслуговування також важливо, мінімальні витрати на обслуговування знову ж. Якщо можливе використання одного фільтра для води, хоча б для однієї сфери - для питної води або побутової води, можливість брати пом'якшувач з собою і невисока вартість придбання.

Об'єднати всі ці вимоги, побажання до фільтру в одному приладі не вдалося. Найбільш підходить під опис варіант - це електромагнітний пом'якшувач води АкваЩіт. Він і кріпиться легко, і демонтується, і компактний, можна купити установку, яка буде очищати всю воду, що надходить в квартиру.

При роботі з таким пом'якшувач води в квартиру потрібно врахувати деякі його особливості роботи і установки. Перш за все, електромагнітний прилад генерує дуже сильне магнітне поле. Воно в стані розмагнітити будь чутливий прилад, а це значить, що розмовляти, навіть за стінкою на відстані в метр від приладу по чутливому радіотелефону можна. Намагайтеся захистити свої чутливі прилади від цього згубного впливу.

Неважливо, що прилад перебувати в захисному корпусі, для магнітних хвиль і поля, це не особлива перепона. Тим більше, що сила магнітного поля ще й багаторазово посилена електричним струмом.

Друга особливість роботи з електромагнітом складається в його монтажі, точніше навіть в місці його монтажу. Хоча магнітне поле працює дуже якісно і потужно, і, тим не менш, пробратися до води через стару накип у нього не вийде, тому обов'язкова умова якісної роботи електромагнітного умягчителя води для квартири установка його на чистий відрізок труби.

Вам не обов'язково проводити очистку всієї системи. Досить видалити старий наліт на тому відрізку, де буде стояти прилад. Він хороший саме тим, що всю іншу вапняну накип в системі видалить сам. Чому електромагнітне пристрій часто радять купувати саме для квартири? Так ось тому, що він у своїй роботі використовує подвійний ефект. З таким пристроєм, вам не доведеться віддраювати стару накип із завзятістю маніяка. Ви встановлюєте АкваЩіт, включаєте його в розетку, і хвилі так впливають на солі жорсткості, що стара накип починає відходити шарами і великими шматками.

Такий приголомшливий ефект відбувається за рахунок всього лише зміни форми кристалів кальцію і магнію. Нова форма - голка. Чим в такій формі закріпитися на поверхні? Нічим. Ось і виходить, що солі жорсткості все намагаються прилипнути. Труть і труть поверхні гострими кінцями. Стара накип піддається і відлипає. Ось і виходить, нова накип прилипнути не може, стару вона ж отчищает. І при цьому немає головного негативу механічних або хімічних чисток! Все йде на іонному рівні. Ніяких слідів, поверхні після таких чисток і раніше гладкі.

Для побуту цей фільтр для очищення води для квартири цінний ще й довгим терміном своєї служби. Використання потужних магнітів дозволяє експлуатувати їх на протязі і 30, і 50 років. Їх виробляють з таких матеріалів, що навіть через стільки років магніт працює, як новенький. Всі інші види фільтрів пом'якшувачів води для квартири можуть прослужити в районі 5-7 років. Таким чином, достоїнств у електромагнітного умягчителя води АкваЩіт більш ніж достатньо. Правда, якість води на рівні побутової. Але ви завжди можете доповнити свою систему очищення для квартири ще одним вже питним фільтром.

Зворотний осомос - ідеальний пом'якшувач води для квартири

Як пом'якшувачів води для квартири розглядають ще іонообмінний глечик і зворотний осмос. І той, і інший прилад прекрасно підходять для пом'якшення води питної. Різниця між ними полягає якраз у вартості. І тут відразу ж хотілося застерегти майбутніх споживачів цих пристроїв. Багато хто думає, що низька вартість глечика дасть можливість заощадити, але це не так. У глечику доведеться постійно раз в 2,3,4 місяці міняти картриджі. Вартість картриджа коливається в межах 10-30 відсотків вартості самої установки. Ось і підрахуйте, чи так це буде вигідно. Зворотний осомос можна назвати ідеальним пом'якшувач води ще й тому, що не просто чистить, але ще і дезінфікує воду в крані.

І, все ж, не всі можуть викласти відразу велику суму, як для покупки зворотного осмосу. Тому фільтр-глечик на іонному обміні досі популярний. Для фільтрації в ньому використовують спеціальну смолу. У ній міститься величезна кількість натрію. Саме його солі жорсткості і вимивають в процесі проходження через картридж. Це і є іонний обмін. Натрій слабкий, а солі притягуються до смолі і майбутні зв'язку їх дуже міцні. Тому швидкість усунення з води солей жорсткості така висока.

Натрій не нескінченний в установці, і в один день він повністю вимивається з умягчителя води в квартирі, в вигляді глечика Натрій не нескінченний в установці, і в один день він повністю вимивається з умягчителя води в квартирі, в вигляді глечика. Про те, що це сталося, ви дізнаєтеся за смаковими якостями води, та й в інструкції буде написано, що одного картриджа зворотного осмосу при середніх значеннях жорсткості вистачить ненадовго. Відновлювати його не можна, тому що для цього використовується сіль, а для отримання питної води не можна використовувати будь-які реагенти.

Тобто зворотний осмос працює, як засіб від вапняного нальоту. Витрат багато, нюанс тільки один - нова накип не відкладається. Але в роботі клопітно і не економічно.

Отримати дійсно смачну питну воду допоможе зворотний осмос. Очищення від домішок води тут здійснюється шляхом класичної фільтрації з різкими перепадами тиску. Ступінь очищення порадує своїм показником. Майже 100 відсотків. Але і забезпечується такий ступінь за допомогою дорогих матеріалів. Основою такого умягчителя води для квартири є мембрана з великою кількістю отворів з мікроскопічними отворами. Її роблять з дорогих матеріалів, і її легко пошкодити. Ця особливість найтоншої мембрани дала свої рублі в вартість приладу. Вона вимагає використання в обов'язковому порядку механічного очищення або іонного обміну. Тому зворотний осмос - це ідеальні пом'якшувачі води для квартири, т.к там не один фільтр, а цілих три.

Третім фільтром йде кондиціонер. Високий ступінь очищення після зворотного осмосу негативно позначається на якості кінцевої води. Для будинку, вона занадто чиста. І значить, втрачені при очищенні мінерали потрібно відновлювати, для цього в установці і вмонтували кондиціонер. Але, правда, він є далеко не у всіх пристроях. Часто третім йде звичайний відстійник. Та й швидкість очищення далеко не така швидка, як при іонному обміні.

Тобто виходить, що ідеального варіанту умягчителя води для квартири немає. Такого, щоб увібрав все, що потрібно. Мінімум, який потрібно забезпечити для повного захисту від солей, можуть всього два прилади. Так, що підготовка води до вживання не може бути дешевою. Але і здоров'я повернути, на жаль, не можна.

Відразу можуть виникнути питання - чому для такої порівняно з будинком площею використовується не один пристрій?
Чому в квартирі так важливо використовувати систему пом'якшення?
Стираємо ми в чому?
Що виходить в результаті?
Чому електромагнітне пристрій часто радять купувати саме для квартири?
Чим в такій формі закріпитися на поверхні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама