Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Читачі АП поділилися своїми улюбленими рецептами заготовок з капусти

  1. Матеріали по темі

Солона з аспірином   Найпростішим життєвим рецептом - солоної капусти в банку - поділилася благовещенка Оксана Селіверстова

Солона з аспірином

Найпростішим життєвим рецептом - солоної капусти в банку - поділилася благовещенка Оксана Селіверстова. Спочатку вона дрібно кришить вилок ножем в трилітрову банку. Потім готує розсіл. За дві столові ложки цукру і солі розводять в невеликій кількості окропу. Туди ж додають секретний інгредієнт - три таблетки аспірину. Розсолом залити капусту, довести окропом. Банку закатати. Завдяки аспірину закуска добре зберігається, але ще швидше з'їдається.

Квашена з брусницею

Рецепт квашеної капусти з ягідної кислинкою в родині Тетяни Ворони з Владимировки багато років передається з покоління в покоління. Для нього вам знадобиться пластиковий бак або невеликий широкий бочонок. На дно потрібно покришити капусту, пересипати тертою морквою і добре посолити. Вміст слід перемішати і з силою ум'яти руками або дерев'яним товкачем. Тиснути капусту слід, поки вона не дасть сік. Потім її посипають брусницею, журавлиною або очищеними яблуками (на вибір). Наступний шар капусти потрібно також ум'яти в окремому посуді і викласти зверху на ягоди. Придавити все сильніше. Чистим прутиком проткнути вміст в декількох місцях до дна, накрити марлею, поставити в теплі. Коли почне пінитися, проткнути знову, ум'яти, зняти виділився сік. Квас капуста не довше двох діб, потім її потрібно прибрати на холод, щоб залишилася хрусткою.

Капуста по-грузинськи

Рецепт пікантною капусти по-грузинськи дістався Благовіщенці Ганні Потапової від бабусі, яка об'їздила всю Росію і країни близького зарубіжжя. Кращі рецепти різних національних кухонь дбайливо зберігаються в сімейному кулінарній книзі. Для приготування цієї страви вам знадобиться 1 качан капусти (близько 2 кілограмів), 1 велика буряк або морква, 1 стручок гострого перцю, жменю очищених часточок часнику і стебла селери. Капусту нарізати часточками, буряк - скибочками, перець і селера подрібнити в крихту. Овочі викласти в емальоване відро шарами, залити киплячим розсолом. Придавити все важким бруском або банкою з водою. Для розсолу на 1 літр води знадобиться 1 столова ложка солі і пара ложок оцту. На другий-третій день капустку можна їсти.

маринована закуска

«Ароматна капустяна закуска до міцних напоїв - головне блюдо на столі під час чоловікових посиденьок з друзями», - написала нам в редакцію Зінаїда Полякова з Білогірська. На один літр води потрібно по 2 столові ложки солі і оцту, по 1 склянці цукру і соняшникової олії. Коли розсіл закипить, залити їм нашатковану в трилітрову банку капусту, закрити капроновою кришкою. Заготівля повинна простояти добу в темному прохолодному місці. На наступний день її вже можна пробувати. Єдиним мінусом для економної господині залишається велика витрата масла.

Делікатеси в трубочках

Зимовим ласощами для дорогих гостей подружжя Литвинцева з Іванівського району вважають солону капусту в трубочках. Її Андрій і Світлана готують разом щоосені. З великого качана (3 кілограми) вони вирізають качан. Капусту з глибокими поздовжніми надрізами опускають в киплячу воду на 2-5 хвилин. Потім дістають і охолоджують її, розбирають на листки. 5-7 морквин труть на крупній тертці, змішують з подрібненими часточками часнику. Овочі змішують і загортають в кожен капустяний лист трубочкою. Щільно укладають отримані брусочки в скляну банку, заливають киплячим розсолом. Для нього на літр води знадобиться тільки одна столова ложка солі. Розсолом овочі будуть просочуватися два дні.


Матеріали по темі

показати ще

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама