Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відкрити свій квітковий магазин - Психологія - Для розкрутки свого магазину знадобиться 1-1,5 року | СЬОГОДНІ

  1. Як відкрити свій квітковий магазин Квіткова мода. Серед кімнатних рослин найпопулярніші & mdash;...
  2. Як відкрити свій квітковий магазин

Як відкрити свій квітковий магазин

Квіткова мода. Серед кімнатних рослин найпопулярніші & mdash; орхідеї і драцени, а серед віконних прикрас & mdash; однотонні вази пастельних тонів і химерних форм.

Фото: О. Гучна

Важко уявити собі будь-яке святкування, будь-то весілля, ювілей або 8 березня, без квітів. Кімнатні ж рослини в багатьох квартирах перетворилися практично в домашніх улюбленців. Так що попит на квіти є і буде завжди. "Сегодня" дізналася, як відкрити магазин з продажу квітів і супутніх товарів, і з'ясувала, з якими труднощами можна зіткнутися під час роботи.

В першу чергу слід вивчити ринок: дізнатися в інтернеті, хто основні постачальники квітів в країні, ознайомитися з їхньою продукцією, умовами роботи і доставки. А потім вирішити, у якій квіткової компанії закуповувати квіти і кімнатні рослини для свого магазину.

jpg_119

.jpg_119

Шукаємо приміщення для магазину

"Починаємо з пошуку приміщення для магазину. Ринок дрібних магазинів, які торгують в основному живими зрізаними квітами, наприклад, біля станцій метро і ринків, монополізували великі квіткові компанії. Однак можна спробувати щастя в великих торгових центрах або нових житлових мікрорайонах", - розповіла нам власник магазина "Барбарис" Оксана Гучна. Головне, щоб торгова точка знаходилася в людному місці.

Для невеликого магазину підійде приміщення площею 20-30 кв. метрів. Оренда такого магазину не повинна перевищувати 8000-14000 грн на місяць - починаючий підприємець може не потягнути великі суми. Треба бути готовим до того, що перші півроку доведеться платити оренду зі своєї кишені, так що її вартість відразу потрібно закласти в стартовий бюджет для створення квіткового бізнесу. Найчастіше тільки після півроку роботи власник починає заробляти не тільки на зарплату продавцям, оплату товару і комунальних послуг, але і на оренду. Коли приміщення для магазину знайдено, то необхідно укласти договір оренди з власником. Оплачують зазвичай перший і останній місяць оренди.

Декоруємо інтер'єр

Паралельно з пошуком приміщення необхідно зареєструватися як приватний підприємець і вибрати відповідну систему оподаткування. Як правило, власники невеликих магазинів працюють за спрощеною системою, сплачують близько 300 грн на місяць.

Оксана Гучна зазначає, що особа квіткового магазину - його вітрини, де буде представлений товар, тому необхідно буде закупити спеціальні холодильні. Їх потрібно дві-три штуки. У них підтримується температура + 5-8, ° і квіти довше залишаються свіжими. Коштують вітрини 6-15 тис. Грн. Також в магазині потрібно обладнати хороше освітлення, це важливо для кімнатних рослин. Його допоможуть забезпечити енергозберігаючі лампи денного освітлення. Ще можуть знадобитися стелажі, підставки і вази. При необхідності доведеться зробити ремонт.

купуємо товар

ЩО КУПИТИ. Перше замовлення бізнесмену обійдеться не менше, ніж в 6000-10 000 грн. Близько третини цієї суми піде на такий довговічний товар як горщики, кашпо, добрива, подарункову упаковку і фурнітуру. Кошти, що залишилися - на покупку живих зрізаних квітів і кімнатних рослин. Причому їх кількість і співвідношення буде залежати від того, в якому місці буде знаходитися магазин.

"Якщо це торговий центр, то краще, якщо 70-80% асортименту становитимуть кімнатні рослини - в таких місцях їх часто купують на подарунок або собі додому. Велика частина з них повинна бути квітуча. Решта асортимент становитимуть зрізані квіти і декоративні трави. якщо ж ваш магазин буде знаходитись в спальному районі, то більшу частину товару повинні складати зрізи, а меншу домашня флора. Краще, щоб співвідношення було 70/30%. Причому майже половина живих квітів повинна бути екзотикою, це не тільки орхідеї, але і, наприклад, фрезії, устам, амариліси, антуриуми і т. п. Серед кімнатних рослин теж має бути присутня екзотика, наприклад, каламондін, анемони або евкаліпти ", - розповідає Олена Кириленко , Власник магазину "Квіти. Все в дім".

ЦІНИ . Ціни на зрізану продукцію найкраще ставити в два рази вище закупівельної. Через кілька днів після привозу на непродані квіти починайте знижувати ціну, на сьомий день віддавайте їх за собівартістю, щоб не списувати товар. Завозити свіжий товар потрібно не менше трьох разів на тиждень. Ціну на домашні рослини також варто ставити в два рази вище закупівельної.

ЗМІСТ. Зрізи не повинні стояти в магазині довше тижня, але для того, щоб вони зберігали свіжий вигляд весь цей час, необхідно додавати в воду невеликі дози спеціальних розчинів. Воду потрібно міняти раз на два дні. Кімнатні рослини після приїзду від постачальника обробляють від паразитів і грибків. Потім за ними необхідно правильно доглядати, удобрювати і містити при оптимальній температурі. Такий влітку вважається +20, +22, а взимку +15, +17, нижче температура в магазині не повинна опускатися днем, вночі допустимо +13, +14.

шукаємо персонал

"Наявність спеціальної освіти для флористів-продавців не обов'язково. Головне - щоб досвід роботи в цій сфері був, багата фантазія, вміння продавати і заманювати покупців. Відповідних кандидатів найкраще шукати на сайтах з пошуку роботи. Під час співбесіди дивіться, наскільки людина впевнена в собі і знає всі тонкощі флористики, приємний чи в спілкуванні і вміє до себе привернути співрозмовника. Якщо за всіма цими параметрами він вас влаштовує, то в кінці співбесіди дайте завдання флориста скласти букет або квіткову компози цію. Так можна побачити стиль роботи здобувача-флориста і рівень його майстерності ", - пояснює

Оксана Гучна

Флористів має бути як мінімум двоє. Як правило, графік роботи - 12-14 годин на добу два дні через два, три через три або чотири через чотири. В їх обов'язки входить складання букетів-композицій, продумування і прикраса вітрини і інтер'єру магазину, прогнозування попиту тих чи інших кольорів в найближчий місяць, підрізування і очищення стебел зрізаних рослин, догляд за флорою, підрахунок прибутків і витрат, продаж товару. За все це кожному з флористів-продавців доведеться платити не менше 4500-5000 грн в місяць.

потрібні документи

Дозвільні документи для відкриття потрібно отримувати у місцевих чиновників.

"Для відкриття квіткового магазину необхідні наступні документи: дозвіл органу пожежного нагляду на початок роботи приміщення, висновок санітарно-епідеміологічної станції на приміщення, лист-погодження управління торгівлі на розміщення об'єкта торгівлі, книга скарг і пропозицій, торговий патент. Для отримання торгового патенту необхідно подати заявку до територіального органу Міндоходов і зборів. Наявність касового апарату є обов'язковою умовою підприємницької діяльності. Також торгова точка повинна бути обладнана платіжним терміналом ", - розповіла Яна Кондратюк, юрист ЮК "Олексій Пуха і Партнери".

Реклама і інтернет

"Перший і найважливіший крок - це розкішна і красива вітрина. На ній повинні бути композиції з квітів, які люди не зустрінуть у найближчих конкурентів. Друге - це яскрава і помітна здалеку вивіска. Також може допомогти намальована фарбами на асфальті весела і заманює реклама, недалеко від магазину, від якої можуть йти графічні сліди прямо до вас ", - говорить Олена Кириленко.

Ще залучити покупців до свого магазин допоможе мистецтво продажника-флориста, який зможе заволодіти увагою навіть випадково зайшов відвідувача. Він повинен так заманити людину, щоб той захотів зробити покупку, якщо не зараз, то найближчим часом. Також необхідно робити покупцям знижки і маленькі подарунки.

Більший успіх живому стаціонарного магазину додасть магазин віртуальний, адже там теж можна знайти додаткових покупців. Так що бізнесмену доведеться витратитися на створення сайту свого інтернет-магазину, який втілить найнятий веб-дизайнер. Обійдеться це в 1500-3000 грн. Це веб-творіння, як і більшість продажних інтернет-сервісів, для залучення покупців потребуватиме SEO-просуванні і контекстній рекламі. На це щомісяця буде йти близько 1000-2000 грн. Цим може зайнятися як сам власник магазину, так і найнятий інтернет-маркетолог.

До речі, у інтернет-магазину можуть бути свої фішки. Наприклад, покупець за допомогою камери, що є на сайті може в реальному часі подивитися, які квіти є в магазині, вибрати якісь певні, порадитися з флористом і навіть поспостерігати, як буде створюватися замовлена ​​їм композиція.

стартовий бюджет

На оплату недорогий оренди та облаштування приміщення, єдиного податку, комунальних послуг, на зарплату двом флористів, закупівлю товару, створення сайту, контекстної реклами і SEO-просування, а також тимчасових послуг веб-дизайнера і інтернет-маркетолога протягом першого півроку бізнесмену знадобиться 15-18 тисяч доларів. А в разі розташування магазину в більш престижному районі, потрібно буде 20-30 тисяч доларів.

На думку власників квіткових магазинів, для виходу бізнесу "в нуль", тобто коли підприємець починає повністю окупити свої витрати, може знадобитися від шести до дванадцяти місяців. А ось істотний прибуток квіткова торгівля почне приносити лише через рік-півтора після відкриття магазину.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Як відкрити свій квітковий магазин

Квіткова мода. Серед кімнатних рослин найпопулярніші & mdash; орхідеї і драцени, а серед віконних прикрас & mdash; однотонні вази пастельних тонів і химерних форм.

Фото: О. Гучна

Важко уявити собі будь-яке святкування, будь-то весілля, ювілей чи 8 березня, без квітів. Кімнатні ж рослини в багатьох квартирах перетворилися практично в домашніх улюбленців. Так що попит на квіти є і буде завжди. "Сегодня" дізналася, як відкрити магазин з продажу квітів і супутніх товарів, і з'ясувала, з якими труднощами можна зіткнутися під час роботи.

В першу чергу слід вивчити ринок: дізнатися в інтернеті, хто основні постачальники квітів в країні, ознайомитися з їхньою продукцією, умовами роботи і доставки. А потім вирішити, у якій квіткової компанії закуповувати квіти і кімнатні рослини для свого магазину.

jpg_119

.jpg_119

Шукаємо приміщення для магазину

"Починаємо з пошуку приміщення для магазину. Ринок дрібних магазинів, які торгують в основному живими зрізаними квітами, наприклад, біля станцій метро і ринків, монополізували великі квіткові компанії. Однак можна спробувати щастя в великих торгових центрах або нових житлових мікрорайонах", - розповіла нам власник магазина "Барбарис" Оксана Гучна. Головне, щоб торгова точка знаходилася в людному місці.

Для невеликого магазину підійде приміщення площею 20-30 кв. метрів. Оренда такого магазину не повинна перевищувати 8000-14000 грн на місяць - починаючий підприємець може не потягнути великі суми. Треба бути готовим до того, що перші півроку доведеться платити оренду зі своєї кишені, так що її вартість відразу потрібно закласти в стартовий бюджет для створення квіткового бізнесу. Найчастіше тільки після півроку роботи власник починає заробляти не тільки на зарплату продавцям, оплату товару і комунальних послуг, але і на оренду. Коли приміщення для магазину знайдено, то необхідно укласти договір оренди з власником. Оплачують зазвичай перший і останній місяць оренди.

Декоруємо інтер'єр

Паралельно з пошуком приміщення необхідно зареєструватися як приватний підприємець і вибрати відповідну систему оподаткування. Як правило, власники невеликих магазинів працюють за спрощеною системою, сплачують близько 300 грн на місяць.

Оксана Гучна зазначає, що особа квіткового магазину - його вітрини, де буде представлений товар, тому необхідно буде закупити спеціальні холодильні. Їх потрібно дві-три штуки. У них підтримується температура + 5-8, ° і квіти довше залишаються свіжими. Коштують вітрини 6-15 тис. Грн. Також в магазині потрібно обладнати хороше освітлення, це важливо для кімнатних рослин. Його допоможуть забезпечити енергозберігаючі лампи денного освітлення. Ще можуть знадобитися стелажі, підставки і вази. При необхідності доведеться зробити ремонт.

купуємо товар

ЩО КУПИТИ. Перше замовлення бізнесмену обійдеться не менше, ніж в 6000-10 000 грн. Близько третини цієї суми піде на такий довговічний товар як горщики, кашпо, добрива, подарункову упаковку і фурнітуру. Кошти, що залишилися - на покупку живих зрізаних квітів і кімнатних рослин. Причому їх кількість і співвідношення буде залежати від того, в якому місці буде знаходитися магазин.

"Якщо це торговий центр, то краще, якщо 70-80% асортименту становитимуть кімнатні рослини - в таких місцях їх часто купують на подарунок або собі додому. Велика частина з них повинна бути квітуча. Решта асортимент становитимуть зрізані квіти і декоративні трави. якщо ж ваш магазин буде знаходитись в спальному районі, то більшу частину товару повинні складати зрізи, а меншу домашня флора. Краще, щоб співвідношення було 70/30%. Причому майже половина живих квітів повинна бути екзотикою, це не тільки орхідеї, але і, наприклад, фрезії, устам, амариліси, антуриуми і т. п. Серед кімнатних рослин теж має бути присутня екзотика, наприклад, каламондін, анемони або евкаліпти ", - розповідає Олена Кириленко , Власник магазину "Квіти. Все в дім".

ЦІНИ . Ціни на зрізану продукцію найкраще ставити в два рази вище закупівельної. Через кілька днів після привозу на непродані квіти починайте знижувати ціну, на сьомий день віддавайте їх за собівартістю, щоб не списувати товар. Завозити свіжий товар потрібно не менше трьох разів на тиждень. Ціну на домашні рослини також варто ставити в два рази вище закупівельної.

ЗМІСТ. Зрізи не повинні стояти в магазині довше тижня, але для того, щоб вони зберігали свіжий вигляд весь цей час, необхідно додавати в воду невеликі дози спеціальних розчинів. Воду потрібно міняти раз на два дні. Кімнатні рослини після приїзду від постачальника обробляють від паразитів і грибків. Потім за ними необхідно правильно доглядати, удобрювати і містити при оптимальній температурі. Такий влітку вважається +20, +22, а взимку +15, +17, нижче температура в магазині не повинна опускатися днем, вночі допустимо +13, +14.

шукаємо персонал

"Наявність спеціальної освіти для флористів-продавців не обов'язково. Головне - щоб досвід роботи в цій сфері був, багата фантазія, вміння продавати і заманювати покупців. Відповідних кандидатів найкраще шукати на сайтах з пошуку роботи. Під час співбесіди дивіться, наскільки людина впевнена в собі і знає всі тонкощі флористики, приємний чи в спілкуванні і вміє до себе привернути співрозмовника. Якщо за всіма цими параметрами він вас влаштовує, то в кінці співбесіди дайте завдання флориста скласти букет або квіткову компози цію. Так можна побачити стиль роботи здобувача-флориста і рівень його майстерності ", - пояснює

Оксана Гучна

Флористів має бути як мінімум двоє. Як правило, графік роботи - 12-14 годин на добу два дні через два, три через три або чотири через чотири. В їх обов'язки входить складання букетів-композицій, продумування і прикраса вітрини і інтер'єру магазину, прогнозування попиту тих чи інших кольорів в найближчий місяць, підрізування і очищення стебел зрізаних рослин, догляд за флорою, підрахунок прибутків і витрат, продаж товару. За все це кожному з флористів-продавців доведеться платити не менше 4500-5000 грн в місяць.

потрібні документи

Дозвільні документи для відкриття потрібно отримувати у місцевих чиновників.

"Для відкриття квіткового магазину необхідні наступні документи: дозвіл органу пожежного нагляду на початок роботи приміщення, висновок санітарно-епідеміологічної станції на приміщення, лист-погодження управління торгівлі на розміщення об'єкта торгівлі, книга скарг і пропозицій, торговий патент. Для отримання торгового патенту необхідно подати заявку до територіального органу Міндоходов і зборів. Наявність касового апарату є обов'язковою умовою підприємницької діяльності. Також торгова точка повинна бути обладнана платіжним терміналом ", - розповіла Яна Кондратюк, юрист ЮК "Олексій Пуха і Партнери".

Реклама і інтернет

"Перший і найважливіший крок - це розкішна і красива вітрина. На ній повинні бути композиції з квітів, які люди не зустрінуть у найближчих конкурентів. Друге - це яскрава і помітна здалеку вивіска. Також може допомогти намальована фарбами на асфальті весела і заманює реклама, недалеко від магазину, від якої можуть йти графічні сліди прямо до вас ", - говорить Олена Кириленко.

Ще залучити покупців до свого магазин допоможе мистецтво продажника-флориста, який зможе заволодіти увагою навіть випадково зайшов відвідувача. Він повинен так заманити людину, щоб той захотів зробити покупку, якщо не зараз, то найближчим часом. Також необхідно робити покупцям знижки і маленькі подарунки.

Більший успіх живому стаціонарного магазину додасть магазин віртуальний, адже там теж можна знайти додаткових покупців. Так що бізнесмену доведеться витратитися на створення сайту свого інтернет-магазину, який втілить найнятий веб-дизайнер. Обійдеться це в 1500-3000 грн. Це веб-творіння, як і більшість продажних інтернет-сервісів, для залучення покупців потребуватиме SEO-просуванні і контекстній рекламі. На це щомісяця буде йти близько 1000-2000 грн. Цим може зайнятися як сам власник магазину, так і найнятий інтернет-маркетолог.

До речі, у інтернет-магазину можуть бути свої фішки. Наприклад, покупець за допомогою камери, що є на сайті може в реальному часі подивитися, які квіти є в магазині, вибрати якісь певні, порадитися з флористом і навіть поспостерігати, як буде створюватися замовлена ​​їм композиція.

стартовий бюджет

На оплату недорогий оренди та облаштування приміщення, єдиного податку, комунальних послуг, на зарплату двом флористів, закупівлю товару, створення сайту, контекстної реклами і SEO-просування, а також тимчасових послуг веб-дизайнера і інтернет-маркетолога протягом першого півроку бізнесмену знадобиться 15-18 тисяч доларів. А в разі розташування магазину в більш престижному районі, потрібно буде 20-30 тисяч доларів.

На думку власників квіткових магазинів, для виходу бізнесу "в нуль", тобто коли підприємець починає повністю окупити свої витрати, може знадобитися від шести до дванадцяти місяців. А ось істотний прибуток квіткова торгівля почне приносити лише через рік-півтора після відкриття магазину.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Як відкрити свій квітковий магазин

Квіткова мода. Серед кімнатних рослин найпопулярніші & mdash; орхідеї і драцени, а серед віконних прикрас & mdash; однотонні вази пастельних тонів і химерних форм.

Фото: О. Гучна

Важко уявити собі будь-яке святкування, будь-то весілля, ювілей чи 8 березня, без квітів. Кімнатні ж рослини в багатьох квартирах перетворилися практично в домашніх улюбленців. Так що попит на квіти є і буде завжди. "Сегодня" дізналася, як відкрити магазин з продажу квітів і супутніх товарів, і з'ясувала, з якими труднощами можна зіткнутися під час роботи.

В першу чергу слід вивчити ринок: дізнатися в інтернеті, хто основні постачальники квітів в країні, ознайомитися з їхньою продукцією, умовами роботи і доставки. А потім вирішити, у якій квіткової компанії закуповувати квіти і кімнатні рослини для свого магазину.

jpg_119

.jpg_119

Шукаємо приміщення для магазину

"Починаємо з пошуку приміщення для магазину. Ринок дрібних магазинів, які торгують в основному живими зрізаними квітами, наприклад, біля станцій метро і ринків, монополізували великі квіткові компанії. Однак можна спробувати щастя в великих торгових центрах або нових житлових мікрорайонах", - розповіла нам власник магазина "Барбарис" Оксана Гучна. Головне, щоб торгова точка знаходилася в людному місці.

Для невеликого магазину підійде приміщення площею 20-30 кв. метрів. Оренда такого магазину не повинна перевищувати 8000-14000 грн на місяць - починаючий підприємець може не потягнути великі суми. Треба бути готовим до того, що перші півроку доведеться платити оренду зі своєї кишені, так що її вартість відразу потрібно закласти в стартовий бюджет для створення квіткового бізнесу. Найчастіше тільки після півроку роботи власник починає заробляти не тільки на зарплату продавцям, оплату товару і комунальних послуг, але і на оренду. Коли приміщення для магазину знайдено, то необхідно укласти договір оренди з власником. Оплачують зазвичай перший і останній місяць оренди.

Декоруємо інтер'єр

Паралельно з пошуком приміщення необхідно зареєструватися як приватний підприємець і вибрати відповідну систему оподаткування. Як правило, власники невеликих магазинів працюють за спрощеною системою, сплачують близько 300 грн на місяць.

Оксана Гучна зазначає, що особа квіткового магазину - його вітрини, де буде представлений товар, тому необхідно буде закупити спеціальні холодильні. Їх потрібно дві-три штуки. У них підтримується температура + 5-8, ° і квіти довше залишаються свіжими. Коштують вітрини 6-15 тис. Грн. Також в магазині потрібно обладнати хороше освітлення, це важливо для кімнатних рослин. Його допоможуть забезпечити енергозберігаючі лампи денного освітлення. Ще можуть знадобитися стелажі, підставки і вази. При необхідності доведеться зробити ремонт.

купуємо товар

ЩО КУПИТИ. Перше замовлення бізнесмену обійдеться не менше, ніж в 6000-10 000 грн. Близько третини цієї суми піде на такий довговічний товар як горщики, кашпо, добрива, подарункову упаковку і фурнітуру. Кошти, що залишилися - на покупку живих зрізаних квітів і кімнатних рослин. Причому їх кількість і співвідношення буде залежати від того, в якому місці буде знаходитися магазин.

"Якщо це торговий центр, то краще, якщо 70-80% асортименту становитимуть кімнатні рослини - в таких місцях їх часто купують на подарунок або собі додому. Велика частина з них повинна бути квітуча. Решта асортимент становитимуть зрізані квіти і декоративні трави. якщо ж ваш магазин буде знаходитись в спальному районі, то більшу частину товару повинні складати зрізи, а меншу домашня флора. Краще, щоб співвідношення було 70/30%. Причому майже половина живих квітів повинна бути екзотикою, це не тільки орхідеї, але і, наприклад, фрезії, устам, амариліси, антуриуми і т. п. Серед кімнатних рослин теж має бути присутня екзотика, наприклад, каламондін, анемони або евкаліпти ", - розповідає Олена Кириленко , Власник магазину "Квіти. Все в дім".

ЦІНИ . Ціни на зрізану продукцію найкраще ставити в два рази вище закупівельної. Через кілька днів після привозу на непродані квіти починайте знижувати ціну, на сьомий день віддавайте їх за собівартістю, щоб не списувати товар. Завозити свіжий товар потрібно не менше трьох разів на тиждень. Ціну на домашні рослини також варто ставити в два рази вище закупівельної.

ЗМІСТ. Зрізи не повинні стояти в магазині довше тижня, але для того, щоб вони зберігали свіжий вигляд весь цей час, необхідно додавати в воду невеликі дози спеціальних розчинів. Воду потрібно міняти раз на два дні. Кімнатні рослини після приїзду від постачальника обробляють від паразитів і грибків. Потім за ними необхідно правильно доглядати, удобрювати і містити при оптимальній температурі. Такий влітку вважається +20, +22, а взимку +15, +17, нижче температура в магазині не повинна опускатися днем, вночі допустимо +13, +14.

шукаємо персонал

"Наявність спеціальної освіти для флористів-продавців не обов'язково. Головне - щоб досвід роботи в цій сфері був, багата фантазія, вміння продавати і заманювати покупців. Відповідних кандидатів найкраще шукати на сайтах з пошуку роботи. Під час співбесіди дивіться, наскільки людина впевнена в собі і знає всі тонкощі флористики, приємний чи в спілкуванні і вміє до себе привернути співрозмовника. Якщо за всіма цими параметрами він вас влаштовує, то в кінці співбесіди дайте завдання флориста скласти букет або квіткову компози цію. Так можна побачити стиль роботи здобувача-флориста і рівень його майстерності ", - пояснює

Оксана Гучна

Флористів має бути як мінімум двоє. Як правило, графік роботи - 12-14 годин на добу два дні через два, три через три або чотири через чотири. В їх обов'язки входить складання букетів-композицій, продумування і прикраса вітрини і інтер'єру магазину, прогнозування попиту тих чи інших кольорів в найближчий місяць, підрізування і очищення стебел зрізаних рослин, догляд за флорою, підрахунок прибутків і витрат, продаж товару. За все це кожному з флористів-продавців доведеться платити не менше 4500-5000 грн в місяць.

потрібні документи

Дозвільні документи для відкриття потрібно отримувати у місцевих чиновників.

"Для відкриття квіткового магазину необхідні наступні документи: дозвіл органу пожежного нагляду на початок роботи приміщення, висновок санітарно-епідеміологічної станції на приміщення, лист-погодження управління торгівлі на розміщення об'єкта торгівлі, книга скарг і пропозицій, торговий патент. Для отримання торгового патенту необхідно подати заявку до територіального органу Міндоходов і зборів. Наявність касового апарату є обов'язковою умовою підприємницької діяльності. Також торгова точка повинна бути обладнана платіжним терміналом ", - розповіла Яна Кондратюк, юрист ЮК "Олексій Пуха і Партнери".

Реклама і інтернет

"Перший і найважливіший крок - це розкішна і красива вітрина. На ній повинні бути композиції з квітів, які люди не зустрінуть у найближчих конкурентів. Друге - це яскрава і помітна здалеку вивіска. Також може допомогти намальована фарбами на асфальті весела і заманює реклама, недалеко від магазину, від якої можуть йти графічні сліди прямо до вас ", - говорить Олена Кириленко.

Ще залучити покупців до свого магазин допоможе мистецтво продажника-флориста, який зможе заволодіти увагою навіть випадково зайшов відвідувача. Він повинен так заманити людину, щоб той захотів зробити покупку, якщо не зараз, то найближчим часом. Також необхідно робити покупцям знижки і маленькі подарунки.

Більший успіх живому стаціонарного магазину додасть магазин віртуальний, адже там теж можна знайти додаткових покупців. Так що бізнесмену доведеться витратитися на створення сайту свого інтернет-магазину, який втілить найнятий веб-дизайнер. Обійдеться це в 1500-3000 грн. Це веб-творіння, як і більшість продажних інтернет-сервісів, для залучення покупців потребуватиме SEO-просуванні і контекстній рекламі. На це щомісяця буде йти близько 1000-2000 грн. Цим може зайнятися як сам власник магазину, так і найнятий інтернет-маркетолог.

До речі, у інтернет-магазину можуть бути свої фішки. Наприклад, покупець за допомогою камери, що є на сайті може в реальному часі подивитися, які квіти є в магазині, вибрати якісь певні, порадитися з флористом і навіть поспостерігати, як буде створюватися замовлена ​​їм композиція.

стартовий бюджет

На оплату недорогий оренди та облаштування приміщення, єдиного податку, комунальних послуг, на зарплату двом флористів, закупівлю товару, створення сайту, контекстної реклами і SEO-просування, а також тимчасових послуг веб-дизайнера і інтернет-маркетолога протягом першого півроку бізнесмену знадобиться 15-18 тисяч доларів. А в разі розташування магазину в більш престижному районі, потрібно буде 20-30 тисяч доларів.

На думку власників квіткових магазинів, для виходу бізнесу "в нуль", тобто коли підприємець починає повністю окупити свої витрати, може знадобитися від шести до дванадцяти місяців. А ось істотний прибуток квіткова торгівля почне приносити лише через рік-півтора після відкриття магазину.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама