Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як і де правильно зберігати м'яту в домашніх умовах

  1. Зберігання при кімнатній температурі
  2. Зберігання в холодильнику
  3. Зберігання в морозилці
  4. Камерного м'ята
  5. Вирощування в домашніх умовах

Зберігання м'яти має свої нюанси, які краще врахувати. М'яту можна заморожувати, сушити або просто зберігати в холодильнику. У кожного цього способу свій термін зберігання і особливості.

Зберігання при кімнатній температурі

Термін зберігання: 1-2 дня

Тільки що зрізана м'ята зів'яне дуже швидко, і тому якщо ви не збираєтеся використовувати траву негайно, накрийте її вологим рушником.

Зберігання в холодильнику

Термін зберігання: тиждень

Щоб зберегти м'яту на тиждень, її також необхідно загорнути в мокрий рушник або помістити в контейнер, покласти в холодильник.

М'яту можна зберігати в холодильнику і в поліетиленовому пакеті, при цьому в ньому не повинно бути повітря, тоді м'ята буде зберігатися довше.

Зберігання в морозилці

Термін зберігання: 6 місяців

Для тривалого зберігання м'яту можна заморозити. Для цього трава разом зі стеблинками кладеться в поліетиленовий пакет. Таку м'яту можна додавати в чай, коктейлі, готові страви. Для того, щоб трава після заморозки була свіжою, її можна укласти в пластиковий контейнер, але сильно не утрамбовувати, щоб між стеблинками вільно циркулював повітря. Коли рослини вже будуть заморожені, їх можна скласти щільно, однак таким чином, щоб вони не відтанули.

[Vc_message color = "alert-info»] Якщо ви розморозили м'яту, її не можна повторно заморожувати. Тому що м'ята швидко втратить свій смак, аромат і колір. [/ Vc_message]

Любителям коктейлів краще порізати гілочки і листочки дрібною соломкою, помістити в контейнер без утрамбовки, розпушити для того, щоб повітря вільно циркулював, і відправити в морозилку, закривши кришкою. У такому вигляді м'яту зручно класти в ємності для приготування льоду, коктейлі та напої.

Камерного м'ята

Термін зберігання: 12 місяців

Зазвичай для тривалого збереження м'яту сушать. Трава в даному випадку вибирається в період з початку липня до кінця серпня. Саме в цей період вона найбільш багата корисними ефірними маслами.

М'ята промивається, трохи просушується, збирається в пучки і підвішується або розкладається в темному місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені. Після того, як трава висохне, потрібно обірвати стебла і суцвіття, перетерти і зберігати в баночках з щільно прилеглими кришками або полотняних мішечках. Зазвичай м'яту в такому вигляді додають в супи, печеня, інші готові страви. Висушена трава зберігається до 1 року. Якщо у неї закінчився термін придатності - не страшно: можна зробити ароматну заспокійливу ванну з м'ятою.
[Vc_message color = "alert-info»] Ні в якому разі не варто сушити м'яту в духовій шафі, інакше вона втратить смак і колір. [/ Vc_message]

Вирощування в домашніх умовах

завжди свіжа

Для любителів поїсти свіжу м'яту з грядки, її можна виростити самому в домашніх умовах. Рослина дуже не примхлива. Опускаєте гілочку у воду на кілька днів, коли м'ята дасть коріння, пересаджує її в звичайний горщик з водою і в разі потреби поливаєте. Чим частіше ви будете відривати листочки м'яти, тим більше вона буде розростатися.

Відео як зберігати м'яту

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама