Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як усунути текти бачка унітазу

  1. Пристрій і принцип роботи
  2. ремонт
  3. Інші випадки
  4. Відео

Часто трапляється так, що поки щось справно працює воно непомітно, але варто виникнути неполадок, як відразу ж стає очевидною важливість цього елемента

Часто трапляється так, що поки щось справно працює воно непомітно, але варто виникнути неполадок, як відразу ж стає очевидною важливість цього елемента. Особливо це характерно для сантехніки. Наприклад, якщо з'являються збої в роботі унітазу, то це може принести масу негативних моментів. Так, досить часто доводиться вирішувати питання про те, як усунути текти бачка унітазу і які при виконанні цього типу робіт існують особливості.

Пристрій і принцип роботи

Пристрій і принцип роботи

Перш ніж перейти до розгляду вищезгаданого питання, необхідно кілька слів сказати про те, як в цілому влаштований унітаз, так як це в значній мірі полегшить розуміння попередніх робіт.

За великим рахунком, унітаз складається з двох складових частин.

  1. Чаша унітазу.
  2. Зливний бачок унітазу .

Але, при цьому всередині зливного бачка знаходиться ще кілька складових частин, які і забезпечують функціонування цього елемента сантехніки. Принцип дії можна в загальних рисах описати наступним чином:

  • При підключенні унітазу до водопроводу, вода набирається в бачок.
  • У міру того як вода набирається, поплавок, закріплений на важелі всередині бачка, піднімається і клапан на іншому кінці важеля перекриває надходження води.
  • Коли проводиться злив, то вода з бачка йде, поплавок опускається, важіль відкриває клапан і вода знову набирається.

У більшості випадків конструкційні елементи монтуються один на одного і якщо при виконанні робіт допущені помилки, то з'єднання між бачком і унітазом може виявитися негерметичних, результатом чого буде текти.

ремонт

ремонт

Якщо зазначена проблема має місце, необхідно невідкладно приступити до ремонту. Перш за все, необхідно сказати, що герметичність з'єднання зливного бачка і унітазу досягається за допомогою спеціального елемента - сполучної манжети. Тому одним з перших дій, яке повинно бути здійснено, є оцінка стану цього з'єднувального елемента.

Дуже часто причиною течі буває елементарна недбалість і неуважність при складанні, в результаті чого манжета нещільно прилягає до горловин бачка і унітазу.

У цьому випадку питання вирішується таким чином.

  • Вода з бачка повністю спускається і її доступ перекривається.
  • Хомути манжети розкручуються і елементи знімаються.
  • Якщо матеріал не постраждав, то елемент повертається на місце і знову, але на цей раз більш рівномірно по колу і щільно притягається за допомогою спеціальних хомутів. Необхідно ретельно стежити за тим, щоб місце з'єднання не було надмірно перетягнути, але і допускати нещільного примикання манжети можна.

Якщо ж, наприклад, конструкція унітазу не передбачає манжету і бачок встановлений відразу, на унітаз без перехідників, то має перевірятися стан гумової прокладки, яка використовується для ущільнення з'єднання.

Інші випадки

Інші випадки

Якщо говорити про те, що робити, якщо тече вода з бачка унітазу можна обійти увагою і деякі інші варіанти, ніж текти з'єднання між елементами. Так, наприклад, вода з бачка може витікати всередину унітазу, але не тоді, коли це потрібно. Тобто зливний клапан не закривається повністю і вода тонкою цівкою витікає весь час. Це прикра обставина може виникати через несправності самих клапанів або ж помилок при монтажі зливної системи, а саме неправильної установки поплавця з важелем. В обох випадках необхідно спочатку оцінити стан елементів.

У разі якщо лагодження можлива - її виробляють, але в більшості випадків простіше елемент замінити новим, що гарантує якісне усунення проблеми.

Буває і так, що самі клапани і важелі справно працюють, а причиною течі є руйнування елементів ущільнювачів Буває і так, що самі клапани і важелі справно працюють, а причиною течі є руйнування елементів ущільнювачів. Наприклад, гумки ущільнювачів з плином часу можуть тріскатися і відповідно втрачати свої властивості. В цьому випадку гумки потрібно просто замінити.

В якості одного з найбільш складних до усунення варіантів течі бачка можна згадати тріщину його корпусу. Залежно від її ширини, проблема вирішується або за допомогою силіконових герметиків, або через повну заміну елемента. Другий варіант, закономірно дорожче, але дозволяє не турбуватися, що текти повернеться.

На закінчення необхідно сказати, що така проблема, як поточний бачок унітазу може виникнути досить раптово, але це не відбувається моментально. А тому, необхідно регулярно оглядати всі потенційно можливі місця появи течі.

Як тільки стають помітними перші ознаки течі, тобто відсиріванню місця з'єднання, слід задуматися про якнайшвидше ремонті.

До питання ремонту та запобігання несправностей слід підходити з усією серйозністю, а для найбільш повного розуміння робіт можна ознайомитися з відповідними відео по темі.

Відео

Це відео допоможе побачити і усунути проблему підтікання води з зливного бачка через клапан:

Чому кнопка бачка китайського унітазу залипає і зависає? Це відео допоможе з'ясувати причину і усунути її:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама