Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Будівництво будинку з газобетону

  1. Переваги та недоліки газобетону як матеріалу
  2. Переваги газобетону порівняно з пінобетоном
  3. Етапи будівництва будинку з газобетону
  4. Підготовчий етап
  5. технологія будівництва
  6. Перекриття в будинку з газобетону
  7. Будівництво даху
  8. Облицювання стін з газобетону
  9. замість висновку

Якщо звернути увагу на здатність будівельних матеріалів проводити тепло, можна виявити, що газобетон і пінобетон є найбільш вигідними варіантами. А все завдяки високому ступеню пористості структури - у газобетону вона досягає 90%! Пористість забезпечується бульбашками водню, який утворюється ще на етапі виробництва. Він є продуктом хімічної реакції кальцій оксиду зі складу вапна, і спеціального алюмінієвого газообразователя. Бульбашки рівномірно розподіляються по всій товщі матеріалу і мають невеликий діаметр (від 1 до 3 мм).

газобетон

Здатність пір затримувати тепло взимку і прохолоду влітку відома здавна. газобетон забезпечує створення оптимального мікроклімату в приміщенні, причому як за рахунок регулювання температури, так і завдяки високому ступеню паро- і повітропроникності. Стіни з газобетону в буквальному сенсі «дихають».

Нарешті, висока ступінь пористості призводить до зниження загальної щільності матеріалу і його питомої ваги. Тому стіни з газобетону не створюють критичного тиску на фундамент будівлі навіть при висоті в сім поверхів. І, звичайно ж, такі блоки легко транспортуються, завантажуються і вивантажуються.

Всі ці та багато переваги допомогли газоблоків досягти вершин популярності на світовому будівельному ринку, і це при тому, що з'явився він порівняно недавно.

Про те, як побудувати будинок з газобетону своїми руками, ми і розповімо в цій статті. Ми також розберемося у всіх тонкощах проведення робіт і висвітлимо найбільш поширені помилки.

Переваги та недоліки газобетону як матеріалу

газоблок має цілу низку переваг, серед яких:

  1. Мала питома вага і можливість будувати будинки заввишки до 7-9 поверхів;
  2. Стійкість матеріалу до ультрафіолетового випромінювання, перепадів температур, корозії, вивітрювання, деяких хімічних речовин, атмосферних опадів (дощ, сніг, град) і діяльності мікроорганізмів;
  3. Точність геометричних параметрів (максимально допустима похибка - 1 мм), так як газоблок виготовляється в заводських (автоматизованих) умовах;
  4. Висока міцність на вигин і стиск;
  5. Підвищена морозостійкість;
  6. Здатність зберігати тепло в зимовий сезон або прохолоду влітку;
  7. Тривалий термін експлуатації (від 50 до 70 років);
  8. Простота монтажу;
  9. Економічність матеріалу, так ка один блок замінить в кладці кілька цеглин. На будівництво стіни певних габаритів знадобитися менше часу, розчину і самого матеріалу;
  10. Високі показники теплоізоляції;
  11. Стійкість матеріалу до механічних навантажень;
  12. Наявність пазогребневі системи, яка дозволяє щільно з'єднувати блоки один з одним і перешкоджати витоку тепла через шви кладки;
  13. Паро- і повітропроникність;
  14. Газоблок витримує прямий контакт з вогнем протягом 7 годин;
  15. Екологічність, негорючість і пожежна безпека матеріалу;
  16. Високий коефіцієнт звукопоглинання.

До недоліків газобетону можна віднести:

  1. Низьку вологостійкість і здатність рясно вбирати вологу. Це не дивно, з огляду на високу ступінь пористості матеріалу;
  2. Крихкість матеріалу (та ж причина).

Обидва нестачі легко усунути, якщо обштукатурити стіни з газобетону або покрити їх шпаклівкою.

Переваги газобетону порівняно з пінобетоном

Піноблок також є різновидом пористого бетону, так чому не збудувати будинок з нього? Насправді, газобетон має безліч переваг в порівнянні з піноблоків:

  1. Чи не відбувається крошения під час роботи за рахунок більш високої міцності;
  2. довговічність газобетону становить від 30 до 80 років (залежить від умови експлуатації). Пінобетон прослужить не більше 20-40 років;
  3. Точна геометрія параметрів, так як газобетон нарізається автоматично під керуванням спеціального обладнання. Піноблок нерідко виготовляється в «кустарних умовах», а тому в його геометрії часто бувають похибки.

Етапи будівництва будинку з газобетону

Етапи будівництва будинку з газобетону

Переходити до будівництва будинку можна тільки при наявності проектно-кошторисних документів. Для цього Ви повинні провести наступні етапи будівельних робіт:

  1. підготовка;
  2. Доставка і зберігання;
  3. Створення фундаменту;
  4. Зведення стін;
  5. армування;
  6. Створення перекриттів.

Підготовчий етап

Для початку розглянемо, що включають в себе підготовчі роботи.

Підготовчий етап включає монтаж загороджень на будівельному майданчику. Після цього встановлюють якісну освітлювальну систему для можливості продовження робіт в нічний час.

Далі проводяться геодезичні дослідження і виміри, встановлюються місця розташування осей споруди, визначаються рівні нульового горизонту. Потім відбувається проводка всіх комунікацій.

Другий етап - доставка газобетону на будівельний майданчик. При цьому пам'ятайте, що матеріал повинен бути герметично упакований. Якщо волога потрапить на блоки в процесі доставки до місця будівництва, все піде нанівець. Також блоки в кузові вантажівки повинні бути надійно закріплені. В іншому випадку, ще на етапі транспортування блоки отримають пошкодження, адже газобетон - крихкий матеріал.

коли газоблок доставлений і вивантажено, забезпечте йому правильне зберігання, тобто під навісом або поліетиленовою плівкою. Хоча, звичайно ж, краще, щоб блоки зберігалися в закритому приміщенні.

На цьому, власне, попередні роботи закінчуються.

технологія будівництва

Технологія будівництва будинку з газоблоку не особливо відрізняється від будівництва будівлі з будь-якого блочного матеріалу. Вона включає ті ж етапи, які слідують один за одним у тій же послідовності. Всі нюанси, від планування робіт до обробки зведених стін, залишаються незмінними.

Отже, починається все, як нескладно здогадатися, з фундаменту. Але не думайте, що раз газоблок є легким матеріалом, то фундамент може бути неміцним. Пам'ятайте про одне з недоліків газоблоку - він крихкий. При незначному русі ґрунту внаслідок слабкого фундаменту стіна просто розвалиться. Для будинку з газобетону краще використовувати монолітна підстава з важкого бетону. Найкращий варіант - стрічковий фундамент (при наявності цокольного поверху). Тут не обійдеться і без армуючого пояса. Врахуйте, що газобетон добре вбирає вологу, тому знадобиться хороша гідроізоляція фундаменту. Мова йде не тільки про горизонтальну, але і про вертикальної гідроізоляції. Дуже важлива і добре продумана дренажна система фундаменту.

кладка з газобетону має істотну відмінність від цегляної кладки тільки в одному - що застосовується клеї. Цементно-піщаний розчин застосовується тільки для укладання першого ряду, де відбувається вирівнювання ряду в рівень горизонту. решта ряди газоблоку укладаються на тонкий шар спеціального клейового складу. При цьому використовується такий інструмент, як гребінок.

В процесі розпилювання або фрезерування блоку з газобетону утворюється багато пилу, яка потім осідає на поверхні блоків. Тому якщо Ви вирішили побудувати будинок з газобетону. Обзаведіться щіткою для видалення пилу.

А яка товщина стін з газоблоку найбільш прийнятна? Для несучих стін - це 500 мм, для внутрішніх перегородок - від 100 мм до 300 мм. Дуже важливо не забувати і про гідроізоляцію стін. Вона повинна проходити від цоколя на висоту 50 см або вище.

Перекриття в будинку з газобетону

Для такого будинку немає обмежень у виборі перекриттів. Вони можуть бути бетонними або дерев'яними. Однак існують деякі умови виготовлення перекриття газобетонного блоку за допомогою плит. Перш за все, необхідний обв'язувальний армопояс (простір під нього вирізається безпосередньо в самому газобетоні).

У стіні вибирають щось на зразок чверті глибиною 250-300мм і висотою 300мм. На внутрішній стороні споруджується опалубка, потім порожнину армують і заливають бетоном марки М200.

Над міжкімнатними перегородками армопояс проводять на всю ширину. Мінімальна спирання плит на зовнішні стіни становить 250 мм.

Будівництво даху

Ця процедура теж стандартна. Але потрібно врахувати і прокладку армопоясу, без нього будувати будинок з газобетону просто не має сенсу. При монтажі даху зверніть увагу на легкі покрівельні матеріали, так як стіни з газобетону не витримають сильних навантажень від важкої черепиці або інших подібних матеріалів.

Облицювання стін з газобетону

На сьогоднішній день Людство придумало кілька стандартних підходів до спорудження фасаду газобетонного будинку.

Перший спосіб - утеплення та гідроізоляція за допомогою пінопласту з подальшим оштукатурюванням за допомогою декоративних сумішей. Другий спосіб - використання простого облицювального або клінкерної цегли . Але не слід використовувати для облицювання клінкерну плитку, так як вона має малу товщину і не здатна захистити газобетон від атмосферної вологи. Зовнішня обробка будинку також прийнятна за допомогою вентильованого фасаду.

замість висновку

Зрозумійте, будівництво будинку з газобетону не є миттєвим. Воно може зайняти термін від декількох тижнів до декількох місяців, а в цей час можуть пройти дощі. Вода, як Ви вже знаєте, шкодить газобетону , Так як він швидко вбирає її. При негативних температурах вода в порах матеріалу перетворюється на лід і збільшується в об'ємі, розриваючи кладку зсередини і руйнуючи будинок. Тому в ході будівельних робіт обов'язково накривайте газобетонні блоки плівкою. Так само слід чинити і при консервації недобудованого будинку на зимовий сезон. Ці вимоги є обов'язковими аж до спорудження покрівлі будинку з газобетону .

А яка товщина стін з газоблоку найбільш прийнятна?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама