Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зі списку пам'яток Алмати можуть виключити аеропорт і готель "Іссик"

Публічне обговорення документа триватиме до 7 березня.

З державного списку пам'яток історії та культури місцевого значення міста Алмати можуть виключити три об'єкти. Про це йдеться в проект постанови акімату, який знаходиться в даний час на публічному обговоренні в розділі "Відкриті НПА" сайту egov.kz, передає Zakon.kz .

Пропонується внести зміни в постанову акімату міста Алмати від 10 листопада 2010 року № 4/840 «Про затвердження Державного переліку пам'яток історії та культури місцевого значення міста Алмати».

Відповідно до підпункту 18 статті 18 закону РК "Про охорону і використання об'єктів історико-культурної спадщини", акимат міста Алмати пропонує виключити з Державного списку пам'яток історії та культури місцевого значення міста порядкові номери 3, 68, 73 таблиці.

це:

- Курган за адресою вул. 20, 22-лінії, Жандосова, вул. Тажібаевой, 37, зі східною і південно-східного боку АТП-2, біля школи (N-43 ° 13'62,4 '', E-076 ° 53'26,9 '');

- Колишня будівля готелю "Іссик". Нині в цій будівлі розташовується офіс фірми. Архітектор В.Крошін. Адреса: вул. Богенбай батира, 140;

- Аеропорт (Аеропорт міжнародних ліній). Архітектори Г. Йолкін, Б.Заварзін. Адреса: вул. Майлина, 1 «А».

На сайті управління культури Алмати відзначається, що рік спорудження кургану - VI-III ст. до н.е. Протягом 80-90-х рр. 20 в. було нівельовано два великих кургану в результаті забудови території житловими будинками та офісами. Насипу курганів у верхній частині спрощені, складені з землі і каміння, сильно деформовані. Діаметри насипів курганів - 70 м і 50 м. Кургани витягнуті в ланцюжок, орієнтовану по осі північ-південь.

Кургани витягнуті в ланцюжок, орієнтовану по осі північ-південь

Будівля готелю «Іссик» було побудовано в 1947 році. Головний фасад триповерхової будівлі з фланкуючими ризалитами витягнуть уздовж вул. Богенбай батира. Вхід до будівлі влаштований в розташованому по головній осі будівлі ризаліті і оформлений у вигляді Чотириколонні портика. Перший поверх виділено у вигляді рустованого цоколя. Композиція фасаду збагачена ритмічним чергуванням вікон і гладких поверхонь простінків, жвавих круглої скульптурою. Планування коридорного типу. Фундамент бутовий. Стіни складені з цегли, оштукатурені, побілені. Яскравий зразок «національного стилю» в архітектурі середини 20 століття.

Яскравий зразок «національного стилю» в архітектурі середини 20 століття

Аеропорт теж міг вважатися старожилом, якби в ніч з 9 на 10 липня 1999 року будинок старого аеровокзалу не згоріло. Вогонь знищив ресторан, зал очікування, зону реєстрації пасажирів, зали прильоту і вильоту місцевих авіаліній, бізнес-хол і магазин безмитної торгівлі. Пожежа, що почалася о 23.20 в п'ятницю, було погашено тільки в суботу вранці о 6.47. Новий термінал був побудований 4 роки по тому.

Новий термінал був побудований 4 роки по тому

Публічне обговорення документа триватиме до 7 березня.

Фото: Vox Populi, almaty.gov.kz


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама