Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Які інструменти потрібні, щоб самому побудувати свій будинок

≡ 19 Квітень 2018

А А А

Скільки потрібно інструментів для зведення будинку. Пам'ятка для тих, хто вирішив будувати своїми руками
Скільки потрібно інструментів для зведення будинку
Весна, на одностайну думку будівельників, є найоптимальнішим часом для початку зведення власного будинку. Однак якісних будматеріалів, продуманого проекту і серйозного фінансування недостатньо для успішної будівництва. Чималу роль в успіху підприємства відіграє і наявність необхідного інструменту. Про те, що повинно в обов'язковому порядку бути присутнім на будмайданчику.

У мобільній версії популярної телегри «Сто до одного» користувачам пропонується питання - без чого не можна побудувати будинок. Найбільш популярні з пропонованих відповідей - без рук, без фундаменту і без цегли. Але досвідчені майстри знають: «рукатих» працівників можна найняти, а без цегли (як і без фундаменту) житлові будинки цілком собі споруджуються. Але ось без чого дійсно не можна приступати до будівництва, так це без інструменту. Зараз, коли цінники на ринках ще не вийшли з «зимової сплячки», а погодні умови вже дозволяють щосили «раззудеться руці», «Вільна Преса» звернулася до експертів із запитанням - який саме інвентар необхідний для зведення приватного житлового будинку.

Як не здасться це дивним, але, перш за все, говорить Андрій Кірєєв, бригадир однієї з великих будівельних компаній південного сходу Підмосков'я, слід потурбуватися підбором хорошою ... коси!

- Будь-який будинок розташовується на земельній ділянці. Якщо грунт кам'янистий, це одне питання. А якщо надів рясніє буйною рослинністю, від неї необхідно позбутися. Але не рубати ж, як в дитинстві, палицею кропиву. Тому потрібна коса. Найкраще вибір зупинити на бензинові Триммери. Електричні не підійдуть: потужність у більшості з них слабенька, та й далеко не до кожної ділянки спочатку підведені базові комунікації. До речі, хороший тріммер послужить і після закінчення будівництва: наприклад, при розбивці газону без нього теж не обійтися.

Додатково, як раз на випадок вирішення питання з електропостачанням, фахівець радить також розжитися і пересувним електрогенератором. «Не настільки важливо, - зазначає Кірєєв, - бензиновий він або дизельний. Головне, щоб мав достатню потужність, не менше 4 кіловат ».

Перед початком будівництва будинку, додає екс-виконроб Олександр Гладишев, варто подумати і про придбання бетономішалки. «Звичайно, - зазначає експерт, - можна згадати часи наших дідів і прадідів, і обійтися двома лопатами з великим шматком заліза. Але часу і сил подібний ручної заміс забирає дуже багато, особливо якщо мова йде про великі обсяги розчину при влаштуванні стрічкового фундаменту або зведенні монолітного двоповерхового будинку ».

У списку необхідних інструментів, впевнені будівельники, повинні в обов'язковому порядку бути присутнім тачка і земляний бур. Без першої просто не обійтися при перевезенні бетонного розчину, а також вивезення сміття. Другий незамінний як для пристрою пальового фундаменту, так і для зведення огорожі.

Майстер-отделочник Сергій Валов стверджує, що для побудови та подальшої обробки будинку в багажі майстри повинні бути присутніми ще бензопила, УШМ (вона ж болгарка), ударний дриль, шуруповерт і електролобзик.

- Бензопилою дуже зручно працювати при влаштуванні покрівлі - обрізати крокви, наприклад. Якщо будинок дерев'яний, такий інструмент прекрасно підійде для прорізання, скажімо, отворів під вікна і двері. Лобзик ж дуже хороший для роботи з фанерою, розпуску тонких дощок. Болгаркою, зрозуміло, відмінно шліфується і ріжеться цегла, а також сталева арматура. Також вона незамінна (при наявності відповідних обрізних кіл) для штробления бетонних стін під проводку. Правда, в ідеалі для більшої зручності я рекомендую розжитися двома болгарками - великої і малої.

Ударний дриль, додає майстер, це незамінна помічниця у справі свердління різних деталей і поверхонь, а також різанні кахельної плитки (само собою, при наявності відповідних коронок і свердел). Але для того, щоб вона успішно справлялася з усіма цими завданнями, її потужність повинна бути як мінімум 900 ват (а якщо вона ще забезпечена вбудованим підсвічуванням і гідрорівнем, то це взагалі казка, а не інструмент).

«На малих обертах дриль також можна використовувати замість викрутки, - уточнює Валов. - Але доцільніше все ж для цих цілей застосовувати акумуляторний шуруповерт. По-перше, він набагато легше і практично не відчувається в руці. А це дуже важливий фактор - спробуйте-но звернути важкої ударної дрилем 500 саморізів в дах. Так, ємність акумулятора не безмежна і його рано чи пізно доведеться перезаряджати. Але це питання навіть не встає при наявності двох блоків живлення в комплекті. Звичайно, з тієї ж дрилем можна попрацювати і через подовжувачі. Але це не дуже зручно і помітно знижує маневреність при роботі в незручних положеннях ».

У користуються відомої популярністю серед будівельників-непрофесіоналів книгах про самостійне будівництво наводяться різні рекомендації про мінімальний склад необхідних для цього інструментів. Але в цілому всі вони сходяться в одному - так чи інакше в процесі зведення будинку в обов'язковому порядку будуть потрібні:

• совкова і штикова лопати;

• сокиру з дерев'яною ручкою;

• молотки (металевий, дерев'яний і гумовий), кувалда, а також ручна пила, будівельний пістолет і степлер;

• лом і обценьки;

• стамески, зубила, рубанок, викрутки (хрестові і шліцьові);

• кусачки, кліщі, пасатижі;

• набори гачених ключів з різними розмірами зіва (як мінімум, накидні, ріжкові, торцеві, трубні і розвідні);

• вимірювальні прилади (будівельні рівні різної довжини, схил, косинець, рулетка, штангенциркуль, транспортир);

• шліфувальні дошки-терки, зубчасті і гладкі шпателі.

У деяких випадках, додають укладачі подібних посібників, можуть знадобитися електричний і газовий зварювальні апарати, а також звичайні садові обприскувачі (ємністю близько 10 літрів). Без перших не обійтися при створенні металевих каркасів, з'єднання труб опалення та інших подібних робіт. Другі ж прийдуть на допомогу при будівництві дерев'яного будинку - обробку великих масивів деревини вогнетривкими і біозахисними складами уявити собі без них дуже важко.

Мітки: хата житло інструменти цікаво споруда своїми руками

Коментарі:


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама