Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

В Україні хочуть скоротити кількість аптек, ліки продавати тільки за рецептом

Автори документа вважають, що сьогодні аптечні мережі підвищують ціни на ліки, користуючись своїм домінуючим становищем на ринку. Автори документа вважають, що сьогодні аптечні мережі підвищують ціни на ліки, користуючись своїм домінуючим становищем на ринку

За ліками доведеться побігати / фото УНІАН

Зокрема, це випливає з проекту правок до Закону "Про лікарські засоби", який нардепи зареєстрували у Верховній Раді, передає " оглядач ".

Авторами законопроекту виступили від "Самопомочі" Ірина Сисоєнко, від "Батьківщини" Олександра Кужень, від БПП Ірина Геращенко, позафракційний Олег Мусій та інші.

Відповідно до запропонованих норм, ліки дозволять продавати тільки в аптеках і аптечних пунктах, які можна буде відкривати не ближче півкілометра одна від одної.

Також в разі прийняття закону скасують аптечні мережі: окремим підприємцям дозволять тримати одну єдину аптеку, а компаніям - не більше чотирьох і лише в рамках однієї області.

Всього вісім аптек дадуть відкрити фірмам тільки в тому випадку, якщо вони займаються виробництвом ліків. При цьому засновників у фірми-аптеки повинно бути не менше трьох, і у них не повинно бути інших аптек.

Якщо ж підприємець захоче відкрити свою аптеку, він повинен мати освіту магістра за спеціальністю "Фармація", а продавати таблетки можна буде тільки дипломованим провізорів.

Читайте також Майже половина українців заявили про погіршення якості державних медпослуг - опитування

Самі автори документа вважають, що сьогодні аптечні мережі підвищують ціни на ліки, користуючись своїм домінуючим становищем на ринку.

Деякі з вимог не застосовуються до юридичних осіб, єдиним засновником (учасником) яких є орган державної влади або орган місцевого самоврядування, які безпосередньо здійснюють господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами.

Зокрема, це стосується освітніх вимог до учасників (акціонерів) юридичних осіб.

У законопроекті також визначено вимоги до індивідуалізації суб'єктів роздрібної торгівлі лікарськими засобами та місць здійснення ними діяльності.

Законопроект не передбачає скасування чи обмеження чинних ліцензій на здійснення роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Він застосовується до відносин, які виникли після набрання ним чинності.

Перехідними положеннями законопроекту передбачається відповідний період для приведення діяльності діючих суб'єктів роздрібної торгівлі лікарськими засобами відповідно до його положень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама