Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

КАТАЛОГ СОРТІВ ЗЕМЛЯНИКИ нейтральних СВІТОВОГО ДНЯ

Полуниця ремонтантна або полуниця нейтрального світлового дня (НСД) - сорти полуниці, які здатні кілька разів цвісти і плодоносити протягом одного вегетаційного сезону. Одні з них (дрібноплідні сорти) плодоносять безперервно до осінніх заморозків, інші (великоплідні сорти) здатні дати 2-3 врожаї за сезон. Перший урожай вона дає в звичайні терміни, які збігаються з плодоношенням ранніх сортів полуниць короткого світлового дня, другий - з серпня, третій - восени. Осінній урожай знімають лише в тому випадку, якщо немає заморозків або ремонтантная полуниця перебувати в захищеному грунті.

Деякі ремонтантні сорти мелкоплодной полуниці не утворюють вусів, розмножуються тільки насінням. Великоплідні сорти дають, як правило, невелика кількість вусів. Полуницю НСД вирощують 1-2 сезони, так як в подальшому врожайність знижується, і ягоди стають дрібними.

Полуницю НСД вирощують 1-2 сезони, так як в подальшому врожайність знижується, і ягоди стають дрібними

Монтерей (Monterey) - великоплідна полуниця, яка була виведена в Каліфорнії в результаті схрещування сорту Albion і спеціального відбору (Cal 97.85-6). Ягоди Монтерей насиченого темно-червоного кольору середнього розміру, мають довгасту форму, великі з приємним ароматом. Блиск на плодах слабо виражений. Ягоди щільні, придатні для тривалого зберігання (до 5 днів) і для транспортування на далекі відстані.

Монтерей зарекомендувала себе як ремонтантний сорт з високим показником врожаю і стійкістю до високих річним температур. Монтерей на 30-35% краще за врожайністю ніж Альбіон.

Фінесс (Finesse) - сорт НСД з хорошими смаковими якостями. Ягода соковита і ароматна з цікавим присмаком. Кус потужний, Фінесс показав хорошу стійкість до основним захворюванням суниці.

Альбіон (Albion) * - промисловий сорт до полуниці селекції США. Плоди великі, конічної форми, ягода тверда блискуче. Середня маса ягоди 30-35 гр, добре переносить транспортування і має тривалий термін зберігання. Альбіон стійкий до найбільш поширеним захворюванням коренів.

Маллинг Опал (Malling Opal) - виведений на Сході Malling (Великобританія) в 2001 році. За своїми характеристиками сорт багато в чому схожий на Malling Pearl. Ягода має конічну форму, привабливий зовнішній вигляд і гарні смакові характеристики. Високий відсоток товарної ягоди, з хорошим терміном придатності. Маллинг Опал помірно стійкий до борошнистої роси.

Маллинг Перл (Malling Pearl) - ремонтантний сорт великоплідний полуниці, який був виведений з сортів Evita, Selva, Elsanta, Providence та Etna в 2001 році. Ягода правильної конічної форми, привабливого зовнішнього вигляду, червоного кольору з блиском. Ягода тверда із солодким смаком, м'якоть соковита. Врожайність на рівні Everest. Термін зберігання плодів хороший, рівень цукрів Brix вище, ніж у Everest.

Схема плодоношення: липень - авіагасу - 60% врожаю, вересень-жовтень - 40%. Для отримання максимального врожаю, необхідно в кінці сезону використовувати плівкові тунелі. Сорт Malling Pearl помірно стійкий до хвороб листяної системи.

Портола (Portola) - полуниця з Каліфорнії, яка за своїми характеристиками сорт багато в чому схожий на Альбіон, але врожайність у Portola на 25% вище, ніж Albion. Ягоди солодкі, округло-конічної форми. Середня маса ягоди 30-35 гр, мають тривалий термін зберігання. Потребує профілактичних обробках від бурої плямистості (фунгіциди Квадріс, Свитч, Фолькон).

Потребує профілактичних обробках від бурої плямистості (фунгіциди Квадріс, Свитч, Фолькон)

Сельва (Selva) - сорт виведений в США. Кущ сильнорослий з великими листками. Ягоди середні і великі, щільні, вагою 20-50 г., плоди мають червоно-рожеві колір з блиском, з щільною соковитою м'якоттю, але порожньо смаку. Добре переносять транспортування. Ягоди дозрівають на 4-6 днів раніше, ніж Зенга Зенгана, а плодоношення триває до пізньої осені. Пізньої осені ягода може довго набирати солодкість. Сельва має високу стійкість до хвороб листя та кореневої системи.

Діамант (Diamante) - Американський ремонтантний сорт полуниці. Кущ компактний, добре облистяний. Середня маса ягоди 30гр, добре переносить транспортування. Плоди щільні і не дуже соковиті, вимогливий до поливу. У спекотне літо можлива перерва в плодоносінні. Сорт полуниці Діамант відносно стійкий до борошнистої роси, плямистостей і кореневої гнилі.

Мара Дес Боис (Mara des Bois) - ремонтантний сорт полуниці. Форма ягід конічна, середнього розміру з блиском. Кислотність плодів середня. Щільність менше, ніж у Selva. Особливості Mara des Bois - хороший смак і аромат лісової суниці. Ягоди найбільш смачні, якщо їх збирати під час повної зрілості теплу погоду. Ставлення до хвороб: стійкість до борошнистої роси, але потребує профілактичних обробках від плямистості.

Остара (Ostara) - ремонтантний сорт голландської селекції. Отримано в результаті гібридизації Ред Гаунтлет (Red Gauntlet) і Мачерахс Даурернте (Macherauchs Dauerernte). Середня маса ягоди 15-20 гр, дуже солодкі і ароматні (нагадує лісову суницю). Сорт чутливий до хвороб коренів, але практично не схильний до хвороб листового апарату.

Сан Андреас (San Andreas) - ремонтантний сорт великоплідний полуниці, який був виведений в Каліфорнії в результаті схрещування сорту Albion і спеціального відбору (Cal97.86-1). Ягоди привабливі на вигляд, солодкі, великі і тверді. Колір плодів світліший, ніж в Альбіон (яскраво-червоний).

Сан Андреас на 15 - 20% врожайніший Альбіону. Для сорту характерний тривалий термін зберігання і хороша транспортабельність. Сан Андреас підходить як для домашнього вирощування, так і для комерційних цілей. Цей сорт ремонтантної полуниці виробляє менше вусів, ніж багато інших нейтральні сорти. Краще осіння посадка.

Фламенко (Flamenco) - ремонтантний сорт полуниці, який отриманий в 1995 році за участю Selva, Tioga, Gorella і Gento. Перевагою сорти нейтрального дня Flamenco - абсолютна якість ягід, відмінний солодкий смак і соковитість. Плоди зберігають свою конічної форми і привабливий зовнішній вигляд протягом усього сезону. Фламенко помірно стійкий до в'янення (Verticillium dahliae), але сприйнятливий до борошнистої роси.

Amandine. Сорт полуниці нейтрального світлового дня. Ягода з міцної і твердої шкіркою, що забезпечує тривале зберігання і хорошу транспортабельність. М'якоть ніжна, смак відмінної якості. Потенціал високих врожаїв.

Капрі (Capri) - сорт з високими показниками врожайності. Ягода смачна блискуче, красивою конічної форми, легко знімається з куща. Плоди мають міцну шкірку, довго не втрачають товарних якостей. Кущ компактний, усообразованіе слабке, добре переносить жарку погоду. Відносно стійкий до основних хвороб і шкідників полуниці. Добре підходить для вирощування в тунелях і контейнерах.

Джубілі (Driscoll Jubilee) * -сорт ремонтантної суниці з чудовим смаком і ароматом, ягода солодка з соковитою м'якоттю. Форма плодів - правильна конічна, щільність м'якоті від середньої до твердої. Джубілі чутлива до борошнистої роси і помірно стійкий до високого рН, павутинного кліща, ягідної гнилі і вертицильозу.

Джубілі чутлива до борошнистої роси і помірно стійкий до високого рН, павутинного кліща, ягідної гнилі і вертицильозу

Віма Рина (Vima Rina) - ремонтантний сорт полуниці голландської селекції. Кущ досить потужний з щільними темно-зеленим листям. Форма ягід конусоподібна, плоди помірно щільні з хорошими смаковими якостями. Середня маса ягоди 30-40 гр. Ремонтантний сорт Віма Рина зимостійкий, добре переносить спеку (південь України). Відноситься до пізньостиглі сортам, і плодоносить практично до перших заморозків. Транспортабельність гарна. Усообразовательная здатність дуже слабка.

Vima Rina відрізняється стабільним урожаєм і стійкістю до хлорозу (порушення процесу утворення хлорофілу в листках), потребує профілактичних обробках від плямистості. Віма Рина практично не уражається шкідниками (кліщі).

Луса (Driscoll Lusa) * - ультра ранній сорт полуниці фірми «Дрісколл». Луса добре підходить для вирощування в захищеному грунті. У теплиці ягоду збирають на початку квітня. Характеризується високою врожайністю, гарним смаком і рівномірної віддачею врожаю.

Нагаока - полуниця нейтрального дня з Японії. Кущ компактний з потужною кореневою системою. Плоди великі, солодкі і соковиті, транспортабельні. Врожайність висока, усообразованіе хороше.

Мурано (Murano) * - полуниця НСД c великою ягодою конічної форми. Плоди дуже смачні і ароматні, добре транспортуються і зберігаються. Висока стійкість проти основних хвороб полуниці. Сорт Мурано добре підходить для вирощування в тунелях і контейнерах.

Гармонія (Harmony) - новітній сорт полуниці НСД з Голландії. До недавнього часу був номерним - P061103V. Гармонія відрізняється стійкістю до основних шкідників суниці і грибкових захворювань (фітофтороз і сіра гниль). Висока врожайність і відмінний смак ягід. Плоди мають привабливий колір і блиск. Перша хвиля плодоношення настає на кілька дні раніше, ніж у сорту Портола.

Терміни дозрівання суниці Гармонія

Терміни дозрівання суниці Гармонія

Марісоль - нова високоврожайна полуниця з Італії з дуже солодкою ягодою (рівень Brix 9-11). Плоди щільні яскраво-червоного забарвлення, форма ягоди - конічна. Дуже добре протистоїть основним захворюванням суниці, що робить Марісоль привабливою для органічного вирощування.

Марігетт (Mariguette) - новий французький несанкціонованого доступу. Ягода характеризується високими смаковими якостями і ніжно-рожеві забарвленням. Плоди середнього та великого розміру, врожайність висока. Марігетт показала хорошу стійкість до плямистостей листового апарату і до кореневої гнилі. Кущ компактний, усообразованіе хороше. Сорт добре переносить низькі температури.

* Сорт придатний для промислового вирощування і для домашнього малого бізнесу на полуниці

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама