Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вирощування методом гідропоніки. Гідропоніка. Системи поливу рослин на городі

При вирощуванні гідропонним методом, коріння рослини розташовані не в грунті, а в воді або субстраті, заміннику грунту, який не має ніякого поживної цінності, а він просто створює опору для розвивається кореневої системи.

При гідропоніці процес поглинання поживних речовин з розчину відбувається швидше, а легкий доступ кисню до коренів, стимулює швидкий розвиток кореневої системи. Рослини на гідропоніці не потрібно витрачати енергію і час на пошук поживних речовин в грунті, так як вони подаються безпосередньо до коренів рослини в легкодоступній формі. Тому, зекономлена рослиною енергія використовується для розвитку і зростання.

Технологія гідропоніки дозволяє строго регулювати умови вирощування рослин, створюючи такий режим харчування для кореневої системи, який дозволяє повністю забезпечити потреби рослин у всіх необхідних поживних елементах. Використання технологія гідропоніки в закритих приміщеннях дозволяє регулювати концентрацію вуглекислого газу в повітрі, створюючи найбільш сприятливі умови для фотосинтезу, а також регулювати вологість повітря, температуру повітря, тривалість та інтенсивність освітлення.

В результаті створення ідеальних умов для росту рослин вдається забезпечити отримання максимальних стабільних врожаїв, що мають відмінну якість і за більш короткий термін.

Таким чином, до переваг гідропонного методу вирощування рослин належать такі аспекти

Застосування гідропонного методу дозволяє істотно підняти врожайність рослин, завдяки адресного постачання всіх рослин всіма необхідними їм поживними речовинами. Тому рослини ростуть міцними і здоровими, причому набагато швидше, ніж в грунті.

Рослина гідропоніці не накопичує для людського організму елементів і різних речовин, як, наприклад, надлишку нітратів, радіонуклідів, важких металів і т.п., так як рослини отримують тільки корисні речовини в достатній кількості.

Рослини на гідропоніці не потребують окремому щоденному поливі. І на відміну від ґрунтового вирощування рослин, які нерідко страждають від пересихання і нестачі кисню (у разі перезволоження), при гідропоніці це абсолютно виключено.

Використання гідропоніки дозволяє легше уникнути проблем, пов'язаних з шкідниками і всілякими грибковими та іншими хворобами, які зустрічаються у рослин, що ростуть в грунті. Тому відпадає питання про застосування отрутохімікатів. До того ж за такими рослинами легше доглядати, немає бруду від землі, а також немає сторонніх запахів.

Читати далі: Системи поливу рослин

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама