Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як замінити зливний бачок

Багатьом знайома ситуація, коли зливний бачок виходить з ладу Багатьом знайома ситуація, коли зливний бачок виходить з ладу. Постійно поточна вода сильно діє на нерви всім домочадцям. Для вирішення цієї проблеми, звичайно, можна придбати новий унітаз разом з бачком. Однак, якщо унітаз не пошкоджений, краще заощадити і замінити тільки сам бачок. Щоб уникнути зайвих проблем при виборі нового бачка і комплектуючих матеріалів, зверніться до фахівців, які не тільки допоможуть вам зробити правильний вибір, а й якісно проведуть заміну.

Неправильно встановлений зливний бачок і виник через нього потоп запросто можуть зіпсувати тільки що зроблений ремонт в санвузлі сусідів знизу, що вельми загострить стосунки із ними, а також полегшить гаманець на кругленьку суму. Щоб убезпечити себе від подібних неприємностей слід проконтролювати процес установки. Отже, на що потрібно звернути увагу?


Відключення старого бачка від водопостачання

Як правило, водопостачання унітазу здійснюється через гнучкий шланг, що з'єднує унітаз і запірний вентиль. Спочатку перекривається запірний вентиль, потім відвертається шланг від вентиля або бачка. Після відключення необхідно спустити воду з бачка.

Демонтаж старого унітазу

За допомогою ключа відвертають болти кріплення бачка до унітазу. Ці сполуки часто бувають заржавілими і пофарбованими, тому іноді простіше спиляти їх ножівкою або «болгаркою». Після видалення кріплення бачок знімається з унітазу.

Після того, як старий бачок знятий, потрібно ретельно зачистити поличку від слідів іржі, яка могла б погіршити прилягання прокладки.

Установка зливного бачка на унітаз

Бачок унітазу кріпиться до полиці унітазу за допомогою болтів і герметизується прокладкою. У зливний бачок встановлюється водосливная арматура (монтаж повинен проводитися відповідно до інструкції). Механізм треба зорієнтувати в бачку так, щоб він не заважав поплавця. Якщо місце з'єднання бачка унітазу з полицею буде негерметичних, то при спуску води вона буде протікати назовні. Прокладки змащуються по обидва боки герметиком і кладуться на унітаз - так, щоб зливні отвори виявилися всередині. Зібраний бачок ставиться на унітаз, при цьому поєднуються кріпильні отвори бачка і унітазу. Бачок прикріплюється до унітазу двома болтами, під головки яких теж встановлюються гумові прокладки.

Затягувати кріплення потрібно по черзі, по 1-2 витка на праву і ліву сторони. Не затягуйте кріпильні гайки занадто сильно - це може пошкодити бачок або унітаз.

Підключення бачка до водопроводу

Після закріплення бачка до поплавковому клапану прикручується гнучкий шланг або декоративна підводка. Запірна арматура (кульовий кран) повинна бути в безпосередній близькості від бачка - такі вимоги Сніпа. Різьбові з'єднання гнучкого підведення з'єднуються без використання стрічки ФУМ або льону.

Перевірка і настройка рівня води, а також спускний арматури в змивному бачку

Для перевірки відкривається кран подачі води. Вода в бачок заливається до повного спрацювання поплавкового клапана - відключення води. Коли поплавковий клапан перекриє воду, перевірте рівень заповнення бачка (виміряйте рівень води до верху переливної труби) і переконайтеся в герметичності з'єднань. При необхідності попросіть майстра відрегулювати поплавковий клапан і підтягнути з'єднання.

Далі перевіряється робота водозливної арматури, проводиться пробний змив унітазу. При цьому всі з'єднання також перевіряються на предмет протікання. Якщо і на цей раз все в порядку, проводиться завершальний етап монтажу - встановлюється кришка бачка, а на неї прикручується зливна кнопка.

Перевірити герметичність можна, поклавши під з'єднання газету: будь-яка крапля відразу розпливеться на ній великою плямою.

Поради фахівців:

Для того, щоб при установці нового бачка не виникло проблем з його підключенням та експлуатацією:

1. Слід знати марку унітазу (бажано знайти документи на старі унітаз і бачок, де більш детально розписані всі його дані, номер і т. Д.).

2. З цією інформацією найкраще звернутися в солідний магазин сантехніки, де кваліфіковані продавці зможуть підібрати саме той бачок, який підійде до вашої моделі унітазу. Для цього всього лише потрібно показати паспорт моделі або вказати точну назву.

3. При покупці нового бачка переконайтеся, що кріпильні болти є в комплекті. Якщо вони відсутні, їх слід докупити. Також бажано придбати тюбик силіконового герметика.

4. Якщо вода в ваш зливний бачок підводиться за допомогою труби, краще її поміняти на гнучку підводку. Установка гнучкого шланга не відніме багато часу. Завдяки своїй конструкції він встановлюється просто і швидко і надалі виправдовує себе як у випадку несправності поплавкового клапана, так і в разі демонтажу бачка або самого унітазу.

5. Як правило, гнучка підводка закінчується гайками 1/2 з внутрішнім різьбленням. Перевірте, щоб у вас на Водорозетка і наливному отворі зливного бачка була відповідно 1/2 із зовнішнім різьбленням. Якщо це не так, то необхідно купити ніпель 1/2 на 1/2.

6. Купуючи бачок, зверніть увагу на те, з якого матеріалу виготовлена ​​водосливная арматура. Пластикові деталі невисокої якості в процесі експлуатації або під впливом перепадів температур викривити. Низька якість деталей зливного бачка веде до їх швидкого стирання, що також тягне за собою неполадки в роботі сантехнічного приладу.

джерело: remontblizko.ru

Отже, на що потрібно звернути увагу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама