Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який унітаз вибрати: підлоговий або навісний?

  1. підлогові унітази
  2. Ціна питання
  3. Зверніть увагу
  4. Підлоговий унітаз з відкритим бачком
  5. Приставні підлогові унітази
  6. підвісні унітази
  7. навісний унітаз
  8. Рішення для типового туалету
  9. система інсталяції
  10. Чи можна вбудувати монтажний модуль в капітальну стіну?

При виборі унітазу в будь-якому випадку доведеться враховувати наступне. Якщо ви хочете замінити старий прилад без ремонту приміщення , Швидше за все, вам доведеться обмежитися моделлю, аналогічною тій, яка стояла раніше. Але якщо ви збираєтеся облаштовувати ванну (туалет) з нуля або модернізувати свій санвузол, то сміливо можете брати на озброєння модель будь-якого конструктивного типу. Наше завдання - розповісти про особливості кожного з них. При виборі унітазу в будь-якому випадку доведеться враховувати наступне

Фото: VitrA

підлогові унітази

Традиційний звичний унітаз з постаментом, який кріпиться до підлоги, представлений в двох версіях: компакт і моноблок. Компакти поставляються виробниками в двох видах. У першому випадку зливний бачок наперед сполучений з чашею, комплект поставляється в упаковці, арматура в бачку встановлена ​​на заводі-виробнику і відрегульована для підключення. У другому - унітаз і бачок продаються кожен у власній упаковці, об'єднувати їх доводиться на місці експлуатації. В унітазі-моноблоці бачок і чаша вилиті в одну конструкцію (часто моноблоки габаритніший і дорожче). На вітчизняному ринку підлогові моделі представлені фабриками Azzura, Catalano, Ceramice Dolomite, Lineatre, Hatria, Flaminia, Devon & Devon, Twyford, Duravit, Ideal Standard, Jorger, Keramag, Villeroy & Boch, Herbeau, Jacob Delafon, IDO, IFO, Gustavsberg, Svedbergs, Laufen, Roca, Sanindusa, Kolo, Cersanit, Jika, VitrА, Vidima, Santec, Della, Kerama Marazzi та ін.

Традиційні підлогові унітази з відкритим бачком як і раніше популярні. Вони відрізняються різноманітним дизайном, в тому числі класичним і ретро.

Унітаз-компакт з бачком, встановленим на поличку чаші Special (5070 руб. Без сидіння). Фото: IFO

Ціна питання

Вартість європейської стандартної моделі підлогового унітазу з бачком стартує приблизно від 6500-10 000 руб. У той же час ціна багатьох моделей відомих виробників досягає 25-40 тис. Руб. Модель вітчизняного виробництва можна купити всього за 2500-3500 руб.

Модель вітчизняного виробництва можна купити всього за 2500-3500 руб

Фото: Cersanit

Зверніть увагу

Важлива деталь, яку слід враховувати при виборі підлогової моделі, - пристрій стоку в каналізацію в вашому санвузлі. Вертикальний характерний для приватних і старих багатоквартирних будинків. Косий поширений в будинках, побудованих у другій половині XX ст. У більшості сучасних квартир - горизонтальний напрямок стоку. У унітазу повинен бути відповідний напрямку випуск. Відзначимо, що моделі з горизонтальним випуском можна адаптувати до будь-якій системі за допомогою патрубків-перехідників. У навісних моделях система випуску тільки горизонтальна - в стіну.

Підлоговий унітаз з відкритим бачком

Переваги Недоліки Прилад простий в монтажі і обслуговуванні. Головний мінус моделей з постаментом - важкодоступні для прибирання місця за унітазом, там, де проходить каналізаційна труба. Та й навколо постаменту скупчуються бруд і волога. При необхідності його можна швидко замінити аналогічним. Частково відкрита підводка. Різноманітність моделей за дизайном, кольором і стилю. Гучний бачок. Великий діапазон цін. Можливо запотівання бачка.

Приставні підлогові унітази

Приставні підлогові унітази з прихованими бачками набувають популярності в сучасних інтер'єрних рішеннях . У їх конструкції не передбачено звичний для нас зливний бачок, завдяки чому приставних підлоговий прилад виглядає сучасно. У приставного підлогового моноблока бачок, як і в випадку з навісним унітазом, інстальований в технічний простір. Бачки для таких унітазів силовий рами не мають. Їх або монтують до направляючих профілів, або замуровують (якщо стіна з повнотілої цегли). Вбудовувані бачки компактні (товщина 8-13 см). Такі моделі випускають практично всі фірми, що спеціалізуються на виробництві сантехнічних приладів: Villeroy & Boch, Viega, Jacob Delafon, Laufen, VitrА, Catalano, Hatria, Grohe, Geberit, Tece, Sanit і багато інших.

Переваги Недоліки Відсутність простору за чашею полегшує прибирання. Відсутність монтажної рами вимагає вибудовування ніші для бачка або його монтажу в цегляну стіну. Безшумний зливний бачок. Сучасна альтернатива підлогового унітазу. Переваги Недоліки Відсутність простору за чашею полегшує прибирання

Унітаз з кришкою-біде Aquaсlean Tuma (145 тис. Руб.). Фото: Geberit

підвісні унітази

Тенденція підняти унітаз над підлогою сформувалася з вимог гігієни в громадських туалетах, за останні два десятиліття перетворилася в провідний напрям в дизайні ванних кімнат і туалетів. Суть настінного (консольного) унітазу в тому, що видимими залишаються тільки чаша і панель (клавіша) зливу, а все інше (зливний бачок, комплект підключення до систем водопостачання і каналізації, система кріплень) приховано за фальшстеной і знаходиться в інженерному модулі - так званої системі інсталяції . Прихований бачок виготовлений з міцного пластику, поміщеного в кожух (останній запобігає утворенню конденсату). Спеціальний дренаж захищає від переливу води при несправному поплавці. Доступ до внутрішньою будовою при необхідності здійснюють через панель кріплення клавіші, що монтується на стіні. Серед навісних приладів компактних моделей значно більше, що актуально для невеликих приміщень. Для таких випадків випускаються моделі глибиною 46,5 см (довжина від точки зіткнення зі стіною до передньої точки чаші), для більш просторих ванних кімнат - глибиною 60-70 см.

Дві основні тенденції в облаштуванні сучасною ванною - навісні, або консольні, сантехнічні прилади і прагнення зробити невидимими бачок, підводки, стік.

Навісні моделі є в лінійках всіх провідних виробників. Модель IT без внутрішнього обідка для легкої очистки (21 419 руб.). Фото: Geberit

навісний унітаз

Переваги Недоліки Вбудована система інсталяції дозволяє встановити чашу унітазу впритул до стіни, за рахунок чого приміщення візуально, а в деяких випадках і реально стає більш просторим. Установка фальшстени зажадає додаткових будівельних робіт. Навісний прилад полегшує прибирання санвузла, і зокрема статі під унітазом і навколо нього. Монтаж навісного унітазу вимагає додаткових матеріальних витрат, порівнянних з вартістю приладу. Чи не порушується розкладка плитки для підлоги. При установці вбудованого бачка потрібно обов'язково ставити фільтри грубої очистки на підвідні водопровідні труби. У прихованих бачків високі звукопоглинальні властивості. Навісний пристрій разом із звичайними інсталяційною рамою нерідко коштує дорожче стандартного підлогового унітазу. Унітаз на рамі витримує вагу до 400 кг. Процес підключення здійснюється до наявних комунікацій. Різноманітність дизайну, матеріалу і кольору клавіш змиву. Можливість використання інфрачервоних панелей змиву підвищує гігієну туалету.

Рішення для типового туалету

Інтегруючи монтажний модуль безпосередньо в сантехнічний шафа, можна заощадити до 35 см. Але для цього знадобиться особливий інсталяційний модуль. Наприклад, Geberit Plattenbau (близько 13 тис. Руб.), Призначений для модернізації наших невеликих типових санвузлів.

система інсталяції

Виробники випускають монтажні рамні модулі двох видів.

  • Для монтажу на несучі стіни: така рама кріпиться до фундаментальної стіні з повнотілої цегли або міцного бетону (ні в якому разі не з пінобетону або ГВЛ ).
  • Для монтажу на ненесучі перегородки: якщо стіна або перегородка виконана з полегшеного матеріалу, радимо взяти на озброєння спеціальний монтажний елемент, який кріпиться до підлоги на деякій відстані від стіни, а спеціальні кріпильні елементи додатково фіксують раму до стіни. В результаті все навантаження припадає на нижні ніжки, тобто на підлогу. Опорні ніжки можуть регулюватися, що дозволяє більш точно виставити висоту унітазу при монтажі.

Асортимент пропонованих на російському ринку монтажних елементів для інсталяції унітазів досить великий. Ціна рамного інженерного модуля з бачком в комплекті варіюється в діапазоні 6500-16 000 руб.

Ціна рамного інженерного модуля з бачком в комплекті варіюється в діапазоні 6500-16 000 руб

Повністю укомплектовані монтажні рамні модулі для унітазу, для невидимого підключення душа, умивальника і унітазу. Фото: Villeroy & Boch

Чи можна вбудувати монтажний модуль в капітальну стіну?

БНіП забороняють порушувати цілісність капітальних стін, тому вбудовувати інсталяцію з бачком для прихованого монтажу в капітальні стіни в міській квартирі не можна. Інженерні комунікації розміщують за фальшстеной, розташованої перед капітальної, або в спеціально збудованій ніші.

Інженерні комунікації розміщують за фальшстеной, розташованої перед капітальної, або в спеціально збудованій ніші

Рамний модель. Фото: Villeroy & Boch

Фото: Villeroy & Boch

Рамний модель. Фото: Villeroy & Boch

Фото: Villeroy & Boch

Модуль для монтажу на ненесучі стіни. Фото: Viega

Фото: Viega

Модуль для монтажу на ненесучі стіни. Фото: Viega

Доступ до зливної арматури здійснюється через тунель за панеллю змиву. Але зливна арматура бачків навісних унітазів дуже надійна. Необхідно також заздалегідь продумати і способи доступу до пристрою унітазу і комунікацій, щоб при виникненні екстреної ситуації вам не довелося демонтувати стіну. При грамотному монтажі проблем, як правило, не виникає.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама