Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зливний бачок не тримає воду що робити

  1. Замикаючий пристрій зливного механізму в унітазі
  2. Типові несправності зливних механізмів для типових унітазів
  3. Наступна група проблем зливних механізмів унітазів - знос важелів і прокладок зливного бачка

Коли зливний механізм для унітазу будинку працює, на нього ніхто не звертає уваги. Адже так і повинно бути. Але як тільки з туалету лунає дзюрчання або капання води, як правило, ми все насторожує.

Протікання води може створити нам не тільки побутові, а й чималі фінансові проблеми в своїй квартирі і особливо у сусідів. Тим часом, якщо хоч зрідка приділяти увагу зливного бачка, то питання як полагодити зливний механізм унітазу виникне нескоро і буде швидкий і дешевий. А головне можна не боятися протікання.

В основі роботи домашніх туалетів, а саме, унітазів лежить простий принцип комфортного змиву водою продуктів нашої життєдіяльності через гідрозатвор. Працює унітаз за допомогою системи важелів, поплавка і пломби. Пристрій будь-якого унітазу має забезпечити подачу, накопичення і злив води. Це забезпечується через шланг підведення холодної води до бачка і запірним клапаном, що перекриває воду по досягненні заданого обсягу.

Складається унітаз з двох ємностей одна для води - зливний бачок (в звичайних унітазах знаходиться зверху) і стоїть на підлозі чаші (бувають кріплення до стіни).

Натиснувши на кнопку або важіль зливу, ми пускаємо великий потік води в чашу. Гравітація жене потік води, який промиває чашу унітазу і через своєрідний канал вимиває всі відходи в стояк.

Замикаючий пристрій зливного механізму в унітазі

Це принциповий пристрій зливного механізму унітазу може дещо відрізнятися у кожного виробника.

Є унітаз не гравітаційні, а працюють під напором води, у багатьох унітазів по дві кнопки (одна для зливу меншого обсягу води, інша для більшого) - це для економії води. За сливу унітази бувають: слив "в підлогу" або в стояк.

Фото зливних механізмом унітазів вітчизняного виробництва
Фото зливних механізмом унітазів вітчизняного виробництва.

На фото видно запірний клапан з чорної гуми, так звана груша. Зліва зливний механізм з поплавком, праворуч найпростіший.

Працює так (як подається вода в зливний бачок ми зараз не розглядаємо). Нас цікавить робота саме механізму зливу. При чому, сам механізм практично не ламається. Наприклад, в правому клапані взагалі нема чому ламатися. А замикає воду клапан з гуми. Так ось, ця гумка і є найслабша ланка в зливних механізмах такого типу.

Часто бувало, унітаз працює, вода подається і зливається нормально, але постійно підтікає. Мало того, що таке підтікання недобре по фен-шую (кажуть з протіканням витікають гроші), так і дійсно зараз з поголовним урахуванням води - гроші будуть витікати в прямому сенсі слова. Якщо раніше таке підтікання турбувало тільки постійним цілодобовим дзюрчанням і нальотом жита на унітазі, то зараз це вже марнотратство.

Згодом гума дубєєт або під неї може потрапити крихта іржі або піску з труб. У таких випадках і не відразу зрозумієш в чому ж справа. Зазвичай перевіряється так. Напускають води в зливний бачок як зазвичай і трохи натискаємо на клапан, тобто підтискаємо і ущільнюємо гумку. Якщо вода перестає текти в унітаз і закривається клапан подачі води, то 100% це гумовий клапан. Знімаємо свій і з ним йдемо шукати такий же.

Якщо вибрати такий же зливний механізм для свого унітазу не вдалося, то на будь-якому будівельному ринку або в гіпермаркеті можна підібрати підходящий. На ринку простіше, там у продавців частіше вибір більше.

На ринку простіше, там у продавців частіше вибір більше

Фото зливного механізму для унітазу - сучасніший механізм з регулюванням.

Тут все так само залежить від гумового клапана, тільки тут він іншої форми. Перевіряється його робота так само.

Зіткнувшись з Прблема підтікання зливних механізмів унітазів на дачі, довелося їхати в магазин сантехніки і на будівельний ринок. Наприклад, у автора на дачі два зливних бачка і їх зливні механізми на фото. Для верхнього без зусиль вдалося купити грушу, а для другого куплена гумка не підійшла і інших не було. Перший механізм зливу полагодили легко і швидко, а по другому продавці рекомендували купити арматуру зливного бачка в комплекті. За їх словами, виробники постійно вносять незначні зміни в конструкцію зливних механізмів. Так вони просувають технічний прогрес і підвищують свої прибутки. Адже вже простою заміною гумового клапана не обійтися. Щоб довше зберегти властивості гуми пропонуються ще й різні гелі.

Найчастіше питання по роботі зливного механізму для унітазу виникає в найнесподіваніші моменти і застає нас зненацька. Зазвичай трапляються невеликі поломки, усунути які можна самостійно.

Типові несправності зливних механізмів для типових унітазів

- вода тече і тече не наповнюючи бачок. Що буває:

  • а) найпростіше це перекіс поплавка. У таких випадках поплавець лежить на дні бачка. Усувається легко - необхідна проста регулювання зливного механізму унітазу. Часто буває достатньо його просто поворухнути в різні боки.
  • б) але вода продовжує текти в чашу, значить, запірний клапан або пломба її не тримає в бачку. Що ж, і клапан теж іноді перекошується, поправимо і його.
    Як правило, ці невеликі проблеми, що зустрічаються в 9 випадках з 10, усуваються взагалі без будь-якого інструменту - досить зняти кришку зливного бачка і рукою поправити або клапан або поплавок.

Але навіть при таких простих операціях треба звернути увагу на те, щоб не зламати запірний клапан зливного механізму в унітазі. Буває, що він зовсім зносився і легко відламати видає некерований потік води під тиском. Щоб уникнути такої проблеми, треба перекрити кран подачі води в бачок унітазу.

У кожній квартирі це зроблено по-різному. У кого на кожен сантехпрібор окремий вентиль, а у кого один на все. .

Кришку бачка ОКРЕМО НЕ ПРОДАЮТЬСЯ! БЕРЕГИТЕ ЇХ!

Наступна група проблем зливних механізмів унітазів - знос важелів і прокладок зливного бачка

Якщо вишерекомендованние способи не допомогли налагодити роботу унітазу, дивимося уважніше.

Знову типові проблеми-

  1. Знос запірного клапана як механізму або стирання, порив гумових прокладок і ущільнювачів. «Неодружені» поплавкового механізму - вода заповнює бачок до переливу, а клапан не спрацьовує. Перевіряється просто - акуратно піднімаємо клапан вгору і натиск води повинен зменшуватися до повної зупинки - значить поплавковий механізм працює.
  2. «Нетримання» зливного механізму і клапана зливу води в ньому - це вже дещо важче діагностувати, але якщо рукою злегка піджати клапан і вода починає набиратися, то винен він (див. Вище).
  3. Коли у нас така проблема, то відправляємо зливний механізм для унітазу на ремонт. Якщо робити самостійно, то перекриваємо воду і по можливості знімаємо поплавковий механізм або запірний клапан і якщо у нас типовий поширений унітаз, то взявши частини свого унітазу, їдемо на найближчий будівельний ринок, а якщо унітаз унікальний витвір (хоча всередині, як правило, стоїть звичайна арматура унітазу) записувалися до дилера.

А можна нікуди не ходити і ні чого не купувати, наприклад:

Другий варіант пристрою зливного механізму унітазу

Це найбільш типові проблеми, які може нам доставити зливний механізм для унітазу. Продовження статті та розгляд питань Про найбільш ймовірних поломки зливного бачка унітазу і як відремонтувати унітаз самому.

питання по роботі домашнього туалету задаємо тут

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама