Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Не варто повторювати (робота деяких конкурентів)

Нижче наведені далеко не всі варіанти пропонованих на ринку способів заміни холодного скління на тепле, які можуть запропонувати в м.Санкт-Петербург. Є ще більш "сміливі" рішення, але візуально поки не побачив їх, тільки чув про подібні пропозиції.

Мета даного поста - спроба донести до потенційних Замовників, що не варто гнатися за дешевизною, але звичайно і переплачувати не варто. У даній збірці всі варіанти, крім п.3, повинні коштувати дорожче, ніж правильна переробка фасаду, але питання чи варто йти цим шляхом і в подальшому отримати ті чи інші проблеми, пов'язані з обраної "технологією".

Можна ще багато говорити на цю тему, але дайте відповідь на кілька запитань:

1. Чи багато в місті нових, красивих будинків з цікавим фасадом?

2. Якщо ви купили квартиру в подібному житловому комплексі, то так чи так уже приємно дивитися на те, як він перетворюється в шпаківню, в якому кожен власник робить як йому "дешевше" і "зручніше"?

3. Чи варто гнатися за дешевизною і довіряти роботу непрофесіоналам? Адже потім можливо доведеться і переробляти лоджії.

Адже потім можливо доведеться і переробляти лоджії

На даному ЖК в Пітері використовується фасадний алюмінієвий профіль , Монтаж скла і заповнення (скла проводиться зовні). Але при переробці даної лоджії з "холодної" на "теплу" монтажники / компанія вирішили спростити собі роботу - поставили другим контуром ПВХ конструкції, алюмінієві вікна демонтували, і як видно з фотографії даний "метод" дуже сильно впадає в очі по 2-м причин :

1. вікна заглиблені відносно фасаду приблизно на 6-7см (не вимірюється, кажу навскидку, можливо і глибше)

2. в глухих частинах крім внутрішнього склопакета (однокамерного або 2-хкамерние) присутній ще і зовнішнє скло.

З якими проблемами може зіткнутися замовник (або сусід знизу) в процесі використання даної лоджії:

1. Протікання - сніг / вода завжди будуть потрапляти в поглиблення з вікнами. Наскільки герметично зроблені примикання і не з'явиться щілину в якомусь місці покаже час

2. Наскільки грамонтно зроблено саме утеплення, так як алюмінієвий каркас (несучий) в даному випадку залишився колишнім і буде промерзати, можливо після подібного "утеплення" стане не особливо тепліше

3. Якщо волога потрапить між "теплою" ПВХ конструкцією і "холодної" алюмінієвої, то на склі можливе випадання конденсату / утворення інею в сильні морози і може з'явитися цвіль / грибок, тому що вентиляція навряд чи передбачена подібним "методом"

Якщо волога потрапить між теплою ПВХ конструкцією і холодної алюмінієвої, то на склі можливе випадання конденсату / утворення інею в сильні морози і може з'явитися цвіль / грибок, тому що  вентиляція навряд чи передбачена подібним методом

Комплекс "Золота Гавань" в Санкт-Петербурзі є досить великим і тут можна побачити безліч рішень утеплення фасадів. Ось один з них - через незнання або з метою здешевлення, замовник вибрав подібний варіант - поставити ПВХ конструкцію другим контуром. Все б нічого, але як і в попередньому варіанті тут є ряд мінусів:

1. Непотрібне збільшення навантаження на плиту - скло досить важке.

2. Втрата в площі приміщення за рахунок самого профілю, а також відстані м / у нитками скління.

3. Необхідність відкривати 2 стулки, щоб провітрити приміщення.

4. ПВХ профіль ширше алюмінієвого і як наслідок його дуже добре видно, особливо коли він білого кольору (всього один або 2 рази бачив при цьому "методі", коли фарбували зовні в колір фасаду).

5. Якщо волога потрапить між "теплою" ПВХ конструкцією і "холодної" алюмінієвої, то на склі можливе випадання конденсату / утворення інею в сильні морози і може з'явитися цвіль / грибок, тому що вентиляція навряд чи передбачена подібним "методом"

Даний "спосіб" як правило використовують ПВХ компанії, які ніколи не працювали з алюмінієм. Звичайно дана робота дешевше, ніж вивішування альпініста, до того ж фасади роблять як правило кольоровими, а це значить, що необхідно вікна фарбувати в колір.

Ще однією великою проблемою "переостекленних" балконів є їх "помітність" щодо фасаду будівлі і сусідніх лоджій. При будь-заміні з "холодного" скління на "тепле" відбувається порушення фасаду, навіть якщо вікна пофарбовані в колір алюмінієвого профілю, скло використано аналогічне раніше встановленим (прозоре, тоноване, дзеркальне ...). В основному такі лоджії помітні через різне відображення / пропускання сонця від переробленої лоджії і непереробленими. Але найчастіше переостекленние лоджії кидаються в очі з-за відмінності в склі. Є 2 варіанти:

1. Замість прозорого встановлюється дзеркальне, щоб приміщення не нагрівалася від сонячних променів.

2. Замість тонованого / дзеркального ставлять більш дешеве - прозоре.

На фотографіях житловий комплекс "Балтійська перлина" на півдні Санкт-Петербурга

На фотографіях житловий комплекс Балтійська перлина на півдні Санкт-Петербурга

Нещодавно був у житловому комплексі, в якому переостеклял лоджію (обведена зеленим кольором), звернув увагу на лоджію, зроблену вище (обведена червоним). Як я і говорив в попередньому пункті, будь переостекленіе буде помітно. У моєму випадку це видно за рахунок встановленого 2-хкамерние ст / п. А ось у конкурента лоджія більше впадає в очі через те, що:

  • підрядник не потрапив в колір алюмінієвого профілю, і ПВХ профіль виглядає світліше.
  • поставлений ПВХ профіль, особливість якого в тому, що стулка втоплена щодо рами.
  • в глухому заповненні теж варто ПВХ вікно, а в нього вже вставлений склопакет, що також збільшує ширину профілю.

На фотографії житловий комплекс "Современник", розташований на півдні Санкт-Петербурга, зараз його фасадна частина, що виходить на дорогу більше схожа на "курник", тому що на балконах в багатьох місцях було поміняно скління і використано скло не дзеркальне, як на всьому фасаді .

На фотографії житловий комплекс Современник, розташований на півдні Санкт-Петербурга, зараз його фасадна частина, що виходить на дорогу більше схожа на курник, тому що на балконах в багатьох місцях було поміняно скління і використано скло не дзеркальне, як на всьому фасаді

Це один з моїх минулих об'єктів (нижня лоджія) на півдні Санкт-Петербурга. Вище поставлений ПВХ профіль другим контуром, фарбований зовні. В даному випадку переробка менш помітна, т.к .:

1. алюмінієвий профіль ширше, ніж звичайний фасадний, але все ж пластик видніється

2. ПВХ пофарбований в колір фасаду, що безсумнівно є плюсом

Але є і мінуси, частково збігаються з 1-им постом:

1. Протікання - сніг / вода завжди будуть потрапляти в поглиблення з вікнами. Наскільки герметично зроблені примикання і не з'явиться щілину в якомусь місці покаже час

2. Якщо конструкція встановлена ​​до статі, то можливе попадання вологи між "теплою" ПВХ конструкцією і "холодної" алюмінієвої, через чео може з'явитися цвіль / грибок, тому що вентиляція навряд чи передбачена подібним "методом"

Якщо конструкція встановлена ​​до статі, то можливе попадання вологи між теплою ПВХ конструкцією і холодної алюмінієвої, через чео може з'явитися цвіль / грибок, тому що  вентиляція навряд чи передбачена подібним методом

На даному ЖК на півночі Санкт-Петербурга зіткнувся з відвертою безвідповідальністю з боку як підрядника по переостекленію, так і замовника. На першій фотографії можна бачити, що лоджія відкрита і ніякі роботи не проводяться. У такому вигляді лоджія простояла як мінімум 10 днів. У цей час майже кожен день йшов або сніг або дощ. Природно на лоджії стояла вода, яка напевно текла до сусіда знизу.

Я також стикався з проблемою, коли лоджію довелося залишити без склопакетів, але в одному випадку була натягнута плівка, щоб волога не потрапляла всередину, в іншому ж було зроблено саморобний заповнення, яким і закрився отвір.

В результаті робота зроблена, але можна і без бінокля визначити, що був порушений фасад - скло поставлено інше. Для порівняння можете подивитися лоджії, зроблені мною на цьому ж ЖК на 4-му поверсі, там змінювався і верх і низ, внутрішня панель забиралася, а скло злегка тоноване. Так як скло використовувалося таке ж як і на фасаді і поставлено "правильно", зміна непомітно для обивателя.

У липні 2014 був зданий новий житловий комплекс на півдні міста. Минуло всього кілька місяців і мешканці почали його перетворювати в шпаківню. Спочатку на фасаді варто дзеркальне скло і непрозорий низ. На фотографіях нижче я зазначив червоним кольором балкони, виконані конкурентами і зеленим кольором ті балкони, які робив я. Конкуренти допустили ряд помилок (фото №1, червоні стрілки):

1. використовували скло з тонуючої плівкою, а не дзеркальне (як на фасаді) - верхній правий балкон. Роботи швидше за все були проведені без погоджень. Зроблено для здешевлення, подальші проблеми з порушенням зовнішнього вигляду фасаду будівлі ляжуть повністю на Замовника.

2. Нижче на 6 поверхів - тут підрядники виконали свої роботи БЕЗ погоджень. Принцип роботи приблизно наступний - наклеїли плівку на скло, розбили його і витягли, після цих маніпуляцій були вставлені ПВХ вікна в кожен отвір (на фото №2 видно "громіздкість" нового скління). Наскільки якісно і добре виконана дана робота залишається тільки гадати.

3. Поверхом нижче на іншу сторону скління Замовник вирішив виділити свій балкон на фасаді, для цього на нижнє скло наклеєна синя плівка.

4. На 6-му поверсі в нижній частині поставили прозоре заповнення, на частину склопакета, яка закриває перекриття наклеїли дзеркальну плівку, краще б залишили в цьому місці стару панель, виглядало б набагато краще.

У 2014 році міняли зимовий сад в Зеленогорську. Попередня компанія протягом близько 2-х років не могла виконати свої зобов'язання і Замовник замовив переробку їх "робіт" у нас. При первинному огляді стало зрозуміло, що доведеться повністю перезаказивать профіль і склопакети, тому що весь алюміній пілілся за місцем без попереднього проекту і обробки, вся конструкція була зроблена більше, ніж дозволяло перекриття (місцями звисали на вулицю). Закріплені профілю були на пару саморізів і цвяхів, по суті вона стояла під власною вагою. Частина склопакетів стояла на "чесному" слові і могла випасти з прорізів, деякі склопакети стояли не в площині фасаду (були завалені). Перед виготовленням нового зимового саду, ми з Замовником обмовили всі його побажання до майбутнього склінню, в результаті було прийнято рішення до повного демонтажу існуючої конструкції і зміни її конфігурації, ми додали 2 розсувні двері і зробили "французький балкон" з перилами (фото в виконаних об'єктах ).

На цьому об'єкті в Санкт-Петербурзі поміняв скління більш ніж в 20 квартирах, коли був на вимірі та укладанні договору з черговим замовником, то з його квартири відкрився "прекрасний" вид на фасадне скління сусіда і роботу конкурентів по заміні скління. На фотографії можна відразу побачити кілька "косяків":

1. тріснуте скло - причина термошоку, неправильно обрана формула склопакета;

2. перекриття не зашито і весь "пиріг" утеплення (частково зібраний з обрізків, утеплювач лежить не щільно) видно крізь фасад - спочатку на фасаді стояв емаль (обратнокрашенное скло) і фарбована панель. Потрібно було поставити хоча б панель і фальш профіль по низу конструкції, і після привести чисту підлогу до ригель (склопакет повинен бути з загартованих стекол, щоб не стався термошоку);

3. компенсатори поставили ПВХ білого кольору, які "виблискують" своєю білизною на коричневому фасаді. Необхідно було поставити алюмінієві, фарбовані в колір фасаду, ПВХ пофарбувати в колір фасаду, іноді ставлять куточки (фарбовані), на крайній випадок замазати повністю герметиком;

4. мабуть скління недостатньо "тепле" і Замовник задув піною усі дірочки і щілини в профілі. В ідеалі потрібно ставити 2-х камерний склопакет (тут варто однокамерний), всі щілини і отвори (після зняття захисної панелі) необхідно замазувати, щоб не дуло. Все примикання і повороти фасаду необхідно утеплювати.

5. захисну плівку краще знімати з вікон, потім вона прикипить до профілю та її вже буде складно відклеїти - вона перетворюється на лушпиння.

На цьому жк в м.Санкт-Петербург над балконом, де ми міняли скління інша компанія виконала свої роботи з браком. Керамограніт існуючого фасаду підходить надто близько до вітражного скління. Замість того, щоб підрізати і повернути плитку на місце, робочі поставили як є, звичайно плитка не встала і тримається на чесному слові і впирається в скло. Верхню одну або дві плитки працівники взагалі втратили або упустили вниз. Компенсатори, як і на попередньому об'єкті поставлені білого кольору.

Компенсатори, як і на попередньому об'єкті поставлені білого кольору

Це примикання виконано тими ж "фахівцями", що і на попередньому фото. Компенсаторів не вистачило і поставили місцями, при косому дощі вода буде попадати під притискну планку, тому що немає повного і щільного притиску, гума йде хвилею в тих місцях, де немає компенсатора.

На сьогоднішній день з'явилася величезна кількість компаній / посередників ... на дані види робіт. Як же вибрати тих, хто зробить вчасно і якісно? Л юбая поважаюча себе компанія вже має сайт, де може продемонструвати свої роботи (це не одна-дві фотографії одного балкона, а безліч, знятих в різний час і на різних об'єктах, для порівняння ). Я спробую навести кілька пунктів, на які слід звернути увагу:

1. Якщо на сайті є парочка фотографій, то ця компанія не займається професійно склінням, особливо коли в послугах стоїть безліч інших видів робіт і товарів - це посередник;

2. Також варто звернути на фотографії і сам текст, іноді буває, що несумлінні фірми крадуть контент (фото, текст) з інших сайтів, фотографії своїх об'єктів я знаходив бувало на сайтах інших компаній, текст можна легко перевірити на унікальність, в Google є функція перевірити і фото;

3. звичайно на сайті жодна компанія не буде афішувати свої косяки, але по фотографіях іноді можна побачити процес, наприклад на сайті однієї фірми, людина без страховки закручує саморіз в вітраж - цю роботу повинен виконувати альпініст (див.нижче). Якісно цю роботу зсередини НЕ виконати. Замовник в подальшому може отримати протікання фасаду, продування, в найгіршому варіанті випадання пакета з отвору, особливо коли використовується неякісний кріплення;

Замовник в подальшому може отримати протікання фасаду, продування, в найгіршому варіанті випадання пакета з отвору, особливо коли використовується неякісний кріплення;

4. Дуже часто компанії вводять в оману потенційних замовників, вказуючи стаж роботи на ринку від 10-15 років. Коли я починав працювати в цьому напрямку (заміна засклення), то на ринку у мене було 2-3 конкурента і пара партнерів. Дана послуга була погано розвинена. Реальний термін (або хоча б приблизний) існування можна з'ясувати наприклад подивившись на дату створення сайту (докладніше про спосіб можете подивитися набравши подібний запит), портфоліо теж дасть уявлення (стиль фотографій і якість будуть відрізнятися). Рік заснування компанії нічого як правило, не підкаже, так як хтось проводить ребрендинг або компаньйони розходяться і створюють нові юр.лица і юридично вони ще "молоді";

5. Звернути увагу на те, як підносять свої послуги. Іноді буває, що люди намагаються підняти себе за рахунок інших, показати, що тільки вони і їх "технологія" краще за всіх інших. Наприклад одна компанія веде PR-компанію про небезпеку заміни скління, освіті бурульок і можливості їх падіння і нанесення шкоди оточуючим. Написано красиво, але не має ніякого сенсу, якщо проаналізувати "проблему". Нижче приведу фотографію з їх сайту:

На фотографії все виглядає звичайно досить страшно, спробую пояснити як вийшло освіту такої кількості бурульок. У статті звичайно написано, що це сталося через виступи нового фасаду щодо загального скління і пропонується своє "ноу хау" як треба робити. Якщо уважно подивитися на фото, то можна побачити, що бурульки утворилися не по всій довжині балкона. Причина такого утворення - неякісна заміна засклення. Так як спочатку скління холодну, а балкон на останньому поверсі, то плита перекриття не утеплюється спочатку. Коли Замовник поміняв скління, то він не утеплив плиту перекриття або погано це зробив і тепло з квартири за законами фізики піднімається вгору і гріє верхню плиту перекриття (стелю), сніг який лежить зверху при цьому тане і через ухилу вода стікає з даху, замерзає і так кілька разів (подібне можна спостерігати на більшості старих будинків, де дах не утеплена і випускає тепло на вулицю з утворенням бурульок). З верхніми бурульками розібралися, перейдемо до нижніх. Велика частина з них утворилася через танення верхніх, частково виникли через неякісне утеплення нижньої плити перекриття (підлоги). Якщо звернути увагу, то нижні бурульки утворилися і починаються на горизонтальній алюмінієвої планки, ширина її порядку 15мм, незалежно від того, міняли скління на тепле чи ні, якби причина утворення бурульок була в виступі, тоді на кожній горизонтальній планці повинні бути бурульки, але на середніх планках (цього балкона) і на нижніх балконах жодної бурульки не видно. І останнім аргументом можу привести те, що технологію, яку дана компанія намагається "змішати з брудом" використовується більшістю компаній, які займаються заміною скління вже не перший рік. Якби все було так погано, то ніхто не займався б цим;

6. Цей пункт не стосуватиметься сайту, а лише порівняння пропозицій. Потрібно порівнювати одне і теж, нижче я наведу пропозиції конкурентів і поясню, що не так:

Це пара прикладів пропозицій по одному об'єкту, ціни я прибрав, щоб не відволікали) Почнемо з першого пропозицією:

1. Профіль Gealan, не вказано конкретний тип, у кожного виробника їх кілька, як і у автовиробників.

2. Фарбування незрозуміло з якого боку. зовні / зсередини / торець, незрозуміло

3. Склопакет, фасадне скло сире, виробник склопакетів рекомендують при цій формулі гартувати зовнішнє скло (воно тоноване), в другій формулі наклеєна захисна плівка на внутрішнє скло (А1), на покриття її не можна клеїти, всередину приміщення теж - можна подряпати ... ці нюанси звичайно невідомі обивателю, але якщо ви в пошуку, то тут при порівнянні пропозицій і спілкуванні з підрядником всі ці питання можна з'ясувати. Звичайно бувають випадки, коли підрядник обіцяє на словах поставити гартоване скло і т.д., в будь-якому випадку це має бути прописано в договорі, а не тільки на словах.

4. зверніть увагу на п.8 приміток, Замовнику усно сказали, що будуть утеплювати примикання.

Перейдемо до другого речення:

1. Тут вказані просто вікна, незрозуміло з чого, тільки слово ПВХ, фарбоване воно чи ні не вказано.

2. Склопакет вже вказано правильно, за винятком нюансів існуючої конструкції.

3. Про утеплення є пункт.

Крім усього Замовнику потрібні були ще фальш-профілю для обробки, про які в пропозиціях ні слова. Склопакети в деяких місцях необхідно робити з усіх загартованих стекол, щоб не стався термошоку.

Нещодавно був на одній з квартир, де було "поміняно" скління з холодного на тепле. В лапках, тому що старе скло залишили (навіть не помивши його), зсередини поставили другий контур в отвори з алюмінієвих профілів. На алюмінієві стійки і ригеля наклеїли фальші, які частково відвалилися через тиждень після установки, під ними був конденсат. Там, де стулки поставили ПВХ вікна, які пофарбували в чорний колір зовні (фасад коричневий), вікна поставили в існуючу алюмінієву раму колишнього вікна, розпилявши її в декількох місцях (мабуть помилилися з розміром і пластикове вікно не влазило. У нових вікнах ручки поставлені високо , мабуть, сподіваючись, що замовник підросте до 2 з невеликим метрів. Чим це загрожує? Основні проблеми опишу нижче, а також розміщу кілька фото під текстом.

- протікання у вас і у сусідів знизу, освіту грибка, цвілі;

- брудні скла, щоб помити необхідно знімати нові склопакети;

- промерзаючі стійки і виникнення конденсату на них під фальш (якщо їх наклеють, вони все одно відваляться);

- зменшення светопропускаемости конструкції.

Тут може бути тільки одна порада - повний демонтаж цієї "краси" і установка за стандартною схемою, алюмінієві профілю доведеться перефарбовувати (додатковий витрата, тому що дилетанти, які працювали на заміну наробили багато отворів в профілях, закріплюючи рами, а також алюмінієвий профіль загиджений ними при наклейці фальш). І друга порада - НІКОЛИ НЕ ДОВІРЯЙТЕ подібну роботу дилетантам. Як обіцяв фото:

Ще одне "творчість" на РК Гранд Прізвище. Людина поставила ПВХ вікна другим контуром, а там, де були відкривання, викинув вікна і поставив ПВХ через піну на саморізи. В результаті нижні балкони будуть текти через жадібність Замовника і безглуздості Підрядника, тому що вся вода буде текти між рамою вікна і алюмінієвим профілем крізь монтажну піну. Конденсат, який буде виникати між склом і другим контуром теж піде до сусідів знизу.

Аналогічна "заміна" скління на тепле з іншого ЖК, але в даному випадку Підрядник хоча б нащельники поставив зовні, можливо вода через цієї роботи і не потече вниз до сусідів

Теж другий контур. Зовні варто фасадка (заміна альпіністом зовні). Замовниця вирішила спочатку заощадити і поставила другий контур - було дешевше, ніж я їй порахував за стандартною схемою. Через рік після мого розрахунку запросила мене до себе і попросила допомогти вирішити проблеми з її другим контуром. Перед тим як виконувати роботи, я завжди погоджую товщину обробки, щоб не вийшла подібна картина - штапик замурований і щоб поміняти склопакет, доведеться розбирати підлогу.

Я б порадив всім, хто замислюється про заміну скління - вивчіть трохи основні варіанти і якщо не вистачає коштів на правильний і хороший метод і матеріали, то краще відкладіть цю роботу умовно на рік, заробите засобів і зробіть добре, а не так, як показано вище .

А тепер, як це могло виглядати

1. Чи багато в місті нових, красивих будинків з цікавим фасадом?
2. Якщо ви купили квартиру в подібному житловому комплексі, то так чи так уже приємно дивитися на те, як він перетворюється в шпаківню, в якому кожен власник робить як йому "дешевше" і "зручніше"?
3. Чи варто гнатися за дешевизною і довіряти роботу непрофесіоналам?
Як же вибрати тих, хто зробить вчасно і якісно?
Чим це загрожує?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама