Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ціни на бензин в Україні зростуть на 24% - ICU

  1. Орфографічна помилка в тексті:

23 січня 2018, 11:47 Переглядів: 23 січня 2018, 11:47 Переглядів:   Світове зростання цін на нафту в 2018 році може стати причиною підвищення цін на бензин в Україні в середньому 22-24%

Світове зростання цін на нафту в 2018 році може стати причиною підвищення цін на бензин в Україні в середньому 22-24%. Імпортований газ може також подорожчати - на 8-11%. Такий прогноз озвучили аналітики інвестиційної групи ICU.

Експерти нагадали, що на початку 2018 року ціни на нафту досягли трирічного максимуму .

"Нафтові ціни вже вийшли на нові рівні, і це є ключовим фактором більш високих цін на бензин, дизпаливо та інші нафтопродукти в Україні в цьому році. Разом зі зниженням курсу гривні, більш високі ціни на нафту призведуть до подорожчання нафтопродуктів в середньому на 22- 24% в порівнянні з 2017 роком ", - сказав керівник підрозділу з фінансового аналізу корпорацій небанківського сектора групи ICU Олександр Мартиненко.

Мартиненко при цьому вважає, що вартість нафти в районі 70 доларів за барель вже є "перегрітої", і чорне золото подешевшає до 62-64 доларів у другому кварталі 2018 року.

"В середньому за 2018 рік ціна може скласти 65 доларів, або на 17% вище в порівнянні з 2017 роком", - вважає аналітик.

За його словами, Угода країн ОПЕК щодо скорочення нафтовидобутку сприяє збалансуванню ринку і сприяє зниженню світового обсягу запасів в нафтосховищах. Зростанню цін на нафту, вважає Мартиненко, сприяв також значний приплив спекулятивних коштів в нафтові фінансові інструменти, а також ситуативні збої в постачаннях в різних регіонах світу і політичні конфлікти в країнах Близького Сходу. У той же час підвищення цін стимулюють подальше зростання нафтовидобутку, в першу чергу сланцевої нафти США, а також демотивують споживання і знижують прибутковість роботи нафтопереробних заводів, додав Мартиненко.

Відносно природного газу він зазначив, що ціни на імпорт останні три роки прив'язані до спотових котирувань ключових європейських хабів, які, в свою чергу, тісно корелюють з цінами на нафту.

"Тому ми очікуємо 12-15% зростання європейських спотових цін на газ в 2018 році. Прогноз враховує додатковий тиск на ціни, яке може надати очікуваний істотне зростання поставок зрідженого природного газу в Європу в цьому році", - сказав представник ICU.

У той же час він нагадав про рішенні Стокгольмського арбітражного суду , Внаслідок якого середня ціна на імпортний природний газ для України може вирости менше - на 8-11% - у зв'язку з поновленням поставок з Росії. За оцінками ICU, ціна російського газу буде нижчою за ціну європейських постачальників на суму витрат на транспортування від хабів до кордону ЄС з Україною.

У той же час відновлення постачань з Росії потенційно позбавляє Україну додаткового доходу за транзит газу на суму приблизно 112-140 млн доларів, якщо виходити з середньої вартості транзиту по території країни в 28 доларів за 1000 кубометрів, додав Мартиненко.

Нагадаємо, на початку 2018 роки українці вже зіткнулися з різким зростанням цін на бензин. Крім подорожчання нафти на вартість палива впливає падіння курсу гривні. До кінця лютого на заправках бензин А-95 подорожчає до 35 гривень за літр, прогнозують експерти:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Бензин в Україні стане ще дорожче: експерти дали прогноз на 2018 рік". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама