Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що повинен знати початківець флорист

  1. Як Осовий флористику
  2. Інструменти флориста
  3. Види матеріалу і його підготовка
  4. принципи флористики
  5. Якщо вам сподобалася стаття, то ви можете поділитися нею c друзями, натиснувши на значок своєї улюбленої...

Мистецтво створення букетів і композицій називається флористикою

Мистецтво створення букетів і композицій називається флористикою. Для складання композицій і букетів використовуються не тільки свіжозрізані і сухі квіти, а й різні види дикорослих і декоративних трав, листя чагарників і дерев, ягоди, горіхи і багато іншого.

Композиції у флористиці створюються за допомогою флористичних судин і аксесуарів, які включають декоративні фігурки, біжутерію, стрічки, тасьму, оригінальну папір і т.д.

Як Осовий флористику

Красиве складання букетів і композицій особливо затребуване в останнє десятиліття в зв'язку з можливістю оригінального оформлення інтер'єру, також флористика - це прекрасний спосіб створення подарунків на будь-яке торжество і свято. Сьогодні квітковий бізнес переживає часи підйому, доставка квітів по Москві , Втім, як і за іншими менш великих містах, користується досить великою популярністю. А тому флористика може цілком успішно стати не просто захопленням, а справою всього життя. Можна не сумніватися, що складений букет, або композиція виявляться неповторними і справлять незабутнє враження на оточуючих. Для того щоб навчитися мистецтву складання букетів, необхідно вивчити основні принципи флористики, її стилі, способи підготовки матеріалу, освоїти інструменти флориста, а решта підкаже фантазія і індивідуальне відчуття стилю. Потрібно бути і в курсі квіткової моди , Тобто знати, які квіти нині користуються особливою популярністю.

Інструменти флориста

Для роботи з квітами і травами флориста, в першу чергу, будуть потрібні квітковий секатор, садові ножиці та ніж. Секатори використовуються для зрізання квітів більшості різновидів, секатор буде потрібно для зрізання рослин з особливо щільним і волокнистих тілом, ножем можна скористатися для видалення листя і колючок зі стебла рослини, також ніж необхідний при складанні букета і композицій флористики для різання спеціальної піни.

Спеціальна флористична піна або оазис, як її ще називають, застосовується для закріплення рослин у композиціях, для виготовлення подарунка з квітів оазис є деталлю, яка визначає його майбутню форму. При роботі з штучними квітами можна використовувати звичайну монтажну піну, яку застосовують при виконанні будівельних та ремонтних робіт. Флористична дріт необхідна флориста для зміцнення надмірно тонкого стебла або його подовження. Також при складанні букетів можна використовувати квіткову стрічку, зміцнюючу стебло при обмотці. Квіткові шпильки застосовуються для прикріплення стрічок, моху і інших елементів композиції. Для скріплення елементів букета або композиції можна користуватися клейовим пістолетом, особливо зручний цей спосіб скріплення при виконанні композицій з штучних квітів.

Види матеріалу і його підготовка

Розглядаючи живі квіти і рослини як матеріал для складання букетів, розрізняють три основних види: лінійний матеріал, домінанта і наповнювач. Лінійний матеріал служить фоном для домінантного матеріалу, також з його допомогою досягають бажаної форми букета і композиції, тому лінійний матеріал носить назву формотворного. Як лінійного матеріалу використовують різні види трав і рослин, переважно без бутонів. Домінанта або основний матеріал є центром квіткової композиції, який покликаний притягувати погляд і викликати особливий інтерес. Основним матеріалом служать квіти з яскравими і великими бутонами. В якості наповнювача флористи використовують квіти з бутонами середнього і дрібного розміру, а також листя дерев, грона ягід і т.д. Наповнювач, який є за своєю суттю додатковим матеріалом, прикриває місця скріплення елементів композиції, краю вази або кошики, служить для додаткового оформлення композиції.

Сухі квіти і рослини часто використовуються в композиціях для прикраси інтер'єру. Зазвичай флористи використовують болотні рослини, але застосовувати можна будь-які рослини і квіти, необхідні для створення незвичайних форм і оригінальних рішень. Важливим моментом є процес сушіння рослин. Сушку можна розділити на плоский і об'ємний варіанти. Плоский варіант сушіння застосовують при виконанні картин і панно. Рослини і квіти при цьому варіанті висушують під пресом, наприклад, між книгами, попередньо уклавши рослини на тонку пергаментний папір. Для створення букетів і композицій рослини повинні зберегти обсяг. У цьому випадку рослини сушать способом підвішування. Квіти розвішують вниз суцвіттями, при необхідності пов'язуючи квіти і рослини між собою. Ефектно виглядають композиції, в яких використовуються законсервовані квіти і рослини. Один із способів консервації - застосування гліцеринового розчину на водній основі. Гліцерин випаровується набагато повільніше води, тому листя і бутони залишаються еластичними. Гліцерин змінює колір рослин, з його допомогою можна отримати всі відтінки бежевого і коричневого кольору.

У мистецтві флористики судини і аксесуари для композицій та букетів прийнято розглядати як матеріал. Вибір посудини - важливий етап створення композиції, так як найчастіше саме посудину визначає стиль композіцііу. Судинами можуть бути вази з різного матеріалу: скла, кришталю, металу, пластику і т.д. Також можна приготувати посудину самостійно з пляшок і банок, використовуючи декоративну папір, стрічки, камені для мозаїки. Флористичні аксесуари є додатковим матеріалом, аранжуванням композиції. Наприклад, дзвіночки, стрічки і свічки частіше використовують для різдвяних композицій, а декоративне каміння, намиста і ланцюжки можна застосувати для композицій до жіночого дня та Дня Святого Валентина.

принципи флористики

Щоб успішно пройти весь шлях від задуму до створення букета або композиції, слід дотримуватися наступних принципів:

  • В першу чергу, визначте розміри композиції, її висоту, глибину і ширину.
  • Важливим фактором є пропорція судини і квіткової частини композиції. Всі частини повинні виглядати принципу пропорційності.
  • Композиція повинна мати фокус - місце, яке найбільше притягує погляд. Фокус виконується за допомогою основного матеріалу, може перебувати не тільки в центрі композиції. Розташування фокуса залежить від загального задуму.
  • Композиція повинна виглядати гармонійною, але не одноманітною. Подібний ефект досягається чергуванням різного матеріалу. У композиції повинен відчуватися ритм і динаміка, тільки в цьому випадку можна уникнути одноманітності.
  • Баланс композиції досягається за допомогою правильного розташування рослин з великими і дрібними бутонами, а також різних видів трав і аксесуарів.
  • Колірна гамма букета і композиції допомагає здійснити загальний задум. Необхідно ретельно продумати поєднання холодних і темних відтінків.

Каплінскі Ганна Олегівна


стаття підготовлена ​​спеціально для МірСовет.ру - http://mirsovet.ru

Якщо вам сподобалася стаття, то ви можете поділитися нею c друзями, натиснувши на значок своєї улюбленої соціальної мережі

Рекомендуємо прочитати:

Наступні статті:

Попередні статті:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама