Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Визначити азимут і кути супутникової антени. Налаштування супутникової антени. Коротка інструкція як налаштувати супутникове телебачення Телекарта.

  1. Зразкові координати для Самари, Тольятті
  2. Визначаємо координати супутника EutelsatW4 за допомогою програми онлайн розрахунку.
  3. Вибираємо місце для установки супутникової антени
  4. Параметри, які ми отримали для настройки супутникової антени:
  5. Назва супутника - EutelsatW4-EutelsatSesat
  6. Діаметр тарілки страви
  7. Розширювальні металеві заглушки
  8. Чи буде працювати Телекарта
  9. Коротка інструкція як налаштувати супутникове телебачення Телекарта
  10. Вибір місця установки супутникової антени.
  11. Вибір кабелю.

продовжуємо тему супутникового прийому . Як завжди трохи або багато теорії. А без неї матінки нікуди. Почнемо.

Ми знаємо, що супутники розташовуються на геостаціонарній орбіті, і для нас вони здаються нерухомими, тобто як би висять в одній точці. Згадуйте пост, в якому ми розглядали.

Спробуємо розібратися, що це за така орбіта.
Уявіть веселку після дощу, яка височіє над горизонтом, так ось орбіта чимось схожа на веселку. А ми якраз можемо бачити тільки частину орбіти, в залежності від того місця звідки Ви на неї дивитеся з Землі, а значить і супутники бачимо не всі. Таким чином, видима частина орбіти являє собою дугу, що ведеться на південному сході і заходить на південному заході, причому супутники, розташовані на ній, мають, строго своє місце, тобто свої координати. Наприклад, супутник EutelsatW4 знаходиться на 36 градусів східної довготи (Східної довготи), або 36Е (East).

Зразкові координати для Самари, Тольятті

Азимути азимута, піднесення і зміщення полярності можна в основному визначити трьома способами. Для установки антени використовується компас, який вказує Північний магнітний полюс, який має помилку щодо географічного Північного полюса. Тому його потрібно буде врахувати і виправити; Ця помилка називається «Магнітне відхилення» і відрізняється для кожного місця і навіть для кожного року.

У разі Іспанії цей кут складає приблизно 5-6 градусів праворуч на півострові, на Балеарських островах і Канарських островах - близько 1, 5 °. Він може бути прикріплений до землі або до будь-якого сильного елементу. Вони мають два обертових руху, які збігаються з азимутом і висотою.

Щоб дізнатися, чи можливий прийом у Вашій місцевості з вибраного супутника, досить скористатися картами покриття супутників, які можна переглянути, наприклад, на сайті: www.sat-media.net.
А на сайті: www.lyngsat.com Ви отримаєте повну інформацію про те, які телевізійні канали і провайдери інтернету знаходяться на конкретному супутнику, а також, на яких частотах транспондерів вони передаються. Ось, наприклад, карта зони охоплення для супутника EutelsatW4 взята з сайту: www.sat-media.net.

Оскільки обчислення азимута і висоти вже були виконані раніше, просто орієнтуйте антену. Для цього використовуються два інструменти. Инклинометр для вимірювання висоти; Вимірюється також зміщення поляризації. За допомогою компаса ми встановлюємо значення азимута в значення, розраховане в попередньому розділі, включаючи магнітне схилення приймача.

Инклинометр, який є вимірником нахилу, використовується для оцінки висоти. Коли інклінометр поміщається на поверхню антени, фактично вимірюється додатковий кут. Для регулювання за допомогою інклінометра прямолінійна лінійка зазвичай розташовується на кінцях поверхні параболи, щоб отримати пряму і надійну площину.


Знаючи координати свого населеного пункту , А їх легко знайти в інтернеті, і точне розташування супутника на геостаціонарній орбіті, ми завжди зможемо на нього налаштуватися. Ви запитаєте, а де взяти координати цього супутника? Є програми, які спеціально для цього написані, ось як раз на прикладі однієї ми будемо шукати ці самі координати.

Для регулювання за допомогою компаса не наближайтеся надто близько до металевих поверхонь, так як це призведе до помилки при вимірюванні, оскільки компас вводить в оману. Як тільки антена орієнтована, що приймається рівень сигналу вимірюється за допомогою відповідного вимірника поля, і антена перенастраивается для отримання максимального рівня сигналу.

Все той же, що і в попередньому розділі, за винятком висоти, оскільки зсув вказує кут нахилу, який вже має антену. В Іспанії кут зсуву антен зазвичай становить близько 25 °, і це факт, наданий виробником антени. Цей тип антен має менший розмір, ніж у основного фокуса, щоб мати більший урожай. Його регулювання менш тонка, ніж у первинного фокуса, яка має меншу поверхню і має трохи більш широкий промінь.

Визначаємо координати супутника EutelsatW4 за допомогою програми онлайн розрахунку.

Чим хороша ця програма, так це тим, що вона ще розраховує час суміщення азимутів Сонця і супутника. Тобто вона вказує час, коли Сонце і супутник стоять на одній лінії.

І так, широту і довготу населеного пункту Ви вже знайшли, я буду показувати на прикладі свого міста Астрахані: це 46 ° 22 'північної широти і 48 ° 5' східної довготи. А супутник виберемо EutelsatW4, на сьогоднішній день найпопулярніший через пакетів «ТріколорТВ» і «НТВ-ПЛЮС».
Заходимо за цим посиланням і перед нами відкривається вікно програми онлайн розрахунку. Я вже заніс свої дані і отримав результат.

Вибираємо місце для установки супутникової антени

Цей тип антен використовується, коли ми хочемо отримати кілька супутників. Це дозволяє автоматично направляти супутники на геостаціонарній орбіті з обертанням однієї полярної осі. Його настройка більш делікатна, складна і дорожча. Вони виготовляються як з первинного фокуса, так і для офсетного друку.

Його принцип роботи заснований на радіотелескопіческіх антенах. Його орієнтація виконується наступним чином. Спочатку антена орієнтована на південний полюс і піднімається на кілька градусів, рівну широті місця прийому. Кут нахилу налаштовується для знаходження геостаціонарної орбіти.


Кут нахилу налаштовується для знаходження геостаціонарної орбіти

Тепер розберемо все по порядку.

У верхньому вікні, Ви знаходите свій населений пункт і клацаєте по ньому мишкою. Далі в графі «назва супутника» знаходите Eutelsat W4 і так само Натискаючи на нього. Усе. Потрібні нам параметри знайдені, я їх обвів великим прямокутником.

Ті, хто не знайшов назву свого населеного пункту у вікні програми робимо так:

Антена забезпечена полярною віссю і віссю обертання і регулюванням зміщення відхилення. Це компонент, відповідальний за збір і відправку в хвилевід радіочастотних сигналів, відбитих в параболічної антени. Він знаходиться в центрі параболи. Щоб мати можливість розрізняти горизонтальну і вертикальну поляризацію, існує елемент, званий поляризатором, і він розрізняє поляризацію відповідно до типу і способом її розміщення. Щоб переключитися з вертикальної на горизонтальну поляризацію і навпаки, просто поверніть вузол подачі-зміщення-перетворювача 90º.

в графі «широта» вводимо свою широту, у вигляді десяткового числа, в прямокутник, і мишкою клацаємо по кухлик. У графі «довгота» робимо те ж саме, і нижче в графі «назва супутника» знаходите EutelsatW4 і так само Натискаючи на нього. Всі параметри отримані.

Параметри, які ми отримали для настройки супутникової антени:

1. Азимут - це напрямок на супутник в горизонтальній площині, тобто куди буде спрямована Ваша антена між південним сходом і південним заходом. У нас він склав 196.48 градуса, а це значить, що наш супутник знаходиться практично на Півдні.

Назва супутника - EutelsatW4-EutelsatSesat

Він використовує дві напрямні необхідного розміру, перпендикулярні один одному; Один передає горизонтальну полярність, а іншу - вертикальну полярність. Для кожного з отриманих сигналів використовуються два перетворювача. Також називається супутниковим приймальним пристроєм, він відповідає за настройку кожного з каналів, захоплених антеною.

Коаксіальний кабель матиме опір 75 °. Зазвичай використовується в полярних антенах, коли вони хочуть отримати кілька супутників однієї і тієї ж параболічної антеною. Він забезпечує рух і управління, так що антена може відстежувати супутникову дугу за допомогою телескопічного важеля, який розширюється і стискається, керований блоком управління, який може бути розташований поруч з блоком налаштування. Для відстеження та орієнтації антени на все геостаціонарні супутники в поясі Кларка потрібно один виконавчий механізм, завжди в межах загального азимутального кута, де супутники «видно» антеною.

2. Кут місця, або ще його називають кутом підйому на супутник - це кут між лінією горизонту і напрямом на супутник щодо точки прийому з Землі. Значить, чим ближче орбітальна позиція супутника до географічній довготі місця прийому, тим більше кут місця, тим вище супутник знаходиться над горизонтом. А це говорить про те, що наша тарілка своїм дзеркалом буде дивитися вгору під кутом 35 градусів відносно горизонту. У міру віддалення орбітальної позиції від географічної довготи, тобто супутники будуть перебувати нижче, кут місця буде зменшуватися, і значить тарілка буде поступово розгортатися і нахилятися до горизонту.

Діаметр тарілки страви

Установка, виконана в будівлі, залежить від кількості будинків, які потрібно годувати, і від необхідних каналів для поширення. Діаметр тарілки, підходящої для прийому, варіюється в залежності від наступних факторів.
Установка, виконана в будівлі, залежить від кількості будинків, які потрібно годувати, і від необхідних каналів для поширення

  • Супутник, який ми хочемо захопити.
  • Наше географічне положення.
  • Місце, де ми закріплюємо опору, має дозволити нам орієнтувати блюдо на південь.
  • Для цього ми будемо використовувати компас.
  • Не повинно бути перешкод поблизу пластини.

Як тільки ми підтвердимо обидва пункти, ми розмістимо підтримку на стіні, де ми її виправимо, і за допомогою маркера ми зробимо позначки.


3. Час суміщення азимута Сонця і супутника - тут вказано час, коли Сонце стає на одну лінію із супутником, тобто в даний момент часу воно і є наш супутник. Дуже зручний параметр, так як Ви відразу вбиваєте декілька зайців.
Визначаєтеся з місцем установки антени, видно, якщо вони є, перешкоди (дерева або будови) заважають проходженню сигналу, запам'ятовуєте ділянку неба передбачуваного супутника відносно горизонту. І якщо на шляху можливого сигналу буде видно перешкоди, Вам не важко буде знайти інше місце установки антени.
А якщо погода похмура? Значить, виручить наш старий добрий компас. Звичайно, він не завжди на місці показує точний напрям (залізобетонні конструкції, електромагнітні поля, намагнічування і т.д.) все це заважає йому, але приблизний напрям на супутник Ви в будь-якому випадку знайдете.

Розширювальні металеві заглушки

Тепер давайте вирушимо на дриль і з відповідним свердлом діаметром для металевих шпильок, які ми купили, і робимо чотири отвори. Ідеальна глибина становить половину сантиметра. Ці тако не схожі на типові пластикові з усього життя, які захоплюють, коли ми ввірчує. Металам потрібен «поштовх» з молотком.

Всередині він має різьбу для шестигранного гвинта і нижню частину, яка буде деформуватися після молотка на рукоятку для розміщення блоків розширення. Вставте чотири вилки в отвори, помістіть ручку для розміщення розширювальних штекерів в кожному з них і дайте сильний молоток для розширення і чіпляння.

4. Кут повороту конвертера - дуже важливий параметр, про який не слід забувати. Через те, що Геостаціонарна орбіта являє собою дугу, і чим захід або на схід супутник, він буде нахилений по відношенню до Вас, а значить необхідно вирівнювати конвертер щодо супутника. Для вершинних супутників знаходяться на Півдні, конвертер буде стояти практично прямо. На головку (опромінювач) конвертера спеціально наносять ділення, передбачені для цих випадків. Значення між двома поділами зазвичай становить десять градусів. Щоб правильно повернути конвертер, запам'ятайте, треба дивитися завжди в лоб, і тоді не виникне плутанини або сумнівів.

Ми вже встановили чотири тако. Наступним кроком є ​​установка пластини. Залежно від марки і моделі тарілки, у вас є, установка буде відрізнятися. Він повинен містити інструкцію з експлуатації з усіма подробицями. Як цікавість, тут ви можете побачити типовий монтаж.

Чи буде працювати Телекарта

Ми залишимо їх досить щільними, щоб все було міцним, але досить ослабленим, щоб можна було пересувати блюдо вручну. Саме він повинен допускати три руху, позначені червоними стрілками. Таким чином, ми зможемо захопити сигнал з будь-якої з бажаних платформ. В обох випадках ми зможемо знайти в автономних іспанських каналах в своїй спеціальній міжнародній емісії. Якщо звернутися до таблиці, ми маємо наступні значення: 147º для азимута, 38º висота і 25º поляризація.

І взагалі візьміть за правило, перш ніж встановлювати тарілку на стінне кріплення, поверніть конвертер в потрібну сторону на значення вказане програмою. А вже в процесі точного налаштування, в пошуку кращого сигналу, можна буде додатково покриття конвертер на кілька значень по, або проти годинникової стрілки.

По-перше, давайте позиціонуємо параболічний підхід з правильним азимутом. Відзначте азимут на папері, яку ми тільки що надрукували.
По-перше, давайте позиціонуємо параболічний підхід з правильним азимутом
Помістіть компас на папір, знайдіть географічний північ і поверніть папір, щоб вирівняти «північ».

Ми поклали папір під параболічну і повернули її до тих пір, поки вона не зрівнялася з нашої відміткою.


Ми схиляємо антену до тих пір, поки серіграфія структури не буде збігатися з необхідним значенням, 38º
Ми схиляємо антену до тих пір, поки серіграфія структури не буде збігатися з необхідним значенням, 38º.

Ми можемо використовувати папір з конвеєром, який ми надрукували раніше. Якби це було негативно, ми поміщали папір в зворотну сторону і вимірювали, і при цьому у нас була спрямована антена. Остаточне налаштування буде виконана, коли ми закінчимо проводку.

5. Положення супутника - в цій графі вказується його положення на геостаціонарній орбіті. У нашому випадку це 36E (East).

Ну ось, Ви і розібралися, які основні параметри потрібні для налаштування на будь-який супутник. Надалі, у міру накопичення досвіду, Ви вже будете легко знаходити місце розташування основних супутників, і Вам не важко буде на них навести антену.

Для цього ми робимо розріз ізоляції, не розрізаючи внутрішню сітку. Тепер ми налаштовуємо тюнер з обраним супутником, і ми будемо шукати в меню опцію, яка дає нам силу сигналу. При цьому ми зробимо остаточну настройку положення антени до досягнення максимального рівня.

Коротка інструкція як налаштувати супутникове телебачення Телекарта

Коли все працює, ми щільно затягуємо все параболічні горіхи і стежимо за тим, щоб все було стабільним. Орієнтація та збирання супутникової антени залежить від конкретної моделі антени, хоча розрахунок параметрів її орієнтації дуже схожий, і концепції однакові для всіх типів.

Вибір місця установки супутникової антени.

Намагайтеся знайти таке місце установки антени, щоб до неї був легкий доступ. Найоптимальнішим є Ваш балкон, або стіна під вікном, так як завжди є можливість переналаштувати на інший супутник або додати ще кілька, та й обслуговування тарілки легше.

Коли будете кріпити стінне кріплення, я рекомендую робити розмітку з використанням «рівня», ніж рівніше встановлений кронштейн, тим менше буде проблем і питань по налаштуванню тарілки. На малюнку вказані місця, куди необхідно прикладати «рівень» при розмітці отворів під кронштейн.

Максимально допустима похибка кута для правильного захоплення супутникового сигналу дуже мала, порядку 0, 2 °. З цієї причини після орієнтації, заснованої на попередніх розрахунках, зазвичай необхідно провести точну настройку, злегка переміщаючи антену, поки не досягнуть максимальний рівень сигналу супутника.

Щоб визначити орієнтацію антени, розгляньте географічне розташування місця прийому та розташування геостационарного супутника на екваторіальній площині. У зв'язку з цим, давайте швидко пригадаємо, що екватор ділить землю на північну півкулю і південну півкулю, а грінвічський меридіан ділить землю на схід і захід.

У зв'язку з цим, давайте швидко пригадаємо, що екватор ділить землю на північну півкулю і південну півкулю, а грінвічський меридіан ділить землю на схід і захід

На бетонні і цегляні поверхні кріпите тільки металевим анкер болтом. Антена не повинна бовтатися, так як будь-яке відхилення навіть на 3-5 мм може призвести до втрати сигналу, а при сильному пориві вітру кронштейн може вирвати із стіни. Вам потрібні ці проблеми?

При купівлі комплекту обладнання, обов'язково просите продавця, щоб він продемонстрував роботу саме Вашого ресивера. Додатково доведеться придбати коаксіальний кабель , Довжину якого попередньо вимірюєте будинку, спеціальні роз'єми, звані F-коннекторами (два штуки), і анкерні болти для кріплення кронштейна, так як все це в поставку обладнання не входить.

Поділу в площинах, паралельних екватору, є паралелями, а розглянутий кут називається широтою, північній або південній, в залежності від того, чи знаходиться вона в північній півкулі або в південній півкулі. Поділу в площинах, що проходять по земної осі, є меридіанами, а розглянутий кут називається довжиною, або на схід, або на захід.

Як правило, для установки антени використовується компас, який вказує магнітний північний полюс, який не відповідає географічному північного полюса. Тому цю різницю необхідно враховувати і коригувати; До цієї помилку відноситься деномінованих магнітне схилення, і воно змінюється для кожного місця планети і навіть для кожної пори року.

Вибір кабелю.

До Вибори кабелю поставте серйозно. У супутниковому телебаченні та інтернеті по кабелю, крім прийнятого сигналу, ще подається напруга живлення на конвертер і спеціальні сигнали , Службовці для перемикання режимів конвертера. З марок можу порекомендувати CAVEL, SAT 703, 700, SAT 50, Bigsat.

Не бажано використання китайського RG6, але якщо іншого немає, то намагайтеся, при прокладці, максимально скоротити його довжину від конвертера до ресивера, так як він має пристойні втрати сигналу через своих не високих параметрів і якості.

Радіус вигину кабелю повинен в 8-10 разів перевищувати діаметр самого кабелю, і намагайтеся знайти найбільш найкоротша відстань від антени до ресивера. Чим коротше довжина кабелю, тим краще.

І так, підведемо невеликий підсумок. Супутникового провайдера Ви вибрали, комплект обладнання придбано, з місцем установки антени визначилися, кронштейн встановлений, антена зібрана відповідно до інструкції йде з обладнанням, конвертер встановлений і повернуть на значення вказане програмою. Тепер залишилося підключити і налаштувати антену. Як це зробити читаємо продовження теми у другій частині.
Успіхів!

Самостійний розрахунок установки супутникової антени Satellite Antenna Alignment .

Супутникова антена, установка і розрахунок кутів напрямку на супутник.

Щоб все зробити простіше, пропонуємо Вам розглянути і скористатися непоганий безкоштовною програмою Satellite Antenna Alignment.

Кут повороту супутникової антени - це простіше кажучи, два кута. Кут по горизонталі (азимут (пеленг)), і кут по вертикалі (кут місця). Азимут - це кут, відкладений від напрямку на північ за годинниковою стрілкою. У зв'язку з особливостями кріплення супутникової антени і точністю розрахунків, спочатку проводитися попереднє націлювання. Про нього спочатку і піде мова.

Найпростіший спосіб визначити кути повороту антени - вийти на вулицю і подивитися, куди дивляться антени інших користувачів супутникового телебачення. Природно, з огляду на на який супутник, вони націлені (по рекламі на тарілках, або з розмови з сусідами). Мінус - точність, причому така, що з першого разу можна взагалі зловити інший супутник.

Перше, що стане зрозуміло, а чи не заважає прийому дерева і будівлі. Якщо заважають, то потрібно визначити інше місце кріплення, але дуже бажано, щоб кабель був довжиною не більше 10, максимум 20 метрів (загасання сигналу (майже в 2 рази) інакше зведе всі Ваші успіхи по установці антени на посередній результат).

Зовсім інше питання - як направити антену точно по цих кутах.

При наявності компаса (проте, металу на даху і балконі не уникнути, як і фіктивного відміни) приблизно встановити антену все-таки вийде, а потім можна підрегулювати і вручну. У РФ іноді допомагають карти з розташуванням будинків і об'єктів щодо північного полюса (N істинного) і навіть вид на церкву (хрест на нормальній церкви орієнтований строго на Північ). За кутку вертикалі, трохи простіше - по схилу і транспортира.

Якщо нічого немає, то по Зеніту сонця (найвищій точці над горизонтом). Час ми не вказали спеціально (саме в нашій країні це окрема тема). Припустимо - в районі 14 годин сьогодні. Це Південь, і саме від нього відраховуємо напрямок на супутник саме на око, шляхом послідовного розподілу по горизонталі (90/2 = 45, 45/2 = 22, 5 і.т.д.) Просто, але спрацьовує.

Аналогічно - можна прикинути при монтажі кут нахилу антени - шляхом послідовного візуального поділу по вертикалі (90/2 = 45, 45/2 = 22, 5, 22, 5/2 = 11.25 і.т.д.) Просто, але спрацьовує.

Яка потрібна точність при розрахунках? Не вдаючись в екскурс залежності дальності розташування супутника і точності скажімо, що 2 градуси для РФ (для більшості супутників) гранично, для середнього значення при розрахунках і установці. Враховуємо також особливості точності кріплення, монтажні відхилення і деформацію антени, які варто відразу зменшувати і передбачити.

Satellite Antenna Alignment -програма для розрахунку кутів, необхідних при установці супутникової антени. Програма безкоштовна і працює від XP до windows 7. Є російською мовою, що полегшує роботу.

Програма "Satellite Antenna Alignment" призначила для розрахунку кутів, необхідніх при установці супутнікової антени. Розраховуються азимут і кут місця (елевація) для кожного супутника. Основна відмінність від подібніх програм - можлівість розрахуватіся відразу на всі супутники. Таким чином складається ясна картина про ті, Які супутники фізично видно з місця установки антени, а Які ні.

Слід пам'ятати, что в даній Програмі розрахунок проводитися чисто теоретичний, за формулами, и в реальних условиях при установці антени треба враховуваті ще безліч факторів, Такі як Різні перешкоду (Будівлі, дерева), рельєф місцевості, висота над рівнем моря, спрямованість транспондерів , полярізація и т.п.

Додатково в Програмі реалізованій розрахунок азимута на сонці, и тепер ви можете обійтіся без компаса!

Ця програма дозволить вам оцінити становище досить точно. Отриманий розрахунок можна Зберегти в текстовий файл, скопіюваті в буфер обміну Windows, або відразу вівесті на принтер. Доступний експорт в MS Excel, MS Word, в HTML и CSV файли. Є можлівість запам'ятовувати ПЕРЕЛІК Місць для якіх проводівся розрахунок. Програма має мульти мовний інтерфейс (Англійська, Російська, Українська, Німецька, Литовський, Голландський, Румунська, Польська, Французький).

Останні версії можна завантажити з Оф.сайт - http://www.al-soft.com/saa/satinfo-ru.shtml

Можливо, Вам запропонують пройти невелике опитування, або заверещить антивірус, але зазвичай не все так погано, просто програма безкоштовна і компанія хоч якось заробляє гроші. В інтернеті є і старіші версії без реклами і опитувань (як і без попереджень антивірусів).

Роботу з програмою нужно почату з занесення географічних координат Вашої точки установки супутнікової антени. Введіть Ваші координати в розділі "Координати місця установки антени". Північна широта - "N", південна широта - "S". Аналогічно, східна довгота - "E", західна довгота - "W". После того, як координати будут введені, в лівій части в табліці ви отрімаєте розрахунок кутів на всі супутники відразу.

Розраховується азимут і кут підйому антени (кут місця). Отриманий азимут - це направление на супутник в градусах від напрямку на Північ за годінніковою стрілкою. Кут місця є кутом (в градусах) между напрямком сигналу з Супутник и дотічній площіні до поверхні землі в точці вашого прийому. Если кут місця негативний, значить супутник прихований за горизонтом и прийом сигналу з него в прінціпі НЕ можливий. Таким чином, з Вашої точки спостереження теоретично видно супутники, у якіх кут місця є позитивною величиною. Знаючи азимут ви можете Швидко зорієнтуватіся и візначіті напрямок на супутник, візначіті перешкоду на шляху прямування антени (сусідні будинки, дерева).

Як Вже Було сказано вищє, програма оперує абсолютними величинами и розраховує все за формулами. Таким чином, отриманий азимут, це кут относительно абсолютного півночі, а не від того что может Показувати ваш компас, тому что компас - річ дуже непостійна, особливо в міськіх условиях. Вже краще орієнтуватіся по Сонце)

Додатково в Програмі реалізованій розрахунок азимута на сонці, и тепер ви можете обійтіся без компаса! Розрахунок проводитися для точки, географічні координати якої ви задавали для розрахунку азимута на супутники. Висота над рівнем моря вважається рівною 0 метрів. Ви можете вказаті дату (за замовчуванню береться Поточна дата) и провести розрахунок руху сонця з діскретністю в одну хвилин. Результати розрахунку віводяться в табліці в лівій части. Для сонця розраховується як азимут, так и кут місця в поточний момент часу. Таким чином, це дает вам можлівість при установці антени обійтіся зовсім без компаса. Спочатку візначте азимут на Потрібний вам супутник. Потім зробіть розрахунок азимута на сонці на день, в Який ви плануєте встановлюваті антену. Знайдіть у табліці азимут сонця найбільш Рівний азимуту на супутник, и ві отрімаєте годину (і дату), коли сонце буде в тій же стороні что и супутник. У Потрібний момент часу Повертаємо антену прямо на сонце, азимут сонця в цею момент збігається з азимутом Супутник. Або просто відзначаємо це положення, антену повернете пізніше. При розрахунку не забудьте вказаті вашу тимчасову зону (Москва +3 години від Грінвіча). Додатково програма розраховує азимут сходу и заходу сонця, а такоже годину и кут місця, коли сонце находится строго на півдні.

У програмі не враховується перехід на літній час! Тому для літнього часу потрібно додавати +2 години до отриманих результатів розрахунку азимута на сонці.

Програма малює простенький схемку, яка буде Показувати сторони горизонту. Жовтим сектором позначається світловій день, східна его частина - це Схід сонця, західна частина - сонячний Захід. На Цій же схемі можна схематично відобразіті напрямок на Потрібний вам супутник. Віберіть супутник в віпадаючому списку, напрямок на него (азимут) малюється червоною лінією. Если кут місця на супутник негативний, то червона лінія НЕ малюється (супутник непомітній).

У Сейчас годину широко пошірені офсетні Супутникові антени. Така антена, стоячи строго вертикально вже має деякий кут підйому (~ 20-25 градусів). Ви можете ввести розміри Вашої офсетної антени (висота и ширину) и програма розрахує Точний кут підйому для цієї антени. Розрахунок проводитися только для антен, у якіх висота более ширини. Розміри антени вводите в міліметрах. Тут же буде показань кут підйому на избран вами супутник, и кут, на Який нужно реально Встановити антену (в градусах від поверхні грунту)

Є вже готові розрахунки для основних міст РФ

http://www.al-soft.com/saa/webreports/

Наприклад для Санкт-Петербурга розраховані кути на кожен супутник допоможе вам при установці супутникової антени для супутникового інтернету або супутникового телебачення НТВ-плюc, Триколор ТВ, Радуга ТВ, Платформа HD, Континент ТВ.

Азимут і кут місця на супутники для Sankt-Peterburg -

[Широта: 59 ° 55 "пн Довгота: 30 ° 15" східної довготи]

супутник

Азимут

кут місця


Ви запитаєте, а де взяти координати цього супутника?
А якщо погода похмура?
Вам потрібні ці проблеми?
Яка потрібна точність при розрахунках?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама